"""""""""""""cappadocia´""""""""""""""""""
neredesin .dedigin gibi yaptim tesekrler nickimi degistirdim. yoksa sempatik senmisin soyle)
sey dicektim sen yine bana ozelden mesaj atarmisin . tesekkur ederim.
ben yazmam yazmam 3 mesaji ust uste yazmisim.
aklima geldi tugba vardi nisanli bir arkadas gelecekti ne oldu .
tuggba yasiyormusun buralardaysan ses ver .
gecen gun kuzenime istek yaptik arkadaslar. vize vermediler.calismiyor diye. abd vizesi var hatta suresi daha acik ekim ayinda bitiyor.dubai vizeside var. burdan telefon actik vize sorumlusuyla konustuk.sadece calismiyor diye vermemisler.hayal kirikligi yasadim.ne guzel planlar yapmistim.bol bol gezecektik. birde siparis vericektim. kizlar istah nasil kapanir bilen varmi .? acayip yiyorum . rejim yapmam gerekir ve buna cesaret edemiyorum .hic bu kadar sisko olmamistim.aglicammmmmm
canim tuba vizesini aldi turkiyede dugun yapti sonra buraya geldi ,yine dugun ev erlestirme su bu derken gecenlerde bi girdi fransizca ogrenmek icin hoca geliyomus eve,buralar iyi ,hic turk yok cevremde diyo bunu yazdi daha yok ortalikta
merhaba
tugba icin cok sevindim. acaba nerde kaliyor hangi sehirde .cevresinde turk olmamasi bir yonden iyi ama insan yinede duygusal anlamda paylasacak arkadas ariyor. esimin ailesi burda olmasa ne yapardim bilemiyorum.
bu arada mesaj at derken ayarlarimi kontrol etmek icin senden istedim.
sen neler yapiyorsun ? hersey yolundami? .kodu gectin mi ?
opuyorum cok kendine iyi davran
tuba tam pris icinde kaliyo ,evet canim haklisin bi yonden iyi bi yonden pek iyi degil turk olmasi
ben code gectim ,bebek icin tedavideydim o tutmadi moralim falan yok canim bise istemiyo ,bole boyle canim bende optum seni gorusuruza.s.a.s.
canim benim sakin moralini bozma. hatta kendini guclu hisset. bu kadar cesurca bunu itiraf edebildigin icin.bu ise baslamadan once bilmelisin ki ilk denemede basarili olmak yuzde 30 bunu soyleyenler doktorlar canim. ilkinde olcak diye bir sey yok. bekleme hatta ikincisindede. olursa supriz olur .bir cok insan 5 incide basariyor. ilkinde moralini bozarsan oooooo isisn cok zor guzelim.cunki bu olay psikolijiylede alakali. moralini ne kadar yuksek tutarsan o kadar basarili olman sansin var.
hem cok gencsin zaman sorunun yok.bu arada kac yillik evlisin ?
seni kobacan opuyorum
kafama takiyorum desem yalan olur ilk gunum aglamakli gecti ama sakinimsimdi ,zaten bende biliyodum herkes birincide belki olmayabilir bukadr umutlanma diye ,bende olmaz diyodum ama ,icimdende olur diyodum ,neyse hayirlisi tabi ,insallah bidakinde,cok saolun sizler varken gercekten moralim duzeliyo ,moral cok onemli cokta olmasa iyi oluyorum ,yanin tek sebek bebek degil ,aile ici sorunm oldugundan o var bide
evet canim yasim 22 daha gencim ,evlilik eskidi ama yasim kucuk ,ben 5.5 senelik evliyim ,aa toplam 2 senedir bebek istiyoruz olmuyo ,daha oncelerde pek istememistm ,insallah olur bakalim
senin nasil geciyo gunler ,senin cocuk vardi degilmi ,
canim ya ben kursa gitmek istiyorum calisiyorum kendi is yerimizde ama calisiyo gozukmuyorum ,senin dedigin yere basvursam bana 3 gunluk falan kurs verseler benim icin cok guzelolur ,ve bunu sen tam olarak nereye gidip basvuruyosun ,ben daha once bi yere basvurdum onlarda para veriyolerdi ama gencler icin 25 yasa kadr ayni yermi bilmiyorm, bana yer cikti esim ilk zamnlar gondermemist trende bisey olur diye ama simdi heryere alistm ,bakalm tekrardan basvurcam daha once haftanin hergunu demislerdi simdi 3 gun derlerse giderim
optum canim gorusuruzzzzzz ben cok oprtuma.s.
