Paragöz Koca

Ayrılırken ben de açıkçası kartını gizlice alıp parayı kendime yollamayı düşünüyorum eğer vermeye yanaşmazsa. Belki hoş değil ama kendisinden öğrendim bu tarz hareketleri. Bişeyler yapacağım inşallah sağol canım yorum için

Ayrılacağın zaman hesabında para bırakmayabilir ama haberin olsun.

Eşinizin hesap hareketlerini inceledinizmi. Parayı ne yapıyormuş.
Bnm aklıma gelen tek şey sizden alıp ailesine vermesi.

umarım gelişmelerı bize haber verirsin ,

birde bu adamı anıden boşayacaksın hiç anlamıyacak tartışmayacaksın kavga etmeyeceksın , çünkü senın gibi birini kaybetmemek için her şekle girebilir , ilk önce dişli bir avukatla açık açık konuş ona göre adımlar at

konu sahibi bugune kadars es etmemissin simdi birden bosanmayımı düsünüyorsun yuva yıkmak cok mu kolay böyle..

benimde maasım suan esimden fazla banada aynılarını yaptı esim sonra anlastık ayrdık.
eskiden benim maasım azdı ondan yine aynıydı tavrı tabiki soracak birik,im yapıcaksınız bagımsız degilsiniz.

birde sen birden iki-üç binliralık yapınca göze batmıs eestrmesi normal .her ay 300 alsan göze batmaz..

hemebn bosanma düsünme

Sizin maaşınız eşinizin hesabına aktarılıyor da onun maaşı neden aktarılmıyor sizinkine.

Benden para esirgeyen adamdan boşanırdım kimse benim kazandığım paranın hesabını yapamaz.

konu sahibi bugune kadars es etmemissin simdi birden bosanmayımı düsünüyorsun yuva yıkmak cok mu kolay böyle..

benimde maasım suan esimden fazla banada aynılarını yaptı esim sonra anlastık ayrdık.
eskiden benim maasım azdı ondan yine aynıydı tavrı tabiki soracak birik,im yapıcaksınız bagımsız degilsiniz.

birde sen birden iki-üç binliralık yapınca göze batmıs eestrmesi normal .her ay 300 alsan göze batmaz..

hemebn bosanma düsünme
Siz niye bosandiniz hanımefendi o zaman bence konu sahibi dakika durmamali durmadan ailesine yardım eden bir eş hemde karısının parasıyla edecekse kendi maaşıyla etsin kartına el koymak nedir utanmazlık yaptığı resmen paralar erkek de birikecek diye bir kural mi var eşim calisiyo bizim evde bitek bana ev masrafı için para verir onun dışında da ise giderken sigara parasını alır gider günlük aldığı için de para evde birikir lazım olursa alır ona da söylerim ikimiz calisiyo olsaydık aynı hesap da biriktirirdim ama ben harcayıp ona hesap veriyorsam oda bana verecek

Yani kim olsa soğur.
Nasıl tenezzül ediyor iğrenç bir durum.
Ha bu arada evlenirken ortak düğün yaptık dediğiniz bu mu?
Yani eşiniz resmen sizin kartınız ve maaşınız ile sefa sürmüş.
Ha para yolladınız diyelim,birikim ne durumda size bunun ile ilgili rapor veriyor mu ?
Okudukça gına geldi.

Yani kim olsa soğur.
Nasıl tenezzül ediyor iğrenç bir durum.
Ha bu arada evlenirken ortak düğün yaptık dediğiniz bu mu?
Yani eşiniz resmen sizin kartınız ve maaşınız ile sefa sürmüş.
Ha para yolladınız diyelim,birikim ne durumda size bunun ile ilgili rapor veriyor mu ?
Okudukça gına geldi.

