Patronuma laf soktum yazdım bunu dedi!

Bir oturuşta bir kiloluk fıstık dolana yer zaten yetişkin bir insan.120 lira yazmışsınız ya.Bir dilim alıp nefsini körlesin canı çok çektiyse.Garibanizm yapmayalım.Burdan kapitalist sisteme nasıl bağladınız? O tatlıyı yiyen patron değil iş arkadaşı da olsa aynısını derdim.Konu sahibi pisboğaz.Et yemeği çıkıyormuş yemekhanede , iyi bişey bu mesela.Bu kez de onlar et olduğu gün yiyor sebze olduğu gün yemiyor yazmış.Patron diye ezelim mi bu insanları? Çalışan da ezilmesin patron da.Bu tür çalışanlar patron olsa kendi patronlarından bin beter olur.

Ben size hakverdim zira personel olmaniz bir yana insanlik geregi gorgu kurali geregi ya da ben öyle gördüğümden midir bilmem birisinin karşısında tutup da öyle tatli yemem ya da yiyeceksem yemeden once ikram ederim çünkü cok tok da olsa insan az once yemis de olsa insanlik namina bir sorulur yer misiniz die obur turlusu ayip ya boğazımdan gecmez nefis denen bir sey var sonuçta kimse kusura bakmasin boyleleri okumus adam olamamisin patron olmus insanliktan nasibini almamis versiyonudur benim icin

Hay ağzını öpeyim ne çok patron yalakası varmış arkadaş yaa

paylaşmayı sevmiyorsunuz belli ,siz o komşusu açken tok yatanlardansınız o zaman.
Ay ne alaka,aç mısınız açıkta mısınız elde yenilen bişeyi ikram etmemekle, komşusu açken tok yatmanın ne alakası var? İhtiyaç sahibi biri ile, ikram edilmesini bekleyen biri aynı mı Allah aşkına

Ay sorma ben de delirdim okurken. Tamam konu sahibi orda sessiz kalmalıydı aç gözlü gibi bi imaj yaratmış ama görgüsüz patrona da yok adamcağız yok o senin patronun hadsiz bilmem ne. Patronları bu kadar ilahlaştırmasak bu kadar işçi ezilmezdi biraz da işçide sıkıntı var artık emin oldum.

Herşeyden önce hiçbir yöneticiyi/patronu altında çalışanların yanında laf sokarak, açığını eleştirerek arkadaşınızmış gibi eleştirmemelisiniz. O insanların yönetici olarak otoritesini sarsmanız hoş olmamış. Şu an sizi işten çıkarmak için fırsat kolluyor olabilirler, tavırlarınızı biraz kontrol altına almalısınız.
Her ne kadar samimi de olsanız orası işyeri ve onlar patronlarınız. Yanlışları varsa, pimtilerse birebir konuşup yüzlerine söyleyin, personellerinin önünde laf sokarcasına değil.

Çok saçma olmuş. Sonuçta o patron istediğini istediği yerde yer. Sizin canınız çektiyse gidip kendinizr alsaydınız. Patronunuz istediğini dolaba kitler size vermek zorunda değil ki . Siz orda çalışansınız sonuçta herkes yerini bilmeli.

kapitalist dünya insanlari ne hale getirmiş. Korkunç.

Valla her patron böyle değil . Benim canım başkanım gelen hediye ikramları direk bunu arkadaşlarla paylaşın derdi. Bir arkadaşı şal hediye getirdi , burası soğuk sen üşürsün burada dedi, bana hediye verdi. Yaşı gereği de sağlıklı beslenir tatlı çikolata vs onları hep bize verirdi. Ama bazen kadınlar evde akşam yemeği olarak yesin diye dolma içli köfte getirseler onu çantasına atardı :) ee eve gidip bide yemek mi yapsındı :) bizim başkanımızda bir kağıdı ziyan etsek kıyameti koparırdı ama asla gözümüzün önünde yiyip içtiğini görmedim. Kadın yöneticiler biraz daha düşünceli oluyorlar galiba

Türkiye'de çoğu patron çalışanları sömürüyor bu bir gerçek. Ama bazı çalışanlar da patronu sömürme kafasında. Bunun tek sebebi bu yani başka bir şey değil.

Sen bir maaşa anlaşmış mısın? Evet.
Sigortan yatıyor mu? Evet.
Gerisi patronun insiyatifi ve şirket içi dinamiklerdir.
Olması gerekeni söyleyince patron yalakası olmuşuz.

Ben "patron niye bizimle yemiyor da dışarıdan söylüyor" diye hiç sorgulamadım. Adamın kendi parası sonuçta istediğini yer.
Patron kendisine hediye gelen viskiden neden bize ikram etmedi diye de düşünmedim.
İşimi yaptım, parama baktım.
Patron babam mı ki maaş dışında beni düşünmek zorunda olsun, "ben pizza söyledim ama şu kızcağız taze fasulye yiyor" diye dertlensin?

Şu an kendi işimi yapıyorum. Hediye geldiyse ya bana ya ortağıma gelmiştir.
Her zaman da ofiste bırakırız yiyecek şeyleri. Ama bırakmazsam da bırakmam. Millete hesap vereceğim sanki.
Bir de büyük bir şirketse adam hangi hediyeyi kime ikram etsin, nasıl yetişsin o kadar kişiye?
Ne garip beklentiler anlamadım.

Önce patron degil, insan olsun.Bi insanın önünde yiyip de baktirmak ne kadar nahoş.Patron diye gorgüsüz olması kabullenilecek bişey degil.

Adam sizin tatlı yiyip yemediğinizi düşünmek zorunda mi? Patrondan çok patronculuk yapmışsınız. Öyle laf sokacak personelimin yeri kapının önüdür.

Kimse kimseye tatlı ve hediye vermek zorunda değil.

Çok ayıp etmişler, fazlasıyla ayıp yaptıkları bence.

Yanınızda bu şekilde yiyeceklerini odalarında yeseydiler ya da teklifte bulunsaydilar.

Sizinde herkesin içinde uyarmaniz hoş olmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…