Parmak Çıtlatmayı Bırakamamak :(

oykupunya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2010
49
0
46
Kocaeli
Selam kızlar ben yaklaşık 5 yıldır sürekli parmaklarımı çıtlatıyorum.Kendime engel olmayı çok denedim ama olmuyor sanki çıtlatmayınca orası bana ağır geliyor gibi hissediyorum.Son zamanlarda parmaklarımın eklem yeri çok ağrımaya başladı ve ara ara şişiyor varmı bu hastalığını yenebilen veya bu konuda bana yol gösterebilecek biri :43:

Az önce çıtlattım.:27: Zararlı tabiki,kendine hakim olacaksın başka yolu yok.Zihnine söz geçirmelisin.:55:

bende de aynı şekilde çıtlatma takıntısı var neden bilmem ama sanki ağırlık çöküyor dediğiniz gibi ama duyduğuma göre ya kireçlenme oluyormuş ileride yada ellerde titreme yaratıyormuş umarım korkulan olmaz :(

Son düzenleme:
ben de sürekli yaparım küçüklüğümden beri.annem uykumda kalkıp parmaklarımı çıtlattığımı söylerdi küçükken. :) hala da vaz geçmiş değilim. evliyim , bir bebeğim var ben hala yapıyorum. ben de ağrı olmuyor yapmayınca.ama alışkanlık bir zararını görmedim ama yapmamak lazım tabi.mesela yemekten hemen sonra belini kütletirsen bağırsak düğümlenmesi olabilrmiş. hı ben belimi yapamıyordum hamileyken, doğum yapalı bir sene oldu anca anca yapıyorum belimi. yani ben de kalıcı olmuş artık bu.

ayy bende sürekli çıtlatırım,hatta boynumu,belimi,ayakparmaklarımı bile.İlerde titreye titreye gezicm sanırım :26:

ya arada çıtlatsam bu kadar sorun yapmıcamda ben sürekli bir çıtlatma halindeyim bazen farkında olmuyorum bile ve küçük parmaklarım yana doğru yamuldu çünkü ben sadece üstleri değil yana dogru ortadan arkaya dogru her şekilde çıtlatıyorum.Şuan küçük parmağım agrıyor ve şişti doktor tanıdıgım var oda bunun ilacı felan yok diyor nasıl bırakcam ben bunu ya bantlasammı parmaklarımı :84:

ne zordur bilirim bu hastalık...bnm ilerlemiş derece değil.
ama çıtlatmaya başlarsam on parmağıımın onuda ister aynı işlemi..
ama sanırım senin daha ilerlemiş bir durum ve psikolojik...
bence bir psikolağa görünebilrsin..çünkü bunu psikolojik olarak istiyor bünye...

Kesinlikle psikolojik farkındayım ama psikologa gitsem oda zihnimde bitirmem gerektiğini söyleyecektir.Zaten baktım olmadı gidicem artık napıyım..

Bende lise dönemlerimde çok takmıştım bu duruma.
Aynen dediğin gibi yana,sağa sola,eklem yerlerinin el ve parmak bitim yerleri,
her türlü kütletirdim,bizde çıtlatmak değilde kütletmek derler.
Sanki kütletmezsem rahatlayamam gibi gelirdi.
Ama zamanla aklıma bile gelmemeye başladı.
Hayat telaşı,günlük koşturmacalar derken aklıma çok nadir gelir oldu.
Ayrıca ben bunun yaşlada alakalı olduğunu düşünüyorum.
Şu an 27 yaşındayım ve bu durumun daha erken yaşlarda başlayıp,
yaş ilerledikçe azaldığını düşünüyorum.
En azından ilerlemiş yaşta ki kişilerde bu takıntıya hiç şahit olmadım.
gerçekten takıntıdır,kütletmeden duramazsınız o an.
Ama odak noktan değiştikçe zamanla unutur gidersin emin ol.
Şimdi aklına geldikçe yapmamaya çalış,
atıyorum günde ortalama 5 kere mi yapıyorsun bunu daha aza indir.
Yapmayıncada normal hissettiğini görüceksin.

bende çok çıtlatıyorum bacaklarımı bile :1:
ama titremeye yol açmaz kızlar.ben doktoruma danışmıştım.eklem ağrıları ve romatizmaya sebep olurmuş :70::71:

Son düzenleme:
bende cocukken cok citlatirdim
birgun soyle birsey duymustum sanirim sinif arkadasimdan di,
citlatanlar yaslandiklari zaman kirecleme olurmus diye,
bu lafin etkisinde kalarak korkmustum oylece biraktim,
mesala esim boynunu filan cok citlatir ve de cok kramp olur kesinlikle bundan dolayi oluyor bence,
sende zararlarini dusun zatende yasiyorsun ve ilerde daha cok boyutlara da ulasabilir diye dusun,
belki bu sayede birakibillirsin,

Nedenini tam bilmiyorum ama bende sıkıldığım zamanlar ya da boş zamanlarımda fakat kafamın içi doluyken yaparım bunu..mutlaka psikolojik bir sebebi var,engelleyemiyorsan doğru doktora diyeceğim :29:

her citirdattiginda kendini cezalandir. bi süre sonra bikarsin.

veya hangi durumlarda citlatmanin ortaya ciktigina dikkat et. sinirden ise kendine sinirini yatistrcak baska yöntemler bul

Ama çıtlattığınızda bir rahatlama hiissediyorsunuz değil mii
Sanki parmağınız kaskatı olmuş çıtladığında açılıyor..
neyle alakalı acaba..

Önceden bende de vardı.
Ellerimi ovuştura ovuştura ve parmaklarıma bu his geldiğinde masaj yaparak bu hastalığı yendim... :97:

bende stresli olduğum zamanlarda çok yapıyorumm.

çaresi , kişinin kendisi sanırım..

Bende cıtlatırım farkında olmuyo ama insan o an bide parmaklarım bazen cok agrır cıtlatınca rahatlayacakmısım gibi hissederim.

Back
X