Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türksün evet ama Türk olmadan önce insansın. Hepimiz insanız. Irkçılığın bu kadarına pes
Irkçılık zeka işidir, herkes ırkçı olamaz der İlber Ortaylı... Sen ırkçısın, sen ayrım yapıyorsun, onlar misafir diye diye yedirteceksiniz ülkeyi. Haydi bakalım. Milletçe alkışlayacağız(!)

Esasen latin harfleri isimizi cozuyor diyelim. Anlamini bilmesek de internete veya sozluge bakip ogrenebiliyoruz. Arapca cok farkli. Ne yazilisi anlasilir ne okunusu, harf var mi varsa nerede,kime soralim kimden ogrenelim durumu var. Yabanci bir dile asla karsi degilim ama bizdeki arapca tabelalar tamamen maksatli bir durum. 15 yil sonra olay cok kotu boyutlara varacak. Devletin resmi dili arapca olursa,cocuklarimiza arapca ogretmek zorunda mi kalacagiz Turkiyede? Endisenin sebebi bu bence

Suriyeli savunucusu gibi oldum şu yorumunuzdan sonra :)) ama öyle bi şey Yok tüm yorumlarımı okursanız. Sondaki ima da emin olun bana uygun değil. Saygılar sevgiler :)

Geldiğiniz ekmeğini yediğiniz ülkedeki insanları rahatsız edemezsiniz kimse asimile olsunlar demiyor evet yaşadıkları zor bambaşka bir ülkede yaşama sıfırdan başlamak zor zaten lafım işinde gücünde olan düzgün insanlara değil ama kabul edelim çoğunluğu bu ülkeye uyum sağlayamadı yada sağlamak istemedi. laf oyunlarına gerek yok asmiliden bahsetmiyoruz birazcık ayak uydurmaya çalışsınlar yeter. Okuduğum haberlerden örnek vermeyeceğim direkt kendi yaşadığım bir durum metrobüste mendil satan genç çocuk elini omzuma atıp saçlarıma dokundu ve anlamadığım bir şeyler ssöylemeye başladı kafamı bir çevirdim noluyoruz diye burun burunayız neredeyse ben zaten o şokla anlık donup kaldım insan ne yapacağını bilemiyor neyseki annem yanımdaydı hemen müdahale etti ama ayrılmıyor peşimizden indik beraber indi falan biz kalabalığa karıştık o da daha fazla gelmedi ama ya ortam daha farklı olsaydı tek olsaydım vs bu basit bir örnek sadece bu kadar rahatlar işte demek için o kadar doğal bir şekilde yaptı ki sanki çok normal bir şey yapıyormuş gibi işin garibi metrobüsteki onca insan tepkisizdi kanıksamışlar mı bu davranışları nedir anlamadım ama ben alışmak istemiyorum sokakta tuvaletini yapan, milleti taciz eden mendil satan çocuklara, kadınlara yiyecekmiş gibi bakan erkeklere hea senin ülkenin erkekleri çok mu iyi diye bir argümanla geliyorsunuz haklısınız.Değiller!işte tam da o yüzden bizdekiler fazlasıyla yetiyor bize.O yüzden hümanizm kokulu fikirleriniz sizin olsun.Irkçılık mı yapıyorum olabilir ama hırsızın hiç mi suçu yok.

Şuraya yazıyorum. Seni alintalamisim k bakma :)

Neyse yazıyorum. 15 20 yıl sonra toprak almak isteyecekler aha yazdım.

Sonuna kadar haklisiniz. Irkcisin diyenlerin bu insanlarla cok az karsilastiklarini ve ya hic karsilasmadiklarini ve gelecekte Turkiyenin halini ongoremediklerini dusunuyorum.
Burasi Turkiye gelenler Turkce ogrenmeli buranin adabini edebini ogrenerek yasamali. Yapmiyorlarsa da gitmeliler..
Cocuklar hastalaniyor ulkemde yok olan binbirturlu hastalik yeniden hortladi. Edep kalmadi sokaklar ozellikle ara sokaklar les gibi. Komur kokusundan bazi mahallelere girilmiyor. Ankara da yasiyorum. Ve ulkemi buhale getirenlere hergun lanet ediyorum.

turkiye bazi fahiselerde mini etek.giyer. Bu kafaya gore 100 yil.sonra yada simdi aaaa mini etek fahise kiyafetiymis derlerde hemen saldirirsiniz demi.. İnsani kiyafetle yargilayan bu kadar haddini asan fahise kiyafeti diyecek kadar kuculen insanciklarSiniz

Ya siz iyi misiniz bu nasil bir nefret biraz sakinlesin.
Burda da var Suriyeliler arkadaslarim hic de pislik degiller.
Cok guzel insanlar.
Burada da basortusunden dolayi parmakla gosterip bagirarak 'Terorist' demisler parkta esiyle cocuklariyla guzel bir gecirmeye calisirken ne kadar uzulmustu.
Yabanci bir memlekette hic de haketmedikleri muameleyi gordukleri icin.

