- 21 Ağustos 2023
- 620
- 1.340
- 33
- Konu Sahibi Patlayansekerr
-
Şizoid bozukluk hakkında bilgi sahibi değilim. Birşey diyemeyeceğim.Kaçıngan olduğu doğru ama sadece kaçıngan mı yoksa şizoid kişilik bozukluğu mu vardı onda anlamadım. 45 yaşında bakir bir erkek düşünün. Her şeyden kaçan zayıf karakterli bir kişilikti
Şizoid bozukluk hakkında bilgi sahibi değilim. Birşey diyemeyeceğim.
Kaçıngan erkeklerde anne travması var. Ve doğru bu durum hayatlarındaki diğer her konuyu az çok etkiliyor. Hangi boyutta olduğu da önemli. 45 yaş değil 25-30 yasta bile bu vasıfta bir insanı kendisi farkedip değiştirmek isteyip çaba harcamadıkça, sağlıklı bir çözüm partnerine çevirmek mümkün değil. Dediğiniz gibi duruma son verdiğinize göre kaygılı olmanız için bir sebep yok. Ama beyefendinin kaçıngan olduğu belli.
Umarım zamanla düzelirFarkındayım ama buz gibi oldum
Kocama da üzülüyorum yani. Şimdilik suçu gebeliğe attım bakalım hayat ne getirecekUmarım zamanla düzelir
Bu açıklayıcıydı teşekkür ederim.Şizoid bozuklukla kaçıngan benzer özellikler gösteriyor. Ama çok daha kronik ve ciddi bir durum, kişi duygularını dışarıya hiçbir şekilde gösteremiyor ve genelde evlenip ciddi ilişki kurmadan yaşayıp göçerler. Erkeklerde çok daha fazla görülür. Diğer bir fark da şu; şizoid bozuklukta kişi yalnız yaşamayı seçiyor ve insanlarla yakın iletişim kurma ihtiyacı hissetmiyor, kaçınganda ise içten içe istiyor ama reddedilme, canının yanması ve terk edilme korkusu onu durduruyor. Tanı koyarken en çok karıştırılan iki bozuklukmuş. Kaçıngan bağlanma bir erkeği 50 yaşına kadar bakir ve yapayalnız tutacak kadar ciddi bir şey değil bence, o yüzden ben kaçıngandan şüphelenmiyordum artık ex için
Olsun iyi yapmışsınız gebelik hormonları da etkiliyor sonuçtaKocama da üzülüyorum yani. Şimdilik suçu gebeliğe attım bakalım hayat ne getirecek
ben asla telefonda tartismam. eskiden sevgilimle uzak mesafeydik, aramizda ulkeler vardi. buna ragmen telefonla tartismazdik. ille diyecegim bir konu varsa yazardim aklimin bir köşesine - bulusunca acardimEski erkek arkadaşım ben biraz sesimi yükseltsem hemen sen şu an sinirlendin galiba deyip telefonu kapatmaya çalışırdı.
arkadasin kocasina "otistik misin" diye bagiracak kadar saygisiz bir insansa kocasi tabii ki kavgadan kacar. insan hayatindaki kisiye hakaret etmemeli, onu alcaltmamali.Az önce çok sevdiğim bir arkadaşımla konuşurken onun eşinin de aynı olduğunu hayretler içinde dinledim, yani birebir aynı davranışlar teker teker yazmak istemiyorum tekrardan. Hatta eşine sen otistik misin diye bağırmış bir gün cinnet getirip. Hiçbir konuda tepkimi dile getiremiyorum kaçıyor diyor.
ben asla telefonda tartismam. eskiden sevgilimle uzak mesafeydik, aramizda ulkeler vardi. buna ragmen telefonla tartismazdik. ille diyecegim bir konu varsa yazardim aklimin bir köşesine - bulusunca acardim
telefondan telefona kavga mi edilir?
