Patronum beni eve bıraktı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaygın ve bariz belli bazı durumlar, ve toplumda bu durumlara verilen olağan tepkiler vardır. Minibüsteyim ve eşim aradı, ellerim dolu ve açamadım. Müsait zamanda aradığımda zaten açmama sebebim belli olduğu için ortada bir problem olmayacak. Fakat sen kalk eve gel, kusura bakma açmadım yanımda patronum vardı de, bak bakalım o zaman ne oluyor. Konuyu çarpıtmayalım, bu erkeklerin kadını kontrol etme kadına hükmetme gücü değil, eşinden haber alabilme, eşinin nerde ne yaptığını bilmek..,bugün çık sokağa 100 kişiye anlat sor bu durumu, herkes aşağı yukarı aynı cevabı verir. Diğer türlüsüne bizim toplumda zaten ‘geniş’ deniliyor. Konuyu kişiselleştiricek olursam, eşim her aradığında açarım evet, bu bi saygıdır.

o zaman ben çokkkkk genişim

muhtemelen burada arar diyenlerin bir çoğundan da büyüğüm

bizim büyüdüğümüz evlerde ev telefonu dahi yoktu, şimdi 10 yaşındaki oğlumun cep telefonu var

ama hala birbirimizden sürekli haber alma ihtiyacımız yok

yani ben "gün içinde eşiniz sizi kaç kere arar" konularını da anlayamadığım gibi "telefonu neden geç açtın" diye beni azarlama hakkı olan erkeği de anlayamıyorum

işte ben açmam

yani kimseyi öyle alıştırmadım

eşim de alışkındır açmama durumuna ki işim gereği zaten istesem de açamayacağım durumlar çoktur

bir gün aradım eşimi açmadı, mesaj attı ne oldu diye

yani o kadar az arıyorum, bir şey oldu sanmış :)))

ben de öylesine aramıştım dedim

akşam geldi "sen benim ne iş yaptığımı bilmiyor musun, öylesine aranacak adam mıyım" dedi, güldük birlikte

iki kere çaldırır ve kapatırız uygun olursa döner zaten aranan

hatta şimdi evdeyim, evde bile iki saat sonra gördüğüm olur arayanı

ben hala bağımlı olamadım zira ilk telefonum olduğunda 22 yaşındaydım ben ev telefonu dahi olmayan nesilden geliyorum

bir olay anlatayım daha önce de yazdım, yine yazayım da gülün

işteyim, bir arkadaşın odasında toplantıdayım, iki ayrı telefonum var ve telefonlar yanımda

neyse genelde çok kullanmadığım bir telefonu bilmediğim bir numara arıyor kim ki bu vs diyorum zira bir önceki gün telefonumu ele geçiren birileri arayıp iş ile ilgili abuk sabuk aramıştı vs

neyse açtım telefonu bir toplantı odası kadınla birlikte, yine o tarz bir arama diye

arayan eşim, birlikte doktora gideceğiz, kaçta çıkabilirim soruyor

neyse dedim, neden buradan aradın

zira kendi cep telefonu değil, benim de sürekli kullandığım telefon değil

cep telefonu arabada kalmış, benim cep telefonumun numarasını da farklı girmiş o numara kullanım dışı demiş de bu nedenle aramış

olayda bir önceki gün arayan kişi olmasaydı ben o telefonu açmazdım :)))
Hahah ne güzel. Allah mutluluğunuzu bozmasın.

işte ben açmam

yani kimseyi öyle alıştırmadım

eşim de alışkındır açmama durumuna ki işim gereği zaten istesem de açamayacağım durumlar çoktur

bir gün aradım eşimi açmadı, mesaj attı ne oldu diye

yani o kadar az arıyorum, bir şey oldu sanmış :)))

ben de öylesine aramıştım dedim

akşam geldi "sen benim ne iş yaptığımı bilmiyor musun, öylesine aranacak adam mıyım" dedi, güldük birlikte

iki kere çaldırır ve kapatırız uygun olursa döner zaten aranan

hatta şimdi evdeyim, evde bile iki saat sonra gördüğüm olur arayanı

ben hala bağımlı olamadım zira ilk telefonum olduğunda 22 yaşındaydım ben ev telefonu dahi olmayan nesilden geliyorum

bir olay anlatayım daha önce de yazdım, yine yazayım da gülün

işteyim, bir arkadaşın odasında toplantıdayım, iki ayrı telefonum var ve telefonlar yanımda

neyse genelde çok kullanmadığım bir telefonu bilmediğim bir numara arıyor kim ki bu vs diyorum zira bir önceki gün telefonumu ele geçiren birileri arayıp iş ile ilgili abuk sabuk aramıştı vs

neyse açtım telefonu bir toplantı odası kadınla birlikte, yine o tarz bir arama diye

