- 3 Şubat 2021
- 2.526
- 7.968
- 36
-
- Konu Sahibi tipistipis
Aynı bilgiyi mesajla vermiş zaten. Yazmış, konum bile atmış. Eşinin sorun ettiği şey zaten bilgisiz bırakılmak değil, öyle olsaydı haklıydınız. Karısını patronunun eve bırakması asıl sorun ki seni nasıl bırakır diyerek mesele çıkartmış. Bu durumda adam hem hanzo hem öküz hem hadsiz.
Patron açabilir, konuşan o, üstelik adinl ustunde patron.
Kaldı ki geveze biri de olsa biriyle üç saat iş konusmazsiniz en fazla on dk on beş dk neyse. Konu bitince açarsınız telefon. Arkadaş buluşması farklı iş farklı.
Patron kadın olsaydı koca cildirmazdi mesela. Olay erkek olmasi. Modern dünyayı kaldıramayan bir hanzo görüyorum ben konuda.
bak bir olay daha anlatayım
yıllar önce akıllı telefon öncesi dönem
telefonun bir tuşuna basıyorsun meşgul çalıyor, meşgule atmak deniyor
neyse arkadaş evlendi birkaç gün sonra çok sinirli
neymiş efendim eşi ikna olmuyormuş
telefonu meşgule atmayacak, şimdi meşgulüm diyecekmiş
oysa ki meşgule atmak zaten telefonu duydum ama şu an açamıyorum demek
yok ille açacakmış da, uygun değilim diyecekmiş
kız anlatıyordu, getireceğim adamı Ağır Ceza reisi ile tanıştıracağım diye
3 hakim bir savcı bir katip kim bilir kaç tane avukat, sanık, mağdur, müşteki olan kocaman salonda telefonu açıp şu an meşgulüm ben seni sonra arayayım diyecekmişim, olur mu böyle şey şeklinde
Mesai saati bitmiş, nedir bu kadar acil olan işle ilgili? Telefon açabilirdiniz diye düşünüyorum ben de.Yoldayken mesajla patronla olduğumu bana işle ilgili bilgi verdiğini söyledim. Hatta konum bile attım canlı. Israrla aramaya devam etti. Açılacak bu telefon diye
Ne arabaymış arkadaş. Ne tür fantezileriniz var acaba arabalarla ilgili
Ne arabaymış arkadaş. Ne tür fantezileriniz var acaba arabalarla ilgili
Hiç mi arabada sevişmediniz karşimmmmmNe arabaymış arkadaş. Ne tür fantezileriniz var acaba arabalarla ilgili
Dar olup hayatı hem kendimize hem eşimize dar edeceğimize geniş geniş huzurlu yaşayalım kendi evrenimizde.ahh yıllardır buradayım ama hala o seviyeye gelmedim
eşim arabada yanına kadın alamaz da diyemiyorum
ben de herkesin arabasına binerim diyorum
örneğin görümcem de iş arkadaşını bırakıyordu
onun eşinin de hiç ters bir tepkisini duymadım
ya biz çokkkk genişşşş bir ortamdayız ya da paralel evrende yaşıyoruz
çevremde hiç burada yazdığı gibi "eşim asla arabasında bir kadın ile yalnız kalmamalı" ya da işte "ben bir erkeğin arabasına binmem" diyen kadınlara neden hiç gerçek hayatımda denk gelmiyorum
Hakaret edip yaraladıklarını sanıyorlar ama bilmiyorlar ki genişliğimizle mutluyuz bizBugün de geniş ilan edildik haberin yok.
Patronumla ya da iş arkadaşımla sevişmedim vallaHiç mi arabada sevişmediniz karşimmmmm
Kıskanmayınnnnn
ayy ömür törpüsü gıbıbak bir olay daha anlatayım
yıllar önce akıllı telefon öncesi dönem
telefonun bir tuşuna basıyorsun meşgul çalıyor, meşgule atmak deniyor
neyse arkadaş evlendi birkaç gün sonra çok sinirli
neymiş efendim eşi ikna olmuyormuş
telefonu meşgule atmayacak, şimdi meşgulüm diyecekmiş
oysa ki meşgule atmak zaten telefonu duydum ama şu an açamıyorum demek
yok ille açacakmış da, uygun değilim diyecekmiş
kız anlatıyordu, getireceğim adamı Ağır Ceza reisi ile tanıştıracağım diye
3 hakim bir savcı bir katip kim bilir kaç tane avukat, sanık, mağdur, müşteki olan kocaman salonda telefonu açıp şu an meşgulüm ben seni sonra arayayım diyecekmişim, olur mu böyle şey şeklinde
Mesai saati bitmiş, nedir bu kadar acil olan işle ilgili? Telefon açabilirdiniz diye düşünüyorum ben de.