Birde merakımı mazur görün ne işle meşgulsünüz acaba ?
8000-9000 tl gibi bir rakam adamı deli eder.
En azından beni:KK48:

herkese selamlar, ben de koca mağduru biri olarak üye olup derdimi paylaşmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli, o yüzden esirgemeden yazarsanız sevinirim. Kızmak, sinirlenmek, kızım sen deli misin enayi misin demek, beni her türlü gömmek serbest.:bicak:

Arkadaşlar 1 yıllık evliyim, öncesinde de nişanlılık dahil 1 yıllık bir geçmişimiz var. Eşimle evlenmeden önce her şey çok güzeldi, birbirimizi çok severdik (aslında ben öyle sanıyordum evlilik öncesine geri dönecrğim yazımda) ancak evlendikten sonra eşimin korkunç bir huyu ortaya çıktı artık adına ne derseniz ben paragözlük diyorum. Her ay maaşımız yatınca maaşımı ona göndermemi istiyor. Ve istiyor ki neredeyse hiç para harcamayayım, birşey alacak olursam ondan izin alayım. İkimiz de iyi bir mesleğe sahibiz ve gelirlerimiz iyi, paraya ihtiyacımız yok, borcumuz harcımız yok. (Benim gelirim eşimden daha iyi bu arada yuvarlak söyleyecek olursam onun 4 bin civarı iken benim 8 9 bin arasında değişiyor.) Buna rağmen her maaş günü beynimi yiyor. İlk başlarda para biriktirelim diye konuşuyorduk ama kesin bir yol haritası belirlememiştik ama emrivakilerle parayı kendinde toplamayı beceriyor her seferinde.

Daha ayrıntılı anlatacak olursam Mesela en son maaşımız yattığı zaman artık nereye kadar yüzsüzlük yapacağını merak ederek oyun yaptım kndisine, önce gündüz telefonda göndermemi istedi geçiştirdim, akşam eve gelince hatırlattı geçiştirdim, ertesi gün oldu benim bir şeye moralim bozuktu dertleşiyorduk, ona rapmen laf arasında parayı bana gönderdin mi diye sordu, yine göndermedim sonrasında 2 defa daha sordu en sonunda gönderdim bu sefer de hesabına girip kontrol etti ve neden eksik gönderdin dedi ben de yaptığım harcamaları tek tek söyledim sustu.

Her ayımız böyle geçiyor, diyorum ki benim hesabımda da para olsun lazım olur, ne olacak benden alırsın diyor. Hep senden mi alacağım diyorum, yabancıdan mı alıyorsun diyor. Böyle diye diye 1000 tl bırak gerisini gönder demeye başladı benim zorumla. Ancak yine de ne zaman üst baş, makyaj malzemesi alsam laf ediyor. Batırdın beni batırdın diyor espriye vurarak. Benden izin al bişey alırken diyor. Çok kıyafetin var neden alıyorsun çok harcıyorsun diyor. Abartılı harcadığım da yok bu arada. Para biriktirip araba, arsa alma planları yapıyor, benim harcamalarımı gereksiz görüyor. Ancak ben harcamak istiyorum, durumumuz müsait olmasa anlarım da ben kadın olarak eve zaten katkı yspıyorum, kendime para ayırmak en doğal hakkım. Resmen ekonomik şiddet uyguluyor bana.