simdi ayni sehirdeyiz, bazi gunler bulusamiyoruz. o zaman mesela benimle paylasmasi gereken onemli ve tatsiz bir şey varsa bile (vize redleri / bu konuyla ya da isle ilgili olumsuz seyler) acil bile olsa telefonda konuşmaz. çünkü uzakta olunca sorun daha da büyüyor, midene bir agri giriyor, derin sessizlik oluyor. sonra ic huzursuzluğuyla telefonu telefonu kapatiyorsunuz. oysa beraber olunca o sessizlik anlam kazanir. sessiz sessiz durursunuz, biraz aglarsiniz. sarılır uzanırsinız sorunlar hafifler.
yani yeni bir ilişkiye baslayinca bence telefonda kavga etme aliskanligini sonlandirin
arkadasin kocasina "otistik misin" diye bagiracak kadar saygisiz bir insansa kocasi tabii ki kavgadan kacar. insan hayatindaki kisiye hakaret etmemeli, onu alcaltmamali.
her seyin bir sınırı olmali. nasil patronun seni deli edince "otistik misin" diyemiyorsan esine de dememelisin. benim babam anneme ne kadar sinirlense de hakaret edip bagirmaz. Bize de ayni sekilde. bunca sene ne olaylar, ne hayal kirikliklari yasadik bös bös böğürüp hakaret etmeden verdi tepksiini. yani insan dikkat edince yapiyor. adam da ne yapsin kadinin sinirlari olmadigi icin , hakaret edip bagirip cagirdigi yerde adam da ya karsi ataga gececek hakaretler boyu asacak ya da birkac gun kavgadan kacacak. arkadasiniz insan gibi tartissa sanmiyorum adamin boyle tepki vereceğini
tartışmanın da adabi var. sevgiliyle kocayla tartismak ayri bir sey bagirip hakaret etmek ayri bir sey.
biz nasil kavga ediyoruz?
ben sevgilimi bogmak istediğim bir gün asık suratla hizli hizli yürüyüp eve vardik. odada önce bir bardak icki verdim " sevgilisi yanlis anlar diye icinden geleni soyleyemeyen - bosver diyip susan - kavga etmedigi icin de iyi iliskisi oldugunu sanan ciftlerden olmak istemiyorum." diye girdim lafa. sonra actim ağzımı yumdum gözümütabii ki bagirmadim, hakaret etmedim. sadece yaptigi davranisin beni neden rahatsiz ettigini ve sonraki tepkilerini begenmedigimi anlattim.
sevgilim sogukkanli insanlarla dolu bir yerden gelmis. gun icinde tatsiz olayi yasayip ben suratımı asinca kendince bana "alan bırakmiş". onun sinirli insanla mucadele sekli sakinlesmesi icin alan birakmak. oysa ben sicakkanli memlekettenim. kizdiysam konusmak - anlasilmak - sarmalanmak isterim. ama o bunu nasil bilsin ben soylemezsem?
haliyle konustuk - tepkisini beğenmediğimi soyledim, sinirliyken beni konusturursa zaten normale donecegimi soyledim falan o da ogrenmis oldu. sonra biraz aglama seansi falan sarildik koklaştik gecti gitti.
Bence olmasi gereken en saglikli yol insan gibi konusmak ve kizginken ne beklediğini dile getirmek. yoksa muneccim b.ku mu yedi adam ne bilsin senin istedigin ne"o anlasin" diye bekleyene kadar acik acik söyle- bilsin de oyle davransin.
benim sevgilim de mesela sinirliyken- mutsuzken hemen başına vurur. o yuzden ben eger onu kizdirdiysam önce biraz alan tanirim - üstüne varmam. sonra zaten onun basi ağrıryanina otururum, konusmam ama eline basagrisi icin yaptığım refleksoloji masaji var, onu yaparim. sonra su getirir "basin gecti mi?" derim, gecmediyse bir de basina masaj yaparim sinirli hali gider zaten - konusmaya hazir hale gelir. sonra hatamin durumuna göre ya dibine girip ya kucagina oturup kendimi aciklarim - barışırız.
