Artık burda bu şekilde açılan konulara fazlasıyla sinirlenir oldum. Çünkü aslında bunların hepsi tüm kadınları etkiliyor. Biri şiddet görür boşanmaz, biri kendi kazandığı parayı harcayamaz, biri aldatılır ayrılmaz, birisi kocasından ilgi,sevgi dilenir vs vs vs.
Sonra ne oluyor ? Bütün erkekler aldatır yaftası gibi bütün kadınlar güçsüzdür, acizdir, cahildir(kendi parasını yönetemeyecek kadar) algısı oluşuyor.
Biz bütün hayatımız boyunca uğraşıyoruz bir yetmiyor iki okuyoruz,dil öğreniyoruz, sertifikalar alıyoruz.
İşte, evde, okulda her haksızlık için günlerce belki aylarca uğraşıyoruz dilekçeler yazıyoruz mahkemelere gidiyoruz. Ama sonra dangalozun biri çıkıp sen güçsüzsün, acizsin diyor. Neden?Sizin gibi izin veren, göz yuman, hayatı boyunca susan kadınlar yüzünden. Çünkü çevresinde sürekli sizin gibi kadınlar, sizin durumunuz gibi örnekler görmüş. Bizim bütün çabamız çöp tabi.
Bu konuyu açtınız sonra ne olacak? Önümüzdeki ay maaşınız yine kocanızın olmayacak mı? Bu durum sizin utanç duymanız, konuşmamanız hatta saklamanız gereken bir durum. Buraya konu açıp da her şeyi hakediyorum diyeceğiniz bir durum değil.
Yaşadığınızı yazıp sonunda ise ben de bunu yaptım, şöyle karşı çıktım, böyle göğüs gerdim diyebilecekseniz anlatın lütfen. Bir şeyleri değiştirmediyseniz ya da değiştirmeyeceksiniz yapmayın artık rica ediyorum.