Bunlar haricinde eşimle nişanlıyken yaptıklarını salak gibi görmezden gelmişim ancak nasıl bir adam olduğunu şimdi görüyorum malesef düşündükçe. Eşime nişan öncesi bir defa borç verecektim, kartımı verdim kendisine çekmesi için, çekti ama kartım onda kaldı ne ben istedim ne o verdi. (Çok zaman beraber vakit geçiriyoruz benden bir masraf çıkacaksa falan direk ordan ödemesini söylerim diye düşünmüştüm) Nişan zamanı gelince ona ailemin de benim de bilezik vs isteğimiz olmadığını söylememe rağmen 2 adet bilezik taktılar (ailesinin durumu yok kendisi alırsa alacaktı) ve nişandan sonra tesadüfen bi baktım ki hesap özetimde 3000 tl çekmiş :KK43: ve bana öncesinde de sonrasında da hiç söylemedi, birikmişim vardı fark etmem diye düşündü muhtemelen ve ben yüzlemedim o dönem salak gibi bilmezden geldim. Sonralarında da bir gün bana gelip ailesine yardım edeceğini, hayvan alacaklarını söyledi (köyde yaşıyorlar çiftçilik yapıyorlar) et tabi dedim, sonra babama senden alacağımı söyledim dedi ben şok. O emrivakiyle kabul ettim 10.000 tl gönderdik benden borç olduğunu evlendikten sonra ödeyeceklerini söyledi, evlendikten sonra tabii ki almasak olur mu diyerek babasına hibe etti.

Evlendikten sonra kız kardeşinin düğünü olacaktı bizim düğünden tek bir bileziğim kalmıştı onu yanıma almamı söyledi açıkçası biz takarız diye düşündüm ama oraya gittiğimizde düğün sabahı babasına vermek istedi kızına taksın diye ben itiraz ettim ama öyle bir baskı yaptı ki vermek zorunda kaldım.

Ve geçtiğimiz günlerde akrabalarım bize gelmişti. Konu konuyu açtı hepsinin içinde eşimin maaş kartı bende diyerek çıkarıp gösterdi hava attı bununla. Bu olaydan birkaç gün sonra bi arkadaşımızla dışarıda otururken internet bank. girmesi gerekiordu girdi ve arkadaşa hesabını gösterdi (ben maaşımı yeni atmıştım ona) bak bütün para bende gibisinden yine hava attı.

Bir gün de kavga etmemiz üzerine cebinden kartımı aldım çantama koydum sonraki günlerde bir gün dışarı çıkarken çantamı açmış izinsiz kartı almış öyle çıkmış olduğunu gördüm.

Böyle örnekler anlat anlat bitmez arkadaşlar, düğün zamanı da her şeyi ortak aldık ailesinin hiç desteği olmadı öyle ki kendi gelirimi ortaya koyduğum halde eşim hep bişeylerden kısmaya çalıştı hep sanki benim param yok sadece onun parası var gibi muamele ediyor ve ben bu adamdan soğudum artık biliyorum geç bile kaldım soğumakla. Daha ailesine aralarda gönderdiği paraları anlatmadım bile sizlere.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin. Aklıma gelen örnekleri yazdım. Ben bu adamın para için benle evlendiğini düşünmeye başladım ve artık ayrılmak istiyorum. Sömürülmek istemiyorum artık. Fikirlerinizi bekliyorum.
Dogru tespit,adam seninle paran icin evlenmis.Ona deki maas kartimi istiyorum gelirimi kendim yönetecegim ve bu evliligi gözden gecirecegim.Karti al evliligi degerlendir ,bana göre adamin karakteri belli ama evlilik bu kolay kurulmuyor sen yine gözden gecir.Sunu vurgulamak isterim hayat bir kez ve tekrari yok kimse icin bu kadar taviz vermeye gerek yok.

mühendisler bile 4-5 alıyor oda taş catlasa.. kendim mühendisim. Yalan bence. Üstelik bir mühendis okumuş bir bayanın tutupta eşine bukadar köle olcağını hiç sanmıyorum...

Açıkcası 25 yaşında olduğunu gözönünde bulundurursak henüz birkaç yıldır çalışan genç bir mühendisin o kadar yüksek maaş almasına ben de şaşırdım.
Demek ki çalıştığı sektör iyi kazandıran bir iş kolunda.