benim sinirliykenki beklentim ile onun sinirliykenki beklentisi farkli iste. kendime bekledigimi ona yapsam o sinirliyken - basina agri saplanmışken dibine girip konusup dursam sorunu cozmek icin onu konuşturmaya calissam hic faydasi olmaz.
yani herkesin sinirliyken hosuna gidecek sey farkli farklidir. siz hemen konusup bagirip cozmeyi istiyorsunuz belki ama karsi tarafin sinirliyken cozme sekli daha farkli. ciftlerin birbirine uyumlanmasi - kim hataliysa digerinin ofkesini yatistirmayi bilmesi lazim
ben asla telefonda tartismam. eskiden sevgilimle uzak mesafeydik, aramizda ulkeler vardi. buna ragmen telefonla tartismazdik. ille diyecegim bir konu varsa yazardim aklimin bir köşesine - bulusunca acardim
telefondan telefona kavga mi edilir?
simdi ayni sehirdeyiz, bazi gunler bulusamiyoruz. o zaman mesela benimle paylasmasi gereken onemli ve tatsiz bir şey varsa bile (vize redleri / bu konuyla ya da isle ilgili olumsuz seyler) acil bile olsa telefonda konuşmaz. çünkü uzakta olunca sorun daha da büyüyor, midene bir agri giriyor, derin sessizlik oluyor. sonra ic huzursuzluğuyla telefonu telefonu kapatiyorsunuz. oysa beraber olunca o sessizlik anlam kazanir. sessiz sessiz durursunuz, biraz aglarsiniz. sarılır uzanırsinız sorunlar hafifler.
yani yeni bir ilişkiye baslayinca bence telefonda kavga etme aliskanligini sonlandirin
arkadasin kocasina "otistik misin" diye bagiracak kadar saygisiz bir insansa kocasi tabii ki kavgadan kacar. insan hayatindaki kisiye hakaret etmemeli, onu alcaltmamali.
her seyin bir sınırı olmali. nasil patronun seni deli edince "otistik misin" diyemiyorsan esine de dememelisin. benim babam anneme ne kadar sinirlense de hakaret edip bagirmaz. Bize de ayni sekilde. bunca sene ne olaylar, ne hayal kirikliklari yasadik bös bös böğürüp hakaret etmeden verdi tepksiini. yani insan dikkat edince yapiyor. adam da ne yapsin kadinin sinirlari olmadigi icin , hakaret edip bagirip cagirdigi yerde adam da ya karsi ataga gececek hakaretler boyu asacak ya da birkac gun kavgadan kacacak. arkadasiniz insan gibi tartissa sanmiyorum adamin boyle tepki vereceğini
tartışmanın da adabi var. sevgiliyle kocayla tartismak ayri bir sey bagirip hakaret etmek ayri bir sey.
biz nasil kavga ediyoruz?
ben sevgilimi bogmak istediğim bir gün asık suratla hizli hizli yürüyüp eve vardik. odada önce bir bardak icki verdim " sevgilisi yanlis anlar diye icinden geleni soyleyemeyen - bosver diyip susan - kavga etmedigi icin de iyi iliskisi oldugunu sanan ciftlerden olmak istemiyorum." diye girdim lafa. sonra actim ağzımı yumdum gözümütabii ki bagirmadim, hakaret etmedim. sadece yaptigi davranisin beni neden rahatsiz ettigini ve sonraki tepkilerini begenmedigimi anlattim.
sevgilim sogukkanli insanlarla dolu bir yerden gelmis. gun icinde tatsiz olayi yasayip ben suratımı asinca kendince bana "alan bırakmiş". onun sinirli insanla mucadele sekli sakinlesmesi icin alan birakmak. oysa ben sicakkanli memlekettenim. kizdiysam konusmak - anlasilmak - sarmalanmak isterim. ama o bunu nasil bilsin ben soylemezsem?
haliyle konustuk - tepkisini beğenmediğimi soyledim, sinirliyken beni konusturursa zaten normale donecegimi soyledim falan o da ogrenmis oldu. sonra biraz aglama seansi falan sarildik koklaştik gecti gitti.
