Ben de çok ağır pko hastasıyım. İlaç kullanmadığım zamanlarda 3-4 ayda bir regl oluyorum, yumurta oluşsa bile, kaliteli yumurta oluşumu olmuyor. 2 yıl boyunca yumurtlama tedavileri gördüm. Sonuç alamadım. Geçen yıl tüp bebek yaptırdık, hamile kaldım ancak 21. haftada kalbi durduğu için bebeğimizi kaybettik (şubat ayında). Tedavi sürecinde hem fiziksel hem ruhsal olarak çok yorulduğum için ve sonu böyle hüzünlü bittiği için çocuk fikrini rafa kaldırdım çünkü çok yıpranmıştım. Tedavi süresince çok kilo almıştım. Kilo vermeye karar verdim. Zaten moralim de bozuk olduğu için kısa zamanda 86 kilodan 73 kiloya düştüm (boyum 1,70). Lohusalık dönemim bittiğinde hayatımda ilk defa günümde regl oldum (daha önce araştırdınız mı bilmiyorum ama insülin direnci ve kilonun pko etkisi yüksek). Sonraki ay günüm geldiğinde regl olamadım ve düzenim yeniden bozuldu diye çok üzüldüm. Gel zaman git zaman bir baktım 8 haftalık hamileyim :) bebeğimizi kaybetmemizin 4. ayında hamile kalmışım.
Size naçizane tavsiyem, ilaç tedavisine başlamadan kendiniz birşeyler yapmaya çalışın. Mesela kilo probleminiz var mı? İdeal kiloda bile olsanız, doktorlar birkaç kilo vermenin, bu kısır döngüyü kırıp yumurtalıkları tetikleyeceğini söylüyorlar. İngilizce bir makale okumuştum, pkolu kadınlar üzerinde bir deney yapılıyor. Vücut ağırlıklarının yüzde 5 ini veren kadınların yüzde 80 inde regl günleri düzene giriyor. Bu oran çok yüksek ve umut verici. Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Biz pko hastaları abur cuburu çok seviyoruz :) bence bunları gözden geçirip, biraz dikkat ederseniz Allah da izin verirse en yakın zamanda hamile kalacağınıza inanıyorum :)
Buarada Allah dileyen herkesin kucağını doldursun inşallah ve kimseyi evlat hasretiyle sınamasın...