Az para da değil ki 15-15 30 bin vermişsiniz en az. Bana çok garip geliyor anne babaların çocuklarından bu kadar para almaları.Evet küçük kardeşimin daha acelesi olmadığını söylediğimde(25 yaşında). Erkek uzun süre bekleyemez diyor. Hangi parayla yapacaksın düğünü dedim. Arabayı satarmış. Arabasız duramayacağı İçin. Tekrar araba alıp yine benden isteyecek.
Ayrı sehirdeyseniz vermemeniz gerekiyor. Aynı ev olsa 400 500 600 her neyse destek olurdunuz. Kiram arttı , ek dersim yok şu yok bu yok diyip siz para isteyin açık açık kötü olmak istemiyorsanızBen de ayrı şehirdeyim zaten. Aynı evde olsam her ay düzenli para vermek zorunda kalırdım. Hoş ayrı şehirde de olsam 4 yılda faiziyle 40 bine yakın para vermiş oldum da.
Hic sevmedigim ebeveyn tipi. Ahde vefa ilkesi geregince ananiz babaniz kazadir beladir sefalettir yardim edersiniz anlarim da kardes evlendirmek icin size gelmesi nedir? Roller karismis baba sen cocuk o olmus sanki. Kardesini evlendirme sorumlulugu ona ait. Sen gonlun isterse yardim edersin. Az cek kendini canim.
Seni okuttum falan derse de o onun asli gorevi karsilik bekleyemez.
Senin durumunda olan bir arkadasim vardi. Kiz evlendi diye cildirdilar. Adam kizimizin parasini yiyecek diye yaygara yaptilar ki adam is guc sahibi.
Az para da değil ki 15-15 30 bin vermişsiniz en az. Bana çok garip geliyor anne babaların çocuklarından bu kadar para almaları.
Bu kadar yardım edip sonunda hayırsız evlat olmak stemiyorum.
Birisi bana anlatsa bana da öyle gelirdi. Hatta seni sömürmelerine izin verme derdim. Ama işin içinde olunca farklı oluyor. Akrabalar da mesela bunu görevimiz gibi görüyor. Algı böyle.Az para da değil ki 15-15 30 bin vermişsiniz en az. Bana çok garip geliyor anne babaların çocuklarından bu kadar para almaları.
Netim ama fayda etmiyor. Biraz daha net olsam evlatlıktan reddedilmekten korkuyorum.vermeyin. aslinda cok basit.
evlenmek isteyen birikimini yapsin.
araba alsaniz sat der vs. bu tür konularda net olun ve vermeyin
Ayrı. Aynı olmasını sırf bu yüzden isteyemiyorum.aynı evde mi yaşıyorsunuz, eviniz ayrı mı?
Onlarlık da bir şey yok ki ilk evlenen abim zaten evlenmeden hep çalıştı babama verdi. Babam bıraksa o düğününü kendi yapacak kadar para biriktirirdi. Sorumlu sadece babam sanırım.Biran once kredi cekip kendinize araba alin, birsey derse de kardesinz biriktrsin parasini evlensin dersinz ya da evlenmeyi biliyorsa parasini da karsilasin dalan deyin siz nasil olsa kotu evlat durumundasinz anlatiginiza bakilirsa
Netim ama fayda etmiyor. Biraz daha net olsam evlatlıktan reddedilmekten korkuyorum.
Yok asla istemem Allah korusun. Çocukluğumda bile babamdan para isteyeceğim diye korkardım.Ayrı sehirdeyseniz vermemeniz gerekiyor. Aynı ev olsa 400 500 600 her neyse destek olurdunuz. Kiram arttı , ek dersim yok şu yok bu yok diyip siz para isteyin açık açık kötü olmak istemiyorsanız
Ayrı. Aynı olmasını sırf bu yüzden isteyemiyorum.
Küçük kardeşim daha evlenmedi. Diğer abimin düğünü sırasında 60 bine araba aldı. Sırf millet hem düğün yaptı hem araba aldı desin diye. O havasını attı ceremesini biz çektik.kesinlikle bende böyle düşünüyorum
kardeşim bana yemek ısmarlasa vicdanen rahatsız oluyorum
insanlar nasıl utanmadan sıkılmadan evladının parasını çatır çutur yiyor hayret ediyorum
öyle babalıkta ne var herkes yapar
eminim iki oğlumu evlendirdim diye kasıla kasıla geziyodur
arkadaşım kesinlike öyle düşünme
seni dünyaya getirdiler diye ömrün boyunca onlara çalışmak zorunda değilsin
hiç bir zorunluluğun yok hem de bir şekilde kendi yoluna bak
gram vicdan da yapma
ne aileler var okutuyo evlendiriyo evini diziyor çocugum sıkıntıya düşmesin diye ve karşılığında hiçbir şey beklemiyo ebeyvn dediğin böyle olur
evlattan ne koparsam kar mantığıyla bakmak ebeveynlik değil!!
Annemin üzülmeyeceğini bilsem. O da verme diyor mesela ama evde huzursuzluk olsa en çok o etkilenecek.niye korkuyorsun? Ya icinden gelerek verirsin yada bu riski tasirsin.. para vermedin diye sana küsen küssün. baban bile olsa
Anlıyorum ama onunu almanız için siz isterseniz sizde olmadığını anlar. Yani maksat sizi anlaması.Yok asla istemem Allah korusun. Çocukluğumda bile babamdan para isteyeceğim diye korkardım.
Arabayı da sırf bu yüzden almak istiyorum zaten harcamam olsun diye. Yoksa kafasındaki hesapla elime kalan parayı fazla görüyor.o zaman benim de kendime göre masraflarım var. kalmadı, yok diyeceksiniz. hesabınızdaki parayı görmüyor sonuçta.
Diyorum. Mesela kredim varken 1000 tl istedi. Yok hala ödemem devam ediyor dedim. Tatile gitmesini biliyorsun ama diyor. Laftan sözden anlamıyor.Anlıyorum ama onunu almanız için siz isterseniz sizde olmadığını anlar. Yani maksat sizi anlaması.
Diyorum. Mesela kredim varken 1000 tl istedi. Yok hala ödemem devam ediyor dedim. Tatile gitmesini biliyorsun ama diyor. Laftan sözden anlamıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?