Bence olmasi gereken en saglikli yol insan gibi konusmak ve kizginken ne beklediğini dile getirmek. yoksa muneccim b.ku mu yedi adam ne bilsin senin istedigin ne"o anlasin" diye bekleyene kadar acik acik söyle- bilsin de oyle davransin.
benim sevgilim de mesela sinirliyken- mutsuzken hemen başına vurur. o yuzden ben eger onu kizdirdiysam önce biraz alan tanirim - üstüne varmam. sonra zaten onun basi ağrıryanina otururum, konusmam ama eline basagrisi icin yaptığım refleksoloji masaji var, onu yaparim. sonra su getirir "basin gecti mi?" derim, gecmediyse bir de basina masaj yaparim sinirli hali gider zaten - konusmaya hazir hale gelir. sonra hatamin durumuna göre ya dibine girip ya kucagina oturup kendimi aciklarim - barışırız.
benim sinirliykenki beklentim ile onun sinirliykenki beklentisi farkli iste. kendime bekledigimi ona yapsam o sinirliyken - basina agri saplanmışken dibine girip konusup dursam sorunu cozmek icin onu konuşturmaya calissam hic faydasi olmaz.
yani herkesin sinirliyken hosuna gidecek sey farkli farklidir. siz hemen konusup bagirip cozmeyi istiyorsunuz belki ama karsi tarafin sinirliyken cozme sekli daha farkli. ciftlerin birbirine uyumlanmasi - kim hataliysa digerinin ofkesini yatistirmayi bilmesi lazim
esine otistiiik diye bagiran kisi mi nahif?Arkadaşım saygısız biri asla değil. Dünyanın en nahif insanıdır, çok merhametlidir. 10 sene boyunca hiçbir şekilde anlaşılmadığınızı ve eşinizin sizinle olan duygularına set çektiğini düşünün. Böyle adamlar evlenmemeli. Arkadaşım da çocuğuna rağmen boşanmak istiyor zaten, karşınızda size korkunç derecede soğuk ve duygusuz maske takınan biri karşısında sakin kalamazsınız. Hiç kimse bu noktaya bir günde gelmez
esine otistiiik diye bagiran kisi mi nahif?
diyorum ya insanin esine / cocuguna bas bas bagirmasi tamamen tercih.
benim annem de cocuklugumdan beri kac defa hakaret edip çığlık çığlığa bagirmistir bana. annemin olduğu kadar babamin da cocuguyum ama babam ne kadar sinirlense de kendine hakim olur - tepkisini saygi sınırlarını icinde verir.
yani bir insani esine bas bas bagirip otistik demesi kendi secimidir.
bu arkadaşın bir gun onu sinirlendiren patronuna "otistiiik" diyip bagirmis mi? tabii ki hayir. demek ki istedigi zamanlar kendisini tutabilen bir insan.
10 senedir boyunca hicbir sekilde anlasilmadigi bir iliskiyi israrla devam edip coluk cocuga karisip kendisini sinir hastasi etmeden keske bir hal caresini bulsaymis.