arayan eşim, birlikte doktora gideceğiz, kaçta çıkabilirim soruyor

neyse dedim, neden buradan aradın

zira kendi cep telefonu değil, benim de sürekli kullandığım telefon değil

cep telefonu arabada kalmış, benim cep telefonumun numarasını da farklı girmiş o numara kullanım dışı demiş de bu nedenle aramış

olayda bir önceki gün arayan kişi olmasaydı ben o telefonu açmazdım :)))
ıste herkesın genel bır kendı ıcınde oturmus durumu oluyor ya ondan dedım
eger hemen acan bırı olursa ve bu kez acmıyorsa es merak ettıgı ıcın bır kac defa arayabılır anlamında dedım ben
sız ust uste neden arar dedıgınız ıcın
sız zaten acmıyormussunuz ust uste aramaz zaten aramamalı bu durumda sonucta bırbırınızı tanıyorsunuz

kı burda konu sahıbının kocası zaten sıkıntılı bellı telefonu actın acmadın muhabbetıne gelene kadar halletmelerı gereken meseleler var bellı kı
kıskanc hayatı dar eden ınsanlara gıcık oluyorumm

Patronumun yanında iş konuşurken ben de telefonlara bakmam. Çok ısrarla arıyorlarsa açabilirim ama acil bir şey değilse sadece ısrarla arıyorsa çok sinirlenirim. Çalışan bir insan zaten 7/24 telefonlara bakamaz. Benim karşımda mesela bazen tecavüz mağduru çocuk oluyor,acayip travmatize olmuş insanlar oluyor, böyle görüşmelerde telefonu sessize alıyorum. Sırf acil işler de değil, toplantıda da sessizdedir. Patronla arabada gitmek de benim için telefon cevaplanmayacak bir zamandır, elbette açılabilir ama o an iş konuşuyorsam açmayıp sonra dönerim.

Konudaki eşi çok kıskanç ve paranoyak buldum. Ben böyle bir eşle yapamazdım. İnsanın patronu niçin onu eve bırakamasın ki? İşyerinde aynı zamanda sosyal ilişkilerimiz de oluyor. Kadının hayatını bu şekilde kısıtlamasını çok yanlış buldum. Ama arkadaşınız sevmiş, evlenmiş. Ciddi bir şekilde konuşması gerekiyor bence eşiyle. Eşinin kendisine güvenmesini sağlaması gerekiyor. Yaşları çok genç, böyle bir ilişki ikisini de çok yıpratır diye düşünüyorum...

Telefonun acilamadigi durumlar elbette oluyor ama bu patronla arabada muhabbet ederken telefonu meşgule atma şeklinde degil.

Ayrica konudaki adam, ararken patronun biraktigini bilmiyor sanirim. Kadin mesajla bunu bildiriyor. Yani eşin arama sebebi patrona kendini gosterme değil başta zaten.

konu sahibi açarsam bağırırdı dedi ya, ona istinaden yazdım

yani yağmurlu bir havada telefon açılmıyorsa hiç ısrarcı olmam valla

elinde şemsiye vardır ortam uygun değildir uygun olunca beni arar diye beklerim

aradığım her kim ise

zira konu sahibinin eşinin de aslında diyeceği bir şey yok, eşine ilgi olsun diye aramış muhtemelen, ilk iş günü dönüşünde

ama telefon açılmayınca sinirlenmiş, ben onu düşündüm aradım da o açmadı diye :)))

Yaygın ve bariz belli bazı durumlar, ve toplumda bu durumlara verilen olağan tepkiler vardır. Minibüsteyim ve eşim aradı, ellerim dolu ve açamadım. Müsait zamanda aradığımda zaten açmama sebebim belli olduğu için ortada bir problem olmayacak. Fakat sen kalk eve gel, kusura bakma açmadım yanımda patronum vardı de, bak bakalım o zaman ne oluyor. Konuyu çarpıtmayalım, bu erkeklerin kadını kontrol etme kadına hükmetme gücü değil, eşinden haber alabilme, eşinin nerde ne yaptığını bilmek..,bugün çık sokağa 100 kişiye anlat sor bu durumu, herkes aşağı yukarı aynı cevabı verir. Diğer türlüsüne bizim toplumda zaten ‘geniş’ deniliyor. Konuyu kişiselleştiricek olursam, eşim her aradığında açarım evet, bu bi saygıdır.
yanımda patron vardı acamadım deyınce ne oluyor kı toplumda
bende toplum ıcınde yasıyorum ?
genıs denılen durumlar farklı yalnız
sankı patronla kacamak gezmelere gıtmıs gıbı davranılması bu kadar kucuk bır mevzunun bu denlı buyutulmesı normal mı

