• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Partnerinizle tartışma şekliniz nedir?

Merhabalar. Partnerinizle tartışma tarzınız nedir? Eski erkek arkadaşım ben biraz sesimi yükseltsem hemen sen şu an sinirlendin galiba deyip telefonu kapatmaya çalışırdı. Oysa ben onunla sorunu konuşup çözmek ve bir daha önümüze çıkmasın isterken o çözümü hep ertelerdi. Ve kaçıp belki de günlerce sessiz kalarak sinirimin geçmesini beklerdi, konunun bu şekilde kapanacağını sanıyordu. Oysa ben onun adım atmadığı her gün daha da dolardım. Az önce çok sevdiğim bir arkadaşımla konuşurken onun eşinin de aynı olduğunu hayretler içinde dinledim, yani birebir aynı davranışlar teker teker yazmak istemiyorum tekrardan. Hatta eşine sen otistik misin diye bağırmış bir gün cinnet getirip. Hiçbir konuda tepkimi dile getiremiyorum kaçıyor diyor. Merak ettiğim bunlar mı anormal yoksa erkeklerin geneli mi böyle? Eşi veya sevgilisi bu şekilde davranan var mı? Bu normal bir erkek davranışı mı yoksa o an tartışıp sorunu çözmeye çalışan erkek mi daha normal?

Biz konuşarak gerekirse kanıtarak sinirimiz yatışana kadar konuşmak istiyoruz genelde ama benim eşimde ben yükseliyorsam, sessiz kalıp uzaklaşıyor i. Küsme gibi değil ama küsen erkekten nefret çünkü. 10 15 dk içinde ben kendi kendime sönüyorum. Sonra alakasız bir şey söylüyor beni konuşturuyor(göz damlamı gördün mü mesela) ve sorunu konuşuyoruz. Üstünü kapatmıyor sallamazlık yapmıyor ama o sinirimle benimle hiç konuşmuyor. Uzakta ve küçükken bu huydan nefret ederdim çok sinirlenirdim telefonu kapatmasına ama aynı evde yaşayınca bu yaptığı bize çok iyi gelmeye başladı. Birbirimize kıracak bir şey demiyoruz o an çünkü o sakin kalıp sallamıyor gibi anlık uzaklaşıyor benden fiziksel olarak. 15 dk sonra konuyu benimse sakinleşince konuşmam aşırı iyi geliyor bana. Konu çözümsüzde olabilir genel bir söylenme de olabilir. O benden özür dileyince bende diliyorum mesela hemen yükseldim kusura bakma diye. Sakinliği evi gergin bile hala getirmiyor

Merhabalar. Partnerinizle tartışma tarzınız nedir? Eski erkek arkadaşım ben biraz sesimi yükseltsem hemen sen şu an sinirlendin galiba deyip telefonu kapatmaya çalışırdı. Oysa ben onunla sorunu konuşup çözmek ve bir daha önümüze çıkmasın isterken o çözümü hep ertelerdi. Ve kaçıp belki de günlerce sessiz kalarak sinirimin geçmesini beklerdi, konunun bu şekilde kapanacağını sanıyordu. Oysa ben onun adım atmadığı her gün daha da dolardım. Az önce çok sevdiğim bir arkadaşımla konuşurken onun eşinin de aynı olduğunu hayretler içinde dinledim, yani birebir aynı davranışlar teker teker yazmak istemiyorum tekrardan. Hatta eşine sen otistik misin diye bağırmış bir gün cinnet getirip. Hiçbir konuda tepkimi dile getiremiyorum kaçıyor diyor. Merak ettiğim bunlar mı anormal yoksa erkeklerin geneli mi böyle? Eşi veya sevgilisi bu şekilde davranan var mı? Bu normal bir erkek davranışı mı yoksa o an tartışıp sorunu çözmeye çalışan erkek mi daha normal?
Geneli böyle değil eşim gayet konuşarak çözer bende öyle

Sorunları halının altına süpürmek büyük sorun.Valla ikimiz de içimizde tutmuyoruz hiçbişeyi 😂Çatır çatır söylüyoruz.En son ramazandan önce ufak tartıştık kahvaltıdan sonra.Biraz hararetli oldu derken sonra ben kahve yaptım.Kahvelerimizi içerken bi de baktım tartışma normal sohbete dönmüş 😀Öyle güzel sakin sakin konuşmaya başladık 😂Gülesim geldi dayanamadım güldüm o da gülmeye başladı.İçinizde bişey bırakmayın hastalık olarak geri dönüyor sonra.