Ailesiyle ilgili meselelerde ailesini mi tutuyordu acaba eşiniz benim eski eşimle bu yüzden ayrıldık ailesine çok düşkündü.Orta yolu bulamadı.Evliliğimizin ilk bir senesi ailesi yüzünden etmediğim kavga kalmadı. Aynı sizin gibiydim kontrolsüz bir şekilde bağırıp çağırıyordum, öfkeden çılgına dönüp evi başına yıkasım geliyordu. Sonra aydınlanma yaşadım. Ailesi için eşimi suçlayamam, ailemizi kendimiz seçemiyoruz aydınlanması ve o gün bugündür eşimle bir daha ailesi için kavga etmedim. Bence sizde ailesi için eşinizi suçlamayın, adamın size karşı herhangi bir saygısızlığı yamuğu yokmuş. Çok büyük sıkıntılar olmadığı sürece aile için boşanılmaz
Bu çok sinir bozucu benim eski eşimde boyleydi. Sonra konusruz deyip kaçıyordu ve kendi de konuşmayı baslatmıyordu.Korkak tipler.Bahsettiğimiz bağırma değil, ses biraz yükselince hemen araya mesafe koyup kaçıyordu, ses yükselmesi bile değil ben hızlı konuşunca. Ben de bağıran biri değilim onunla hiç bağırarak tartışmadım, bu travmasının benimle alakası yoktu o yüzden, muhtemelen çocukluktan öğrendiği bir yöntem. Ama bana çok çocukça geliyordu ve soğuyordum
Bu çok sinir bozucu benim eski eşimde boyleydi. Sonra konusruz deyip kaçıyordu ve kendi de konuşmayı baslatmıyordu.Korkak tipler.
haydaaAyrıca konuşup bağırarak çözmek istiyorum diye bir şey demedim, onu da nereden çıkardınız. Telefonda bağıracak biri değilim çok utanç verici. Normal derdimi anlatırken kaçıyordu adam. Sorunlu olmasa zaten 45+ sene ıssız adam modda yaşamazdı diye düşünüyorum. Karşı cinsten bu kadar korkmak da patolojik bir durum. Erkekler kadınları asıyor kesiyor biz yine de birilerine güvenip ilişki kuruyoruz. Bir kadın derdini anlatadursun behlül kaçar moduna girip direkt topuklayan erkek olmasa da olur
ses yukseltmek bagirmak degil midir? biri sinirliyken benimle konusunca sesini yukseltse - taramali tufek gibi konussa ben bagirdi diye yorumlarım.Merhabalar. Partnerinizle tartışma tarzınız nedir? Eski erkek arkadaşım ben biraz sesimi yükseltsem hemen sen şu an sinirlendin galiba deyip telefonu kapatmaya çalışırdı.
hayatimin on senesini verdim diye kötü bir hayat yasarsin.hayatının en güzel yıllarından 10 sene vermiş,
haydaa
sen kendin dedin ya biraz sesimi yukseltsem telefonu kapatirdi diye
ses yukseltmek bagirmak degil midir? biri sinirliyken benimle konusunca sesini yukseltse - taramali tufek gibi konussa ben bagirdi diye yorumlarım.
ayrica adamin 45 yasinda bakir olması, ıssız adam modunda olmasi - cesitli psikolojik rahatsizliklari olmasi vs icin bir sey diyemem. kendine layik görmüşsün ki sevgilim diye hayatina almissin. Sonucta hayir isi yapmıyoruz birileriyle iliski yasarken. Bu adamla muhatap olduysaniz bu da sizin seciminiz.
ayrilmaniz isabet olmuş - ki simdi merak edip eski konunuza baktim 4 senede bir kere bile görüşmediğiniz birisiymis.
bir kere bile gorusmediginiz bir insanla böyle hararetli kavgalar edebilme hevesi gostermek de ayri bir başarı.
neyse, zararın neresinden dönsen kârdir.
umarim bundan sonra hayatina daha karakteri oturmus insanlar girerama o da mal cikarsa "olsun, iyi yanlari da var" diye kendini kandirma, kisa yoldan görünce bu hallerini vur bir yerine tekmeyi, defolsun gitsin
yoksa sen de arkadasin gibi
hayatimin on senesini verdim diye kötü bir hayat yasarsin.
En iyisi çünkü seni koruyamazdı da. Biraz sesin yukselse nasıl böyle bağırıyorsun diyen tipler kendjne özgüveni olmayan tiplerdir. Sen bana bağıramazsn diyerek özgüven eksikliğini kapatmaya çalışıyor.Şutladım pasif agresif korkak tipi. Dünyanın en pasif insanıysan zayıf karakterliysen kal tek başına niye milletin başını yakıyorsun. Evlenmek senin neyine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?