Paragöz Koca

Yani 10 yıllık evli bir insan değilim daha 1 yılım dolmak üzereyken hakkımda nasıl böyle bir kanıya vardınız? Sanki yıllardır buraya konu açıp sonuca varmıyormuşum gibi davranma ihtiyacı neden hissettiniz? Hadi sizin başınıza gelmemiştir diyelim ki hiç mi çevrenizda yanlış bir insana değer veren, güvenen birini görmediniz? Bütün ilişkiler dört dörtlük mü sizin çevrenizde? Sizce bir insana koşulsuz güvenince tek bir hareketinden hemen ne mal olduğunu anlayıp anında silebiliyor mu insanlar? Yoksa o hareketlerin şüphe uyandırmasıyla yavaş yavaş güveni kayboluyor, soğuyor, yavaş yavaş mı tükeniyor bişeyler? Ben zaten evlenmeden önce gözüm kördü o vakti dahil etmezsem 1 yıl içinde ayrılma noktasına gelmiş durudayım. Ve bu anlattıklarımı size ben açık ve net dolandırmadan anlatıyorum ancak yaşarken burada okunduğu gibi olmuyor. Bu tarz insanlar hareketlerini öyle sinsice gerçekleştiriyorlar ki tereddüt ediyorsunuz önce neden böyle yaptı veya ben mi abartıyorum diye. Ama birikip dağ olunca anlıyorsunuz gerçekleri tokat gibi çarpıyor. Bide burda sadece soruna odaklanıp onunla alakalı şeyler anlatıyoruz. Eh yaşanılan güzel anlar da oluyor sonuçta haliyle insan hmen karar veremiyor. Düzelir mi düzelmez mi vs sorular beynini yiyor.

O yüzden hanımlar yapmayın bunu lütfen, yardımcı olmak yerine aşağılamaya çalışmaktan vazgeçin. Bizler kadınlar olarak bir olamazsak nasıl geleceğiz bişeylerin üstesinden? Dayanışmadan vazgeçmemeliyiz. Ha ben size gelip 1 ay sonra ayrılamıyorım falan drsem o zaman yukarıdaki gibi yorum yapma hakkı doğabilir. O da linç etmek yerine yine teşvik edici, cesaretlendirici konuşmalar olmalı bence.
Peki ne yapmayi dusunuyorsunuz? Bosanacagim demissiniz planiniz nedir?

Allah daha çok versin ama şuanda benimde gözlerimde dolar işareti çizgi film gibi dönüp duruyor
Kocan uyuzun teki ama başını dondurMuş olmalı o kaa para:confused:
Sorması ayıptır bölümünü ne ayol ne iş yaparsınız a vallahi catliycam
Benim kocam da muhendis 12 yıllık tecrübesi ve ödülü var arti eksik belgesi yok ama daha aşağısıni bile talep ettiğinde veremeyiz diyolar:işsiz:

Yani 10 yıllık evli bir insan değilim daha 1 yılım dolmak üzereyken hakkımda nasıl böyle bir kanıya vardınız? Sanki yıllardır buraya konu açıp sonuca varmıyormuşum gibi davranma ihtiyacı neden hissettiniz? Hadi sizin başınıza gelmemiştir diyelim ki hiç mi çevrenizda yanlış bir insana değer veren, güvenen birini görmediniz? Bütün ilişkiler dört dörtlük mü sizin çevrenizde? Sizce bir insana koşulsuz güvenince tek bir hareketinden hemen ne mal olduğunu anlayıp anında silebiliyor mu insanlar? Yoksa o hareketlerin şüphe uyandırmasıyla yavaş yavaş güveni kayboluyor, soğuyor, yavaş yavaş mı tükeniyor bişeyler? Ben zaten evlenmeden önce gözüm kördü o vakti dahil etmezsem 1 yıl içinde ayrılma noktasına gelmiş durudayım. Ve bu anlattıklarımı size ben açık ve net dolandırmadan anlatıyorum ancak yaşarken burada okunduğu gibi olmuyor. Bu tarz insanlar hareketlerini öyle sinsice gerçekleştiriyorlar ki tereddüt ediyorsunuz önce neden böyle yaptı veya ben mi abartıyorum diye. Ama birikip dağ olunca anlıyorsunuz gerçekleri tokat gibi çarpıyor. Bide burda sadece soruna odaklanıp onunla alakalı şeyler anlatıyoruz. Eh yaşanılan güzel anlar da oluyor sonuçta haliyle insan hmen karar veremiyor. Düzelir mi düzelmez mi vs sorular beynini yiyor.

