Paris Paylasim Alani (Tanisma)

Selam.Ben de yeni üye oldum.94 bölgesinde yasiyorum.Yani yasamaya çalisiyorum.Yaklasik4 sene önce fransaya evlenip geldim.Ya da düstüm mü desem acaba!!!Paris paylasim alani basligini görünce ilgimi çekti hemen bu siteye üye oldum.Artik sohbet edecek arkadaslarim olacak umarim.Kendinize çok iyi bakin.

hosgeldin canim aramiza ,insallah guzel arkadasliklar elde edersin burda
bende paris 91 bolgesindeyim
senin kaldigin sehirin ismi ne
bende 4,5 sene oldu geleli
bebgin varmi
fransizcan falan nasil

.............................................

Son düzenleme:

canim senin oturum kartin yokmu, neden sen gitceksinde tekrar istek yapcak anlamadim ,
yoksa fransadami gozukmuyosun kacak gibi
zaten burda cok kisiler hep yanliz, bebk veya is olmasa ,nerdeyse eslerinden ayrilip gitmeyi dusunuyolar, bi baglayan esler var
sabret canim ya ,yuva yikmak kolay degil ,kartin olsaydi ne guzel giderdin oraya ,simdi ise 25 yasindasin belki almayabilirler 25 yasa kadardi, evde de insan kendi basina ogrenemiyoki

evet canim okullar acildi getir gotur zor oluyor ama mecburen yapiyoruz evet dilimde var ama yinede is bulamiyorum cantin icin okula basvurdum ama sonuc olumsuz fransiz olmak lazimis falan filan sikildim gercekten cok siklildim is aramaktan elinde meslegin olsun bulaùmamak beni cok sinir ediyor ben dikis kursuna tr yede gittim burada tricoda duz dikiste calistim trikoda bitti simdi hayirlisi bakalim sen nasilsin?:içelim:

beatris canim bencehaftanin 2 gunude olsa git ben kagitlarim oluncaya kadar astiye gittim ama burradaki haftanin 4 gunuydu olsun yinede git her gun 2kelime ogrensen haftada 4 ayda 16 kelime yani kagidin oluncaya kadar bir temel atmis olursun yanlis bilmiyorsam fistepe 12 tane olmasi lazim esimin arkadasi 12 fistepeyle basvuru yapti karisi hemen istegi kabul oldu yanlis bilmeyesiniz bence iyi bilene sorun insALLAH cobuk bitter problelerin yanliz sen degilsin bunlari herkes yasadi yeni geldinde uzulme gecmis olsun bebegini dusurmussun yine olur hic uzulme zamanla hersey duzeliyor ama uzuldugun hastalandigin sana kar kaliyor bende kagitlarimiz yokken uzulurdum ama bak kagitlar alindi ama bas agrisi bana kaldi sakin uzme kendini kaydirigubbakcemile2

Merhaba ben(94) villeneuve le roi'da oturuyorum.Ben 2. senemde fransizcayi çözmüstüm ve hatta çalistigimin kuaför salonunda patronlarima tercümanlik yapiyordum.Yani dil konusunda pek bir zorluk çekmedim neyseki.Ama kaynanamgille yasmak beni hayattan bezdirmisti bu yüzden fransaya düstüm diyorum.
Beatrice' seni de çok dertli gördüm.Bence hiç kagitlari dert etme,pariste senin gibi olup da daha sonra oturum alabilen insanlar biliyorum.E$in bu konunun pesini hiç birakmasin bence.Ve fransizca için evde çalismak üzere kitaplar alabilirsin biraz da olsa yardimci olur sana bence.Ve e$inle evde fransizca konusmaya çaba harca.Ben e$im sayesinde fransizcayi kolaylikla çözdüm.
Hayatta herseyin bir çözümü var. La vie est belle...:teselli:

canim sen suanmi yasiyosun ,yoksa yasadinmmi
bende suan kayinvalidemlerleyim ,aram cok iyi olmasada gecinmeye calisiyorum ,mecbur birarada olunca az cok sorunlar oluyo
sen 94 . bolgedesin degilmi, bi arkadasimiz var fairysu o seninle tanismak istiyodu oda 94 bolgede ,tanisin ,onunda kimsesi yok belki gelip gidersiniz