Genelde sinirimin yatışmasını beklerim sakinleşince konuşurum. Bazı kadınlar sorun aniden çözülsün diye acele eder mesela. Ben tam tersi mantıklı düşünecek duruma gelmeyi beklerim, yoksa o anki sinirden herifin kalbini kırabilirim. Beni sinirlendirmek kolay değil. Ama sinirlenince de deli danalar gibi oluyorum ne yazıkki.
Ben de hemen çözmeye çalışanlardanım

Genel olarak kadınlar olarak tartışmalarda erkeklerden daha fevriyiz galiba yorumlardan bu anlaşılıyor. Ama şu da var, genelde bizi o noktaya getiren erkekler oluyor
Genel açıdan haklısın. Ama bizde benim nerede patlayacağım belli olmuyor günahını almayayım benim adamın. 🥲

Hayır değil koca olarak baktığım zaman iyi bir koca tüm parasını bana harcar hediye alır arzusu yüksektir iyi hissettirir beni tanır dinler. Vakit geçiririz evdeyken dibimden ayrılmaz ilgilidir yüzüm düşse anlar. Sevgisini ilgisini hissettiren biri. Ama sorun annesi ve benim bu kadına takıntılı olmam. Boşanır mıyız bilmiyorum. En son kavgada 2 gün evden gitti mesela. Senin tepkinden çekindim gelseydim ayrılacaktık dedi ama biliyorum öyle değil egosundan yaptı. Bir de hamileyim. Bilmiyorum düzelir miyiz
Evliliğimizin ilk bir senesi ailesi yüzünden etmediğim kavga kalmadı. Aynı sizin gibiydim kontrolsüz bir şekilde bağırıp çağırıyordum, öfkeden çılgına dönüp evi başına yıkasım geliyordu. Sonra aydınlanma yaşadım. Ailesi için eşimi suçlayamam, ailemizi kendimiz seçemiyoruz aydınlanması ve o gün bugündür eşimle bir daha ailesi için kavga etmedim. Bence sizde ailesi için eşinizi suçlamayın, adamın size karşı herhangi bir saygısızlığı yamuğu yokmuş. Çok büyük sıkıntılar olmadığı sürece aile için boşanılmaz

Bence bu forumdan çoğu kişinin eşi sizinki gibi çıkacak, ben arkadaşımdan eşim böyle yapıyor diye duyduğumda aydınlandım, ben tek benim eski erkek arkadaşım öyle ve sorunlu sanıyordum. Meğer genel geçer erkek davranışı buymuş. Erkekler cidden çok ilginç varlıklar, savaşlara gidiyorlar sorun yok ama bir kadın sinirinden ölesiye korkuyorlar
Bence kadının sinirinden ölesiye korkmaktan ziyade bizimle girdikleri bir tartışmayı kazanamayacaklarını düşünüyorlar😂 en azından benimki öyle 😂
Bir de kalbimi kırmak istemiyor hakkını yemeyeyim. Mesela haksız olup konuşmaya çalıştığımda sakinleşmemi bekliyor ama mutlaka konuşuyoruz.

Genelde ben konuşurum, dinler dinler… tamam aşkım dikkat edeceğim der. Yada hatalı bişi dediysem söyler. Çözemezsek birkaç saat trip atarız. Sonra kim hatalıysa özür diler…

Eşimle azıcık kuşak farklı var. Onun haricinde aynı ilde aynı mahallede büyümüşüz. Ananelerimiz de komşuymuş. Benzer değer yargıları ve kültür olduğu için çok fark yok, çok şükür.

Eşimle evlenmedigim dönemler oda öyleydi sesim yükselsin biz sonra konusalım derdi saatler gecer 1 gün gecer sonra ben sakin kalınca konuyu normal konuşurduk.en başlarda o kadar fazla sinir oluyordum ki o saatlerce beklemek beni daha öfkelendiriyordu:) ama zamanla daha mantıklı oldugunu anladım. Eger devam edersek konu daha alevlenecek ve çıkmaza girecek. Bende artık o sonra konusalım dediginde öfkem kalmadı. O an çözülmeye çalışsa siz öfkeleneceksiniz ve karşı tarafta bi anda öfkelense çıkılmaz işin icinden

Offf biz bi kavga ederiz varya 😅
Bana sürekli git içeri büyümesin kavga der.
Ama insan içindeki o yangınla bi yere gidemez ki.

Tartışmalardan kaçmak tabii ki çözüm değil.
Ama herkesin evliliğinde dinamiği farklı tabii ki.
Biz eşim ile evlenmeden önce de evlendikten sonra da genelde tartışmalarımız sakin ilerler.
Bazen benim çok yükseldiğim olur bazı konularda, eşim de sakin olan taraftır.
Ama illa konular konuşulur, orta yol sonunda bulunur.
Açıkta kalan konular sonradan daha büyüyerek, üzerine eklenerek işin içinden çıkılmaz sorunlar haline geliyor.

