- 29 Temmuz 2015
- 1.652
- 1.890
- 53
- 44
Günaydın Canlar ..
Benim dünden beri üzülüp,ağladığım bir konu var.. Aslında epey güçlü bir kızımdır ama haksızlık olunca bir de elimden bir şey gelmeyince n'apim sulugöz oluveriyorum
Epey maddi zorlukla lisans eğitimimi tamamladım 6 yıldır da iş hayatında olunca insan emeğinin karşılığını almak istiyor. Şimdi biraz parasal mevzulardan bahsedeceğim kusura bakmayın.
4 yıldır özel bir kauçuk üreten şirkette çalışıyorum ama epeyce büyük bir holding. Şirketimizde epeyce çalışan var huzurluyum da Allah var yani karışanım edenim yok..
Ben işe başladığımda benle aynı anda farklı departmanlarda 3 kişi işe başladı..
Ben 1100 TL ile Yavuz 1500 TL ile Buse 1600 TL Sema diye bir kız var onla aynı pozisyonda gibi bir şeyiz oda 1200TL ile işi başlamış.
Neyse ilk yıl geçti zamlar yapıldı fena değildi ilk yılım olunca kendimi kanıtlama derdindeydim sevindim zammıma.. Bu 1 yıl boyunca ne iş verdilerse yaptım bir sürü belge peşinde koştum görev tanımımda olmadığı halde ses etmedim ilgilendim çözüme kavuşturdum dosyalarda bugüne kadar olmayan bir düzen oluşturdum ama bir görseniz aşkla çalışıyorum ilk işimde değildi daha önce 2 yıllık tecrübem vardı.. Hala yeni mezun gibi aşkla şevkle çalışıyordum.
Neyse uzattım kızlar kusura bakmayın 2.yılımızın sonunda bana 60 TL zam yapıldı diğer arkadaşlara pozisyon verildi ve maaşları 1.000 TL arttı. Ben bunu duyunca epey ağladım üzüldüm..
Şuan 4 yıldır buradayım maaşım 1300TL beni işten çıkarıp birini alsalar en az 1500 başlayacak ki asgari ücret 1300 olacak biliyorsunuz. Üstelik lisans mezunuyum.6yıldır iş hayatındayım tüm bunlar göz önüne alınınca benim 1500-1600 TL almayı hak etmiyor muyum sizce ?Kimin ne kadar aldığı çokta umurumda değil sadece şirketin nasıl bir şirket olduğunu anlamanız adına yazdım bunları...
Pazartesi günü müdürümün yanına çıkıp zam istemeyi (ocakta yapılacak) düşünüyorum .Kimseyi küçümsemiyorum ama lise mezunu çaycı ablayla aynı maaşı alıyorum ben hatta o mesaiye kalıyor mesai parası olduğu için benden fazla alıyor bazı aylar...
Müdürümün yanına gittiğimde nasıl konuşmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim çok canım yanıyor cidden sonuçta ailelerimiz ne emeklerle okutup büyüttü, meslek sahibi olduk derken böyle haksızlıklar olunca canım ona yanıyor yoksa binlerce kez aldığım ettiğim her kuruşa şükürler olsun Allah içimi biliyor elim ayağım tutuyor işime gidip gelebiliyorum bu bile binlerce kez şükür sebebi ama hakkınızı isteyin demiş Rabbimiz..
Tecrübeli arkadaşlardan bekliyorum yorumlarını çok sağ olun ..
Korkunç bir durum ,haksızlığa boyun eğmeyin asla..
Acaba siz bu pozisyonda tüm işlere koşturuyorsunuz,birdaha böylesini bulamayız diye pozisyonunuzu değiştirmiyor olabilirlermi? Dolayısıyla zamda düşük oluyor?