Ayrıca mesaj atmak daha çok zaman alan ve patronla iletişimin daha uzun süre kesilmesini gerektiren bir eylem. Onun yerine açıp “aşkım yoldayım” denebilirdi. Daha az zaman alan bir şey.
Telefon açmamak konusunda inat etmişsiniz, arabaya binince mesaj attınız diye düşünüyorum çünkü hangi konuda konuşacağınızı (işle ilgili!) ancak sonradan bilebilirdiniz. Arabaya binmeden bilemezdiniz. Bana siz hatalısınız gibi geldi.
bununla cezalandıran da varBen artık gerçekten bu erkeklerin egosundan aşırı bezdim ya. Ne demek abi o telefon açılacak. Gerçi kadınlar da yapıyor böyle şeyler. Bir arkadaşım aşırı gergin ve gerilimli bir toplantı sırasında bana yazıyor "online olduğunu görüyorum bana cevap vermiyorsun!!!!!". O an Whatsapptan supervisorım masanın öte yanından kaş göz edip bana toplantı hakkında acil bir şey yazıyor mesela bir yandan masanın altından gizlice supervisorımın verdiği acil updatelere bakıp bir yandan bu gerzek arkadaşımın şımarık şımarık ard arda aramalarını meşgule atmak zorunda kaldım bir kere. Düşündükçe sinirleniyorum cidden.
Bu insanlara anne babası hiç hayır dememiş bence. Hemen her istedikleri olsun istiyorlar olmayınca sinirleniyorlar. Ben anneme bile çocukken her istediğimde ulaşamazdım, daha 3 yaşında bebeyken kreşte ağlar annemi istiyorum derdim, öğretmen "annen işyerinde, akşam gelecek seni alacak, hadi kutu kutu pense oynayalım" derdi, bir iki ağlar sakinleşirdim. 3 yaşındaydım yani, annemi hemen görmek isterim diye tutturup bir iki ay ağladım sonra herkesi her istediğim zaman göremeyeceğimi öğrendim, alıştım kreşe. Bu insanlar hiç kreşe gitmemiş mi mesela? Veya okula gitmemişler mi? Etraflarındaki insanların hiç başka öncelikleri olmamış mı? Bir şeyi iki dakika beklemek zorunda kalmamışlar mı? Ne demek her istediğimiz kişiye her an ulaşma hakkı ya? Tansiyonum çıkıyor yemin ederim.
Konuyla alakalı değil belki ama benim de is arkadasım arabanız yok isterseniz sizi yol üstü alırım beraber gideriz okula demisti. Dönem ortasında görevlendirmem cıkmıstı o okula. Tam ters yöndeydi. Nasıl gideceğimi de bilmiyordum. Beraber çalışacağım hoca da benim yakın arkadasımın, yakın arkadasıydı. Az da olsa tanıyordum adamı. Evliydi. Yakın arkadasım hem adamı,hem kadını tanıyordu üniversiteden. Neyse beraber çalıacağım hoca seni bırakırım istersen deyince ben de tamam valla iyi olur demisti. Hatta arkadasım da onun arabası var, belki seni bırakır okula aynı saatte okulda oluyorsunuz sonucta demisti. Böyle olunca da sevinmistim. Sabah okula gitmeden hocam ben geliyorum 5 dkya dedi, ben de cıktım öyle okula gittik. 2. hafta icin de gitmeden önce bu yakın arkadasıma acaba ben sabah mesaj atsam mı hocam ben bekliyorum diye yoksa onun mu mesaj atmasını bekliyim eğer almıcaksa da otobüse yetisirim dedim. Arkadasım da ne olacak sonucta seni alacağım demis ,15 dk önceden mesaj at bence dedi. Ev arkadasıma da sordum(bu kadar gerilmemin sebebi de acaba adamın karısı rahatsız olur mu acaba kendi yanlıs anlar mı diyeydi). Ev arkadasım da bence mesaj at almıcaksa kendin gidersin dedi. Ben de sabahında mesaj attım, adam ben nöbetciydim erkenden okula gittim dedi. O günden sonra konuyu kapattım bir daha da sizinle geleyim ya da beni alır mısınız demedim. Hic esinin beni kıskanabileceği bana iftira atılacağı aklıma dahi gelmedi. Bu yakın arkadasım 1 2 hafta sonra bu beraber calıstığım adamın karısıyla yemek yediklerini kadının benim icin şöyle dediğini söyledi; sözde ben adama demisim ki beni okula siz bırakır