Bundan iki sene once benim calistigim sirkette muhasebeci 1500 tl aliyordu. Kaldi ki senin calistigin sirket buyuk bir yer. Hadi ilk baslangicta dusuk alman normal ama su anki maas asla kabul edilir degil. Senin su anda 1600-1700 tl alman gerek.Günaydın Canlar ..
Benim dünden beri üzülüp,ağladığım bir konu var.. Aslında epey güçlü bir kızımdır ama haksızlık olunca bir de elimden bir şey gelmeyince n'apim sulugöz oluveriyorum
Epey maddi zorlukla lisans eğitimimi tamamladım 6 yıldır da iş hayatında olunca insan emeğinin karşılığını almak istiyor. Şimdi biraz parasal mevzulardan bahsedeceğim kusura bakmayın.
4 yıldır özel bir kauçuk üreten şirkette çalışıyorum ama epeyce büyük bir holding. Şirketimizde epeyce çalışan var huzurluyum da Allah var yani karışanım edenim yok..
Ben işe başladığımda benle aynı anda farklı departmanlarda 3 kişi işe başladı..
Ben 1100 TL ile Yavuz 1500 TL ile Buse 1600 TL Sema diye bir kız var onla aynı pozisyonda gibi bir şeyiz oda 1200TL ile işi başlamış.
Neyse ilk yıl geçti zamlar yapıldı fena değildi ilk yılım olunca kendimi kanıtlama derdindeydim sevindim zammıma.. Bu 1 yıl boyunca ne iş verdilerse yaptım bir sürü belge peşinde koştum görev tanımımda olmadığı halde ses etmedim ilgilendim çözüme kavuşturdum dosyalarda bugüne kadar olmayan bir düzen oluşturdum ama bir görseniz aşkla çalışıyorum ilk işimde değildi daha önce 2 yıllık tecrübem vardı.. Hala yeni mezun gibi aşkla şevkle çalışıyordum.
Neyse uzattım kızlar kusura bakmayın 2.yılımızın sonunda bana 60 TL zam yapıldı diğer arkadaşlara pozisyon verildi ve maaşları 1.000 TL arttı. Ben bunu duyunca epey ağladım üzüldüm..
Şuan 4 yıldır buradayım maaşım 1300TL beni işten çıkarıp birini alsalar en az 1500 başlayacak ki asgari ücret 1300 olacak biliyorsunuz. Üstelik lisans mezunuyum.6yıldır iş hayatındayım tüm bunlar göz önüne alınınca benim 1500-1600 TL almayı hak etmiyor muyum sizce ?Kimin ne kadar aldığı çokta umurumda değil sadece şirketin nasıl bir şirket olduğunu anlamanız adına yazdım bunları...
Pazartesi günü müdürümün yanına çıkıp zam istemeyi (ocakta yapılacak) düşünüyorum .Kimseyi küçümsemiyorum ama lise mezunu çaycı ablayla aynı maaşı alıyorum ben hatta o mesaiye kalıyor mesai parası olduğu için benden fazla alıyor bazı aylar...
Müdürümün yanına gittiğimde nasıl konuşmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim çok canım yanıyor cidden sonuçta ailelerimiz ne emeklerle okutup büyüttü, meslek sahibi olduk derken böyle haksızlıklar olunca canım ona yanıyor yoksa binlerce kez aldığım ettiğim her kuruşa şükürler olsun Allah içimi biliyor elim ayağım tutuyor işime gidip gelebiliyorum bu bile binlerce kez şükür sebebi ama hakkınızı isteyin demiş Rabbimiz..
Tecrübeli arkadaşlardan bekliyorum yorumlarını çok sağ olun ..
Finans+ön muhasebe
Canım merhaba. İş Kanunu kapsamındasın. İş Kanununda "eşit işe eşit ücret" ilkesi geçerlidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Alo 170 üzerinden ismini vermeden şikayetçi olursan şikayet konun incelenir. Kimse patronlarını senin maaşını artırmaya zorlayamaz yasal olarak. Ancak sana yapılan eşitlik ilkesine aykırı olduğu için şikayet konun incelenir. İşten çıkarılırım diye de üzülme. İşyerinde 30 ve üzeri işçi çalışıyorsa, iş güvencesine tabisin canım. Geçerli bir sebebi yazılı ve kesin olarak sunmadan, senin yazılı savunmanı almadan işten çıkarırlarsa hem kıdem tazminatı hem de iş güvencesi tazminatı ödemek zorunda kalırlar. Hakkını ara bence. Bu ülkede kanun var nizam var. Kimse babasının çiftliği gibi işyeri işletemez
Gecen gun bir is gorusmesine gittim adam bana 800 tl veririm sigortanida 3 ay sonra baslatirim dedi bende lisans isletme mezunuyum 10 yildirda muhasebede calisiyorum aglayarak ciktim ordan is bulmak yasadigin sehirde zorsa ona gore konus cnm kolaysa restini çek.