O yüzden hanımlar yapmayın bunu lütfen, yardımcı olmak yerine aşağılamaya çalışmaktan vazgeçin. Bizler kadınlar olarak bir olamazsak nasıl geleceğiz bişeylerin üstesinden? Dayanışmadan vazgeçmemeliyiz. Ha ben size gelip 1 ay sonra ayrılamıyorım falan drsem o zaman yukarıdaki gibi yorum yapma hakkı doğabilir. O da linç etmek yerine yine teşvik edici, cesaretlendirici konuşmalar olmalı bence.

ben sizi asagilamadim o arkadasim 1.5 yillik evli kocasi da ilk defa bu hareketleri yapmiyor.. bakin bir insan degismez 1 ay sonra da ayni kisidir 2 ay sonra da... kiza son kez konus oyle git dedim ..degismiyor degismez de dedi... kocanizin bariz ne oldugu belli ben size bosanin demedim... kabul edecekseniz devam edin ..karsinizdaki degismiyecek ...sizi asagilamiyorum kimseden yorum almadan da kararinizi verebilirsnz

="Ecemsss, post: 54472996, member: 702869"]Artık burda bu şekilde açılan konulara fazlasıyla sinirlenir oldum. Çünkü aslında bunların hepsi tüm kadınları etkiliyor. Biri şiddet görür boşanmaz, biri kendi kazandığı parayı harcayamaz, biri aldatılır ayrılmaz, birisi kocasından ilgi,sevgi dilenir vs vs vs.

Sonra ne oluyor ? Bütün erkekler aldatır yaftası gibi bütün kadınlar güçsüzdür, acizdir, cahildir(kendi parasını yönetemeyecek kadar) algısı oluşuyor.

Biz bütün hayatımız boyunca uğraşıyoruz bir yetmiyor iki okuyoruz,dil öğreniyoruz, sertifikalar alıyoruz.
İşte, evde, okulda her haksızlık için günlerce belki aylarca uğraşıyoruz dilekçeler yazıyoruz mahkemelere gidiyoruz. Ama sonra dangalozun biri çıkıp sen güçsüzsün, acizsin diyor. Neden?Sizin gibi izin veren, göz yuman, hayatı boyunca susan kadınlar yüzünden. Çünkü çevresinde sürekli sizin gibi kadınlar, sizin durumunuz gibi örnekler görmüş. Bizim bütün çabamız çöp tabi.
Bu konuyu açtınız sonra ne olacak? Önümüzdeki ay maaşınız yine kocanızın olmayacak mı? Bu durum sizin utanç duymanız, konuşmamanız hatta saklamanız gereken bir durum. Buraya konu açıp da her şeyi hakediyorum diyeceğiniz bir durum değil.

Yaşadığınızı yazıp sonunda ise ben de bunu yaptım, şöyle karşı çıktım, böyle göğüs gerdim diyebilecekseniz anlatın lütfen. Bir şeyleri değiştirmediyseniz ya da değiştirmeyeceksiniz yapmayın artık rica ediyorum.
Al benden de o kadar. Üstümüze yapışıp kalan şeyleri yırtıp atamıyoruz çünkü diğee kadınlar da buna izin vermiyor. Vay efendim sonra sen ne değişiksin elalem böyleyken şöyle yapıyormuş falan deniliyor.