Merhabalar. 24 yaşındayım evliyim. İstanbulda yaşıyoruz. Geçen hafta işe başladım ofiste gayrimenkul işi. Patronum var 51 yaşında. İlk gün akşam işten çıkarken yağmur yağıyordu evim beylikdüzünde ofise uzaktaydı. Patronum gel seni eve bırakayım dedi sağolsun. Evide bizim eve yakındı çünkü. Bıraktı. O arada eşim aramıştı ve görmedim defalarca aradı patronum bana işle ilgili bilgi veriyordu saygısızlık olmasın diye telefonu elime alamadım meşgule attım mesaj attım eşime. Patronum bırakıyor diyip konum attım. Israrla aradı. Kavga ettik seni nasıl eve bırakır diye. 51 yaşında adam diyorum. Kabul etmiyor konuşmuyoruz şuanda. Sizce haklı mı ? ( Arkadaşımın konusudur biz işin içinden çıkamıyoruz yardımcı olursanız sevinirim.)
açıp 2 dk a hayatım bilem ne bey beni eve bırakıyor yoldayım geliyorum diyip kapasaydınız

Yoldayken mesajla patronla olduğumu bana işle ilgili bilgi verdiğini söyledim. Hatta konum bile attım canlı. Israrla aramaya devam etti. Açılacak bu telefon diye

sonucta haber vermıssınız normal hayatın akısına uygun davranmıssınız
kocanız ılgı cekmeye kendını gostermeye calısan sımarık cocuk gıbı davranmıs

konu sahıbı bence konunuzu guncelleyın
mıllet zaten haber verdıgınızı bılmıyor uyeler habersız merakla bekleyen bır koca var ortada sanıp ona gore yorum yapıyor

Farklı farklı yapida erkekler var, benim eşimin aklına bile gelmez neden açmadın vay efendim neden patronun bıraktı demek.
Ama arkadaşınız telefonu açmayarak hata etmiş. Patronuna müsadenizle eşim arıyor deyip telefonu açabilirdi, mesai saatleri içerisinde değiller çünkü.
Mesaj gönderseniz bile muhtemelen niye açmıyor diye sinirlendi

ıste herkesın genel bır kendı ıcınde oturmus durumu oluyor ya ondan dedım
eger hemen acan bırı olursa ve bu kez acmıyorsa es merak ettıgı ıcın bır kac defa arayabılır anlamında dedım ben
sız ust uste neden arar dedıgınız ıcın
sız zaten acmıyormussunuz ust uste aramaz zaten aramamalı bu durumda sonucta bırbırınızı tanıyorsunuz

kı burda konu sahıbının kocası zaten sıkıntılı bellı telefonu actın acmadın muhabbetıne gelene kadar halletmelerı gereken meseleler var bellı kı
kıskanc hayatı dar eden ınsanlara gıcık oluyorumm

bak bir olay daha anlatayım

yıllar önce akıllı telefon öncesi dönem

telefonun bir tuşuna basıyorsun meşgul çalıyor, meşgule atmak deniyor

neyse arkadaş evlendi birkaç gün sonra çok sinirli

neymiş efendim eşi ikna olmuyormuş

telefonu meşgule atmayacak, şimdi meşgulüm diyecekmiş

oysa ki meşgule atmak zaten telefonu duydum ama şu an açamıyorum demek

yok ille açacakmış da, uygun değilim diyecekmiş

kız anlatıyordu, getireceğim adamı Ağır Ceza reisi ile tanıştıracağım diye

3 hakim bir savcı bir katip kim bilir kaç tane avukat, sanık, mağdur, müşteki olan kocaman salonda telefonu açıp şu an meşgulüm ben seni sonra arayayım diyecekmişim, olur mu böyle şey şeklinde

konu sahibi açarsam bağırırdı dedi ya, ona istinaden yazdım

yani yağmurlu bir havada telefon açılmıyorsa hiç ısrarcı olmam valla

elinde şemsiye vardır ortam uygun değildir uygun olunca beni arar diye beklerim

aradığım her kim ise

zira konu sahibinin eşinin de aslında diyeceği bir şey yok, eşine ilgi olsun diye aramış muhtemelen, ilk iş günü dönüşünde

ama telefon açılmayınca sinirlenmiş, ben onu düşündüm aradım da o açmadı diye :)))

O bagirma olayi cok ciddi konuşulmali. Telefon acilmadi diye tekrar aradiginda bagirip cagirilacaksa ben de açamazdim.

Acik acik soylesin eşine her an gozum telefonda olmuyor, gormeyebilirim telefonu actigimda beni cocuk gibi azalayip hesap soracaksan, millete rezil edeceksen o telefon acilmaz desin.

