- 22 Kasım 2017
- 2.908
- 4.974
-
- Konu Sahibi Sugargirl1990
ay bu son yoksa catlarim...
suriyeli hamile kadin..
suriyeli bebek veya cocuk...
suriyeli es, calisiyor.
gece calisirken iki türk kadina tecavüz ediyorlar...
cok güzel eziyet ederek...
yani bilemedim...
bak insan hepimiz insaniz
umarim gercekten suriyeli kocan olmaz ilerde.
BahtsizBedevii yazi stilini yedigim
Suriyeliye mi muhtac olacagim? 3.karisi mi olacagim?tamam fistigim kasma kendinimerak etme kinadigin kim varsa muhtac olacaksin
acikalrda kara carsafli diyip.kucumsemez ve col faresi.demezse tabi dimiKapalı insanlar açık olanlara çıplak dememeyi öğrenirse belki böyle ayrımlar da ortadan kalkar öyle değil mi?
Kuzu geldınmı kazak isteme vururum bakNoliiii burda
İçimizdeki Arabistanlılar !
Yorumları okurken aklımdan geçenleri yazmak istemedim buraya,yeni yıla banlı banlı girmek istemedim çünkü. İnsanlar yaşadıkları ülkeye saygı duymak,o ülkenin dilini/kültürünü/kanunlarını öğrenmek zorundalar nokta.
Aynı dine inanıyor olmanız onları tolere edeceğimiz anlamına gelmiyor.
Kadını,çocuğu baş göz üstüne ama asalak gibi yaşayan; savaştan kaçıp burada Türk kadınını rahatsız edip keyif çatan,hırsızlığa tecavüze yeltenen Araplar mümkünse ölsün !!!
kaderi yazan sen misin ? Sadece sunu diyorum.insan ne zaman buyuk.konussa sinanir .. Sizin demenizle de onlar col.faresi olmuyor harika insanSuriyeliye mi muhtac olacagim? 3.karisi mi olacagim?
Türkler iyi butun öteki halklar kötü demiyorum. Neden diger multeciler icin ayni seyleri soylemiyoruz?
Irkci olsaydim cingeneleri, afrikalilari, diger gocmenlerden de rahatsiz olurdum ki hepsi kendi halinde
Suriyeliler rahatsizlik verdigi icin önyargili davranmamin sebebi bu.
Senin kardesin, oglun, komsu cocugu her kimse kalbinden bicaklansa hosuna gider mi?
Agaci sevmeyen , insani sevmeyen, hayvani sevmeyen ucubeleri savunuyorsun sonra da insanlik diyorsun
Nicin hicbir arap ulkesi suriyelileri almiyor istemiyor ?
Cekirge taraflarinda misirli turistler var geliyorlar kaplicalara. Hicbirinin zarari yok.
Yasamadigin icin bilmiyorsun. Aslinda karacarsaf da degil mesele onlarin yaptiklari
Surekli birseyleri gozunun ön\nde caliyorlar
Magdur rolu oynuyorlar
Ben onu diyenler de doğru yapıyor demiyorum zaten. Herkes birbirine saygı duymayı öğrenince belkiacikalrda kara carsafli diyip.kucumsemez ve col faresi.demezse tabi dimi
Onlar anadolu kadiniydi ! Vatanlarini birakip baska ulkelerin erkeklerinin koynuna gitmediler !kara fatmayı, şerife bacıyı, halide edip i bildin mi?
Parkta tuvaletini yapan, hirsizlik yapan, türk kadinini taciz eden, calismayan uretmeyen sorgulamayankaderi yazan sen misin ? Sadece sunu diyorum.insan ne zaman buyuk.konussa sinanir .. Sizin demenizle de onlar col.faresi olmuyor harika insan
ama almanya da yasayan ve aslen alman olan bır damat o damat... turkce ogrenmek zorunda degıl kı zatenAlmanya daki Alman damat a Türkçe öğrenmeli diyen KK, Suriyeliler neden Türkçe öğrenmiyor diyor
İşte hayattaki çifte standardı bırakırsak Mutlu ve huzurlu oluruz
Öncelikle haddini bileceksin.Biliyorum bir gün icinde ikinci konum. Asiri rahatsiz oldum ve paylasmak istedim banlanmadan önce.
Bugun ögleden sonra tesadufen marketten cikarken cok ama cok guzel bir kazak gördüm vitrinde. Puf puf . Bogazli. Ustelik boyu uzun. Kalcami örter. Cunku pantolonlar artik hep tayt gibi. Oturdugum mahallede dik dik baktiklari icin birazcik giyimime dikkat ediyorum.
Neyse iceriye girdim. Magaza biraz kalabalikti. Kendim bulmaya calistim o vitrindeki şeker pembesi şirin mi şirin puf kazagi. Bulamadim. Dedim sugargirl dagitma ortaligi. Sen satis gorevlileri gibi duzgun katlayamiyorsun iste. Insanlar bu tatil gununde bile calisiyorlar. Para aliyorlar diye arkani toplamak zorunda degiller dedim kendi kendime.
Gorevliyi buldum dedim vitrindeki puf kazagin benzeri nerede. Burada dedi aaa yalniz pembesi kalmamis. Iyi de bu kazaklarin boyu hem kisa hem de kazagin arkasi yok yahu arkasi delik ipli. Boyu da cok kisa V kesim uclarindan. Ne alaka vitrindeki kazakla dedim. Üff dedi baska musteriyle ilgilendi.Bu arada kiz ne dedigimi anlamadi saniyorum anlamasi icin yavas konusmustum oysa ki.
