Neye göre kilo alıp ya da vermeni söylüyorlar ki..
TSH dengesizliği; stres depresyon yapar, direkt olarak metabolizmanın çalışması ve cinsiyet hormonları üzerinde etkili. Stresle birlikte adet düzensizliğine ve dolayısıyla kanda testesteron artışına yol açar. bu sırada LH, FSH oynar.
Hele hipotroidi varsa; kilo artışı başlar bu da vücutta yağlanma ve insülin direnci yapar.. Pcos zaten; insülin direncini hiç sevmez... Derken çark gibi birbirini tetikleyip gider....
O yüzden en iyisi; tam bir hormon tahlili yaptırmak ve ondan sonra asıl tedaviye odaklanmak..
Tekrar geçmiş olsun, gerekirse özele gidin ama endokrinoloji bölümüne gidin.
Pco oldugu icin,insulin direnci olusabilirmis kadin dogumcunun 1 i,kendisi ayni zamanda
tup bebek uzmani sakin kilo alma böyle kal dedi zaten 1 deri 1 kemigim
Oteki kadin dogumcuda kilo al 3 5 kilo dedi
Neden dedigimde dusuk agirliklk bebek iste bebegin dusmesi falan oluyor zayiflarda ama sende olmaz dedi.La havle .. arkasindan da ben ona ama diger doktor boyle soyledi dedigimde evet biz kiloyu sevmeyiz dedi
Kadin dogumcular tsh la ilgilenmiyor o konudada dâhiliye uzmanlariyla gorus ayriligi var
Birisi sanirim 2,5 normal deger gorurken oteki 1,5 normal.goruyor gebelik icin
Ben 1 bucuk senedir zaten depresyondayim inanilmaz sinirliyim elim ayagim titriyor tsh 27 di benim sonra bunu dusurduk en son 1,50.idi sanirim 3 ay once tekrar gidicem önümüzdeki hafta
Soyle birsey daha var, hipotiroidi kilo yapmaz mi? Ben aniden zayifladim nisanli iken ve zaten normalde de kilolu bir insan degildim ama bu kadari abarti ..
Ve tiroid bezim iltihapli bogaz ultrosonu ceken doktor muhtemelen basta hipertiroidi idi ondan zayiflamissindir aniden sonra hipo olmuştur dedi tobe est.. ve hic bi doktor bu tiroid bezi iltihabini sallamadi biyopsi de yapilmadi ilac iciyorum her sabah ac karna doz uzun zamandir ayni gidiyoruz bakalim haftaya baska bi doktora gidicem
Iste boyle bulundugum memelekette de endokrinoji uzmani yok yani sehir merkezine gitmem gerekcek keske en bastan gitseydim asilama yaptirdim tutmadi ama tsh fsh lh hepsine bakildi yumurtalar esimin sperm testi kismet degilms tutmadi gerci bence tuttu cift cizgi cikiodu idrar testleri ama sonra adet oldum kimyasal gebelik olabilir
Simdi 2.asilama diyoruz ama ben istemiyorum tup bebek daha mantikli geliyor