-
- Konu Sahibi tipistipis
Yaygın ve bariz belli bazı durumlar, ve toplumda bu durumlara verilen olağan tepkiler vardır. Minibüsteyim ve eşim aradı, ellerim dolu ve açamadım. Müsait zamanda aradığımda zaten açmama sebebim belli olduğu için ortada bir problem olmayacak. Fakat sen kalk eve gel, kusura bakma açmadım yanımda patronum vardı de, bak bakalım o zaman ne oluyor. Konuyu çarpıtmayalım, bu erkeklerin kadını kontrol etme kadına hükmetme gücü değil, eşinden haber alabilme, eşinin nerde ne yaptığını bilmek..,bugün çık sokağa 100 kişiye anlat sor bu durumu, herkes aşağı yukarı aynı cevabı verir. Diğer türlüsüne bizim toplumda zaten ‘geniş’ deniliyor. Konuyu kişiselleştiricek olursam, eşim her aradığında açarım evet, bu bi saygıdır.
Hahah ne güzel. Allah mutluluğunuzu bozmasın.işte ben açmam
yani kimseyi öyle alıştırmadım
eşim de alışkındır açmama durumuna ki işim gereği zaten istesem de açamayacağım durumlar çoktur
bir gün aradım eşimi açmadı, mesaj attı ne oldu diye
yani o kadar az arıyorum, bir şey oldu sanmış :)))
ben de öylesine aramıştım dedim
akşam geldi "sen benim ne iş yaptığımı bilmiyor musun, öylesine aranacak adam mıyım" dedi, güldük birlikte
iki kere çaldırır ve kapatırız uygun olursa döner zaten aranan
hatta şimdi evdeyim, evde bile iki saat sonra gördüğüm olur arayanı
ben hala bağımlı olamadım zira ilk telefonum olduğunda 22 yaşındaydım ben ev telefonu dahi olmayan nesilden geliyorum
bir olay anlatayım daha önce de yazdım, yine yazayım da gülün
işteyim, bir arkadaşın odasında toplantıdayım, iki ayrı telefonum var ve telefonlar yanımda
neyse genelde çok kullanmadığım bir telefonu bilmediğim bir numara arıyor kim ki bu vs diyorum zira bir önceki gün telefonumu ele geçiren birileri arayıp iş ile ilgili abuk sabuk aramıştı vs
neyse açtım telefonu bir toplantı odası kadınla birlikte, yine o tarz bir arama diye
arayan eşim, birlikte doktora gideceğiz, kaçta çıkabilirim soruyor
neyse dedim, neden buradan aradın
zira kendi cep telefonu değil, benim de sürekli kullandığım telefon değil
cep telefonu arabada kalmış, benim cep telefonumun numarasını da farklı girmiş o numara kullanım dışı demiş de bu nedenle aramış
olayda bir önceki gün arayan kişi olmasaydı ben o telefonu açmazdım :)))
ıste herkesın genel bır kendı ıcınde oturmus durumu oluyor ya ondan dedımişte ben açmam
yani kimseyi öyle alıştırmadım
eşim de alışkındır açmama durumuna ki işim gereği zaten istesem de açamayacağım durumlar çoktur
bir gün aradım eşimi açmadı, mesaj attı ne oldu diye
yani o kadar az arıyorum, bir şey oldu sanmış :)))
ben de öylesine aramıştım dedim
akşam geldi "sen benim ne iş yaptığımı bilmiyor musun, öylesine aranacak adam mıyım" dedi, güldük birlikte
iki kere çaldırır ve kapatırız uygun olursa döner zaten aranan
hatta şimdi evdeyim, evde bile iki saat sonra gördüğüm olur arayanı
ben hala bağımlı olamadım zira ilk telefonum olduğunda 22 yaşındaydım ben ev telefonu dahi olmayan nesilden geliyorum
bir olay anlatayım daha önce de yazdım, yine yazayım da gülün
işteyim, bir arkadaşın odasında toplantıdayım, iki ayrı telefonum var ve telefonlar yanımda
neyse genelde çok kullanmadığım bir telefonu bilmediğim bir numara arıyor kim ki bu vs diyorum zira bir önceki gün telefonumu ele geçiren birileri arayıp iş ile ilgili abuk sabuk aramıştı vs
neyse açtım telefonu bir toplantı odası kadınla birlikte, yine o tarz bir arama diye
arayan eşim, birlikte doktora gideceğiz, kaçta çıkabilirim soruyor
neyse dedim, neden buradan aradın
zira kendi cep telefonu değil, benim de sürekli kullandığım telefon değil
cep telefonu arabada kalmış, benim cep telefonumun numarasını da farklı girmiş o numara kullanım dışı demiş de bu nedenle aramış
olayda bir önceki gün arayan kişi olmasaydı ben o telefonu açmazdım :)))
Telefonun acilamadigi durumlar elbette oluyor ama bu patronla arabada muhabbet ederken telefonu meşgule atma şeklinde degil.
