Para mı ? Hediye mi ?

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.621
4.397
31
Arkadaşım 2.nci çocuğuna hamile bebek görmeye gelenlerin getirdiği hediyeyi pamuklu değil diye çocuğuna giydirmek istememiş.Yada çocuklar çabuk büyüdüğü için gelen hediyeler olmamış.Cogunu attım dedi.Para getirseler ondan iyi bende bu dediğini doğru bulmadım.Siz ne düşünüyorsunuz.

Senin doğru bulup bulmaman önemli mi barbiecim, kadın öyle doğru görmüş. Atmak hoş değil tabii ihtiyacı olan zibilyon çocuk var ama yararlı bulmadıysa keşke para gönderselerdi demek çok ayıp günah vovovo bi şey değil bence. Ben bebek hediyelerinden hiç anlamam, alsam kesin gereksiz bi şey alırdım o yüzden almadım

Atacağına birisine verseymiş. İnsanlar bebek ürünlerinde ekstra dikkat etmeli kumaş vs. bebek hediyeleri az çok bellidir haklı olabilir. Ama hediye seçicilik malesef olmuyor kim ne alırsa kabul etmek zorundasın. Şunu al da diyemezsin sonuçta.

Atması iyi olmuş diyemem de %100 pamuklu olmasına özen gösteririm bir bebeğe bi şey alırken. Ve de değiştirebileceği bir mağazadan alırım. Almış olmak için almamak lazım yani hediyeyi bence. Para vermek de bana göre değil çünkü günümüzde paranın azlık çokluk algısı epey değişik

Atmayıp başkasına hediye etseymiş ya da ikinci el sitesinden satsaymış ya da değişim kartı koysalarmış içine. Para ya da çek hediye verilebilir herkes içinden geleni imkanı kadar yapar. Sen de mi hamilesin, neden soruyorsun?

Para versinler demesi garibime gitti.Kendisine de dedim.Ondan böyle yazdım.

Nuran ne kadar eksinli hayatin var her dakka bir şeyler oluyor
Arkadaş akraba patron baban

Dedi-kodu zaten bol miktarda insan sıkılmaz be

Değilim.Ben şunu sormak için yazmadım.Para verseler keşke mesela aynısı teyzem de yapar.Hediye yerine para vermek sadaka gibi geliyor bana.

Bu arada arkadaşın gelen hediyeleri atıyorum derken ne görgüsüz ne hatir bilmez biriymiş beğenmemiş olabilir oda başkasına hediye eder yada etrafında ihtiyacı olanlara verir para göturseler azdı çoktu diyecek

Böylelerine hediye alınmaz para hiç verilmez

ben yakınlığa göre ve para durumuma göre alıyorum arkadaşım doğurdu gram altın aldım. ama iş arkadaşım doğurdu ona hediye toplaşıp altın aldık. komşumuz doğurdu bebeğini göremedim uzun süre ilk adım arabam almıştım. hediye çeki de olabilir. e bebekten vs. ama bence para daha mantıklı ya. ev hediyesine de öyle herkes borcam alıyor. ben soruyorum karşıdakine ihtiyacın var mı diye. yurtdışında liste yapıyorlar hediye için herkes bakıp alıyor.

Zamanında annem babam mutfak masası banyo seti gümüşlük vs.Hediye aldılar.Bize gelen ev hediyeleri çok kötüydü. Çoğunu ben attım.

Ona ne alayım diye sormamış, onun düşüncesiyle kendisininkini kıyaslamaya çalışmış galiba. (Ne yapmaya çalışmış hiç anlamadım, ne yapmaya çalışmamış biraz anladım galiba)
Bana para verseler keşke ben kendi zevkime göre alsam ben ikinci çocuğuma hediye kabul etmicem diyor.
Açık açık para istemiş terbiyesiz. Bi tane müslin örtü al götür %100 pamuk bu dersin. Çok bile

Bebeğin ileride giyebileceği şeyler alıyorum daha iyi oluyor.
Ama bu arkadaşın ikinci çocuk olduğu için ilkinden kalanlar bolca varsa demek ki gelen hediyeleri bulmuş da bunuyor. Haliyle para vermek daha iyi olur böylesine. Bezini mamasını alır gönlünce.

Eskiden çam sakızı çoban armağanı denir en ufak şeye sevinirdik. Atmak ne demek? Beğenmediysen ver birine, kıyafet kutuları var oraya koy ya da sende başkasına hediye götür. Yarım elma gönül alma hesabı. Gönlünden kopan hediyeyle rezil olmak da varmış bu devirde.

Yakın çevresine, yani nazının geçebildiği kişilere hediye alacaksanız, para hediye edin demesini açıkçası yadırgamadım. Birde her şey artık çok pahalı, çocuk giysileri çok pahalı, eğer içinde değişim kartı yoksa maalesef işe yaramayan hediye oluyor. Hem insanların parasına yazık, hem hediyeyi alan kişiye yazık. Para konusu bana garip gelmedi.

Ben bu annenin yerinde olsam, eğer hediye kabul etmeyeceksem, hediye almak isteyenler için bebeğe altın hesabı açardım, paraları alır gözlerinin önünde, mesela 100 liralık altın alırdırırdım hesaba. Ya da bir bebek için eksik listesi, hep kullandığı ıslak mendil bezi linklesin ondan alıp gelsinler.

Düğünü olduğunda kahve fincanı aldım ben ona.Hem o kadar samimi değildim hemde çalışmıyordum.Oda nişanımda bana porselen çaydanlık getirdi.Ogluna hediye aldım.Eli açıktır aslında.Ben ona söyledim.Teyzemde para götürür.Ama ben hediye alırım dedim.

Bana ihtiyaç sahibi olmadıkça istemek ayıp geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…