Paragöz Koca

Keşke daha erken fark etseydim ben de ama zararın neresinden dönsen kardır. İnsan konduramıyor hatasını görse bile kılıf uyduruyor ancak görmezden gelinecek hata var gelinmeyecek hata var
Ailen İçin istediğin parayı yolladı mı eft saati geçti merak ettim

Benim kocam da geliri çok çok iyi olmasına karşın bana iş arayıp duruyordu. Sen de çaliş evi sen geçindir ben de yatırım yapayım diyordu. Tahsilim var ama içimden çalişmak gelmiyordu. O başımın etini yedikçe ben çalişmak fikrinden uzaklaştım. Madem evi tek başima ben geçindireceğim gider dul anneme bakarım dedim içimden. Sonuç bu ve bunun gibi birçok nedenden boşandım. Zihniyet bozuk olunca ne yapsam yaranamazdım, bunu biliyordum.
Ay darısı başıma canım tebrik ederim seni de

Kendi çok kazanamadığı için egosunu sizin kazandığınız ile tamamlıyor. Yani onun için kendi calisip o kadar kazanmak esittir karısına sözünü geçirip onun parasına hakim olmak. Hatta ikincisi daha kolay ve egosunu daha tatmin eder. Karaktersiz bir adam kısa zamanda kurtulun

Kızlar mesajları tek tek okuyup cevap vermeye çalıştım ama bitmek bilmiyor baya uzun sürdü. Bu arada yeni mesajlar geliyor onları kaçırıyorum. En iyisi burdan topluca cevap yazayım. Kızlar 2. hatırlatmamdan 1 saat sonra falan arayıp parayı gönderdiğini söyledi. Ben de anneme gönderdim. Akşam eve geldiğimizde tekrar her zamanki konuları gündeme getirdi. Kredi çekmekten bahsetti araba için kestirdim attım. Sonra çok harcama yapıyoruz daha çok biriktirelim gibisinden laflar etti her zamanki gibi. Sen çok harcıyorsun yeter artık alıcam bütün kartlarını elinden dedi gülerek. Nabız yokluyor direk söyleyemiyor tabi. Fazla harcıyorsun dediği de zaten yaşadığımız şehirde alışveriş imkanı kısıtlı ancak ailemin yanına İstanbul'a gidince toplu alışveriş yapıyorum o da geçtiğimiz aylarda 2 defa gdip 2 3 bin lira harcadım ama belki daha yaza kadar bişey harcamayacağım yani aylara bölseniz ne yapıyor sanki çalışan bir kadın için. Her neyse o öyle deyince ben de tv ye döndüm ve yine başladın işine bak sen gibisinden bişeyler söyledim ve sustu. Ya sürekli böyle aklında birikim vs hesap kitap döndürüyor ifrit oldum vallahi artık.

Bu arada birisi sormuş boşanacağınızu söylediniz mi diye. Hayır söylemedim henüz.

Okuyamadığım eski mesajlara geri dönüp okuyacağım kızlar. Soru içeriği olanlara cevap yazmaya çalışacağım. Gözümden kaçn bişey olursa hakkınızı helal edin

Kızlar mesajları tek tek okuyup cevap vermeye çalıştım ama bitmek bilmiyor baya uzun sürdü. Bu arada yeni mesajlar geliyor onları kaçırıyorum. En iyisi burdan topluca cevap yazayım. Kızlar 2. hatırlatmamdan 1 saat sonra falan arayıp parayı gönderdiğini söyledi. Ben de anneme gönderdim. Akşam eve geldiğimizde tekrar her zamanki konuları gündeme getirdi. Kredi çekmekten bahsetti araba için kestirdim attım. Sonra çok harcama yapıyoruz daha çok biriktirelim gibisinden laflar etti her zamanki gibi. Sen çok harcıyorsun yeter artık alıcam bütün kartlarını elinden dedi gülerek. Nabız yokluyor direk söyleyemiyor tabi. Fazla harcıyorsun dediği de zaten yaşadığımız şehirde alışveriş imkanı kısıtlı ancak ailemin yanına İstanbul'a gidince toplu alışveriş yapıyorum o da geçtiğimiz aylarda 2 defa gdip 2 3 bin lira harcadım ama belki daha yaza kadar bişey harcamayacağım yani aylara bölseniz ne yapıyor sanki çalışan bir kadın için. Her neyse o öyle deyince ben de tv ye döndüm ve yine başladın işine bak sen gibisinden bişeyler söyledim ve sustu. Ya sürekli böyle aklında birikim vs hesap kitap döndürüyor ifrit oldum vallahi artık.

Bu arada birisi sormuş boşanacağınızu söylediniz mi diye. Hayır söylemedim henüz.

