- 18 Haziran 2018
- 13.814
- 23.024
- 348
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Arabayı da biraz birikim yapıp almak istiyorum işte. Hepsini kredi çeksem. Krediden faiz ödemekten bıktım.Başka şehirde olunca daha kolay olur sanmıştım.. Allah yardımcınız olsun.. Kendim ancak geciniyorum falan deseniz.. Ya da haber vermeden borcla da arabanizi alin mesela.. Borç olunca isteyemez heralde..
Ah üç beşle yetinse. Ki kardeşlerimi çok severim ama onlar da önlemini alsın. Bir erkek kardeşin kız kardeşine güvenip evlenmesi normal mi?ne güzel ailene yardımcı oluyorsun
illaki isteyecektir ve icinde kalmaması kardes ayırmaman adına belki onbes değil ama üc bes verebilirsin kanaatindeyim bende de yok kart borcum cok vs vs bişeyler diyip
değil ilk defa böyle birşey gördüm ancak her aile bir değilAh üç beşle yetinse. Ki kardeşlerimi çok severim ama onlar da önlemini alsın. Bir erkek kardeşin kız kardeşine güvenip evlenmesi normal mi?
Anladım. Ama siz annenizi dusundukce kendinizden ödün veriyorsunuz. Anneniz yetişkin kendi haklarını savunabilir kendini ezdirmemeyi bunca yıl öğrenmiştir. Insan annesine hiç kıyamıyor biliyorum ama biraz bencil olmalısınız gibi geldi bundan sonraDiyorum. Mesela kredim varken 1000 tl istedi. Yok hala ödemem devam ediyor dedim. Tatile gitmesini biliyorsun ama diyor. Laftan sözden anlamıyor.
Kardeşime yapardım cnm ya yuvasını kursun öder bak sen öğretmen olmuşsun onlar asgari ücretle çalışıyor.Arkadaşlar merhaba. Ben size bir konuda danışmak istiyorum. Ben öğretmenim ve ilk atandığım sene babam evimin eşyalarını kartla aldı 5 bine yakın tutmuştu. Tabii ben bu parayı ona geri ödeyecektim. Birkaç ay sonda benden 20 bin istedi abimin düğününü yapmıştı araba almıştı, sıkışıktı. Ben de 15 bin çektim verdim. Onu bitirdikten sonra bu sefer de ev yaptırdık ve yine 15 bin istedi. Onu da verdim. Bunları öderken mesela bir 5 ay 250 tl verdim yine geçen 1000 lira verdim vb. Ama bu durum artık canımı sıkmaya başladı. Yani sonu gelmeyecek gibi hissediyorum. Kendime biraz birikim yapıp araba almak istiyorum ama bu durumlardan ötürü bir türlü biriktiremiyorum da. Hepsini kredi çekmek istemiyorum malum krediler uçmuş durumda. Sırada küçük erkek kardeşim var onu da evlendirmek istiyor. Kardeşim asgari ücretle çalışıyor. Elde avuçta yok. O da acele etmiyor ama babam aceleci. Kesin yine benden de isteyecek ve bu sefer vermeyi düşünmüyorum. Hani hiç vermeseydiniz falan diyeceksiniz belki ama o da asla mümkün değil. Annem benim hayattaki en değerli varlığım ve vermesem evde huzursuzluk olur annemin asla üzülmesini istemem. Bunun sonu ancak ben evlenirsem gelir. O zaman isteyemez ama sırf bu nedenle de evlenecek değilim. Benim merak ettiğim Sizde bu işler nasıl oluyor. Benim artık para vermek istememem yanlış mı?
değil ilk defa böyle birşey gördüm ancak her aile bir değil
birde malesef baban seni finansal kaynak olarak görüyor
sonradan kardesinin dügüne yardım etmedi denmesindense kredi cıkmıyor de mesela ödemelerim düzensizdi vermiyorlar elimde su kadar var de
Bence kendinize yaşadığınız şehirde ev alın ya da araba,büyük bi borcun altına girin,hani büyük bi kredi çekerseniz tekrar kredi çekemeyeceğinizi bilir. Benzer istismara ben de yıllar boyunca maruz kaldım ben de sizin gibi evlenince biter diyordum bitmedi yine istediler.Arkadaşlar merhaba. Ben size bir konuda danışmak istiyorum. Ben öğretmenim ve ilk atandığım sene babam evimin eşyalarını kartla aldı 5 bine yakın tutmuştu. Tabii ben bu parayı ona geri ödeyecektim. Birkaç ay sonda benden 20 bin istedi abimin düğününü yapmıştı araba almıştı, sıkışıktı. Ben de 15 bin çektim verdim. Onu bitirdikten sonra bu sefer de ev yaptırdık ve yine 15 bin istedi. Onu da verdim. Bunları öderken mesela bir 5 ay 250 tl verdim yine geçen 1000 lira verdim vb. Ama bu durum artık canımı sıkmaya başladı. Yani sonu gelmeyecek gibi hissediyorum. Kendime biraz birikim yapıp araba almak istiyorum ama bu durumlardan ötürü bir türlü biriktiremiyorum da. Hepsini kredi çekmek istemiyorum malum krediler uçmuş durumda. Sırada küçük erkek kardeşim var onu da evlendirmek istiyor. Kardeşim asgari ücretle çalışıyor. Elde avuçta yok. O da acele etmiyor ama babam aceleci. Kesin yine benden de isteyecek ve bu sefer vermeyi düşünmüyorum. Hani hiç vermeseydiniz falan diyeceksiniz belki ama o da asla mümkün değil. Annem benim hayattaki en değerli varlığım ve vermesem evde huzursuzluk olur annemin asla üzülmesini istemem. Bunun sonu ancak ben evlenirsem gelir. O zaman isteyemez ama sırf bu nedenle de evlenecek değilim. Benim merak ettiğim Sizde bu işler nasıl oluyor. Benim artık para vermek istememem yanlış mı?