Ayrica konudaki adam, ararken patronun biraktigini bilmiyor sanirim. Kadin mesajla bunu bildiriyor. Yani eşin arama sebebi patrona kendini gosterme değil başta zaten.
yanımda patron vardı acamadım deyınce ne oluyor kı toplumdaYaygın ve bariz belli bazı durumlar, ve toplumda bu durumlara verilen olağan tepkiler vardır. Minibüsteyim ve eşim aradı, ellerim dolu ve açamadım. Müsait zamanda aradığımda zaten açmama sebebim belli olduğu için ortada bir problem olmayacak. Fakat sen kalk eve gel, kusura bakma açmadım yanımda patronum vardı de, bak bakalım o zaman ne oluyor. Konuyu çarpıtmayalım, bu erkeklerin kadını kontrol etme kadına hükmetme gücü değil, eşinden haber alabilme, eşinin nerde ne yaptığını bilmek..,bugün çık sokağa 100 kişiye anlat sor bu durumu, herkes aşağı yukarı aynı cevabı verir. Diğer türlüsüne bizim toplumda zaten ‘geniş’ deniliyor. Konuyu kişiselleştiricek olursam, eşim her aradığında açarım evet, bu bi saygıdır.
açıp 2 dk a hayatım bilem ne bey beni eve bırakıyor yoldayım geliyorum diyip kapasaydınızMerhabalar. 24 yaşındayım evliyim. İstanbulda yaşıyoruz. Geçen hafta işe başladım ofiste gayrimenkul işi. Patronum var 51 yaşında. İlk gün akşam işten çıkarken yağmur yağıyordu evim beylikdüzünde ofise uzaktaydı. Patronum gel seni eve bırakayım dedi sağolsun. Evide bizim eve yakındı çünkü. Bıraktı. O arada eşim aramıştı ve görmedim defalarca aradı patronum bana işle ilgili bilgi veriyordu saygısızlık olmasın diye telefonu elime alamadım meşgule attım mesaj attım eşime. Patronum bırakıyor diyip konum attım. Israrla aradı. Kavga ettik seni nasıl eve bırakır diye. 51 yaşında adam diyorum. Kabul etmiyor konuşmuyoruz şuanda. Sizce haklı mı ? ( Arkadaşımın konusudur biz işin içinden çıkamıyoruz yardımcı olursanız sevinirim.)
Yoldayken mesajla patronla olduğumu bana işle ilgili bilgi verdiğini söyledim. Hatta konum bile attım canlı. Israrla aramaya devam etti. Açılacak bu telefon diye
ıste herkesın genel bır kendı ıcınde oturmus durumu oluyor ya ondan dedım
eger hemen acan bırı olursa ve bu kez acmıyorsa es merak ettıgı ıcın bır kac defa arayabılır anlamında dedım ben
sız ust uste neden arar dedıgınız ıcın
sız zaten acmıyormussunuz ust uste aramaz zaten aramamalı bu durumda sonucta bırbırınızı tanıyorsunuz
kı burda konu sahıbının kocası zaten sıkıntılı bellı telefonu actın acmadın muhabbetıne gelene kadar halletmelerı gereken meseleler var bellı kı
kıskanc hayatı dar eden ınsanlara gıcık oluyorumm
konu sahibi açarsam bağırırdı dedi ya, ona istinaden yazdım
yani yağmurlu bir havada telefon açılmıyorsa hiç ısrarcı olmam valla
elinde şemsiye vardır ortam uygun değildir uygun olunca beni arar diye beklerim
aradığım her kim ise
zira konu sahibinin eşinin de aslında diyeceği bir şey yok, eşine ilgi olsun diye aramış muhtemelen, ilk iş günü dönüşünde
ama telefon açılmayınca sinirlenmiş, ben onu düşündüm aradım da o açmadı diye :)))
Telefonu ucak moduna alsaydiniz nereden ulasiyorsa ulassin hanzoYoldayken mesajla patronla olduğumu bana işle ilgili bilgi verdiğini söyledim. Hatta konum bile attım canlı. Israrla aramaya devam etti. Açılacak bu telefon diye
karsımızda geveze bırı varsa ne yapıcazeyvah eyvan herkes telefonu cope atar
sohbet etmeye bulusmamıslar sonucta ,ıs yerınde mesaıde de degıl patronun esı arasa patron acardı telı
normalde normal durumda zaten konu sahıbı de acarmıs da burada asıl sıkıntı telı nerede acıp acmayacagımızdan ote konu sahıbını telı acamayacak duruma sokan koca sıkıntısı
Neticede patron da olsa yabancı birinin arabasına binmişsiniz, her ne olursa olsun “bi dakika eşim arıyorum müsaadenizle” der telefonu açardım, “hayatım yoldayım ....” şeklinde eşime bilgi verirdim. Eş kişisi burada haklı, ne hanzo ne öküz ne de hadsiz. Adamın karısı ya sonuçta, sonuna kadar haklı.
bu şey değil mi ya, beraber olduğu kadını, karısını taşıyamayan erkek modeli. hani beni taşıyacak biri olmalı derler ya hep, ben böyle şeylerle özdeşleştiriyorum bu taşıma meselesini. insanın eşi, işine, durumuna, çevresine saygı duyacak, uyum sağlayacak. uygun davranacak. önemli bir pozisyonda, önemli insanlarla çalışıyorsa o eş, zor durumda bırakacak hareketler yapılmamalı.bak bir olay daha anlatayım
yıllar önce akıllı telefon öncesi dönem
telefonun bir tuşuna basıyorsun meşgul çalıyor, meşgule atmak deniyor
neyse arkadaş evlendi birkaç gün sonra çok sinirli
neymiş efendim eşi ikna olmuyormuş
telefonu meşgule atmayacak, şimdi meşgulüm diyecekmiş
oysa ki meşgule atmak zaten telefonu duydum ama şu an açamıyorum demek
yok ille açacakmış da, uygun değilim diyecekmiş
kız anlatıyordu, getireceğim adamı Ağır Ceza reisi ile tanıştıracağım diye
3 hakim bir savcı bir katip kim bilir kaç tane avukat, sanık, mağdur, müşteki olan kocaman salonda telefonu açıp şu an meşgulüm ben seni sonra arayayım diyecekmişim, olur mu böyle şey şeklinde