Ben eşimi işyerindeyken aradigimda aramizdaki kullandigimiz takma isimle hitap etmem veya sacma şakalarimizi bile yapmam. Yaninda biri vardir bir şeklde sesim gider diye 😂😂😂😂😂

ben de telefonu acmayip adama da haber vermedi zannetmistim o yuzden haksiz bulmustum en basta kadini ama zaten kocasina haber vermis, patron birakiyor demis sorun ne?

telefon acilsa iyiymis ama acilmadi diye kendini yirtacak bir sey yok ki ortada. biz sevgilimle cok gerekmedikce telefonda konusmayiz mesela ozellikle babasinin yaninda isteyse falan hic aramam cunku bosuna isini bolmesine gerek yok, bulundugu ortamdan kopmasina da gerek yok mesajla da is gayet pratik sekilde halledilir. bu konudaki adamin zihniyeti bozuk.

karsımızda geveze bırı varsa ne yapıcaz :KK70: eyvah eyvan herkes telefonu cope atar

sohbet etmeye bulusmamıslar sonucta ,ıs yerınde mesaıde de degıl patronun esı arasa patron acardı telı
normalde normal durumda zaten konu sahıbı de acarmıs da burada asıl sıkıntı telı nerede acıp acmayacagımızdan ote konu sahıbını telı acamayacak duruma sokan koca sıkıntısı

Patron açabilir, konuşan o, üstelik adinl ustunde patron.

Kaldı ki geveze biri de olsa biriyle üç saat iş konusmazsiniz en fazla on dk on beş dk neyse. Konu bitince açarsınız telefon. Arkadaş buluşması farklı iş farklı.

Patron kadın olsaydı koca cildirmazdi mesela. Olay erkek olmasi. Modern dünyayı kaldıramayan bir hanzo görüyorum ben konuda.

Bende genele katılıyorum telefonu açmanız gerekirdi. Zaten bilgisiz bırakmamışsınız ama mesaj atmışsınız nerde, kiminle olduğunuzu biliyormuş. O yüzden eşinizin tavrı bana abartı geldi. Ayrıca patronunuz sizi eve bırakabilir, kimin arabasına binip kimin arabasına binmeyeceğinizi bilecek olgunluktasınızdır diye düşünüyorum. Eşinizin zihniyetinde sorun var bence. Hep böyle gereksiz kıskanç mıdır?

Ben size hak verdim. Eşiniz neden üst üste arayıp duruyor demek ki müsait değilsiniz açamıyorsunuz o anda? Telefonu açsanız belli ki eşiniz ters konuşacaktı, patrona ayıp olacaktı. İnsan eşini tanır sonuçta bu sebeple açmamışsınızdır muhtemelen telefonu. Ayrıca ben de birisiyle koyu bir sohbetin içindeyken açmazdım telefonumu karşımdakine ayıp olmasın diye, hele ki o kişi patronumsa

Neticede patron da olsa yabancı birinin arabasına binmişsiniz, her ne olursa olsun “bi dakika eşim arıyorum müsaadenizle” der telefonu açardım, “hayatım yoldayım ....” şeklinde eşime bilgi verirdim. Eş kişisi burada haklı, ne hanzo ne öküz ne de hadsiz. Adamın karısı ya sonuçta, sonuna kadar haklı.

Aynı bilgiyi mesajla vermiş zaten. Yazmış, konum bile atmış. Eşinin sorun ettiği şey zaten bilgisiz bırakılmak değil, öyle olsaydı haklıydınız. Karısını patronunun eve bırakması asıl sorun ki seni nasıl bırakır diyerek mesele çıkartmış. Bu durumda adam hem hanzo hem öküz hem hadsiz.

bak bir olay daha anlatayım

yıllar önce akıllı telefon öncesi dönem

telefonun bir tuşuna basıyorsun meşgul çalıyor, meşgule atmak deniyor

neyse arkadaş evlendi birkaç gün sonra çok sinirli

neymiş efendim eşi ikna olmuyormuş

telefonu meşgule atmayacak, şimdi meşgulüm diyecekmiş

oysa ki meşgule atmak zaten telefonu duydum ama şu an açamıyorum demek

yok ille açacakmış da, uygun değilim diyecekmiş

kız anlatıyordu, getireceğim adamı Ağır Ceza reisi ile tanıştıracağım diye

3 hakim bir savcı bir katip kim bilir kaç tane avukat, sanık, mağdur, müşteki olan kocaman salonda telefonu açıp şu an meşgulüm ben seni sonra arayayım diyecekmişim, olur mu böyle şey şeklinde
bu şey değil mi ya, beraber olduğu kadını, karısını taşıyamayan erkek modeli. hani beni taşıyacak biri olmalı derler ya hep, ben böyle şeylerle özdeşleştiriyorum bu taşıma meselesini. insanın eşi, işine, durumuna, çevresine saygı duyacak, uyum sağlayacak. uygun davranacak. önemli bir pozisyonda, önemli insanlarla çalışıyorsa o eş, zor durumda bırakacak hareketler yapılmamalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X