-
- Konu Sahibi tipistipis
Ben artık gerçekten bu erkeklerin egosundan aşırı bezdim ya. Ne demek abi o telefon açılacak. Gerçi kadınlar da yapıyor böyle şeyler. Bir arkadaşım aşırı gergin ve gerilimli bir toplantı sırasında bana yazıyor "online olduğunu görüyorum bana cevap vermiyorsun!!!!!". O an Whatsapptan supervisorım masanın öte yanından kaş göz edip bana toplantı hakkında acil bir şey yazıyor mesela bir yandan masanın altından gizlice supervisorımın verdiği acil updatelere bakıp bir yandan bu gerzek arkadaşımın şımarık şımarık ard arda aramalarını meşgule atmak zorunda kaldım bir kere. Düşündükçe sinirleniyorum cidden.
Bu insanlara anne babası hiç hayır dememiş bence. Hemen her istedikleri olsun istiyorlar olmayınca sinirleniyorlar. Ben anneme bile çocukken her istediğimde ulaşamazdım, daha 3 yaşında bebeyken kreşte ağlar annemi istiyorum derdim, öğretmen "annen işyerinde, akşam gelecek seni alacak, hadi kutu kutu pense oynayalım" derdi, bir iki ağlar sakinleşirdim. 3 yaşındaydım yani, annemi hemen görmek isterim diye tutturup bir iki ay ağladım sonra herkesi her istediğim zaman göremeyeceğimi öğrendim, alıştım kreşe. Bu insanlar hiç kreşe gitmemiş mi mesela? Veya okula gitmemişler mi? Etraflarındaki insanların hiç başka öncelikleri olmamış mı? Bir şeyi iki dakika beklemek zorunda kalmamışlar mı? Ne demek her istediğimiz kişiye her an ulaşma hakkı ya? Tansiyonum çıkıyor yemin ederim.
esıde ısrarla arıyor konu sahıbı bellıkı gergınlık cıkacak anlamıs o yuzden acmamıs
Eğer eşi eve geldiğinde "bir daha bunu yapma, çok merak ettim açmayınca" gibi bir tepki verseydi eşinden haber alabilme olarak değerlendirebilirdik. Ama konu sahibinin eşi direkt patronun arabasına binmesini problem etmiş, bu hükmetme ve varlığını hissettirme yetisidir. Asıl siz konuyu çarptırıyorsunuz.Yaygın ve bariz belli bazı durumlar, ve toplumda bu durumlara verilen olağan tepkiler vardır. Minibüsteyim ve eşim aradı, ellerim dolu ve açamadım. Müsait zamanda aradığımda zaten açmama sebebim belli olduğu için ortada bir problem olmayacak. Fakat sen kalk eve gel, kusura bakma açmadım yanımda patronum vardı de, bak bakalım o zaman ne oluyor. Konuyu çarpıtmayalım, bu erkeklerin kadını kontrol etme kadına hükmetme gücü değil, eşinden haber alabilme, eşinin nerde ne yaptığını bilmek..,bugün çık sokağa 100 kişiye anlat sor bu durumu, herkes aşağı yukarı aynı cevabı verir. Diğer türlüsüne bizim toplumda zaten ‘geniş’ deniliyor. Konuyu kişiselleştiricek olursam, eşim her aradığında açarım evet, bu bi saygıdır.