Okuyamadığım eski mesajlara geri dönüp okuyacağım kızlar. Soru içeriği olanlara cevap yazmaya çalışacağım. Gözümden kaçn bişey olursa hakkınızı helal edin

Boşanacağını söyleme önce senin ona gönderip onda biriken paradan al. Ortak alınan malların için tedbir kararı koydur. Çünkü bu kişi ailesine aktarıp senden mal kaçırabilir gibi de görünüyor. Kartın vs varsa al şifresini değiştir.

konu sahibi bugun bir tanidigim sirf kocasi herkesin yaninda salak yerine koyiyor diye cocuguyla annesinin evine gitti ...kiz zaten calismiyordu ... siz hale yapacam edecem demeye devam ediyorsunuz o kizdaki bir parca cesaret sizde yok ... kiz benim kocamin parasina ihtiyacim yok ben iş bulurum dedi helal dedim valla..siz 8 bin degil 18 bin olsada devam edersiniz

birde hanimlar bugun farkettim ki yakininizdaki biri olunca boşan diyemiyorsunuz şans ver konus deniliyor ...ben burda hicbir zaman direk boşan demedim kimseye ... kimsenin yorumuna gerek yok insan kafaya koydumu yapiyormus ...

Artık burda bu şekilde açılan konulara fazlasıyla sinirlenir oldum. Çünkü aslında bunların hepsi tüm kadınları etkiliyor. Biri şiddet görür boşanmaz, biri kendi kazandığı parayı harcayamaz, biri aldatılır ayrılmaz, birisi kocasından ilgi,sevgi dilenir vs vs vs.

Sonra ne oluyor ? Bütün erkekler aldatır yaftası gibi bütün kadınlar güçsüzdür, acizdir, cahildir(kendi parasını yönetemeyecek kadar) algısı oluşuyor.

Biz bütün hayatımız boyunca uğraşıyoruz bir yetmiyor iki okuyoruz,dil öğreniyoruz, sertifikalar alıyoruz.
İşte, evde, okulda her haksızlık için günlerce belki aylarca uğraşıyoruz dilekçeler yazıyoruz mahkemelere gidiyoruz. Ama sonra dangalozun biri çıkıp sen güçsüzsün, acizsin diyor. Neden?Sizin gibi izin veren, göz yuman, hayatı boyunca susan kadınlar yüzünden. Çünkü çevresinde sürekli sizin gibi kadınlar, sizin durumunuz gibi örnekler görmüş. Bizim bütün çabamız çöp tabi.
Bu konuyu açtınız sonra ne olacak? Önümüzdeki ay maaşınız yine kocanızın olmayacak mı? Bu durum sizin utanç duymanız, konuşmamanız hatta saklamanız gereken bir durum. Buraya konu açıp da her şeyi hakediyorum diyeceğiniz bir durum değil.

Yaşadığınızı yazıp sonunda ise ben de bunu yaptım, şöyle karşı çıktım, böyle göğüs gerdim diyebilecekseniz anlatın lütfen. Bir şeyleri değiştirmediyseniz ya da değiştirmeyeceksiniz yapmayın artık rica ediyorum.

konu sahibi bugun bir tanidigim sirf kocasi herkesin yaninda salak yerine koyiyor diye cocuguyla annesinin evine gitti ...kiz zaten calismiyordu ... siz hale yapacam edecem demeye devam ediyorsunuz o kizdaki bir parca cesaret sizde yok ... kiz benim kocamin parasina ihtiyacim yok ben iş bulurum dedi helal dedim valla..siz 8 bin degil 18 bin olsada devam edersiniz
Yani 10 yıllık evli bir insan değilim daha 1 yılım dolmak üzereyken hakkımda nasıl böyle bir kanıya vardınız? Sanki yıllardır buraya konu açıp sonuca varmıyormuşum gibi davranma ihtiyacı neden hissettiniz? Hadi sizin başınıza gelmemiştir diyelim ki hiç mi çevrenizda yanlış bir insana değer veren, güvenen birini görmediniz? Bütün ilişkiler dört dörtlük mü sizin çevrenizde? Sizce bir insana koşulsuz güvenince tek bir hareketinden hemen ne mal olduğunu anlayıp anında silebiliyor mu insanlar? Yoksa o hareketlerin şüphe uyandırmasıyla yavaş yavaş güveni kayboluyor, soğuyor, yavaş yavaş mı tükeniyor bişeyler? Ben zaten evlenmeden önce gözüm kördü o vakti dahil etmezsem 1 yıl içinde ayrılma noktasına gelmiş durudayım. Ve bu anlattıklarımı size ben açık ve net dolandırmadan anlatıyorum ancak yaşarken burada okunduğu gibi olmuyor. Bu tarz insanlar hareketlerini öyle sinsice gerçekleştiriyorlar ki tereddüt ediyorsunuz önce neden böyle yaptı veya ben mi abartıyorum diye. Ama birikip dağ olunca anlıyorsunuz gerçekleri tokat gibi çarpıyor. Bide burda sadece soruna odaklanıp onunla alakalı şeyler anlatıyoruz. Eh yaşanılan güzel anlar da oluyor sonuçta haliyle insan hmen karar veremiyor. Düzelir mi düzelmez mi vs sorular beynini yiyor.

O yüzden hanımlar yapmayın bunu lütfen, yardımcı olmak yerine aşağılamaya çalışmaktan vazgeçin. Bizler kadınlar olarak bir olamazsak nasıl geleceğiz bişeylerin üstesinden? Dayanışmadan vazgeçmemeliyiz. Ha ben size gelip 1 ay sonra ayrılamıyorım falan drsem o zaman yukarıdaki gibi yorum yapma hakkı doğabilir. O da linç etmek yerine yine teşvik edici, cesaretlendirici konuşmalar olmalı bence.

X