• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pco ve kadın doğum doktorunun tavrı

İnşallah ilacının adı ne peki bu gün doktor bana da dedi ama pazartesi gideceğim trkrarr o zaman tekrar konuşalum demişti
Ben yurt dışındayım ilacın ismi ( Metfin 500 mg)
Türkiye'de ne diye geçiyor bilmiyorum. İlk 15 gün günde 1 tane. Sonraki 15 günde 2 tane daha sonra günde 3 tane olarak kullanacam

Nasıl yani :KK57: peki neden devam etmedin
Burda bi tane doktor var zannedersem onune gelene enfeksiyon diyip yolluyor vajinal muayne yapipta
Hicte oyle bisey yok bence bende
Verdigi butun fitil,igne,hap,krem,vajinal hap. Yani hapi vajinadan itekliyorsun hepsini kullandim hamile kalamadim sonra adetim gecikti gittim baktim yine aynı ilaclari vermis ve bu doktor sozum ona docent dr. Megersem bende pco varmis

Gittigim baska doktor dediki bazi hastalar geliyor piyasadaki butun ilaclari kullanmislar mantar ilaci sana verdikleri oyle olsa acillik olurdun sen
Ki mantarin ne oldugunu da bilirim yani dogru söylüyor

Enfeksiyon varmis rahim agzinda yav heee heee gecen sene oluyor bu anlattigim...

Bende ne kotu kokulu akinti ne pis akinti ne bisey yok normal akıntı normal seviyede oda kadindan kadina degisirmis

Bende o donem baslarim bu enfeksiyona diyip sogan kürü yapmistim
Yani bende zaten enfeksiyon oldugunu falan düşünmüyorum varsa da gecmistir o kadar ilaca ve sogan suyuna:halay:

Ben yurt dışındayım ilacın ismi ( Metfin 500 mg)
Türkiye'de ne diye geçiyor bilmiyorum. İlk 15 gün günde 1 tane. Sonraki 15 günde 2 tane daha sonra günde 3 tane olarak kullanacam
Akalım bende nasıl bişey başlatacak insülin direnci de varmış çok yüksek değilmiş ama normalin biraz üstündeymiş

Akalım bende nasıl bişey başlatacak insülin direnci de varmış çok yüksek değilmiş ama normalin biraz üstündeymiş
Bu pcos illeti stres ona zehir gibi, bizde stres yapıyoruz o da azıyor. Valla artık Allah tan hayırlısı biz elimizden geleni yapalım da gerisi taktiri ilahi

Insulin direnci icin diyet yapcan iste tahilsiz vs yapabilirsin kirarsin o insulin direncini kadin dogumcular kilo fazlaligi olan ya da pko olanlara veriyorlar bu ilaci aynen

Insulin direnci icin diyet yapcan iste tahilsiz vs yapabilirsin kirarsin o insulin direncini kadin dogumcular kilo fazlaligi olan ya da pko olanlara veriyorlar bu ilaci aynen
Çok doğru. Canım ben kilo aldıkça benim pcos iyice azdı. Eskiden en geç 45 günde adet olurum. Son 1 yılda 3 aya çıktı bu süre

Ben de çok ağır pko hastasıyım. İlaç kullanmadığım zamanlarda 3-4 ayda bir regl oluyorum, yumurta oluşsa bile, kaliteli yumurta oluşumu olmuyor. 2 yıl boyunca yumurtlama tedavileri gördüm. Sonuç alamadım. Geçen yıl tüp bebek yaptırdık, hamile kaldım ancak 21. haftada kalbi durduğu için bebeğimizi kaybettik (şubat ayında). Tedavi sürecinde hem fiziksel hem ruhsal olarak çok yorulduğum için ve sonu böyle hüzünlü bittiği için çocuk fikrini rafa kaldırdım çünkü çok yıpranmıştım. Tedavi süresince çok kilo almıştım. Kilo vermeye karar verdim. Zaten moralim de bozuk olduğu için kısa zamanda 86 kilodan 73 kiloya düştüm (boyum 1,70). Lohusalık dönemim bittiğinde hayatımda ilk defa günümde regl oldum (daha önce araştırdınız mı bilmiyorum ama insülin direnci ve kilonun pko etkisi yüksek). Sonraki ay günüm geldiğinde regl olamadım ve düzenim yeniden bozuldu diye çok üzüldüm. Gel zaman git zaman bir baktım 8 haftalık hamileyim :) bebeğimizi kaybetmemizin 4. ayında hamile kalmışım.

Size naçizane tavsiyem, ilaç tedavisine başlamadan kendiniz birşeyler yapmaya çalışın. Mesela kilo probleminiz var mı? İdeal kiloda bile olsanız, doktorlar birkaç kilo vermenin, bu kısır döngüyü kırıp yumurtalıkları tetikleyeceğini söylüyorlar. İngilizce bir makale okumuştum, pkolu kadınlar üzerinde bir deney yapılıyor. Vücut ağırlıklarının yüzde 5 ini veren kadınların yüzde 80 inde regl günleri düzene giriyor. Bu oran çok yüksek ve umut verici. Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Biz pko hastaları abur cuburu çok seviyoruz :) bence bunları gözden geçirip, biraz dikkat ederseniz Allah da izin verirse en yakın zamanda hamile kalacağınıza inanıyorum :)

Buarada Allah dileyen herkesin kucağını doldursun inşallah ve kimseyi evlat hasretiyle sınamasın...