Konuyla alakalı değil belki ama benim de is arkadasım arabanız yok isterseniz sizi yol üstü alırım beraber gideriz okula demisti. Dönem ortasında görevlendirmem cıkmıstı o okula. Tam ters yöndeydi. Nasıl gideceğimi de bilmiyordum. Beraber çalışacağım hoca da benim yakın arkadasımın, yakın arkadasıydı. Az da olsa tanıyordum adamı. Evliydi. Yakın arkadasım hem adamı,hem kadını tanıyordu üniversiteden. Neyse beraber çalıacağım hoca seni bırakırım istersen deyince ben de tamam valla iyi olur demisti. Hatta arkadasım da onun arabası var, belki seni bırakır okula aynı saatte okulda oluyorsunuz sonucta demisti. Böyle olunca da sevinmistim. Sabah okula gitmeden hocam ben geliyorum 5 dkya dedi, ben de cıktım öyle okula gittik. 2. hafta icin de gitmeden önce bu yakın arkadasıma acaba ben sabah mesaj atsam mı hocam ben bekliyorum diye yoksa onun mu mesaj atmasını bekliyim eğer almıcaksa da otobüse yetisirim dedim. Arkadasım da ne olacak sonucta seni alacağım demis ,15 dk önceden mesaj at bence dedi. Ev arkadasıma da sordum(bu kadar gerilmemin sebebi de acaba adamın karısı rahatsız olur mu acaba kendi yanlıs anlar mı diyeydi). Ev arkadasım da bence mesaj at almıcaksa kendin gidersin dedi. Ben de sabahında mesaj attım, adam ben nöbetciydim erkenden okula gittim dedi. O günden sonra konuyu kapattım bir daha da sizinle geleyim ya da beni alır mısınız demedim. Hic esinin beni kıskanabileceği bana iftira atılacağı aklıma dahi gelmedi. Bu yakın arkadasım 1 2 hafta sonra bu beraber calıstığım adamın karısıyla yemek yediklerini kadının benim icin şöyle dediğini söyledi; sözde ben adama demisim ki beni okula siz bırakır mısınız, yani adam da benim icin ilk o söyledi beni bırakın diye demis. Öyle kötü hissettim ki. Allahtan arkadaslarımla konuyu daha önce konustuk. Böyle bööyle oldu diye. Yoksa adamı rahatsız etmisim gibi bir iftira atılacaktı bana. Arkadasım da kadına umuthepvardir öyle biri değil,senin esiin istersen bırakırım demis ilk basta o da 2. hafta mesaj atmıs demis falan. Ben o günden sonra iş arkadasımla konusmadım. Sonradan duydum ki adamın karısı arkadasıma bir yanlıs anlasılma olmus umuthepvardira bir sey söyleme demis. İnsanlardan korkulur. O yüzden o günden sonra esi yanında yoksa is arkadasımın arabasına binmemeye karar verdim.
kesınlıkle kocasının huyunu bıldıgınden tanıdıgından kadın boyle davranmak zorunda kalmıs sorgulanacak bırı varsa kocasının tavrıEvet bence de, konu sahibi kendi dedi "açsaydım bağıracaktı, neden seni bırakıyor diye kızacaktı, patron duyacaktı ve rezil olacaktım" diye kendi söyledi. Mesajı kabul etmiyor, illa arıyor. Eş öyle bir eş.
Bir insan eşini nasıl bu durumda bırakabilir ya. Konu sahibinin patronunun yanında kıskançlık muhabbeti ne kadar çirkin. Eşini düşürdüğü konuma bakar mısınız.Bizim müdürün yanında eşim (yok da, misal) aramızda bir şey olabileceği ve beni kıskandığı iması yapsa bir daha müdürün yüzüne bakamam, ne kadar ayıp.
cok dogruEğer eşi eve geldiğinde "bir daha bunu yapma, çok merak ettim açmayınca" gibi bir tepki verseydi eşinden haber alabilme olarak değerlendirebilirdik. Ama konu sahibinin eşi direkt patronun arabasına binmesini problem etmiş, bu hükmetme ve varlığını hissettirme yetisidir. Asıl siz konuyu çarptırıyorsunuz.
Şu güne kadar iş arkadaşlarımın yada eski okul arkadaşlarımın arabasına binmişimdir. Eşim problem olarak görmedi ama geniş olduğundan değil. Benim nerede, nasıl davranacağını bilen, sokma akıllı bir kadın olmadığımı bilmesinin verdiği güvenden.
Patronumla ya da iş arkadaşımla sevişmedim valla
Ben de Brütüs :)
Tamam patronun arabasındayım. İlk iş günü. Ama dikkat! Mesai saati içinde göreve, toplantıya vs gitmiyorum. Mesai bitmiş çoktan. Patron o benim sahibim değil ki. Neden açamıyorum telefonu.