Gözleri sabitleyebilirsem okuycam konuyu hayatim :))))))))

bastan okuma 2019a anca bitersin

sugarimiza kasier fistik demis , elemen hshfksnack arabca bisiler demis sugar kazak demis puf puf demis elemanin digeri üff demis püf demis simdi cöl faresi oldular. özet bu yani

Daha geçen burda bir profil yazısı gördüm kibledim kaldırıldı tabi şöyleydi:
Allahım havalar soğusun çok soğusun ümmetin kızları giyinmeyi öğrensin. Buna benzer birşeydi. Saygı karşılıklıdır evliyim kot pantlon giyip saçim açık gezdiğim için bile yadırgayanlar var hala. Önce bir kafalar temizlensin herkes saygı göstersin birbirine sonra gerisi gelir.
Daha bugün burda bile yeni yıl mesajlarinda bir ton laf sokmalar görüyoruz yok noel yok yeni yıl size ne kardeşim? Kim neyi kutlamak istiyorsa nasıl giyinmek istiyorsa giyinir sorgulamak bize mi düştü.

Konu sahibinin haklı olduğu en ufak nokta dahi yok mu yani neden bu kadar savunuluyo suriyeliler anlamadım

Bütün suriyelilerin kötü olmadığını hepimiz biliyoruz aralarında kötü olanlar eleştiriliyo zaten ve tabiki türkçe öğrenmek zorundalar kaç yıldır buradalar eğitim iş hayatı için bir zahmet öğrenilsin oldu olucak biz arapça öğrenelim onları rahat ettirelim :)

Sırf suriyelileri savunucam diye taciz eden kötü bakan adamları savunuyosunuz bence bu konuda kimse işinde gücünde iyi niyetli adamı eleştirmiyo

Kötüye kötü denilmesi de gerekli zaten sırf suriyeli aman savaştan kaçtı diye diye susup oturamaz kimse eğer kötü bişey yapıyosa eleştiririz Almanya da yaşayan ve suç işleyen bir türkü sırf türk diye savunmam yaşadığı ülkenin kanununa kültürüne uymak zorunda dilini de öğrenicek oraya da ayak uydurucak normal olanı budur

Kontrolsüz bir şekilde alındı suriyeliler ülkemize böyle olacağı zaten belliydi o yüzden pek şaşırmıyorum ben bu duruma

Ahahah sanarsınız safkan Türk Soy ağacınız var mı elinizde hanımefendi

Her milletde iyi kotu var .
Biz de kucuk bir ilcede yasiyorum. Zaten kendi insanimiz cok normal degil suriyelilerin gelmesiylende ortalik iyice berbat oldu.

Suriyeli kadinlari goruyorum. Cocugun biri onunden gidiyor, digeri yaninda biri kucaginda biri karninda biri bebek arabasinda. Savastan kacip gelmissiniz surekli bu cocuk yapmak niye ??

havalar soğusun üşümeyi öğrensinler mi yutkunmadım 1 dk

osmanlida herkes carsaf giydigi icun fahiselr kendini belli etmek icin renklisini giyerdi .. Oyle kafadan uydurmak kolay! Hadi iranda devrim.yapinda gorelim .. Kendini belli etmek.isteyen bir yolunu bulur simdi de fahiselr mini etek.giyiyor aman.kimse mini giymsin demi boyle akla tukureyim

Endişeniz gerçekten çok uçuk. Türkiye dışında birçok ülkede Arap mülteciler var, oralarda da Arapça tabelalar var ama kimsenin böyle bir endişesi yok. Daha geçen gün İngiltere'de Suriyeliler için aşevi haberini gördüm. Birçok milletten insan orada gönüllü çalışıyor ve bağış yapıyordu. Önyargısız biçimde. Biz neden bu kadar endişeliyiz anlamıyorum. Evet kültür farkı var ama biz o kadar köksüz sapsız bir millet miyiz ki 5-10 senede Arap'ların içinde eriyelim. Yüzyıllar boyu nasıl yaşamaya başardıysak yine başarabiliriz. Üstelik biz de millet olarak o kadar tertemiz süper falan da değiliz.

Burda irkcilik diyen arkadaslar cok fazla ama kendi memleketimizde biz yabanci olduk onlara her turlu hizmet saglanirken bizim insanlarimiz kit kanaat gecinmeye caliyor birde ustune suc isleme potansiyelleri ileri derecede yakinda onlar bizi soyutlamaya calisirlarsa hic sasirmam bencede ataturk gelsede gorse ulkemizin halini biz sehitlerimizin kanlariyla suladik bu topraklari bu vatan bizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…