• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PATRONUMLA KONUŞACAĞIM KIZLAR BİR BAKIN KONUŞMADAN ÖNCE

Bence patrona gitmeden once iyi bi arastirma yapmak. Eger " ben zam istiyorum eger hayir derseniz yollarimizi ayiralim ayriliyorm ben surya bas vurucam, hersey hazir" diyebilesin.
O zmn zam bi secenek olur.
Aksi taktirde seni belkide kovucak.

Umarım öyle bi şirket beni işe alır.
neden almasın 6 yıllık tecrüben var korkma endişelenme memuriyetten önce çalıştığım şirket 5 yıllık tecrübe arıyordu benim toplasan 2 yıllık ancak vardı ama beni işe aldılar :) kendine güven sen. :KK66:

Onmuhasebecimiz 1000 tl asgari ücret finansmancimiz 2000(asgari ücret dahil). Senin en az 2000 alman gerekiyor bu durumda.

Canım yorumun için çok tşk ederimmm:KK68:
Eşit işe eşit maaş biliyorum bu kanunu ama çaycı abla atıyorum 1100 TL alıyo ben 1300 bu durumda yine de hak iddia edebiliyor muyum ?
Canım sen seninle aynı işi yapan kişilerle eşit olmak zorundasın. Yani diyorsun ya benden sonra girdiler bende çok maaş alıyorlar..Eğer seninle aynı veya benzer işi yapıyorsalar ve yüksek maaş alıyorsalar, bu eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanır. Çünkü aynı işi yapanlar, genellikle ya kıdem süresi, ya eğitim derecesine göre daha yüksek maaş alabilirler. Sen şu an işten çıksan ve bu durumu öne sürsen, kendin istifa etmene rağmen kıdem tazminatına hak kazanırsın. Haklı nedenle fesih sebebidir bu ayrımcılık.

6 yıllık tecrübe için çok azmış gerçekten. İşini ve şirketini çok sevdiğini ama maddi olarak zorlandığını söyle. Asgari ücreti de yine örnek verebilirsin. Bence terfi de isteyebilirsin.

Devlet daha kı kötü diyosun yani canım ben anlamadım ne güzel işteee
E tabi 2011 de maaş servis yoldu. Şimdi sadece 2000 servis de yok öğle yemeği cebimden gidiyor tek avantajı çok yorulmamak. Özelde de çok yorulmuyordun gerçi..

Peki senin göremediğin fakat patronlarının gördüğü bir eksiğin mi var ?
Yani anlatıkların doğanın kanuna aykırı çünkü.
Bir de şöyle birşey var her işe koşan, gerekli gereksiz tüm işlere el atan çalışanlar bir süre sonra ayakçı oluyor.
Değer görmüyor benden söylemesi.

Peki senin göremediğin fakat patronlarının gördüğü bir eksiğin mi var ?
Yani anlatıkların doğanın kanuna aykırı çünkü.
Bir de şöyle birşey var her işe koşan, gerekli gereksiz tüm işlere el atan çalışanlar bir süre sonra ayakçı oluyor.
Değer görmüyor benden söylemesi.

Her işe koşmam canım mali ilgili konularda bilgi sahibi olmak adına ilgilenirim o kadar.. Şirket bana çok şey kattı kazandırdı yalan söyleyemem ama hakkımı da vermediler işin açığı...
Patronların beni gördüğü şu bence bi kız var pek bir şey yapamıyor sadece ön muhasebe tarzında görüyor olabilirler ama öyle değilll ben biliyorum

azmış gerçekten. İşini ve şirketini çok sevdiğini ama maddi olarak zorlandığını söyle. Asgari ücreti de yine örnek verebilirsin. Bence terfi de isteyebilirsin
Canım sen seninle aynı işi yapan kişilerle eşit olmak zorundasın. Yani diyorsun ya benden sonra girdiler bende çok maaş alıyorlar..Eğer seninle aynı veya benzer işi yapıyorsalar ve yüksek maaş alıyorsalar, bu eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanır. Çünkü aynı işi yapanlar, genellikle ya kıdem süresi, ya eğitim derecesine göre daha yüksek maaş alabilirler. Sen şu an işten çıksan ve bu durumu öne sürsen, kendin istifa etmene rağmen kıdem tazminatına hak kazanırsın. Haklı nedenle fesih sebebidir bu ayrımcılık.