ben sizi asagilamadim o arkadasim 1.5 yillik evli kocasi da ilk defa bu hareketleri yapmiyor.. bakin bir insan degismez 1 ay sonra da ayni kisidir 2 ay sonra da... kiza son kez konus oyle git dedim ..degismiyor degismez de dedi... kocanizin bariz ne oldugu belli ben size bosanin demedim... kabul edecekseniz devam edin ..karsinizdaki degismiyecek ...sizi asagilamiyorum kimseden yorum almadan da kararinizi verebilirsnz
Anlıyorum da o zaman kimse buraya konu açmasın. Tabi ki kimseye sormadan kararlar verebiliriz ama birkaç mesajımda belirtmiştim biraz da buradan güç almak, sizlerden cesaret almak ve haklı olduğunu başkalarından duymak iyi gelecek diye düşündüm. Ve bekar kızlarımızın da bu kötü örnekler kulaklarına küpe olur belki. Ve ayrıldığım haberini buradan paylaştığım taktirde benzerlerini yaşayan varsa cesaret alır belki.

Okurken ilk başta maaşı senden az olduğu için eziklik mi yasiyor, o yüzden paraları kendinde toplayarak aile reisinin kendisi olduğunu kanıtlamaya çalışıyor diye düşünmüştüm. Ama yok, bu adam dediğin gibi paragöz. Resmen faydalanıyor senden. 50.000 TL birikimi gozlerinle gordun mu peki hesapta?

50 bin tl az bence o gelirle, üstelik hiç harcamıyorlarmış, baksanıza 400 tl lik saati alamamış :işsiz: yazık ya ne biçim kullanıyor kadıncağızı :KK14:

Para mevzusuna çok takılmayalım bence...Para sadece mutluluk getirmiyor aksine yanlış oturmamış karakterde kişilerde silah haline geliyor hele birde sonrada görme görgüsüzün tekiyse değme o mikrobun keyfine..Benim boşandığım eşim benden fazla kazanıyordu.Yıllık ortalama geliri 100 bin pound civarında idi ki yazılım mühendislerinin uzman olanları 70 ile 100 bin arası zaten kazanıyor ama o gelirle bile benim kazandığım paraya göz dikecek kadar alçak bir insandı ortalama bir akademisyen maaşı ingilterede aylık 4 bin ile 7 bin pound arası değişir..Sonuç benim kredi kartımla siparişi verilen hayat kadını :KK43:

Boşanmak istediğini zaten yazmışsın...
Bu konuya girmiyorum bile... parani kurtar bence.
Burda avukat arkadaşlar vardir veya siz özel bir avukata danışın ama benim yaşadığım ülkede (avukatim) paranin kimin hesabinda olduğunu önemli değildir. Boşanma aninda varlik ikiye bölünür.

Bir avukat olarak verecegim nasihatlar: sinsice ilerleyin. Kendi hesabinizda para birakmayin. Nakit cekip anneniz yastik alti yapsin.
Ilk etapda ayrilmak istediğinizi söylemeyin ve ev veya araba aldırın o paradan ( anladığı anda parayi zaten kaçıracak) fırsatınız varsa hesabin dekontlarini güvenilir bir yerde saklayin ve avukata giderken yaninizda götürün. Sakin boşanma davasi açacağınızı söylemeyin.

Anlıyorum da o zaman kimse buraya konu açmasın. Tabi ki kimseye sormadan kararlar verebiliriz ama birkaç mesajımda belirtmiştim biraz da buradan güç almak, sizlerden cesaret almak ve haklı olduğunu başkalarından duymak iyi gelecek diye düşündüm. Ve bekar kızlarımızın da bu kötü örnekler kulaklarına küpe olur belki. Ve ayrıldığım haberini buradan paylaştığım taktirde benzerlerini yaşayan varsa cesaret alır belki.
1000 tlyi gönderdi mi:)

