- 26 Temmuz 2012
- 1.399
- 2.227
-
- Konu Sahibi Sugargirl1990
Irkçılık zeka işidir, herkes ırkçı olamaz der İlber Ortaylı... Sen ırkçısın, sen ayrım yapıyorsun, onlar misafir diye diye yedirteceksiniz ülkeyi. Haydi bakalım. Milletçe alkışlayacağız(!)Türksün evet ama Türk olmadan önce insansın. Hepimiz insanız. Irkçılığın bu kadarına pes
Esasen latin harfleri isimizi cozuyor diyelim. Anlamini bilmesek de internete veya sozluge bakip ogrenebiliyoruz. Arapca cok farkli. Ne yazilisi anlasilir ne okunusu, harf var mi varsa nerede,kime soralim kimden ogrenelim durumu var. Yabanci bir dile asla karsi degilim ama bizdeki arapca tabelalar tamamen maksatli bir durum. 15 yil sonra olay cok kotu boyutlara varacak. Devletin resmi dili arapca olursa,cocuklarimiza arapca ogretmek zorunda mi kalacagiz Turkiyede? Endisenin sebebi bu benceİstanbul'da her semtte İngilizce tabelalar var. Avmlere giriyoruz Türkçe ismi olan marka doğru düzgün yok. Bunlardan rahatsızlık duymuyorsunuz da sadece Arapçadan mı duyuyorsunuz? Yaptığınız faşistlik. Ben de ırkımı seviyorum, bir daha dünyaya gelsem yine Türk olmak isterim ama başka ırkları küçümseyerek, aşağılayarak değil. Yüzyıllarca çeşit çeşit ırklarla birlikte kardeşçe yaşamışız da şimdi ne olduysa herkes tahammülsüz, herkes ırkçı. Allah sonumuzu hayretsin.
Suriyeli savunucusu gibi oldum şu yorumunuzdan sonra :)) ama öyle bi şey Yok tüm yorumlarımı okursanız. Sondaki ima da emin olun bana uygun değil. Saygılar sevgiler :)Irkçılık zeka işidir, herkes ırkçı olamaz der İlber Ortaylı... Sen ırkçısın, sen ayrım yapıyorsun, onlar misafir diye diye yedirteceksiniz ülkeyi. Haydi bakalım. Milletçe alkışlayacağız(!)
Esasen latin harfleri isimizi cozuyor diyelim. Anlamini bilmesek de internete veya sozluge bakip ogrenebiliyoruz. Arapca cok farkli. Ne yazilisi anlasilir ne okunusu, harf var mi varsa nerede,kime soralim kimden ogrenelim durumu var. Yabanci bir dile asla karsi degilim ama bizdeki arapca tabelalar tamamen maksatli bir durum. 15 yil sonra olay cok kotu boyutlara varacak. Devletin resmi dili arapca olursa,cocuklarimiza arapca ogretmek zorunda mi kalacagiz Turkiyede? Endisenin sebebi bu bence
turkiye bazi fahiselerde mini etek.giyer. Bu kafaya gore 100 yil.sonra yada simdi aaaa mini etek fahise kiyafetiymis derlerde hemen saldirirsiniz demi.. İnsani kiyafetle yargilayan bu kadar haddini asan fahise kiyafeti diyecek kadar kuculen insanciklarSinizya zaten şimdi kara çarşafın aslında fahişe kıyafeti olduğunu yazsam buraya bilip bilmeden taşlayacaklar.
tevratta bile geçer halbuki.
osmanlıda yasaklanmıştır bir dönem.
islamiyetle ilgisi olmayan bir giyisi..
Irkçılık zeka işidir, herkes ırkçı olamaz der İlber Ortaylı... Sen ırkçısın, sen ayrım yapıyorsun, onlar misafir diye diye yedirteceksiniz ülkeyi. Haydi bakalım. Milletçe alkışlayacağız(!)
Ya siz iyi misiniz bu nasil bir nefret biraz sakinlesin.Ne alakasi var tepeden bakmak ile ? Niye sadece suriyeliler sorun ? Belali?
Afrikalilar da cok bursa da. Kendi hallerinde insanlar kenyadan gelmisler saat satiyorlar. Ote tarafta turkmenler. Sakinler.