Mesai saatinde ben de “aşkım, canım” diye açmam telefonu, işyerinin ve mesai saatinin bir ağırlığı var. Ama mesai bitmiş. Yer işyeri değil...
Eşim aradı diyelim, nerdesin ne yapıyorsun diyeceğinden emin miyim? Ben de mesai saatinde erkek arkadaşımı aramamaya özen gösteririm ama mesaiden 5 dk sonra ararım, gelirken şunu al diyeceğim belki, salataya limon mu nar ekşisi mi koyayım diyeceğim belki. Defalarca aramama rağmen açmazsa işkillenirim, işten çıkmış olmalı çünkü. Telefonu kulağına götürüp “müsait değilim” demek çok zor olmamalı.
ayBu forumda "patronum veya iş arkadaşım beni eve bırakırken onunla arabada seviştim!" diyen 100 kişi bulabilirim.
Seviştim diyenler likea sevişmedim diyenler commente bassın
Haydi hanımlar toplayalım bu 100 kişiyi.
Siz yazdıklarımı okumadınız galiba ? Ben demedim beni bırakın diye. O teklif etti ben sizi alıırım diye bunu her gün icin söyledi. Anlatabildim mi ? Evli adamsa ya da karısı psikopatsa böyle bir teklfite de bulunmasın. 2. hafta icin ben bekliyim mi diye mesaj attım ilkinde öyle söylediği icin ki bunu tüm arkadaslarıma sorarak attım o mesajı. Yani adama illa beni bırakın demedim. Bu güne kadar da kimseye sizinle geleyim mi diye bir tavır icinde de olmadım hanımefendi. Biri bana teklif etmedikce de asla böyle bir istekte bulunmam arkadaslarım arabalarıyla gelecek olsa dahi herhangi bir toplantıya aasla bunu dile getirmem. Ayrıca kadın da olduk olmadık kocasını kıskanan bir kadın kocasının onu aldattığı gerceğini de es gecemicem. Okuldaki arkadasından duydum bizzat.."bir daha da sizinle geleyim ya da beni alır mısınız demedim."
Demek ki öncesinde diyormuşsunuz.
Adam yeni olduğunuz ve yolu bilmediginiz için başta sizi birakmak istemiş ama devamli birlikte gidelim dememiş galiba. Bir kere teklif edildi diye devaminda da istenmez veya sorulmaz bence.
Hayir diyemiyor olabilir. Evli adamlar için konuşmuyorum sadece karsinizdaki bir kadin da olabilir ve devamli sizinle gitmek istemeyebilir.
aysu mesaja gulme emojısı yapmak ıstedım ama nereye cekılır bılemedıgımden tırsarak yazıyorum
zıra komık oldugu ıcın gulsem bıle genıs ılan edılebılırım
Bu forumda "patronum veya iş arkadaşım beni eve bırakırken onunla arabada seviştim!" diyen 100 kişi bulabilirim.
Seviştim diyenler likea sevişmedim diyenler commente bassın
Haydi hanımlar toplayalım bu 100 kişiyi.
Ay benim kıza yaparım ben bunu. Toplu taşımaya binerse "son yolcu olma mutlaka in gerekirse başka araca bin" derim. Taksi kullanması gerekirse de bindiğinde "beni ara plaka bildir, adamda duysun" derim.yani vardır ya taksiye bindim plakasını anneme attım, başıma bir şey gelirse haberi olsun vs vs
Haklı.. Telefon 1 dk ızın ıstenılıp acılabılır, ve o koca merak etmıs yagmur yagıyor ev uzak diyorsunuz.. Arkadasınız yanlıs yapmıs..Merhabalar. 24 yaşındayım evliyim. İstanbulda yaşıyoruz. Geçen hafta işe başladım ofiste gayrimenkul işi. Patronum var 51 yaşında. İlk gün akşam işten çıkarken yağmur yağıyordu evim beylikdüzünde ofise uzaktaydı. Patronum gel seni eve bırakayım dedi sağolsun. Evide bizim eve yakındı çünkü. Bıraktı. O arada eşim aramıştı ve görmedim defalarca aradı patronum bana işle ilgili bilgi veriyordu saygısızlık olmasın diye telefonu elime alamadım meşgule attım mesaj attım eşime. Patronum bırakıyor diyip konum attım. Israrla aradı. Kavga ettik seni nasıl eve bırakır diye. 51 yaşında adam diyorum. Kabul etmiyor konuşmuyoruz şuanda. Sizce haklı mı ? ( Arkadaşımın konusudur biz işin içinden çıkamıyoruz yardımcı olursanız sevinirim.)