Konu sahibi eşimle açık açık konuşacaksın. Şu davranışların beni soğuttu diyceksin .Herkes eteğindeki taşları dökecek.Sadece bir kelime edip sustum diyosun. Öyle hemen evlilik bitmez.Maaşını vermiyeceğini gerekli birikimi kendi yapacağını belirtceksin.Ailesinede öyle kafasına göre para vermeyeceğini dile getireceksin. Bütün evin kirası yiyeceği her şeyini eşin karşılayacak. Birikimi sen yapacaksın ilerde ev araba alıncak senden isteyebilir eğerki kabul eder ve düzelirse bir şans daha ver.Ama emin olmadan çocuk yapma

1. İş kart şifreni değiştir
2. Paranın hesabını eskiye dönük sen ona sor ki darlayamasın seni
Ayrıca ne demek hesap kartı bende diye hava atmak? Siz de evet onda hatta bileziğimi de bundan çekti deyin tam olsun .. sizin olayınız da normal değil kartım onda kalmış sonra
İstemedim falan demişsiniz nişanlılıkta mahremiyet olur adam o zaman bile geniş..

herkese selamlar, ben de koca mağduru biri olarak üye olup derdimi paylaşmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli, o yüzden esirgemeden yazarsanız sevinirim. Kızmak, sinirlenmek, kızım sen deli misin enayi misin demek, beni her türlü gömmek serbest.:bicak:

Arkadaşlar 1 yıllık evliyim, öncesinde de nişanlılık dahil 1 yıllık bir geçmişimiz var. Eşimle evlenmeden önce her şey çok güzeldi, birbirimizi çok severdik (aslında ben öyle sanıyordum evlilik öncesine geri dönecrğim yazımda) ancak evlendikten sonra eşimin korkunç bir huyu ortaya çıktı artık adına ne derseniz ben paragözlük diyorum. Her ay maaşımız yatınca maaşımı ona göndermemi istiyor. Ve istiyor ki neredeyse hiç para harcamayayım, birşey alacak olursam ondan izin alayım. İkimiz de iyi bir mesleğe sahibiz ve gelirlerimiz iyi, paraya ihtiyacımız yok, borcumuz harcımız yok. (Benim gelirim eşimden daha iyi bu arada yuvarlak söyleyecek olursam onun 4 bin civarı iken benim 8 9 bin arasında değişiyor.) Buna rağmen her maaş günü beynimi yiyor. İlk başlarda para biriktirelim diye konuşuyorduk ama kesin bir yol haritası belirlememiştik ama emrivakilerle parayı kendinde toplamayı beceriyor her seferinde.

Daha ayrıntılı anlatacak olursam Mesela en son maaşımız yattığı zaman artık nereye kadar yüzsüzlük yapacağını merak ederek oyun yaptım kndisine, önce gündüz telefonda göndermemi istedi geçiştirdim, akşam eve gelince hatırlattı geçiştirdim, ertesi gün oldu benim bir şeye moralim bozuktu dertleşiyorduk, ona rapmen laf arasında parayı bana gönderdin mi diye sordu, yine göndermedim sonrasında 2 defa daha sordu en sonunda gönderdim bu sefer de hesabına girip kontrol etti ve neden eksik gönderdin dedi ben de yaptığım harcamaları tek tek söyledim sustu.

Her ayımız böyle geçiyor, diyorum ki benim hesabımda da para olsun lazım olur, ne olacak benden alırsın diyor. Hep senden mi alacağım diyorum, yabancıdan mı alıyorsun diyor. Böyle diye diye 1000 tl bırak gerisini gönder demeye başladı benim zorumla. Ancak yine de ne zaman üst baş, makyaj malzemesi alsam laf ediyor. Batırdın beni batırdın diyor espriye vurarak. Benden izin al bişey alırken diyor. Çok kıyafetin var neden alıyorsun çok harcıyorsun diyor. Abartılı harcadığım da yok bu arada. Para biriktirip araba, arsa alma planları yapıyor, benim harcamalarımı gereksiz görüyor. Ancak ben harcamak istiyorum, durumumuz müsait olmasa anlarım da ben kadın olarak eve zaten katkı yspıyorum, kendime para ayırmak en doğal hakkım. Resmen ekonomik şiddet uyguluyor bana.

