Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onu yapabilen çok az insan var malesef. Ben kapalı insanlara saygı duyarken kapalı insanların bana anlayışla yaklaşmadığı çok oldu ama yine de fikrim değişmedi. Kim açık kim kapalı beni ilgilendirmez. Herkesin kendi hayatı kimsenin söz söylemeye hakkı yok.

Zihniyete bak ? Benim ulkemde bana haddini bil diyeceksin. Vay. Arabistan a gidin gorun kadinlar ne haldr anitkabir e gidip nobet tutarsin
Hayatim boyunca şort giymedim. Kafamin acik olmasi dekolte giyindigim anlamina gelmiyor ! Sanal ortamdan tanimadan hukum vermeyin
Ferace carsaf bunlar arap kulturune ait. Anadolu kadini tarih boyu nasil giyinecegini bildi.
Karacarsafli iffetli kizlar vatanlarini birakip erkeklerin koynuna girdi gorduk

zaten millet kiyafeti yok diye carsaf giyiyor super kafa :)

Suriyelilere acidim suan
Gecen kulak misafiri oldum bir alman kadin diyordu ki bu suriyeli erkekler alman kizlarimiza goz dikiyorlar taciz ediyorlar vs.. Yaw he he butun suriyeliler baska ulkelerinin kadinlarina goz dikmis

Bu suriyelileri kotuleme kampanyasini medya acip sonra kapatmaya calisti sonradan farkindamisiniz?
Bende avrupada ve turkiyede suriyelilerle karsilastim ve hicbirinden zarar gormedim. Yalniz yollara cimlere tuvaletlerini yaptiklarinin hikayesini avrupada da duydum. Kulakltan kulaga bilgiler gidiyor boyle. Ama aslinda onlarinda iclerinde iyiside kotusude var her insan gibi. O yuzden kendinize gelin. Biraz gercekci olun. Tabelalarida suriyeliler asmiyor sonucta. Ayrica avrupaya doktor veya okumus suriyelilerin geldigi yalanini yutmayin. Ben oyle birsey gormedim.

Valla dünyada babamdan sonra ennnnnnnnnnn sevdiğim insan hem Suriyeliydi , hem ateistti
Enn sevmediğinizden:) ama o kadar mükemmel bir insandi ki , bir insan bu kadar mülayim olamaz. Her şeyi konuşarak çözmek isterdi, çook yardımseverdi, anında empati kurabilirdi. Abisinin sevgilisini başka bir adam sarmaş dolaş gördüğü halde 'belki de biliyordur,anlamak istemiyordur' diye abisine söylemeyen, onlar ayrıldıktan sonra kız ve sevgilisiyle çift buluşmasına katılan inanılmaz bir insandı. O zamanlar 4 dili ana dili gibi konuşurdu,şimdi Almanya'ya yerlesti,5 dili ana dili gibi konuşuyor.
O kadar dünya milletinden insanla tanıştım, hatta bazıları sevgilim oldu. Ama bu kadar mükemmel baska biriyle henüz tanışmadım.

Irkçılık çok kötü birşeydir, her insanın iyisi kötüsü olduğu gibi Suriyelilerin de iyisi kötüsü vardır. Madem etrafiniz onlarla çevrili ve onlar sizin dilinizi öğrenmiyor bari siz azıcık öğrenin,. Coook yararını görürsünüz. Yararını görmeseniz bile bir insanın gününü güzel geçirmesine sebep olursunuz.
Kifek naislin demek
Meaaselame baybay

zaten millet kiyafeti yok diye carsaf giyiyor super kafa :)
tabıkı kıyafetı yok dıye carsaf gıyınmıyor
ama carsaf gıyınınce ah be gel senı bır magazaya goturesım gelıyor dıyesım var.

mevzu bahıs ortunmekse bunun bınbır cesıt yolu var carsafa gırıp daha cok dıkkat cekene kadar dıyorum anlamak ısteyene ...

Bu anlattığınız yerin bursa olduğuna emin misiniz yahu, ben sizi doğuda yaşıyorsunuz zannettim. Mağazada yaşadığınız talihsizlik olmuş ama bunu ırkçılığa yoramazsınız. Ne düşündüğünüzü anlayabilmekle beraber sizin burda takılmanız gereken tek şey insanların hoşgörüsüzlüğü olmalıydı. Arapsa Arapça, Kürtse Kürtçe, Almansa Almanca, Fransızsa fransızca konuşabilir bir insan. Bu bizim ilgi alanımızın çok dışında. Bence siz bazı başka şeylerden bunalmışsınız. Bu örnekleri görünce patlamışsınız. Sokaktaki çocuklu kadın için verdiğiniz örneği de ayrıca çok ayıpladım.dediğiniz gibi onlar savaş mağdurları, kimsenin kimseye böyle davranmaya hakkı yok. Niyetinizin kötü olmadığı belli ama biraz daha farklı üslup kullanabilirdiniz belki. İyi seneler dilerim.