Evliliğimizin ilk bir senesi ailesi yüzünden etmediğim kavga kalmadı. Aynı sizin gibiydim kontrolsüz bir şekilde bağırıp çağırıyordum, öfkeden çılgına dönüp evi başına yıkasım geliyordu. Sonra aydınlanma yaşadım. Ailesi için eşimi suçlayamam, ailemizi kendimiz seçemiyoruz aydınlanması ve o gün bugündür eşimle bir daha ailesi için kavga etmedim. Bence sizde ailesi için eşinizi suçlamayın, adamın size karşı herhangi bir saygısızlığı yamuğu yokmuş. Çok büyük sıkıntılar olmadığı sürece aile için boşanılmaz
Farkındayım ama buz gibi oldum

Kaygılı ve kaçıngan iki taraf yanyana geldiğinde sorun çözme talebi bu şekilde sonuçlanıyor. Bu tanım üzerinde erkeğin tavrı normal, ama sorun çözme konusunda doğru değil yanlış tabi ki.
Öte yandan kadın kaygılıysa, sinirli ve olay sıcakken çözmeye çalışmak da doğru olmaz. Aynı gün olur, ertesi gün olur; konuyu biraz soğutup, gözden geçirdikten sonra açmak hemen her zaman daha doğrudur ve daha iyi sonuç verir.

Kaygılı ve kaçıngan iki taraf yanyana geldiğinde sorun çözme talebi bu şekilde sonuçlanıyor. Bu tanım üzerinde erkeğin tavrı normal, ama sorun çözme konusunda doğru değil yanlış tabi ki.
Öte yandan kadın kaygılıysa, sinirli ve olay sıcakken çözmeye çalışmak da doğru olmaz. Aynı gün olur, ertesi gün olur; konuyu biraz soğutup, gözden geçirdikten sonra açmak hemen her zaman daha doğrudur ve daha iyi sonuç verir.

Kaçıngan olduğu doğru ama sadece kaçıngan mı yoksa şizoid kişilik bozukluğu mu vardı onda anlamadım. 45 yaşında bakir bir erkek düşünün. Her şeyden kaçan zayıf karakterli bir kişilikti

Ben güvenli bağlanmaya sahip olduğumu düşünüyorum bu arada. Kaygılı bağlanmanın özellikleri bana pek uymuyor, değişmeyeceğinden emin olduktan sonra normal bir şekilde bitirdim ve büyük oranda unuttum çünkü

ben de sevmem ses yükseltilmesini. tepki bile vermem. konuşmak isteyen ses tonunu düzeltsin önce. bazı ilişkiler de hep kavga odaklı dönüyor. bir arkadaşım sevgilisine bağırır dururdu adam ses çıkarmazdı hiç. ben olsam çok ters tepki verir ayrılırdım. tahammülümün olmadığı bir şey bağıran insan.

konunun ne olduğu da önemli mesela. ufak şeylere bile kavga çıkarıp ses yükseltiliyorsa insana bıkkınlık gelir. bir de ben celallenince çok ağır konuşurum. cidden zehirli bir dilim var o yüzden sevdiğim insanlara karşı tartışmadan önce 3 5 kez düşünürüm. bana kalırsa en sağlıklısı düzgün cümlelerle kendini açıklamak. olay büyümeden kendini ifade edebilmek.

ben de sevmem ses yükseltilmesini. tepki bile vermem. konuşmak isteyen ses tonunu düzeltsin önce. bazı ilişkiler de hep kavga odaklı dönüyor. bir arkadaşım sevgilisine bağırır dururdu adam ses çıkarmazdı hiç. ben olsam çok ters tepki verir ayrılırdım. tahammülümün olmadığı bir şey bağıran insan.

Bahsettiğimiz bağırma değil, ses biraz yükselince hemen araya mesafe koyup kaçıyordu, ses yükselmesi bile değil ben hızlı konuşunca. Ben de bağıran biri değilim onunla hiç bağırarak tartışmadım, bu travmasının benimle alakası yoktu o yüzden, muhtemelen çocukluktan öğrendiği bir yöntem. Ama bana çok çocukça geliyordu ve soğuyordum

Bahsettiğimiz bağırma değil, ses biraz yükselince hemen araya mesafe koyup kaçıyordu, ses yükselmesi bile değil ben hızlı konuşunca. Ben de bağıran biri değilim onunla hiç bağırarak tartışmadım, bu travmasının benimle alakası yoktu o yüzden, muhtemelen çocukluktan öğrendiği bir yöntem. Ama bana bu kadar korkaklık çok aşırı geliyordu ve soğuyordum
o zaman haklısınız. bağırma yoksa sorun eşinizde. kaçarak bir şey çözülmez çünkü. bazen insan cümlelerini seçip öyle kendini açıklamak isteyebilir. ama bir süre sonra mutlaka o konu üzerinde konuşulması gerek. halı altına süpürülen problemler daha ağır şekilde geri dönüyor.

Back
X