Bunlar haricinde eşimle nişanlıyken yaptıklarını salak gibi görmezden gelmişim ancak nasıl bir adam olduğunu şimdi görüyorum malesef düşündükçe. Eşime nişan öncesi bir defa borç verecektim, kartımı verdim kendisine çekmesi için, çekti ama kartım onda kaldı ne ben istedim ne o verdi. (Çok zaman beraber vakit geçiriyoruz benden bir masraf çıkacaksa falan direk ordan ödemesini söylerim diye düşünmüştüm) Nişan zamanı gelince ona ailemin de benim de bilezik vs isteğimiz olmadığını söylememe rağmen 2 adet bilezik taktılar (ailesinin durumu yok kendisi alırsa alacaktı) ve nişandan sonra tesadüfen bi baktım ki hesap özetimde 3000 tl çekmiş :KK43: ve bana öncesinde de sonrasında da hiç söylemedi, birikmişim vardı fark etmem diye düşündü muhtemelen ve ben yüzlemedim o dönem salak gibi bilmezden geldim. Sonralarında da bir gün bana gelip ailesine yardım edeceğini, hayvan alacaklarını söyledi (köyde yaşıyorlar çiftçilik yapıyorlar) et tabi dedim, sonra babama senden alacağımı söyledim dedi ben şok. O emrivakiyle kabul ettim 10.000 tl gönderdik benden borç olduğunu evlendikten sonra ödeyeceklerini söyledi, evlendikten sonra tabii ki almasak olur mu diyerek babasına hibe etti.

Evlendikten sonra kız kardeşinin düğünü olacaktı bizim düğünden tek bir bileziğim kalmıştı onu yanıma almamı söyledi açıkçası biz takarız diye düşündüm ama oraya gittiğimizde düğün sabahı babasına vermek istedi kızına taksın diye ben itiraz ettim ama öyle bir baskı yaptı ki vermek zorunda kaldım.

Ve geçtiğimiz günlerde akrabalarım bize gelmişti. Konu konuyu açtı hepsinin içinde eşimin maaş kartı bende diyerek çıkarıp gösterdi hava attı bununla. Bu olaydan birkaç gün sonra bi arkadaşımızla dışarıda otururken internet bank. girmesi gerekiordu girdi ve arkadaşa hesabını gösterdi (ben maaşımı yeni atmıştım ona) bak bütün para bende gibisinden yine hava attı.

Bir gün de kavga etmemiz üzerine cebinden kartımı aldım çantama koydum sonraki günlerde bir gün dışarı çıkarken çantamı açmış izinsiz kartı almış öyle çıkmış olduğunu gördüm.

Böyle örnekler anlat anlat bitmez arkadaşlar, düğün zamanı da her şeyi ortak aldık ailesinin hiç desteği olmadı öyle ki kendi gelirimi ortaya koyduğum halde eşim hep bişeylerden kısmaya çalıştı hep sanki benim param yok sadece onun parası var gibi muamele ediyor ve ben bu adamdan soğudum artık biliyorum geç bile kaldım soğumakla. Daha ailesine aralarda gönderdiği paraları anlatmadım bile sizlere.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin. Aklıma gelen örnekleri yazdım. Ben bu adamın para için benle evlendiğini düşünmeye başladım ve artık ayrılmak istiyorum. Sömürülmek istemiyorum artık. Fikirlerinizi bekliyorum.
Konuyu yarısına kadar okudum. Yeminle eşinizden nefret ettim.
Akıllıya bak yarın öbürgün bozuştuğunuzda para onda kalsın die hesabına alıyor.
Siz çalışmasanız bu size su bile içirmez.
Tv de bir programda anlatıldı. Adam cerrah karısı ameliyat hemşiresi ( ameliyat hemşiresi doktor gibidir ). Bu çok saygın cerrah eşinin elinden sizin esiniz gibi tüm parasını alırmış kadın vermek istemediğinde yada harcadığında ( tuz dökerken sallanan kısım omuzla dirsek arasindaki yumusak et) kolunu keser sonra dikermis. O kısım kesildiğindede kolu kesinlikle kulanamazmış insan.
Kadının avukatı anlattı.
Valla cok talihsiz bi kocanız var umarım herşey gönlünce olur.
Çok üzüldüm.

