• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pco ve kadın doğum doktorunun tavrı

Araştırma hast. Gidin.
Kistlerim olduğu için devlet hadt. Gittim bana etmediğini bırakmadı hatta bu kadar kistle birde çocuk mu doğurcan olmaz çocuiun falan dedi kovdu resmen. Şikayet ettim tabi ama ne oldu bilgim yok. Özele gittim en iyi muamele araştırma hast. Gördüm.
Hiç hoş değil ama ya tamam okumuşsun zor doktor olmak ama insanların hayatına iyi dokunuşları sevgiyle yapmak tıp bitirmekten daha büyük maharet yani. Ne biliyim insanın içine sinmesi lazım yaptığı şey. Belki onun ilgisizliğinden dolayı hastanın hayatı kalıcı sıkıntılara esir kalabilir bence sağlık sektörü çok ciddi anlamda içsel sorgu gerektirir ben olsam ağlamaktan uyuyamam yani neden kötü davrandımki diyerek

Doktorun genel tavrini bilemem ama yıllarca pco ile uğraşan biri olarak söylüyorum adetin 3. Günü çağırılıp kan testi yaparlar o test sonucu 10 gün sonra çıkar ona göre tedaviyi anlatır. Tabi ki bunu size anlatması lazımdı. Sanırım kalabalıktan sıkılmış onları da anlaamak lazım gümde kaç hastaya bakıp laf anlatmaya çalışıyorlar.
Bi üstte yazdığım cevabı burayada yazmak istedim ☺️ vicdan der susarım ben. Tahammül edemiyorsan maliye oku derler insana bence

Doğru ne kadar düşünmiyecem diyorsam,bir bakıyorum yine aklımda o. Hep diyorum nasıl kurtulacam bundan niye etrafımdaki herkes normal günü gününe hatta saati saatine adet görürken ben niye hep bekliyorum acaba ne zaman olacam. Yoksa hamilemiyim diye diye kafayı yemeye az kaldı
Kesinlikle kıskanıyorum ya resmen o dakik gelenleri. Regl ya altı üstü regl kıskancak bişey kalmamış gibi

Benim bildigim adetin 3. Günü catlatma ignesi vurmaz doktor. Adetin 3. Günü yumurta gelistirici verilir o 5 gun kullanilir bittikten sonra yumurta belirli olgunluga geldikten sonra(18. 20mm) catlatma ignesi vurulur. Belki vurulmaz bile yumurtan kendiliginden catlayabiliyosa. Benim mesela yumurtam gelisiyo ama catlamiyo malesef onun icin igne vuruyo doktorum. Doktorunuz sizi geçiştirmiş gibi geldi bana. Eger durumunuz varsa bence özele gidin. Insanin mahremiyeti doktor ve hasta arasinda olmali. Bi baska hasta ne alaka

Benim bildigim adetin 3. Günü catlatma ignesi vurmaz doktor. Adetin 3. Günü yumurta gelistirici verilir o 5 gun kullanilir bittikten sonra yumurta belirli olgunluga geldikten sonra(18. 20mm) catlatma ignesi vurulur. Belki vurulmaz bile yumurtan kendiliginden catlayabiliyosa. Benim mesela yumurtam gelisiyo ama catlamiyo malesef onun icin igne vuruyo doktorum. Doktorunuz sizi geçiştirmiş gibi geldi bana. Eger durumunuz varsa bence özele gidin. Insanin mahremiyeti doktor ve hasta arasinda olmali. Bi baska hasta ne alaka
Çok sinir bozucu bi durum yani normalde lafımı söyler geçerdim ama nedense susup geçmek istedim şimdide neden sustum diye kızıyorum kendime gidip ne biçim doktorsun sen be diyip çıkasım var

Hiç hoş değil ama ya tamam okumuşsun zor doktor olmak ama insanların hayatına iyi dokunuşları sevgiyle yapmak tıp bitirmekten daha büyük maharet yani. Ne biliyim insanın içine sinmesi lazım yaptığı şey. Belki onun ilgisizliğinden dolayı hastanın hayatı kalıcı sıkıntılara esir kalabilir bence sağlık sektörü çok ciddi anlamda içsel sorgu gerektirir ben olsam ağlamaktan uyuyamam yani neden kötü davrandımki diyerek
Önemsediklerini düşünmüyorum. Kimi dr oluyorda insan olamıyor. Sonra çok güzel insanlara denk geldim şükür ki

Ben de ki kıskanıyorum ya 29 yaşındayım. Günü gününe adet gördüğüm bir elin parmaklarını geçmez
Al bendende o kadar. Tatil planlamaya korkarak yanaşıyorum baktım gelmedi var daha ama belli olmaz diye geciktirici kullandığım bile oldu süşğn artık hayatın her noktasında etkili :süslü:

Regl'i gunu gunune gelen asla gecikmeyen 2 arkadasim var.Biri sebepsiz infertiliteyle 4 sene bebek icin ugrasti.Digerinin amh 'ı 0.1 .Kacinci tup bebegi deniyorlar.Yani her gunu gunune adet yasayan sorunsuz demek degil.Sukretmek lazim halimize.