Suriyeliler pislik iste
Agaci kökunden koparip evine goturup yakmaya kalkan bir halk
Parkta yolun ortasinda tuvaletini yapan ucubeler
Gözleri sabitleyebilirsem okuycam konuyu hayatim :))))))))
Boyle mantikli seylere alintilanayimŞuraya yazıyorum. Seni alintalamisim k bakma :)
Neyse yazıyorum. 15 20 yıl sonra toprak almak isteyecekler aha yazdım.
Ahahah sanarsınız safkan Türkİstanbul'da her semtte İngilizce tabelalar var. Avmlere giriyoruz Türkçe ismi olan marka doğru düzgün yok. Bunlardan rahatsızlık duymuyorsunuz da sadece Arapçadan mı duyuyorsunuz? Yaptığınız faşistlik. Ben de ırkımı seviyorum, bir daha dünyaya gelsem yine Türk olmak isterim ama başka ırkları küçümseyerek, aşağılayarak değil. Yüzyıllarca çeşit çeşit ırklarla birlikte kardeşçe yaşamışız da şimdi ne olduysa herkes tahammülsüz, herkes ırkçı. Allah sonumuzu hayretsin.[/QUO
havalar soğusun üşümeyi öğrensinler mi yutkunmadım 1 dkDaha geçen burda bir profil yazısı gördüm kibledim kaldırıldı tabi şöyleydi:
Allahım havalar soğusun çok soğusun ümmetin kızları giyinmeyi öğrensin. Buna benzer birşeydi. Saygı karşılıklıdır evliyim kot pantlon giyip saçim açık gezdiğim için bile yadırgayanlar var hala. Önce bir kafalar temizlensin herkes saygı göstersin birbirine sonra gerisi gelir.
Daha bugün burda bile yeni yıl mesajlarinda bir ton laf sokmalar görüyoruz yok noel yok yeni yıl size ne kardeşim? Kim neyi kutlamak istiyorsa nasıl giyinmek istiyorsa giyinir sorgulamak bize mi düştü.
osmanlida herkes carsaf giydigi icun fahiselr kendini belli etmek icin renklisini giyerdi .. Oyle kafadan uydurmak kolay! Hadi iranda devrim.yapinda gorelim .. Kendini belli etmek.isteyen bir yolunu bulur simdi de fahiselr mini etek.giyiyor aman.kimse mini giymsin demi boyle akla tukureyimya zaten şimdi kara çarşafın aslında fahişe kıyafeti olduğunu yazsam buraya bilip bilmeden taşlayacaklar.
tevratta bile geçer halbuki.
osmanlıda yasaklanmıştır bir dönem.
islamiyetle ilgisi olmayan bir giyisi..
Endişeniz gerçekten çok uçuk. Türkiye dışında birçok ülkede Arap mülteciler var, oralarda da Arapça tabelalar var ama kimsenin böyle bir endişesi yok. Daha geçen gün İngiltere'de Suriyeliler için aşevi haberini gördüm. Birçok milletten insan orada gönüllü çalışıyor ve bağış yapıyordu. Önyargısız biçimde. Biz neden bu kadar endişeliyiz anlamıyorum. Evet kültür farkı var ama biz o kadar köksüz sapsız bir millet miyiz ki 5-10 senede Arap'ların içinde eriyelim. Yüzyıllar boyu nasıl yaşamaya başardıysak yine başarabiliriz. Üstelik biz de millet olarak o kadar tertemiz süper falan da değiliz.Esasen latin harfleri isimizi cozuyor diyelim. Anlamini bilmesek de internete veya sozluge bakip ogrenebiliyoruz. Arapca cok farkli. Ne yazilisi anlasilir ne okunusu, harf var mi varsa nerede,kime soralim kimden ogrenelim durumu var. Yabanci bir dile asla karsi degilim ama bizdeki arapca tabelalar tamamen maksatli bir durum. 15 yil sonra olay cok kotu boyutlara varacak. Devletin resmi dili arapca olursa,cocuklarimiza arapca ogretmek zorunda mi kalacagiz Turkiyede? Endisenin sebebi bu bence