Para mevzuları...

ne güzel ailene yardımcı oluyorsun
illaki isteyecektir ve icinde kalmaması kardes ayırmaman adına belki onbes değil ama üc bes verebilirsin kanaatindeyim bende de yok kart borcum cok vs vs bişeyler diyip

Başka şehirde olunca daha kolay olur sanmıştım.. Allah yardımcınız olsun.. Kendim ancak geciniyorum falan deseniz.. Ya da haber vermeden borcla da arabanizi alin mesela.. Borç olunca isteyemez heralde..
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Arabayı da biraz birikim yapıp almak istiyorum işte. Hepsini kredi çeksem. Krediden faiz ödemekten bıktım.

ne güzel ailene yardımcı oluyorsun
illaki isteyecektir ve icinde kalmaması kardes ayırmaman adına belki onbes değil ama üc bes verebilirsin kanaatindeyim bende de yok kart borcum cok vs vs bişeyler diyip
Ah üç beşle yetinse. Ki kardeşlerimi çok severim ama onlar da önlemini alsın. Bir erkek kardeşin kız kardeşine güvenip evlenmesi normal mi?

Ah üç beşle yetinse. Ki kardeşlerimi çok severim ama onlar da önlemini alsın. Bir erkek kardeşin kız kardeşine güvenip evlenmesi normal mi?
değil ilk defa böyle birşey gördüm ancak her aile bir değil
birde malesef baban seni finansal kaynak olarak görüyor
sonradan kardesinin dügüne yardım etmedi denmesindense kredi cıkmıyor de mesela ödemelerim düzensizdi vermiyorlar elimde su kadar var de

Baban bunca parayı napıyor. Emeklisi yokmu. Sen hala kredimi ödüyorsun. Baban rahata alışmıs iyice yüzsüzlüge vuruyor. Kendine kücük bir ev al krediyle onu öde kimse senden bişe isteyemez.

Diyorum. Mesela kredim varken 1000 tl istedi. Yok hala ödemem devam ediyor dedim. Tatile gitmesini biliyorsun ama diyor. Laftan sözden anlamıyor.
Anladım. Ama siz annenizi dusundukce kendinizden ödün veriyorsunuz. Anneniz yetişkin kendi haklarını savunabilir kendini ezdirmemeyi bunca yıl öğrenmiştir. Insan annesine hiç kıyamıyor biliyorum ama biraz bencil olmalısınız gibi geldi bundan sonra

Kardeşime yapardım cnm ya yuvasını kursun öder bak sen öğretmen olmuşsun onlar asgari ücretle çalışıyor.
Ben başkalarına borç verdim bir kısmı kaldı şimdi çok pişmanım
Aileme gitsin araba alınır nolacak

aynen ya, konu sahibi bir daha kredi çek derse böyle deyin, bir kaç taksidi geciktirdiğim için kredi vermediler falan.

Sen kız başına uzaklarda yaşıyorsun onların sana sorması lazım bi iht var mı diye?
Hem kira hem geçim hem evlenen kardeşlere para saçarak nasıl geçiniyorsun cidden 15bin kredi ciddi bi miktar.

Sen de bir gün evleneceksin o zaman abin kardeşin bu desteği sağlayacak mı?
Belki de çok istediğin şeylerden kısmak zorunda kalacaksın.

Erkek evlenecekse bi zahmet çıkarsın düğün masrafını

Artı sen evlensen bile istemeye devam ederler.

Soruya da cevap vereyim.kimse benden para istemez ben anneme üç beş harçlık verir ihtiyaçlarını almaya çalışırım.

Bence kendinize yaşadığınız şehirde ev alın ya da araba,büyük bi borcun altına girin,hani büyük bi kredi çekerseniz tekrar kredi çekemeyeceğinizi bilir. Benzer istismara ben de yıllar boyunca maruz kaldım ben de sizin gibi evlenince biter diyordum bitmedi yine istediler.

Arkadaşlar cevaplar İçin çok teşekkür ederim. Artık para vermek İstemiyorum ve konuda haklı olduğumdan emin olmak beni sevindirdi. Dediğim gibi annemin huzuru için çok dikkat ediyorum. Çünkü onun için gerekirse canımı bile veririm. O da o kadar fedakar bir insandır. Babam da annem gibi olsa belki onun İçin de mesela gerekten ihtiyacı olsa her şeyi yapardım. Ama bir baba da kızını sömürmemeli.

Faize filan takilma, tek çare borca girmek. 5 yilin sonunda ben öyle yirttim. 4 yil kredi ödedim. 4. Yil kredinin bitecegini hesaplayan babam aylik kredi miktari kadar duzenli para gondermemi istedi. Ben şakaya vurdum hic orali olmadim.

Simdi ara ara gonderiyorum, cogu zaman yok diyorum ve maasimi bilmiyor

Siz kaç yaşındasınız? Erkek bekleyemez nedir ya? Oğullarını düşündüğü kadar sizi düşünüyor mu acaba? Kız çocuğu gurbette tek başına yaşıyor , destek olucağı yerde daha bir de üstüne para mı istiyor? Erkek kardeşlerinde de iş yok , kadınlar bile artık kendi başlarına evleniyor anne babadan bişey beklemeden erkekler anne baba üstüne yıkılıyor.Bence yavaş yavaş azalt , agresifleşmeden veremicem de.Durumum yok de , ek dersim yok de , bu yıl maaşım azaldı de.Bir bahane bulup azalt vermeyi.Kendine araba alıp borca girsen o da laf söz olur.Zaten araba alınacak dönem de değil şu ara.

Son düzenleme:
Oralı olmamanız çare olmuşsa çok güzel. Ben oralı olmuyorum ama devamlı dile getiriyor.

40 yasindayim ne annem ne de babam bir kere bile para almadi benden , acikcasi cocugundan para isteyen ebeveyn modelini de ben sadece bdv de gordum
Cok zor durumda olur ister anlarim yine ama dugundu , esya yenilemeydi bunlar icin para istenmesini benim aklim almiyor

Evet aynen araba alınacak dönem değil. Araba fiyatları arttı. Faizler çok fazla. Kardeşlerimde suç yok aslında. Abim evlenmeden önce hep babama verdi. Küçük kardeşim bile asgari ücretinin yarısını veriyor. Bıraksa çocuk biriktirir. Kendi düğününü kendi yapar zaten. Ben 26 yaşındayım bu arada. Ben evlenmesem bile işimden dolayı sıkıntı yapmıyor sanırım.

Zaten evlenirken babamdan bir şey istemeyi düşünmüyorum. Ondan bir şey istemek bile bana o kadar yük ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…