evet ebn gidiyorum en azindan gitmeye calisiyorum.kurs gereckten guzel.herkez yabanci ve senin statunde.yanliz bu kurs oyle istedigin zaman baslayabilecen kurslardan degil. tarihleride yok . o yuzden numarasini verdimki bilgi al. bolgesel farkliliklarda gosterebilir o yuzden yanlis bilgi verip yaniltmak istemem.numarayi aldin zaten.
tamam canim ben tam olalak gitmek istedigimde bi kac basvurcagim yer daha var bakalim ora olmazsa burayi ararim ,simdi direksiyona baslicam ,hemde calisiyorum ,haftada 2 veya 3 gun verirlerse gitcem balkalim dil ogrenmek icin kurs sart
sen nasilsin ilerlettinmi biraz ,gerci ne kadr biliyosun bilmiyorum ama ,devamlimi gitceksin ,yoksa bikac ay falanmi
optum canim bye bye
normalde haftada 3gun ama ben 2 gun gidebiliyorum.bazende calistigim icin ona bile gidemiyorum.her zaman olmasada anlayabiliyorum ama konusmak zor geliyor.aslinda kitap okumak gerekiyor ve tv seyretmek gerekiyor. malesef hic tv seyretmiyorum. kitap dersende . okumayi cok severim ama turkce okuyorum. her kelimede sozluge bak zor geliyor. geceleri okiyim diye gorumcemin sakladigi bebek kitaplari vardi. pamuk prenses ve 7 cuceler .sikildim sozluge bakmaktan ve boylece sogudum.aslinda cok iyi gremerinide iyice kavriyorsun . esim de benle hep turkce konusuyor. tv turk seyrediyorum.
calisiyorum evet ama genelde yanliz oldugum icin etrafta sohbet edecek kimse yok .oglen arasinda ancak .tam anlamiyla bir ogrensemde kendi meslegimde calissam.ustunde durmadim cok . ilk iki yil 3 ay turkiyede 3 ay burdaydim. buda dil konusuda beni engelleyen en onemli faktor oldu.1 yildir calisiyorum ve bu yuzdende eskisii gibi gidip gelemiyorum.aradaki fark tabiki belli oluyor .
opuyorum cok kendine iyi bak
olsun canim ya yine hic yoktan iyidir ,sen ne iste calisiyosun ,desene sende benim gibi calisiyosun ama konusma falan yok oyuzden gelistiremiyosun ,bende kitap okumayi severim ama dedigin gibi turkce:roflol: fransizca bazen gazete falan okumaya calisiyorum ama anlamiyorum geri birakiyorum ,benim cep sozlugum var otamatik bilgisayarli yaziyosun cikiyo ama yinede olmuyo ,her seferinde yaz bak,insallah bende su ehliyet isim belli olsun gitcem ,burda en onemli olan sey dil ,
sen geldiginde neden 3 ay burda 3 ay turkiyede kadin canim optum gorusuruza.s.a.s.[/Q
akrabalarimi yani hayatta en cok sevdigim insan halamdir benide o buyuttu .babanem dedem kardeslerim anne baba .hepsini ozluyordum dayanamiyordum gidiyodum .ise baslayinca 10 ay gidemedimde kafayi yedim burda . 4 gun bostum ve bilet te buldum ama antalyaya . halam (bursa) haric digerleri istanbulda.az kalsin gidiyordum. bizizmkileri antalyaya cagircaktim. ama simdi alisiyorum galiba. bu yaz da gidemicem .banka kredi verdi ev aliyouz insallh . presedur geregi bekleyip duruyoruz.ancak izinde tasinirim artik.gectigimiz yaz agustos ayi hep yagmurluydu hava kapaliydi .bu yil umut ediyorum ki guzel olsun.
sen gidicekmisin turkiyeye ?
opuyorum cok