• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pco ve kadın doğum doktorunun tavrı

Devlet hastaneleri hep öyle. Doktor da mecbur muayeneyi hızlı hızlı yapıyor yoksa dışarda millet kavga çıkarıyor ben internetten randevu aldım, randevu saatim geçti hala bekliyorum diye. Fakülteye gittiniz mi? Bence yine de fakülteye gitmek en iyisi.

Nacizene tavsiyem cok sağlıklı beslen. Hamurişini kes tamamen. Ekmek yerine tam buğday ekmeği kullan. Tatlı vs cok tüketme (bitter çikolata hafta bir belki) kahvaltıda bol bol yeşillik söğüs vs ye. Avakado ye. Ağır pco yum ben. Tüp bebek yapmaya hazırlanırken yukarıda saydıklarımı yaparak hamile kaldım. Pconun tuhaf Bi döngüsü var ve sadece beslenme ile kırılıyor bu döngü. Benim tesadüf oldu. Genç kızlığımdan beri doktor doktor gezdim. Çaresi beslenme imiş
K Kutsal Alerji sende pci vardı degilmi yazdıklarına bakarmisin

Bu arada canım diyet ve sporla hamile kalabilirsin. Kilon yoksa bile sağlıklı beslenme şekeri ve vücudu dengeliyor. Lütfen ihmal etme. Birçok tanıdığım spor ve diyetle hamile kaldı.
Evet fazlam var en az 10 kilo hedefim inşallah yarın diyetistene gidicem beslenmeye dikkat edip kilo verme ile hamiş kalabileni çok duydum sevindirdi

Hay
Devlet hastaneleri hep öyle. Doktor da mecbur muayeneyi hızlı hızlı yapıyor yoksa dışarda millet kavga çıkarıyor ben internetten randevu aldım, randevu saatim geçti hala bekliyorum diye. Fakülteye gittiniz mi? Bence yine de fakülteye gitmek en iyisi.
Hayır gitmedim ama gideceğim iyi duyduğum doktorlara jinekolojide belli bi doktorun olması çok önemli hem kontrol ve takip açısından hemde rahatlık açısından

Merhaba herkese. Okumanız ve fikirleriniz benim için çok önemli Bu gün kadın doğumdan kontrole gittim pco var bende. Çocuk istiyoruz doktor bi süre deneyin olmazsa öylelikle tedavi başlayalım demişti aradan 1 sene geçti farklı bi doktora gittim ısparta şehir hastanesinde ve aynı anda iki kişiyi alıyodu kadın. Birini arkada muayene edip o giyinip hazırlanırken diğer hastayı alıp onu dinliyor o böyle decam ediyor döngü. Beni rahatsız eden şey kontrolden sonra içeri aldığı kişinin yanında rahat olarak konuşamam ve beni bilgilensirmemesi tedavi ile ilgili olarak. Direk reglin 3 cü günü gel desi. Tedavi nasıl olacak anlatırmısınız dedim çatlatma iğnesi yapacağız dedi ve bilgim yok zaten sinir olmuş vi şekilde ayrıldım. Öncelikle ısparta için pko üzerine tanıdığınız iyi bir doktor varmı ve bu süreç ile ilgili desteklerinizi esirgememeniz. Şimdiden çok teşekkür ederim...
Hastanenin tavrını çok kafaya takma cnm pco olunca net bsy yapamadıkları için oyleler sen adetin 3 gün git tahlilini yapıp söyler gerekenleri bu arada saracoglunun kürleri var onları deneyebilirsin baya ise yarıyor. Bu arada pco da kafaya ne kadar takmazsan o kadar hızlı sonuç aliyosun

Baska doktora gidin bence yine bitkisel çözümlerde uygulayin. Mesela bende myom var cok küçükmüş, arastirma yaparken pcos icin aspir yağını gördüm kullananlarn faydasinj okudum. Bende denemek istiyorum ama doktor myom kist değil dogal yollarla gecmez dedi

Sordum ama hormon ya da yumurta takibi demedi araştırıyorum bakalım. Ama çok hoş değil öyle olması gün yapan teyzeler gibi :hamarat:
Merhabalar. Sizi yine 2 kişi almışlar. Ben 4 ay önce gittiğim doktor 5/6 kişi alıyordu. Ben de bir daha gitmedim. Ne Bilgi ne birşey veriyorlar. Git kan ver gel dedi sonuçlar çıkmış doktor yok nerede diyorum. Bu gün artık gelmez dediler. Ben de pcosluyum. Benim bir kızım var. Ozaman çok yürüş yapmıştım kendiliğinden hamile kaldım. Şimdi 2. İçin doktora gittim. Önce bütün tahlillerimiz yapıldı. Rahim filmi eşimin tahlilleri hepsi yapıldı. Çok şükür orada sorun çıkmadı. Tek sorun benim pco olmam. Onda da doktor kilo ver dedi. Şimdi ye kadar 10 kilo verdim. Daha da vermeye çalışıyorum. Bana vitamin ve diyabet ilacı verdi. 6 ay kullanacam. Ara da bir kontrol olacam. Eğer kendiliğinden hamile kalırsam ki inşallah kalalım isteyen herkes ilacı bırakacak olmaz ise aşılamaya geçeceğiz. Siz de inşallah en kısa zamanda hamile kalırsınız