Bu pcos illeti stres ona zehir gibi, bizde stres yapıyoruz o da azıyor. Valla artık Allah tan hayırlısı biz elimizden geleni yapalım da gerisi taktiri ilahi
Normaldede çok kafaya takar stres yaparım bu tarz şeyleri elimde değil ki kadam orda olur artık :63:

Ben de çok ağır pko hastasıyım. İlaç kullanmadığım zamanlarda 3-4 ayda bir regl oluyorum, yumurta oluşsa bile, kaliteli yumurta oluşumu olmuyor. 2 yıl boyunca yumurtlama tedavileri gördüm. Sonuç alamadım. Geçen yıl tüp bebek yaptırdık, hamile kaldım ancak 21. haftada kalbi durduğu için bebeğimizi kaybettik (şubat ayında). Tedavi sürecinde hem fiziksel hem ruhsal olarak çok yorulduğum için ve sonu böyle hüzünlü bittiği için çocuk fikrini rafa kaldırdım çünkü çok yıpranmıştım. Tedavi süresince çok kilo almıştım. Kilo vermeye karar verdim. Zaten moralim de bozuk olduğu için kısa zamanda 86 kilodan 73 kiloya düştüm (boyum 1,70). Lohusalık dönemim bittiğinde hayatımda ilk defa günümde regl oldum (daha önce araştırdınız mı bilmiyorum ama insülin direnci ve kilonun pko etkisi yüksek). Sonraki ay günüm geldiğinde regl olamadım ve düzenim yeniden bozuldu diye çok üzüldüm. Gel zaman git zaman bir baktım 8 haftalık hamileyim :) bebeğimizi kaybetmemizin 4. ayında hamile kalmışım.

Size naçizane tavsiyem, ilaç tedavisine başlamadan kendiniz birşeyler yapmaya çalışın. Mesela kilo probleminiz var mı? İdeal kiloda bile olsanız, doktorlar birkaç kilo vermenin, bu kısır döngüyü kırıp yumurtalıkları tetikleyeceğini söylüyorlar. İngilizce bir makale okumuştum, pkolu kadınlar üzerinde bir deney yapılıyor. Vücut ağırlıklarının yüzde 5 ini veren kadınların yüzde 80 inde regl günleri düzene giriyor. Bu oran çok yüksek ve umut verici. Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Biz pko hastaları abur cuburu çok seviyoruz :) bence bunları gözden geçirip, biraz dikkat ederseniz Allah da izin verirse en yakın zamanda hamile kalacağınıza inanıyorum :)

Buarada Allah dileyen herkesin kucağını doldursun inşallah ve kimseyi evlat hasretiyle sınamasın...
Amin inşallah isteyen herkese nasip etsin gerçekten zor süreç önemli olan ruhsal çökmemek onuda burda destek ile halletmek insana iyi geliyo bence. Şu an kilo fazlam var bakalım onu vereceğim

Merhaba herkese. Okumanız ve fikirleriniz benim için çok önemli Bu gün kadın doğumdan kontrole gittim pco var bende. Çocuk istiyoruz doktor bi süre deneyin olmazsa öylelikle tedavi başlayalım demişti aradan 1 sene geçti farklı bi doktora gittim ısparta şehir hastanesinde ve aynı anda iki kişiyi alıyodu kadın. Birini arkada muayene edip o giyinip hazırlanırken diğer hastayı alıp onu dinliyor o böyle decam ediyor döngü. Beni rahatsız eden şey kontrolden sonra içeri aldığı kişinin yanında rahat olarak konuşamam ve beni bilgilensirmemesi tedavi ile ilgili olarak. Direk reglin 3 cü günü gel desi. Tedavi nasıl olacak anlatırmısınız dedim çatlatma iğnesi yapacağız dedi ve bilgim yok zaten sinir olmuş vi şekilde ayrıldım. Öncelikle ısparta için pko üzerine tanıdığınız iyi bir doktor varmı ve bu süreç ile ilgili desteklerinizi esirgememeniz. Şimdiden çok teşekkür ederim...
Araştırma hast. Gidin.
Kistlerim olduğu için devlet hadt. Gittim bana etmediğini bırakmadı hatta bu kadar kistle birde çocuk mu doğurcan olmaz çocuiun falan dedi kovdu resmen. Şikayet ettim tabi ama ne oldu bilgim yok. Özele gittim en iyi muamele araştırma hast. Gördüm.

Doktorun genel tavrini bilemem ama yıllarca pco ile uğraşan biri olarak söylüyorum adetin 3. Günü çağırılıp kan testi yaparlar o test sonucu 10 gün sonra çıkar ona göre tedaviyi anlatır. Tabi ki bunu size anlatması lazımdı. Sanırım kalabalıktan sıkılmış onları da anlaamak lazım gümde kaç hastaya bakıp laf anlatmaya çalışıyorlar.

Normaldede çok kafaya takar stres yaparım bu tarz şeyleri elimde değil ki kadam orda olur artık :63:
Doğru ne kadar düşünmiyecem diyorsam,bir bakıyorum yine aklımda o. Hep diyorum nasıl kurtulacam bundan niye etrafımdaki herkes normal günü gününe hatta saati saatine adet görürken ben niye hep bekliyorum acaba ne zaman olacam. Yoksa hamilemiyim diye diye kafayı yemeye az kaldı

Maşallah çok sevindim adına sağlıkla büyüt ☺️ ilk çocuktan sonra adette vi düzelme oluyomu gerçekten büyüjler der ta evlenibce düzelir baktın düzelmiyobu sefer de yok ya doğumdan sonra düzelir diye
Yok düzelmedi bende adetlerim birkaç gün geç gelir hep halada öyle

Back