Ay darısı başıma canım tebrik ederim seni de
Ne olursa olsun darısı size demeye yüreğim elvermez, kurtulmak için can attığım halde öyle sancılı bir süreç ki boşanmak. Ben sizin için hakkınızda hayırlısını diliyorum Rabb'imden.
Dinimizde kadının malına, gelirine el uzatmak yoktur. Erkeğe vermek zorunda değil ancak isterse gönül rızasıyla verebilir. Ailede kadının kazancı kendine ait evi geçindirmek zorunluluğu yok, tabi yardımcı olmak isterse o başka. Sözün özü kadının parası kadına, erkeğin parası hem erkeğe hem kadına ait, erkek paylaşmak durumunda.
Gereklilik durumunda hatta her durumda eşime yardımcı olup masrafları paylaşmak isterdim ama durumu çok iyi olmasına rağmen benden çalişmamı ve eve bakmamı isteyen bir eş, sorumluluk sahibi eş kavramının içini doldurmuyor. Üstelik kendisi yatırım yapacakmiş, ne sinir bozucu, ben hesaba hiç katılmıyorum. Söylemeyi unuttum biriktirdiği paraları ablalarının üzerine yatırıyor. Bana açıklaması vergi tahakkuk etmesin diyeymiş. Oysa bir gün olsun ne kadar parası olduğunu merak etmedim. Kendisi çalişip çabalıyor, kendi kazancı, sıkıntısını kendisi çekiyor, vicdanıma sığmaz müdahale etmek. sormadım dillendirmedim hiç. Evini ihmal etmemek şartıyla kimin üzerine yatırırsa yatırsın. Evine bakıyor muydu? Kesinlikle hayır. Bir ekmek bile almak istemez, para bırakmaz, masraf çıkarırım diye market sana yasak gitmeyeceksin dedi tamam dedim. Ne alınacaksa bana söyleyeceksin diyordu. Ne sipariş versem ucundan kıyısından kırpıyordu. Ya eksik alıyor ya hiç almıyordu. Neden almadın diye sorduğumda gerek yoktu almaya derdi. Bir gün makarna siparişi verdim almamış, nedenini sorduğumda makarna mi yiyoruz niye alayım dedi. Oysa makarna olsa yerdik, olmadığı için yiyemiyorduk. Öyle severim ki makarnayı, hasret kaldım. Ne diyeyim, ben geçim etmeye gittim oraya. Beni hiç tanıyamadı ya ona üzülüyorum. Annemin evinde bile yediğim lokmayı hakediyor muyum diye düşünürüm. Herkesi kendi gibi görüyor olması ne acı, boşa yaşiyor bu dünyada bana kalırsa, insan kullanmayı da seviyor. Kendimi ona nasıl emanet etmişim, çok yazık.