ilçede gittiğim kadın doğumcu bi hastayı çıkarmadan ikincisini alıyordu. daha merkezi ve büyük bi yerde de gitmiştim orada tek tek giriliyordu. başka devlet hastanelerini deneyebilirsiniz özele gitme imkanınız yoksa. geçmiş olsun.

Merhaba herkese. Okumanız ve fikirleriniz benim için çok önemli Bu gün kadın doğumdan kontrole gittim pco var bende. Çocuk istiyoruz doktor bi süre deneyin olmazsa öylelikle tedavi başlayalım demişti aradan 1 sene geçti farklı bi doktora gittim ısparta şehir hastanesinde ve aynı anda iki kişiyi alıyodu kadın. Birini arkada muayene edip o giyinip hazırlanırken diğer hastayı alıp onu dinliyor o böyle decam ediyor döngü. Beni rahatsız eden şey kontrolden sonra içeri aldığı kişinin yanında rahat olarak konuşamam ve beni bilgilensirmemesi tedavi ile ilgili olarak. Direk reglin 3 cü günü gel desi. Tedavi nasıl olacak anlatırmısınız dedim çatlatma iğnesi yapacağız dedi ve bilgim yok zaten sinir olmuş vi şekilde ayrıldım. Öncelikle ısparta için pko üzerine tanıdığınız iyi bir doktor varmı ve bu süreç ile ilgili desteklerinizi esirgememeniz. Şimdiden çok teşekkür ederim...
Öncelikle geçmiş olsun, moralinizi bozmayın.
Isparta'da değilim o yüzden bilmiyorum.
Ama Size tavsiyem, kadın doğumdan önce endokrinolojiye gitmeniz. Bazı devlet hastanelerinde direkt gidebiliyorsunuz bazende dahiliyenin filan sevk etmesi lazım. Ama özel yada devlet mutlaka gidin.
Çünkü pco; kadın Doğumdan önce endokrinolojinin alanı. Hormon düzensizliğim var deseniz zaten ilgilenirler.
Pco; insülin direnci, stres, kilo, prolaktin yüksekliği, lh ve tsh ile orantılı olarak artar azalır. Hepsi çark gibi birbirini tetikler. Altta yatan asıl neden ne; önce bunun çözülmesi lazım. Yoksa tedavileriniz hep başarısız olur. Bunu da çözebilecek bölüm; endokrinolojidir.
Genelde alışılagelmiş pco için hep kadın doğuma gidilir; doktorlarda hiç uyarmaz. Zaten pco çözüldükten sonra başla bir sıkıntınız yoksa Allah'ın izniyle hamile kalırsınız. :)
Ben bu şekilde atlattım pco'yu.. hemde 2 ayda..
Kadın doğum da vakit kaybetmeyin. Tek söyleyebileceğim bu..

Bu her zaman devlet hastanelerinde böyle ben daha beterini yaşadım bebek istediğim için rutin kontrole gittiğimde muayene edip bu ne be! Yumurtaların pirinç patlağı gibi hiçbişey anlamadım bence senin çocuğun olmaz dedi bana bekle ilaç yazacağım diyerek kaldırdı beni masadan, başka bir hastayı yatırdı ve ona ultrason yaparken beni çağırıp birde onca hastanın içinde dedi ki gelde bak yumurta nasıl oluyormuş gözün görsün beni boşuna uğraştırma dedi ve elime reçete ve birde tüp bebek kartı verip sen tüp bebek yaptır diye beni kovaladı, hastanenin bahçesinde o aşağılanmışlıkla hüngür hüngür ağladığımı ömrüm boyunca unutmayacağım ve sonuçta şu gayet normal yollardan 2 evladım var Allah böyle merhametsizlerin eline düşürmesin kimseyi sizede çok geçmiş olsun

Bu her zaman devlet hastanelerinde böyle ben daha beterini yaşadım bebek istediğim için rutin kontrole gittiğimde muayene edip bu ne be! Yumurtaların pirinç patlağı gibi hiçbişey anlamadım bence senin çocuğun olmaz dedi bana bekle ilaç yazacağım diyerek kaldırdı beni masadan, başka bir hastayı yatırdı ve ona ultrason yaparken beni çağırıp birde onca hastanın içinde dedi ki gelde bak yumurta nasıl oluyormuş gözün görsün beni boşuna uğraştırma dedi ve elime reçete ve birde tüp bebek kartı verip sen tüp bebek yaptır diye beni kovaladı, hastanenin bahçesinde o aşağılanmışlıkla hüngür hüngür ağladığımı ömrüm boyunca unutmayacağım ve sonuçta şu gayet normal yollardan 2 evladım var Allah böyle merhametsizlerin eline düşürmesin kimseyi sizede çok geçmiş olsun
Şikayet ettim o doktoru diyin lütfen...