Ben 2 sene boyunca kaynanam gille yasadim yani aslinda hergün öldüm desem yeridir.Evde bir tane bekar görümcem vardi ailenin en büyük kizi bana hayati zindan etti.Evliligimin 2. ayi e$imle bosanma noktasina kadar geldik onun yüzünden.Ama e$imin bana olan sevgisini ve destegini göz ardi edemezdim.Sabrettim ve en sonunda ben kazandim.Amacina ulasamadi görümcem,iyi ki bosanmamisim.Hayatim boyunca basima gelen en güzel $ey kocam!2.5 yil boyunca ne ben ne de kocam konusmadik onunla.Ama sonra ayri bir eve çiktik.
Simdi çok mutluyuz kocamla,allah herkese bu mutlulugu nasip etsin.Kendinize çok iyi bakin.

canim kayinvalidenlerde tabi burdalardi ,ilk geldiginde birlikte yasariz dedin ama olmadi, bide evde bekar istemeyen varsa tamam
peki once neden ayrilmayi istemediniz, 2 sene sabretti n
bak canim sabrin sonu selametmis, sonunda sen kazancli ciktin ,keske esin bu durumlara gelmeden ayrilsaydi ,ama neyse ki ayrilmisin ,nekadar oldu peki ayrilali, insallah omur boyu mutlu olursun canim
ailesiyle konusuyomusunuz, kotumu aran yoksa

bende suan kayinvalidemle yasiyorum ,ayrilmayai bende cok istiyorum ama bizim isler karisik ,bizimde evde sorunlarimiz var ama senin gibi cok kotu degilim tabi evim ayri olsa daha iyi oluruz
ben tam 4,5 sene oldu birlikte yasiyali ,inan artik bu sene hic istemiyorum burda kalmayi ama mecburluktan kaliyoruz, zaten ayrilmaya kalksak esin kuserler ,ne varda bbu evde ayrildiniz diye
halbuku bizim insanlarimiz okadar cahilki ,illleki yanimizda olsun mutsuz olursa olsun ,sakin eve cikmasin derler
ah canim senle benim dert ayni
sen sonunda ayrilmisinda darisi insallah bana ,
bende boyle duydukca hevesleniyorum ,benimde bii arri evim olsun ,isten gelince ayagimi uzatip yatayim kendimi ecimi kendim doseyim ,rahat olayim ,simdi hep
burda hazir ol vaziyettesin
neyse bu konulara girince ben hic susmam gerdimiz az cok ayni

Senin o hazir ol vaziyetlerini çok iyi anliyorum benim de basimdan geçti ayni seyler,tüm gün tiyatro yapar gibi kasiyo insan kendini!
Biz hemen ayri eve çikamadik,çnk ben çalismiyordum ve esim de sadece 'smique' kazaniyordu.E malum burada tek 'fiche de paye'le hiç kimseye ev vermiyorlar.'HLM'e de basvurduk ama onlardan da "öncelik hamile,çocuklu ve düskünlerin!" cevabi aldik.Ben çalismaya baslayinca ayri eve çikabildik ancak.Bu yasadigim evi de bir müsterim bulmustu bana.Bu evde evli oldugumu anladim.Benden sana bir tavsiye burada çevre edinmeye çalis.
Bence ayri eve çikinca sizinkiler size darilacaksa,görev e$ine düser onlari ikna ederek ve küsmeden ayrilmanin yollarini e$in bulmali.Biz küskün ayrilmadik kayinvalidem ve kayinbabamla,hatta ellerini öperek ayrildik.Ama görümcemle küskün ayrilmistik.Daha sonra baristik...
Dedigin gibi bu konu açilinca ben de susamiyorum,içimiz yanmis
Neyse umarim en kisa zamanda kayinvalidenlerle darilmadan ayri eve çikarsin.:teselli:

ah canim ya ,insallah bi evim olur, ama bi ev bulmak sorun ,gecindirmek sorun iki kisi caliscak ,dogru durust birikmis paramizda yok ,bilmiyoruz ne yapcaz
sen ne guzel rahata kavusmusun allah yuzune bakmis
peki bebek falan dusunuyomusun ,suan calisiyosun degilmi ,