Babam çalışıyor.Babanız çalışıyor mu onu göremedim?
Siz kaç yaşındasınız? Erkek bekleyemez nedir ya? Oğullarını düşündüğü kadar sizi düşünüyor mu acaba? Kız çocuğu gurbette tek başına yaşıyor , destek olucağı yerde daha bir de üstüne para mı istiyor? Erkek kardeşlerinde de iş yok , kadınlar bile artık kendi başlarına evleniyor anne babadan bişey beklemeden erkekler anne baba üstüne yıkılıyor.Bence yavaş yavaş azalt , agresifleşmeden veremicem de.Durumum yok de , ek dersim yok de , bu yıl maaşım azaldı de.Bir bahane bulup azalt vermeyi.Kendine araba alıp borca girsen o da laf söz olur.Zaten araba alınacak dönem de değil şu ara.Evet küçük kardeşimin daha acelesi olmadığını söylediğimde(25 yaşında). Erkek uzun süre bekleyemez diyor. Hangi parayla yapacaksın düğünü dedim. Arabayı satarmış. Arabasız duramayacağı İçin. Tekrar araba alıp yine benden isteyecek.
Oralı olmamanız çare olmuşsa çok güzel. Ben oralı olmuyorum ama devamlı dile getiriyor.Faize filan takilma, tek çare borca girmek. 5 yilin sonunda ben öyle yirttim. 4 yil kredi ödedim. 4. Yil kredinin bitecegini hesaplayan babam aylik kredi miktari kadar duzenli para gondermemi istedi. Ben şakaya vurdum hic orali olmadim.
Simdi ara ara gonderiyorum, cogu zaman yok diyorum ve maasimi bilmiyor
Evet aynen araba alınacak dönem değil. Araba fiyatları arttı. Faizler çok fazla. Kardeşlerimde suç yok aslında. Abim evlenmeden önce hep babama verdi. Küçük kardeşim bile asgari ücretinin yarısını veriyor. Bıraksa çocuk biriktirir. Kendi düğününü kendi yapar zaten. Ben 26 yaşındayım bu arada. Ben evlenmesem bile işimden dolayı sıkıntı yapmıyor sanırım.Siz kaç yaşındasınız? Erkek bekleyemez nedir ya? Oğullarını düşündüğü kadar sizi düşünüyor mu acaba? Kız çocuğu gurbette tek başına yaşıyor , destek olucağı yerde daha bir de üstüne para mı istiyor? Erkek kardeşlerinde de iş yok , kadınlar bile artık kendi başlarına evleniyor anne babadan bişey beklemeden erkekler anne baba üstüne yıkılıyor.Bence yavaş yavaş azalt , agresifleşmeden veremicem de.Durumum yok de , ek dersim yok de , bu yıl maaşım azaldı de.Bir bahane bulup azalt vermeyi.Kendine araba alıp borca girsen o da laf söz olur.Zaten araba aşınacak dönem de değil şu ara.
Zaten evlenirken babamdan bir şey istemeyi düşünmüyorum. Ondan bir şey istemek bile bana o kadar yük ki.Sen kız başına uzaklarda yaşıyorsun onların sana sorması lazım bi iht var mı diye?
Hem kira hem geçim hem evlenen kardeşlere para saçarak nasıl geçiniyorsun cidden 15bin kredi ciddi bi miktar.
Sen de bir gün evleneceksin o zaman abin kardeşin bu desteği sağlayacak mı?
Belki de çok istediğin şeylerden kısmak zorunda kalacaksın.
Erkek evlenecekse bi zahmet çıkarsın düğün masrafını
Artı sen evlensen bile istemeye devam ederler.
Soruya da cevap vereyim.kimse benden para istemez ben anneme üç beş harçlık verir ihtiyaçlarını almaya çalışırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?