Arkadaşlar buraya derdimi yazmak, kadın dayanışması yapmak için üye oldum ama bakıyorum da buradan (istisnalar dışında) dayanışma yapacak kişi çıkmaz. Dışarıdan konuları okurken de görüyordum da başına gelince daha iyi anlaşılıyormuş. Küçümsemeler, ağır eleştiriler, yalancı damgası vurmalar... Allah aşkına hiçbiriniz beni yolda görseniz tanımazsınız, neden size mesleğimle ilgili yalan söyleyeyim? Farz edin ben bir hayat kadını olsam ve buraya hayat kadınıyım yazsam, yine beni kimse tanmıyor, ne olacak sanki? Sizler demek ki (herkesi kastetmiyorum) sanal ortamda kendini farklı göstererek böbürlenilebileceğini düşünüyorsunuz ki aklınıza bu seçenek gelebiliyor. Bana ise bu çok saçma geliyor.
Benim tek niyetim derdimi paylaşmak, inanın burda konu açan çoğunun da öyle. Ancak sizler hemen başlıyorsunuz: Yaşlar kaç? Ne iş yapıyorsunuz merak ettim? O parayla o koca mı çekilir? Bu meslekte olduğuna inanmıyorum çünkü bu kadar ezik olamazsın? Bu kadar maaş bu meslekte alınıyor mu ki kesin yalan kesiinnn??!! (Mühendisliği geçin kaç tane doktor arkadaşım var aylık 15-20 bin kazananı da var 4bin kazananı da var. Doktorlar da çok kazanır diye bilinir ama 4 binden bahsediyorum size. Kendimi ispatlamak için de lokasyonumu kurumumu belirtemem sizlere.)

Demek ki bu tarz yorum yapanlardan çıkardığım o kadar yokluk içindeler, paraya açlar ki iyi bir gelirleri olsa gözünün üzerinde kaşı var diye koca boşarlar veya ne oldum delisiolurlar.

Zannettiğiniz gibi insan okuyunca duygularını aldırmıyor yine güvenebiliyor sevebiliyor ve evet aptallık edebiliyor.

Devamı:

Haa sadece karşıdakinin gerçek yüzünü görünce ayrılık kararını verdikten snra ayrılması daha kolay oluyor o kadar. Ailesi destek olmasa bile ayrılabiliyor belki. Ben de ayrılık kararını yeni verdim, birçok hemcinsime göre bundan sonraki sürecimin daha rahat olacağının da farkındayım.

Ben kimse gibi param olmadığı için geçinmek için evlenmedim. Sevdiğim ve yanımda istediğim kişiyle aynı evi hayatı paylaşmak için evlendim. Haa yanılmışım oraso ayrı. Ama hayat meslekten ve paradan ibaret değil. Evli ve Mutsuz olmaktansa onurlu bir yalnızlığı tercih ediyorum ama sırf param mesleğim vr diye ayy niye evleniyim koca kahrı çekiyim kiii diyenlerden de değilim. İyi bir insan olduğu müddetçe çok güzel olacağına da inanıyorum evliliklerin.
Son olarak insanları yalancılıkla yaftalamak açık bulmaya çalışmak yerine bu bölüme takılıyorsanız (bdv) derde ortak olmayı deneyin. Bu son mesajım arkadaşlar. Bence yönetim insanların ağır eleştirileri ve linç etmeleri kpnusuna bir çözüm getirmeli. Güzel bir site, uzun vadede kan kaybetmesini istemem (Ben çok büyük bişeye maruz kaldığımı düşünmüyırum ama diğer konularda görüyoruz) ama azıcık maruz kaldığım şeyden de oldukça rahatsız oldum ve bir daha aktif olmayı düşünmüyorum. Eminim bu mesajımdan sonra da ağır tepkiler gelir ( O kocaya 1 yıl katlanmışsın da şurda gerçeklerin yüzüne vurulmasına mı katlanamıyorsun, bu kadar gururluysan önce kocanı boşa, haline bakmadan bizi mi eleştiriyorsun vs vs) Bekliyorum bunları :))
Neyse iyi niyetle okuyup yorum yapanlara destek olanlara sonsuz teşekkürler. Sağlıcakla.

X