Su an çalismiyorum ama arayislar içerisindeyim.En yakin zamanda umarim bir is bulurum çnk evde kalmak beni baydi artik.Bebegim yok simdilik önce kendi gelecegimizi,daha sonra da bebege bir gelecek hazirlamamiz gerek.Daha sonra bir bebek düsünüyoruz.
Inan bana biz de ayri eve çiktigimizda birikmis paramiz yoktu yani sadece cebimizde kira paramiz vardi,ikimiz de çalisiyorduk o siralar.Bu eve geldikten yaklasik 3 ay sonra i$imden istifa ettim.Uzunca bir süre aç kaldik resmen,ama inan bana kafa rahatligi gibisi yok.Açlik gelir geçer ama kafa rahatligin yoksa karnin tok olsa da rahatsizsindir.
Sen çalismiyor musun?Eger çalisiyorsan son 3 tane 'fiche de paye'inle ve tabii e$inin de son 3 'fiche de paye'iyle agence'a gidebilirsiniz ve size uygun fiyata bir ev ya da studio bulabilirler bence.Hem ev kiraladiginiz taktirde ödediginiz kiranin bir kismini devlet size iade ediyor ki.Yani burada herseyin bir çözümü var sadece pesinden kosmak gerek!!!
Ya da çalismiyorsan ve çocugun varsa en yakin 'HLM'e veya 'OPAC'a gidip bir ev isteminde bulunabilirsiniz.Herseyinizi anlatin hatta abartin size yardimci olurlar bence.Ama dosyanizi verdikten sonra sürekli arayip kafa $i$irmeniz gerek.
Sana hayatta bol $anslar umarim hersey gönlünce olur. LA VIE EST BELLE!...yerimseniben

.................................................................................

Son düzenleme:
ah canim ya bende calisiyorum ama calisiyo gozukmuyorum ,ama yapicaz benim uzerimede,
ayrilmaya gelse sira, bi sekilde ugrasilir yapilir ama ,ayrilmak yok daha ortalikta ,esi razi etmeye calisiyorum ,oda kimi zman istiyo kimi zaman ugrasmiyo ,bilmem ,hayirlisi be canim insallah olur benimde istedigim
senin elinde belirli bi meslegin varmi, oyondemi ariyosun yoksa her hangi bir ismi, gercekten ilk once herseyinizi yola koyun sonra bebek diyin, benimde bebek olmuyo suan tedavideyim tedaviyde brakmak istemiyorum ,ne zaman olup olmucagi belli degil ,bebekte cok onemli, allah ne zaman nasip ederse artik ,
sen ve esin kac yasindasiniz canim
ve turkiyedeen nerelisiniz peki

Selam sympatique benim asil meslegim kuaförlük ama 1 sene burada çalistiktan sonra biraktim,çnk çok fazla ayakta duramiyor oldum babamin vefatindan sonra.Biraktiktan sonra Leclerc'de i$e basladim hotesse de caise olarak ama o da sadece 2 ay sürdü maalesef kontratimi uzatmadilar,geçici almislar megerse onca insani.Az sonra da ANPE'de randevum var yine kasiyerlik üzerine i$ bakiyorum.Ben 23,e$im de 24 yasinda.Hatay/Antakyaliyiz.
Umarim sormakla terbiyesizlik etmis olmam ama;sen ne i$le ugrasiyorsun ve türklerde mi çalisyorsun??Umarim en kisa zamanda senin de i$ kagitlarini yaparlar ve e$ini ikna edip ayni bir eve çikarsiniz.Kendine çok iyi bak simdilik çikmaliyim.byeee

canim ya kusura bakma uzun zamandir cevap yazamaim nasilsin iyimiisn ,
mesleginde cok guzelmis, dedigin gibi devamli ayakta insan olur vallahi
benim meslegim lisede meslek lisesine gittim orda bolumum hazir giyimdi, yani dikis meslegim
esimin is yeri var ayakkabi anahtar uzerine, bende yan dukkanda retouche yapiyorum tum degil yani tamir isleri, evde durmaktan cok iyidir, kendi isimiz, kendi isimin patronuyum anlicagin ,isimden memnunum ,gelip gidiyorum ,ev meseleside insallah zamani gelince olu
esim 26 ben 23 canim ayni yastayiz seninle
kib gorusuruz insallah simdilik bye bye

selam sympatique ben de uzun zamandir hiç ugrayamadim siteye.Ben iyi olmaya çalisiyorum.Ama olur da i$ bulursam daha iyi olacam sanirim.
Paris'te mi çalisiyorsun yoksa val-de-marne içinde mi?? E etrafimda olur da retoche'çu ararlarsa seni tavsiye edeyim.Tam olarak nerede i$ yerin?? Sonra görüsürüz,sana kolay gelsin.K.I.B byeee

selam,

bu siteye yeni uye oldum bu bolume bugun girdim yazini okuyunca 18 sene onceki halim geldi aklima donmekten soz etmissin sakin ole bir hata yapma dondugun an esinin istek yapmasini bekliyeceksin istekte simdi cikan kanunlarla cok zorlasti kimbilir kac sene bekleyeceksin bu arada yuvanda sarsilacak bence sabret duzelir herseyin ilaci sabir esinide dusun yazik olur donersen optum canim allah kolaylik versin bende 93 te bangolet bolgesindeyim

slm kızlarrr bende konyada yaşıyorum ve fransaya gelin gidicem 78. bölgeye...orda olan varmı içinizde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…