• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paramı nasıl isteyeyim?

resmen terbiyesizlik yapmış.hem 1000 tl nin üstüne konmuş hem de mırın kırın ediyor.
Aynı şeyi ben de yaşadım çok değil 200 tl ydi ama bor olarak alındı ve en geç 2 ay içinde ödenecekti.bir daha ne giden var ne gelen.
Başka bir arkadaşım da sürekli borç olarak 50-100 istiyordu.Birkaç kez gönderdim ama hiç geri gelmedi.ve hiçbir açıklama yapılmadı.bundan sonra isteyince yok diyorum bende napayım.Suç onların :40:

bazı insanlar çok rahat bu konuda sen istemedikçe bence vermek aklına gelmez bence direk iste gitsin en doğal hakkın ay gıcık olurum böle şelere

Ben asla vermem eşim eskiden çok eliaçıktı ama o da öğrendi zamanla..kimse kusura bakmasın parayı yolda bulmuyorum 20-30 lira dahi vermem çünkü bilirim ki o küçük miktarlar hiç ödenmez ve de istenemez de..

hadı hıc yapamadınız borç para isteyin..Faiz ödediğinizi söyleyin..Utanırsa belkı hemen öder.. bende borç verdiğim parayı geri isteyemediğim için..çok sıkıştığımı bilirim.

Ben asla vermem eşim eskiden çok eliaçıktı ama o da öğrendi zamanla..kimse kusura bakmasın parayı yolda bulmuyorum 20-30 lira dahi vermem çünkü bilirim ki o küçük miktarlar hiç ödenmez ve de istenemez de..

Aynen canım sana katılıyorum.Ben de önceden birşey diyemez verirdim.Ama istemeye geldimi isteyemezdim de!!!
Bazen eşimle konuşuyoruz da,şimdiye kadar geri alamadıklarımızı alsak zengin olurduk diyoruz:60::60::60:
Ama artık aklım başıma geldi.Borç vermek demek o kişiyi kaybetmek demekmiş,bunu anladım sonunda.

Ve şimdi kimseye borç vermiyorum.Hatta geçenlerde konusu oldu arkadaşlar arasında dedim ki yüksek sesle ''ben kimseden borç istemem,kimse de benden istemesin''dedim.Anlayan anlamıştır...Çünkü orada benden yaklaşık 5-6 önce 4000tl borç alan bir arkadaşım vardı.İsteyememiştim bir türlü.Sonunda dayanamayıp telefon açıp söylediğimde bana ''para mı var?'' demişti,sanki ben ondan borç istemişim gibi kaba bir şekilde.Anladığını umuyorum,inşallah anlamıştır...Ve eşimle onun yüzünde çok tartışmıştık:47::47::47:

2010 kasım ayında bir öğretmen arkadaş 1000 tl borç istedi ve 2 hafta için diye belirtti.Ve hala vermedi.Bizim de ihtiyacımız var.Ek hesaptan çekip verdik. Aldığın beri lafını etmedi ve ek hesaptan çektiğimizi biliyor.

Ek hesap faizli bir hesap değil mi? Faiz de işleyecek.
En iyisi borç verirken altın olarak vermek. Böylece zaten borcu alan kişi bir an evvel altın yükselmeden geri ödeme derdinde oluyor.

Peki siz hiç mi sormadınız, nerdeyse 1 sene olacak..

bu gibi durumlarda senet yapmak en iyisi çünkü az bir para değil ama hiçbirimiz bunu yapmıyoruz...

bende 2 sene evvel vermiştim birisine hemde bileziklerimi araba alacaktı 3 ay sonra vericem dedi ne 3 ayı 8 ay sonra kardeşimin düğünü var ihtiyacımız var dediğim halde tık bile demediler 1 sene sonra vermeye geldiklerinde para olarak getirmişlerdi eşimde biz onu bilezik olarak verdik bilezik olarak alırız dedi , dedi ama yine biz kötü olduk birde üstüne laf işittik...

şimdi bu sene gelmiş yine istiyor altın pahalı olduğu için para olarak istiyor birde az buz değil 5-6 bin :53: sanki biz bankayız hazır da bekleyip ona para vericez... eşimde o kadar yok istersen 45 günlüğüne 500 vereyim demiş mırın kırın etmiş kabul etmiş ama 3 ay oldu hala arayan soran yok sözde 45 günlüğüne almıştı...

işin kötüsü bu tipler yüzzünden insan birine faydalı olmak bile isteyemiyor...

neden iyi niyet bu kadar suistimal edilirki...

bence iste parayı isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü demişler...

1090 tl yi borcu. Geçen gün aradı.Parayı vericem dedi.Neyse elinde paralar.1000 tl yi borcum dedi ve verdi.Sonra da 100 tl yi geri aldı.Cebimde harçlığın yok.100 tl yi yarın veririm dedi.Ve ne aradı ne sordu.Off insan insanlık yapmaktan utanıyor.

1090 tl yi borcu. Geçen gün aradı.Parayı vericem dedi.Neyse elinde paralar.1000 tl yi borcum dedi ve verdi.Sonra da 100 tl yi geri aldı.Cebimde harçlığın yok.100 tl yi yarın veririm dedi.Ve ne aradı ne sordu.Off insan insanlık yapmaktan utanıyor.
Canım bu tür insanların taktiği bu herhalde..

Eşim çok güvendiği bir abisine 100 bin tl borç vermişti..

Bu adama öyle güveniyoruz ki ne senet ne sepet..Salaklığın dik alası..

Adamdan parayı alana kadar akla karayı seçtik..

Eşime parayı getirmiş,yol param yok diye içinden 2000 tl'sini almış..

Ankara'dan Çankırı'ya otobüsle gitmek 2000 tl tutyor herhalde..

5 sene oluyor adamdan da kalan 2000 tl'den de da haber yok..

Sen kurtarabildiğine dua et canım,onu da alamayabilirdin..

Ayy hic anlamıyorum böyle insanları benim birine borcum olduqunda icim hic rahat olmaz sanki yanlıs bisey yapıyormusum qibi yüzüne bile bakamam.

Hadii az miktar olsa boswer diyip qecersin bi dahaki isteyisinde ona qöre dawranırsında az biseyde deqil..

Bence direk arayıp söyleyin sonucta sizin paranız, borc istemiyorsunuz kndi paranızı istiyorsunuz..

Back
X