Çul çaputun hukmu olaydi ohooo. Hersey hallolurdu.

ya zaten şimdi kara çarşafın aslında fahişe kıyafeti olduğunu yazsam buraya bilip bilmeden taşlayacaklar.
tevratta bile geçer halbuki.
osmanlıda yasaklanmıştır bir dönem.
islamiyetle ilgisi olmayan bir giyisi..

Istanbul da yaşadığım yerde inanılmaz suriyeli vardı ve babamın yanında laf atmaları mi dersiniz metroyla binen kadınları kinamalari mi yoksa yolda gerçekten üstümüze yürümeleri mi... Erzuruma taşındım bir suriyeli görmedim çok daha rahatım. Ben ırkçı asla değilim ama zihniyetleri belli inkar edemem

Aslinda arastirinca bulunabilecek bir sey. Google sagolsun. Kara carsaf nedir,nereden gelmistir bir bakabilir merak edenler.
Cul caputun hukmu yok
Hukum beynimizde,davranislarimizda ve dusuncelerimizde. Olmayan seylere mana yuklemek yersiz

İstanbul'da her semtte İngilizce tabelalar var. Avmlere giriyoruz Türkçe ismi olan marka doğru düzgün yok. Bunlardan rahatsızlık duymuyorsunuz da sadece Arapçadan mı duyuyorsunuz? Yaptığınız faşistlik. Ben de ırkımı seviyorum, bir daha dünyaya gelsem yine Türk olmak isterim ama başka ırkları küçümseyerek, aşağılayarak değil. Yüzyıllarca çeşit çeşit ırklarla birlikte kardeşçe yaşamışız da şimdi ne olduysa herkes tahammülsüz, herkes ırkçı. Allah sonumuzu hayretsin.

Avrupadaki Suriyeliler ve diger gocmenler dil ogrenmek icin okula gidiyorlar.
Bu sistemli bir sekilde işliyor herhangi bir ucret odemiyorlar.
Ayrica multeciler evlere yerlestiriliyor.
Insanca yasama kosullari olusturulmaya calisilip ulkeye entegre olmalari saglaniyor.
Turkiyede boyle bir sistem var mi?
Insanlar savastan kacarken daha beter bir cendereye dusuyorlar orada.
Fuhustan dilencilige her turlu insanlik dışı muameleye maruz kaliyorlar.

Cok ofkeleniyorsaniz mideniz bulaniyorsa bu insanlardan gidin devlete talepte bulunun.
Daha insani kosullarda yasasinlar diye kadinlarina kicucuk kizlarina sizin ari irkiniz göz koyamasin.
Varlikli olan multecilerle bir sorununuz var mi bilmiyorum.

Suriyelilere hiç deginmicem. .birsey yazmak istiyorum yorumu size bıraktım.
Bi arkadaşım var tesetture heveslendi. Neyse iyi hoş.. yılbaşından konusuyoruz. Napicaksin dedim.

Bana aynen şunu dedi. Cinayet ve zina işleyenler dinden çıkmaz ama yılbaşı kutlayanlar dinden çıkıp günahkar olurlar dedi Kuran da böyle geciyormus dedi. Kuranin hangi ayeti o dedim. Bizim dinimiz de dinden çıkmak bu kadar kolay değil hele hele ki yılbaşı kutladik diye. Cinayet mi ağır yılbaşı kutlamak mi ?
Sonra dedim ki hevesini anlıyorum Kurani öğrenmek ve anlamak istiyorsun. Fakat sen o tarafa yönelmek uzeresin diye ve bende acigim diye bana kulaktan dolma bilgilerle dini öğretmeye çalışma. Ha bana deki Kuran'in şu ayetinin açıklaması bu de. Bende saygı duyayim dedim. .

Demem o ki kendi milletimizle açık kapalı diye çatışma icindeyken ne kadar yol alabilcez. . Şunu da söylemek istiyorum ben dinimide Kuranimi da sırf kapalı diye gidip birinden öğrenmem. Açarım okurum anlarım. Seviyorum sizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…