mısınız, yani adam da benim icin ilk o söyledi beni bırakın diye demis. Öyle kötü hissettim ki. Allahtan arkadaslarımla konuyu daha önce konustuk. Böyle bööyle oldu diye. Yoksa adamı rahatsız etmisim gibi bir iftira atılacaktı bana. Arkadasım da kadına umuthepvardir öyle biri değil,senin esiin istersen bırakırım demis ilk basta o da 2. hafta mesaj atmıs demis falan. Ben o günden sonra iş arkadasımla konusmadım. Sonradan duydum ki adamın karısı arkadasıma bir yanlıs anlasılma olmus umuthepvardira bir sey söyleme demis. İnsanlardan korkulur. O yüzden o günden sonra esi yanında yoksa is arkadasımın arabasına binmemeye karar verdim.Merhabalar. 24 yaşındayım evliyim. İstanbulda yaşıyoruz. Geçen hafta işe başladım ofiste gayrimenkul işi. Patronum var 51 yaşında. İlk gün akşam işten çıkarken yağmur yağıyordu evim beylikdüzünde ofise uzaktaydı. Patronum gel seni eve bırakayım dedi sağolsun. Evide bizim eve yakındı çünkü. Bıraktı. O arada eşim aramıştı ve görmedim defalarca aradı patronum bana işle ilgili bilgi veriyordu saygısızlık olmasın diye telefonu elime alamadım meşgule attım mesaj attım eşime. Patronum bırakıyor diyip konum attım. Israrla aradı. Kavga ettik seni nasıl eve bırakır diye. 51 yaşında adam diyorum. Kabul etmiyor konuşmuyoruz şuanda. Sizce haklı mı ? ( Arkadaşımın konusudur biz işin içinden çıkamıyoruz yardımcı olursanız sevinirim.)
Kadın otostop çekip hiç münasebeti olmayan birinin arabasına binmemiş ki?Kocası haklı.
Ne münasebet daha 1 haftalık patron eve bırakıyor. Kocasının telefonu açılmıyor.
Arkadaşın haksız.
yalnız konu sahıbı haber vermıs konum bıle atmısMesai saati bitmiş, nedir bu kadar acil olan işle ilgili? Telefon açabilirdiniz diye düşünüyorum ben de.
Ayrıca mesaj atmak daha çok zaman alan ve patronla iletişimin daha uzun süre kesilmesini gerektiren bir eylem. Onun yerine açıp “aşkım yoldayım” denebilirdi. Daha az zaman alan bir şey.
Telefon açmamak konusunda inat etmişsiniz, arabaya binince mesaj attınız diye düşünüyorum çünkü hangi konuda konuşacağınızı (işle ilgili!) ancak sonradan bilebilirdiniz. Arabaya binmeden bilemezdiniz. Bana siz hatalısınız gibi geldi.
Ben de Brütüs :)sen de mi Brütüs
şimdi patronun arabasına bindim, eve gidiyoruz, ilk iş günüm
o telefonu "aşkım, yoldayım" diye açmam
eğer ben patronsam da kimse açmasın mümkünse yanımda bu şekilde
o telefonu patronun yanında "aşkım yoldayım, X bey beni bırakıyor " diye açmak beni acayippp kötü hissettirir
birey olamamış, eşime hesap veriyormuş hissi verir
ha diyelim ki telefonu açtım, asla "Aşkım yoldayım" demem, diyemem, ne istediğini öğrenir en fazla "ben geliyorum, gelince konuşuruz" derim, eğer alınacak vs söylüyorsa da "tamam, alırım" der kapatırım
ha bu kişinin eş olması da değil konu arayan annem olsa da, ev arkadaşım olsa da
patron ile yolda gidilirken "kontrol ediliyor olmak" hissi bana rahatsız edici geliyor, keza patrona da gelebilir
yani arabama bindi gidiyoruz, zırt pırt aradılar diye düşünebilir zira adam benim arabaya binerken birilerine beni ara diye mesaj atıp atmadığımı bilmiyor
yani ben konudaki patron olsam, eşi arayınca yeni elemanım açıp "ayy hayatım yoldayım, patron X bey beni eve bırakıyor, şu kadar süre sonra evde olacağım" dese
demek ki beni ara dedi, benimle aynı arabada olmaktan rahatsız diye düşünürüm
zira ben olağan olarak bir yere gidiyorsam "yoldayım, tahminen şu kadar süre sonra oradayım" derim, "şimdi metrodayım inip minibüse bineceğim, biraz da yürüyeceğim" diye kullandığım araçları saymam ki