Onları müdür seviyesine yükselttiler canım 4 yılda düşün..Üstelik onların işi benden daha yoğun zor stresli ve diploma farkı var aramızda..

Bence patrona gitmeden once iyi bi arastirma yapmak. Eger " ben zam istiyorum eger hayir derseniz yollarimizi ayiralim ayriliyorm ben surya bas vurucam, hersey hazir" diyebilesin.
O zmn zam bi secenek olur.
Aksi taktirde seni belkide kovucak.

Diyeceğim canım ya bismillah deyip işim hazır olmasa de diyeceğim çünkü resmen haksızlık yapılıyor..

Umarım sizi bezdirme politikası değildir .. :KK43: Allah yardımcınız olsun.. Bazen büyük şirketler 1 yılı aşan çalışanı işten çıkartmak yerine bezdirir tazminat istemesin diye.. Bencede konuşun ama ocak ayına kadar bekleyip bu arada başka iş te baksanız.. En azından tedbirli olursunuz..

Arkadaslarınızın ıse sızınle aynı anda gırmıs olmaları degıl Statulerı onemlıdır.Yaptıgınızın ısın azlıgına cokluguna gore degıl de meslek dallarına ve statulere gore genel bı dagılım olur genelde.. Bir muhasebecı olarak ısınızın karsılıgı bu seklınde yargıladıgımı dusunmeyın ama ıs pıyasasında gereken onemı gormemuyor On muhasebe ve finans.Talebınızı ıletın degerlendırmesını onlara bırakın..Eger sızı tatmın etmeyecek bır maas artısı olusursa ıs arayısına baslarsınız..

Canımmm 1600 az diyorsun sen ben 1300 alyorum 1500 için ikna etmeye calıscam düşün yani :KK43:
Bende onun için yazdım Canım 1600 de az zaten :( 4yıllık bi ön muhasebeci bu paraya çalışmaz artı bide finans zor yani.

Gec kaldim yazmaya ama, konustun mu?
Baska is bak derim.
Yaptigin ise gore alman gereken paranın yarisina calisiyorsun resmen.

çok komik rakamlar bunlar.
cidden yazık!
1300 nedır ya. 2000 tl den aşagı maaş olmamalı bence.

aksaray gibi bir yerde holdingin olmasına şaşırmadım desem yalan olur :D şimdi bence yeni yılı bi bekleyin derim baktınız zam sizi tatmin etmedi o zaman konuşmayı deneyin..ayrıca aksarayda başka iş imkanı bulabilecek misiniz ki?

Hakkımı arayacağım ..Ama müdürüm benim elimden bir şey gelmez üst yönetim karar veriri deyip kestirip atarsa o zaman resti çekmeliyim ben ayrılmak istiyorum diyebilmeliyim değil mi aksi takdirde gurursuzluk olur hala burada çalışmam
İs bulma siteleri var,onlara cv ekleyin,başvuru yapın başka firmalara, görüşmelere de gidin,olumlu cevap gelebilir başka bir firmadan,atıyorum 1.600TL teklif olabilir elinizde. Sonra gidip müdürünüzle konuşun,size elimden birşey gelmez vb minvalde konuşursa ,baska firmadan şu kadar teklif aldım,ayrılıyorum deyin ve ayrılın gerekiyorsa.
Pozisyonunuzu bilmiyorum ama böyle şevkle çalışan bir personelin hakkını vermeliler,4 yıl az bir süre değil.
Yada başka firmalara başvurdunuz,ama dönen olmadı diyelim,sizde konuştunuz müdürünüzle tatmin edici bir dönüş alamadınız ve ayrılmaya karar verdiniz diyelim,bu şartlarda işsizlik maaşından faydalanabilmek adına,işten çıkış talep edin,belki tazminat ve işsizlik maaşi alıp ayrılma şansınız olur,buda sizi iş bulana kadar idare eder diye düşünüyorum.

Back