Ay benim kıza yaparım ben bunu. Toplu taşımaya binerse "son yolcu olma mutlaka in gerekirse başka araca bin" derim. Taksi kullanması gerekirse de bindiğinde "beni ara plaka bildir, adamda duysun" derim.
Siz yazdıklarımı okumadınız galiba ? Ben demedim beni bırakın diye. O teklif etti ben sizi alıırım diye bunu her gün icin söyledi. Anlatabildim mi ? Evli adamsa ya da karısı psikopatsa böyle bir teklfite de bulunmasın. 2. hafta icin ben bekliyim mi diye mesaj attım ilkinde öyle söylediği icin ki bunu tüm arkadaslarıma sorarak attım o mesajı. Yani adama illa beni bırakın demedim. Bu güne kadar da kimseye sizinle geleyim mi diye bir tavır icinde de olmadım hanımefendi. Biri bana teklif etmedikce de asla böyle bir istekte bulunmam arkadaslarım arabalarıyla gelecek olsa dahi herhangi bir toplantıya aasla bunu dile getirmem. Ayrıca kadın da olduk olmadık kocasını kıskanan bir kadın kocasının onu aldattığı gerceğini de es gecemicem. Okuldaki arkadasından duydum bizzat..
Tanıdığım biriyle birlikteyse tabi ki o zor durumda bırakmam. Ama benim kız daha yeni yeni özgürleşmeye başladı ablası.takside toplu taşımada olur da tüm gün çalıştığım patrona bunu yapmak, arabasına aldı kesin niyeti kötü damgası vurmak bana uymaz
ay once su mesaja guldum ama aslında ne acı yaAy benim kıza yaparım ben bunu. Toplu taşımaya binerse "son yolcu olma mutlaka in gerekirse başka araca bin" derim. Taksi kullanması gerekirse de bindiğinde "beni ara plaka bildir, adamda duysun" derim.
allah korusunTanıdığım biriyle birlikteyse tabi ki o zor durumda bırakmam. Ama benim kız daha yeni yeni özgürleşmeye başladı ablası.
Yaa taksici art niyetliyse Allah korusun, izini bile bulamam kuzumun. Düşünmesi bile ürkütücü.
ilk gün çalışma hayatında biraz erken bende olsam kızardım ki bende böylebir durum yaşadım annem nasıl kızmıştı yaMerhabalar. 24 yaşındayım evliyim. İstanbulda yaşıyoruz. Geçen hafta işe başladım ofiste gayrimenkul işi. Patronum var 51 yaşında. İlk gün akşam işten çıkarken yağmur yağıyordu evim beylikdüzünde ofise uzaktaydı. Patronum gel seni eve bırakayım dedi sağolsun. Evide bizim eve yakındı çünkü. Bıraktı. O arada eşim aramıştı ve görmedim defalarca aradı patronum bana işle ilgili bilgi veriyordu saygısızlık olmasın diye telefonu elime alamadım meşgule attım mesaj attım eşime. Patronum bırakıyor diyip konum attım. Israrla aradı. Kavga ettik seni nasıl eve bırakır diye. 51 yaşında adam diyorum. Kabul etmiyor konuşmuyoruz şuanda. Sizce haklı mı ? ( Arkadaşımın konusudur biz işin içinden çıkamıyoruz yardımcı olursanız sevinirim.)