Ne olursa olsun darısı size demeye yüreğim elvermez, kurtulmak için can attığım halde öyle sancılı bir süreç ki boşanmak. Ben sizin için hakkınızda hayırlısını diliyorum Rabb'imden.
Dinimizde kadının malına, gelirine el uzatmak yoktur. Erkeğe vermek zorunda değil ancak isterse gönül rızasıyla verebilir. Ailede kadının kazancı kendine ait evi geçindirmek zorunluluğu yok, tabi yardımcı olmak isterse o başka. Sözün özü kadının parası kadına, erkeğin parası hem erkeğe hem kadına ait, erkek paylaşmak durumunda.
Gereklilik durumunda hatta her durumda eşime yardımcı olup masrafları paylaşmak isterdim ama durumu çok iyi olmasına rağmen benden çalişmamı ve eve bakmamı isteyen bir eş, sorumluluk sahibi eş kavramının içini doldurmuyor. Üstelik kendisi yatırım yapacakmiş, ne sinir bozucu, ben hesaba hiç katılmıyorum. Söylemeyi unuttum biriktirdiği paraları ablalarının üzerine yatırıyor. Bana açıklaması vergi tahakkuk etmesin diyeymiş. Oysa bir gün olsun ne kadar parası olduğunu merak etmedim. Kendisi çalişip çabalıyor, kendi kazancı, sıkıntısını kendisi çekiyor, vicdanıma sığmaz müdahale etmek. sormadım dillendirmedim hiç. Evini ihmal etmemek şartıyla kimin üzerine yatırırsa yatırsın. Evine bakıyor muydu? Kesinlikle hayır. Bir ekmek bile almak istemez, para bırakmaz, masraf çıkarırım diye market sana yasak gitmeyeceksin dedi tamam dedim. Ne alınacaksa bana söyleyeceksin diyordu. Ne sipariş versem ucundan kıyısından kırpıyordu. Ya eksik alıyor ya hiç almıyordu. Neden almadın diye sorduğumda gerek yoktu almaya derdi. Bir gün makarna siparişi verdim almamış, nedenini sorduğumda makarna mi yiyoruz niye alayım dedi. Oysa makarna olsa yerdik, olmadığı için yiyemiyorduk. Öyle severim ki makarnayı, hasret kaldım. Ne diyeyim, ben geçim etmeye gittim oraya. Beni hiç tanıyamadı ya ona üzülüyorum. Annemin evinde bile yediğim lokmayı hakediyor muyum diye düşünürüm. Herkesi kendi gibi görüyor olması ne acı, boşa yaşiyor bu dünyada bana kalırsa, insan kullanmayı da seviyor. Kendimi ona nasıl emanet etmişim, çok yazık.
Çok güzel tahlil etmişsin herşeyi. Sinsi ve çıkarcı bir adam var karşında.
Sevgisiyle tatlı dille kafa karıştırıp parayı karşı tarafın rızasını da alarak yiyen tipler bunlar. Ablamın vardı böyle bir sevgilisi. Pislik bütün birikmişini almıştı elinden. Ablam onu sevdiğini düşünüyordu neyse para bitti adam gitti.
Sen niyetini hiç ona belli etme. Konuşup düzeltmeye de çalışma düzelmiyor bunlar. Alışmışlar çünkü. Boşanacağını da belli etme. Stratejik davran, güzel bir plan yap. Önce senden gizli ne kadar biriktirdi öğren, onu bir şekilde kurtarmaya bak. Baktın olmuyor zararın neresinden dönsen kardır. B planına geç. Bu adama paranı verme artık al kartını borcum var de birşey uydur. İşyerinde birşey çalındı üzerimize zimmetliydi ödemek zorundayız filan yap parayı vermemeye başla. Zaten en sevdikleri para olduğu için kısa süre sonra maskesi de düşer. Ortak paradan birşey aldır. Hiç olmazsa yarısını kurtarırsın. Kaç kurtul bu adamdan senin emeğine duygularına temiz sevgine layık biri değil. Lütfen gelişmeleri de yaz. Çok güzel fikir verenler olmuş ne olur uygula. Son derece haklısın umarım herşey gönlünce olur. Besleme böyle asalakları canım benim.

Bu devirde kocaya bile güven yok ne diye bütün paranı ona veriyorsun.bütün ay çalış ama en ufak harcamada benden izin al yok yaaa eşin çok uyanık sende çok safsın kusura bakma.ille birinde para birikecekse sende biriksin ozaman

konu sahibi gelişmeleri bekliyoruz
iyi haberlerle gelin lütfen
hakkaten o 1000 tl geldi mi bu arada?

X