Devlet hastanelerinde hastalara laf anlatmaya eriniyorlar da ondan uzun uzun anlatmamistir.

3. Gun hormonlarina bakacak
Sonra sana bir hap verecek ve hap bitince muhtemelen tekrar cagiracak yumurta buyumus mu diye
Buyuduyse catlatma ignesi vurup iliski onerecek.
Surec boyle ilerliyor ilk etapta. Doktorlar detay vermiyor ama siz bilin ne yapilacagini

Ahhh o doktorlar bazıları ilaç gibi geliyor ama bazıları da hasta ediyor iyi insanlara çıksın gittiğimiz yollar ihtiyacımız var çünkü . Bana da biz sadece gebelere bakıyoruz gebe olunca gel diyip infertilite polikliniğe gönderdi :( çok üzülüp ağlamıştım . Çok sevilen bir doktordu bi de .

Devlet hastanesinde 6 kişiyle aynı amda doktora dert anlatmaya çalıştığım oldu sinir olup çıkmıştım. Allah yardımcınız olsun rabbim kucağınızı doldursun.

Bende de pco var. Ilk bir yıl deneyin denmişti. O sıra diyet yaptım hamur içi tatlı falan yemedim. Stresten uzak kalmaya ve kafaya takmamaya çalışın. Ben 11. ayda kendiliğimden hamile kaldım. Rabbim inşallah çok bekletmeden size de hayırlı evlat nasip eder.

Ay evet buna ben de sinir oluyorum.

Kadın doğumda olmuştu aynen içeri 3 kişi girmiştik. Rezalet :olamaz:

Devlet hastaneleri oyle malesef eğer ayrıntılı ilgi ve bilgi isterseniz özel hastane tercih edin

Öncelikle geçmiş olsun, moralinizi bozmayın.
Isparta'da değilim o yüzden bilmiyorum.
Ama Size tavsiyem, kadın doğumdan önce endokrinolojiye gitmeniz. Bazı devlet hastanelerinde direkt gidebiliyorsunuz bazende dahiliyenin filan sevk etmesi lazım. Ama özel yada devlet mutlaka gidin.
Çünkü pco; kadın Doğumdan önce endokrinolojinin alanı. Hormon düzensizliğim var deseniz zaten ilgilenirler.
Pco; insülin direnci, stres, kilo, prolaktin yüksekliği, lh ve tsh ile orantılı olarak artar azalır. Hepsi çark gibi birbirini tetikler. Altta yatan asıl neden ne; önce bunun çözülmesi lazım. Yoksa tedavileriniz hep başarısız olur. Bunu da çözebilecek bölüm; endokrinolojidir.
Genelde alışılagelmiş pco için hep kadın doğuma gidilir; doktorlarda hiç uyarmaz. Zaten pco çözüldükten sonra başla bir sıkıntınız yoksa Allah'ın izniyle hamile kalırsınız. :)
Ben bu şekilde atlattım pco'yu.. hemde 2 ayda..
Kadın doğum da vakit kaybetmeyin. Tek söyleyebileceğim bu..

Şuanda 1 yaşıma daha girdim yemin ederim
Zaten hipotiroidim var ve tiroid bezim iltihapli
Dahiliyeye gidiyorum bence bu isi beceremediler gibime geliyor . Pco da var
Ama gelde bizimkine anlat

Şuanda 1 yaşıma daha girdim yemin ederim
Zaten hipotiroidim var ve tiroid bezim iltihapli
Dahiliyeye gidiyorum bence bu isi beceremediler gibime geliyor . Pco da var
Ama gelde bizimkine anlat
Pco; hormonal yani endokrinolojik bir hastalık.. Birazda psikolojik..
Kadın doğuma gittiğinde; çatlatma iğnesi, doğum kontrol hapı, adet söktürücü vs veriyorlar.
O yumurtayı istediğin kadar ilaçla çatlat, adetlerini düzene sok. Altta yatan asıl neden çözülmedikçe; hormonal dengesizlik devam eder.. Birini bastırırsın diğeri hortlar.. Önemli olan hepsini kontrol altında tutmak..
Bu yüzden kadınlar bu illetle yıllarca uğraşıyorlar.. :(

Back