Yani resmen göz göre göre hakkın yenmiş. 1500 te çok az bu arada bunun için konuşmayın en az 1700 lira paklar sizi hem 4 yıldır oradasınız hem de iş bölümünüz fazla. Patronla en kısa sürede konuşun ve çekinmeyin sakın, karşısına çıkınca da sessiz özgüvensiz durmayın (bunu kullanabilir ve sizi bastırmaya çalışabilir haklı durumdayken haksız duruma düşmenizi ve hissetmenizi sağlayacak bir konuşma yapabilir dikkat edin). Sesinizi çıkarın bu sizin hakkınız. Benzer nedenlerden dolayı bende 1 hafta önce yönetici asistanlığı işimi bıraktım ama ben zam falan istemedim direk çıktım çünkü motivasyonumu her anlamda dibe çeken bir yerdi ve kimseninde benden fazla çalışmadığı bir yerdi hakkım yeniyordu her anlamda. Bunu kısa sürede farkedip çıkışımı verdim zor bıraktılar diyebilirim çünkü aşırı memnunlardı benden kendileri dile getirdiler, hala da geri dönmemi bekliyorlar.
konustun mu
bence durumu uygun dille anlat. zam iste. ağlamayan bebeğe meme vermezler. resti çekmezdim hemen ben olsam zam vermeseler de. ara ara gider zam isterdim. iyi şartlarda çalışıyorsun hemen resti çekme. bi de bir işi 3 kez yaparsan o iş senin görevin olur. iş aramayı da ihmal etmeyin ne olur ne olmaz.
Sana tecrübelerime dayanarak yardım edeyim cnm bende aynı senin gibi kauçuk firmasında çalıştım 4 yıl boyunca. ilk başladığımda maaşım 830 TL idi. En son evlenip işi bıraktığımda 1000 Tl alıyordum asla zam yapılmadı. 2. senemdeyken sekreter bir bayan geldi ona direk 900 TL vermişlerdi bende hazmedemedim gittim patronla konuştum cahilliğime dayanarakta x ablaya 900 Tl maaş veriyorsunuz ben ondan daha fazla çalışıyorum ben hakettiğimi alamıyorum dedim. Patron sen kimsin bana kime ne maaş vereceğime karışamazsın dedi. İşten çıkarıyordu neredeyse allahtan diğer patronlar araya girdi beni sevdikleri için çıkmadım işten sabrettim tecrübem olsun diye. demem o ki konuşacaksan bile örnek vererek konuşma ben hakettiğimi almak istiyorum diye konuya gir diğer çalışanların maaşlarını karıştırma.
Uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz, sizi ve işimi ne kadar sevdigimi anlatmama gerek yok
Ama kazandıgım ücret ihtiyaçlarımı karşılamıyor, zor durumda kalıyorum.
onun için sizden 4 yılın sonunda aldıgım ücrete iyileştirme yapmanızı rica ediyorum. Beni bu konuda anlayışla karşılayacağınıza inanıyorum de
Günaydın Canım,benim eşimde aynı durumdaydı şirkette çok sinir oluyordu şuan açık öğretimde dış ticaret okuyor çalıştığı fabrikada dış ticaretle ve üretimle ilgileniyor fabrikanın genel müdürü bile eşimin yaptığı hiç bir işi bilmiyor hasta olup evde yatmasın tlf hiç susmuyor,hal böyle olunca bigün işi bırakdı bu maaş yüzünden tabi daha önce çokça konuştu bi sonuç alamadı,işi bırakınca rica kıyamet istediği maaşı verdilersede eşim çok zor ikna oldu yeniden gitti şimdilik sesi çıkmıyor,sizde işe yararmı bilmem ama istediğinizi alamazsanız sizin için kötü bir pozisyon olur diye düşündüm ben,1600 tl yapdığınız iş için az bence daha fazla olmalı çünkü bende ön muhasebe işi yapdım mesleğim bu ticaret lisesi mezunuyum.
1300 TL hem de 4 yıllık iktisat fakültesi mezununa hem de 4 yıldır çalıştığı firmada.
çok çok az gerçekten. öncelikle bundan hiç tereddüt etmeyin, bariz şekilde hakkınız yenmiş. yılda 50 tl mi zam yapmış bunlar ayıp, ayıp.
müdürünüzün karşısına geçin, kendinizden emin olun, dik durun. o bunu alıyor, ben bunu demeyin. sadece yaptığınız işleri, firmaya kattıklarınızı ve kapasiteniz dahilinde çok daha fazla iş yapabileceğinizi, 4 yıllık iktisat fakültesi mezunu olduğunuzu, işyerinizi de çok sevdiğinizi ancak haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüzü, ne kadar gizlenmeye çalışılsa da şirketin maaş politikasını bildiğinizi belirtin. kişi ismi filan vermeyin asla. 4 yıldır bu şirkete emek verdiğinizi, bu zam bazında değerlendirildiğinde bir memnuniyetsizlik var ise size bildirilmesi halinde düzeltebileceğinizi ama maaşınızdan üzüntü duyduğunuzu aktarın.
hepimiz ya da çoğumuz bu tarz konuşmalar yaptık müdürlerle. normal bu iş hayatında, ağlamayana meme yok.
girenler neden bu kadar
Sizinle birlikte girenler neden bu kadar ilerledi? aynı işi yapıyorsanız sizinde o kadar almanız gerekmez mi?
ya da konuşmadan sonra sana yeterli zammı yapmazlarsa arayışına gir işinii bul ve ayrıl. daha kurumsal daha açaık bir şirkete gir.
Canim konunu okudum sen elinden geleni yapmissin artik zam vermiyorlarsa da kendine is arayacagini soyle hakkinda hayirlisi olsun insallah
1500 bile az bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?