Kasaya gittim dedim vitrindeki pembe kazaktan istiyorum. Kasadaki kiz , hanimefendi tabi ki dedi. Satis gorevlisi kiza dedi ya nicin ilgilenmiyorsun vitrindeki kazagi goster cikar hadi.
Kiz yine ufledi. Esmer kisa boylu ciliz bir cocuk geldi. O kazak sadece vitrinde kalmis dedi. Olabilir onu ver o zaman cok begendim dedim. Kasadaki kiz da siz beyazsiniz pembe cok yakisacak size dedi. Hadi ver dedi.
Kesin alacak misiniz vitrini bozamam dedi cocuk.
Iyi de denemeden nasil alabilirim ?! Standart beden degil ki dedim. Sisman biri degilim. Almaya niyetle iceriye girdim. Indirim de vardi .
Sonra diger satisci kizla aralarinda arapca konusmaya basladilar. Cocuk en sonunda dedi ki tamam cikartiyorum. Sen kasaya git ödemeni yap. Bana bak dedim. Emrivaki davranamazsin. Soyunma odalarina gidip denemek benim hakkim dedim. Yine arapca konusmaya basladilar. Yeter diye bagirdim. Burasi benim ülkem. Nicin benim hakkimda bana bakarak arapca konusuyorsunuz. Nicin Turkce konusmuyorsuniz? Tek istedigim o kazagi almakti. Istemiyorum asla gelmem buraya.Dedim aglamakli oldum sinirden. Arkadaki kasadaki satis gorevlisi kiz , kusura bakma tatlim olur mu oyle sey gel guzelim dedi. Tamam dene almayabilirsin fistigim dedi. Daraldim ciktim gozyaslarim boncuk boncuk akti. Arkamdan bir bagirdi oradaki iki satis elemanina.
Cildiriyorum kizlar. Kuafore gidiyorum. Derdimi anlatana kadar terliyorum. Kalkiyorum masadan cunku kuafordeki eleman beni anlamiyor. Ben türküm ve azinligim ya.
Amacim proveke etmek degil. Etrafima bakiyorum herkes karacarsafli. Erkekler yolda gruplar halinde yuruyor. Kadinlar arkada. Erkekler , ozellikle kizlarin ustune ustine yuruyor cekilmiyor yol vermiyor.
Dun yasli bir adam parkta , cocuguna tuvaletini yaptiran suriyeli bir anneye çöl faresi diye bagirdi bastonunu banka vurdu soylene soylene gitti.
Heryerde arapca yazilar. Tabelalar.
Hümanist bir insan olmaya calisiyorum, empati yapmayi deniyorum. Yok olmuyor.
Bir zaman makinasi olsa Ataturk gecmisten gelecege gelse yuz ifadesini görmek istemezdim
Ben cocuklugumdaki Bursa yi istiyorum. Yesil. Medeni insanlar. Saygili. Türkce konusan.
Eve döndüm. Yatmak uzereyim. Bir adam bagira bagira 43 dk boyunca telefonla konustu.
Pencereden bakiyorum. Guzel bakimli bir kadin, yolda yuruyor. Suriyeli adamlar agizlarinin salyalari akarak bakiyor. Ust kattaki pencerelerden suriyeli bir kadin kucuk çöp posetini tak asagiya atiyor. Guzel kizin kafasina dusuyor. Kiz kuduruyor tabi.
Savas magduru. Azicik anlayis goster. Her milletin iyisi de var kotusu de. Olgunca davranip mantikli hareket etmek gerek diyorum , bebek bezlerini çöp torbasina koyma zahmetinde bulunmayan , 7/24 gurultu , kavga ediyormus gibi yuksek sesle karmakarisik bir dille konusan komsumun kapisindan gelen pis keskin koku...
Yeni Turkiye bu iste. Sokaga cikamiyoruz. Cikmak da istemiyorum.
Pembe kazaktan konu nerelere geldi rahatladim yahu
Beni banlamaniz gercegi degistirmeyecek
Humanizm anlayisiniza hayran kaldim
Bu humanist halinizse humanist olmayan haliniz nasil acaba.
Sizin derdiniz ortadogu halklariyla muhtemelen. Bir avrupali ayni seyi yapsa toptan mahkum etmezsiniz bir kitayi.
Ben de avrupanin gobegindeyim. Hemen her milletten insan var burda gocmenler multeciler...
Ve tabi sizin gibi tepeden bakan irkcilar da.
Öncelikle haddini bileceksin.
Sen ' kara çarşaf ' diye aşağıladiğın kıyafetin hükmünü bilecek kadar bilinçli olsaydın bu cümleyi kurmazdin . Sen kimsin ki karışıyorsun milletin kiyafetine! Kimse sana şortla geziyor orasını burasını açıyor demiyorda. Yada denilince örümcek beyinli oluyorda sen Kara çarşaflı diye kucumserken çok mu ilerici düşünüyor oluyorsun . Irkçılığın bu kadari! . TMam çoğu şeylerinden bende rahatsızım keşke herkes kendi ülkesinde yaşayabilse . Ama bu kadar taktığın için gözüne batıyor olmuş. Takmasan görmezsin zaten . Bizim milletimiz her konuda 4 4luk zaten !
Herkes görmek istediğini görüyor işte. Açıklara gıcık olan birisi de muhtemelen her yer açık saçık insanlarla dolu diyordur aynı yer için. Karşılarındakini açık-kapalı olarak değil de sadece "insan" olarak görebilirseler keşke...Bu anlatılan yer bursa mi yani? Bende başka ülkeden bahsediliyor zannettim