Regl'i gunu gunune gelen asla gecikmeyen 2 arkadasim var.Biri sebepsiz infertiliteyle 4 sene bebek icin ugrasti.Digerinin amh 'ı 0.1 .Kacinci tup bebegi deniyorlar.Yani her gunu gunune adet yasayan sorunsuz demek degil.Sukretmek lazim halimize.
Bende öyleyim.adetim cok düzenlidir.sebepsiz infertiliteyle ugrasiyorum.yilda 2 3 kez adet olan ayni yasit arkadasimin 4 cocugu var su an :işsiz: yani düzenli olmasida cok önemli deil.demekki.

Ne diyim bilemedim,hekimler canımız ama böyleleri uzak olsun ...
Aminn.. Mümkünse böyleleri doktor olmasın ya insanlıktan nasiplerini zerre alamamışlar

Ben size gözümle şahit olduğum başka bişeyi daha anlatayım mı, bu adamın yaptığından sonra başka bir bayan doktora gitmeye başladım ama nihayeti devlet hastanesi ilgi alaka sıfır, kistin var diyor kaç cm diyorum cevap yok, myom var diyor ameliyat önerir misiniz diyorum histereskopi falan ses seda yok, içerisi yığılı insan et et üstüne içeriye 7şer 7şer alıyorlar, herkes hastalığını anlatıyor diğer hastalar kulak kesiliyor mahremiyet sıfır yani, eni sonu muayeneyi olabildim ve reçete bekliyorum o arada bir kız girdi içeriye hastasıymış hocaaam diyerek çantasından bir şişe parfüm çıkardı verdi doktora amann bir görseniz bizim doktor oldu sevgi pıtırcığı hemen bizim reçeteleri bıraktı kızın tahlil sonuçlarına baktı ayy tatlım balım beta hcg hızlı yükselmiş yoksa ikizlerin mi oluyor falan gülüşmeler saçma sapan hareketler bir parfüme içeride ki 7 kişiyi sattı resmen kaç dakika hanımın gönlü olupta reçete yazmasını bekledik, ne diye okuyorlar ki devlete gidelimde parasızın başını ezelim diye mi ben anlamadım her hasta iyi muayene olmak için rüşvet mi vermek zorunda acaba

Hayırlısını istemek önemli doğru bazen kendi dertlerimizi en büyük sanarız inşallah kavuşurlar hayırlısıyla bebişlerine

Aminn.. Mümkünse böyleleri doktor olmasın ya insanlıktan nasiplerini zerre alamamışlar

Ben size gözümle şahit olduğum başka bişeyi daha anlatayım mı, bu adamın yaptığından sonra başka bir bayan doktora gitmeye başladım ama nihayeti devlet hastanesi ilgi alaka sıfır, kistin var diyor kaç cm diyorum cevap yok, myom var diyor ameliyat önerir misiniz diyorum histereskopi falan ses seda yok, içerisi yığılı insan et et üstüne içeriye 7şer 7şer alıyorlar, herkes hastalığını anlatıyor diğer hastalar kulak kesiliyor mahremiyet sıfır yani, eni sonu muayeneyi olabildim ve reçete bekliyorum o arada bir kız girdi içeriye hastasıymış hocaaam diyerek çantasından bir şişe parfüm çıkardı verdi doktora amann bir görseniz bizim doktor oldu sevgi pıtırcığı hemen bizim reçeteleri bıraktı kızın tahlil sonuçlarına baktı ayy tatlım balım beta hcg hızlı yükselmiş yoksa ikizlerin mi oluyor falan gülüşmeler saçma sapan hareketler bir parfüme içeride ki 7 kişiyi sattı resmen kaç dakika hanımın gönlü olupta reçete yazmasını bekledik, ne diye okuyorlar ki devlete gidelimde parasızın başını ezelim diye mi ben anlamadım her hasta iyi muayene olmak için rüşvet mi vermek zorunda acaba
Parfüm meselesi cok kötü olmus, ayıp yahu. Onca insanın içerisinde böyle seyleri kabul etmek. Şikayet mekanizmaları yeterince dogru calıssa böyle seylere cesaret edemezler bence .

Back