• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para mevzuları...

40 yasindayim ne annem ne de babam bir kere bile para almadi benden , acikcasi cocugundan para isteyen ebeveyn modelini de ben sadece bdv de gordum
Cok zor durumda olur ister anlarim yine ama dugundu , esya yenilemeydi bunlar icin para istenmesini benim aklim almiyor
Evet benim arkadaşlarım da öyle. Durumları bizim gibi ama kızına atandığı zaman eşya almış parasını bile almamış. Benim babam arabayla giderken benzin alsa parasını bizden ister.

Haber vermeden direkt arabanı al ve öyle haber ver. Ben araba aldım borç ödüyorum de. Arabayı bitir. Hemen ev al ev borcuna başla. Başka türlü hiçbirşeyin sahibi olamazsın. Nasıl babam emri vaki yapıyorsa sende öyle olacaksın

Evet benim arkadaşlarım da öyle. Durumları bizim gibi ama kızına atandığı zaman eşya almış parasını bile almamış. Benim babam arabayla giderken benzin alsa parasını bizden ister.
Uzucu gercekten , bende bir anneyim , bazen oglum buyuyunc3 ben sana istedigin herseyi alicam anne der , sen kendi isteklerini al , kendine bak benim icin yeterli derim
Ne diyim , inaallah bir cozum bulursunuz

Evet aynen araba alınacak dönem değil. Araba fiyatları arttı. Faizler çok fazla. Kardeşlerimde suç yok aslında. Abim evlenmeden önce hep babama verdi. Küçük kardeşim bile asgari ücretinin yarısını veriyor. Bıraksa çocuk biriktirir. Kendi düğününü kendi yapar zaten. Ben 26 yaşındayım bu arada. Ben evlenmesem bile işimden dolayı sıkıntı yapmıyor sanırım.
Hayır bir de sen daha büyükmüşsün.Erkek beklemez dediği de erkeğin cinsel ihtiyaçlarını kastediyor.Kadının cinsel ihtiyacı olamaz gibi sanki.Tövbe est.Kardeşinden almış abinden almış , onları evlendirecek paranın bir kısmını senden almış.Babanın bu paraları ne yaptığını merak ettim açıkçası.Vicdan azabı çekme.Yapacağını yapmışsın yeterince.Yukarıda Milana22 Milana22 yazmıştı , evlattan para almayı ben de burda gördüm.Ben de öğretmenim , annem babam para verir halâ.Bence bir bahane bul ya da vereceksen de az ver.

Siz vermeyin, ödemeleri düzenli yapamadım çıkmıyor kredi deyin. İçinizden geliyorsa biraz veririm diyorsanız direkt kardeşinize verin. Babanıza da lafı çakın arada, sadece kredi çek demeyi biliyorsun, ödeyebiliyormuyum, ne yapıyorum hiç umursadığın yok diye. Eğitim var mesleğim için bana faydası olacak, yüksek lisans yapacağım vs para biriktirmem lazım deyin. Sırf bunun için borca girmeyin. Düzenli harcamanız varmış gibi birikim yapın. Yarın birgün birşey olursa aileniz size yardım edecek gibi görünmüyor. Siz temkinli davranın.

Şimdi siz çok savurgan bi insan olsanız maaşınızı zor yetirseniz eksilerde gezseniz ne yapacaklardı.
Yemeyenin malını yerler diye bi laf var ya sen kendi paranı kendin harca en iyisi. En azından yedim içtim gezdim harcadım dersin böyle sinir olmazsın. Biraz asi olmalısın. Yapacağını yapmışsın zaten onlara.

Evet aynen araba alınacak dönem değil. Araba fiyatları arttı. Faizler çok fazla. Kardeşlerimde suç yok aslında. Abim evlenmeden önce hep babama verdi. Küçük kardeşim bile asgari ücretinin yarısını veriyor. Bıraksa çocuk biriktirir. Kendi düğününü kendi yapar zaten. Ben 26 yaşındayım bu arada. Ben evlenmesem bile işimden dolayı sıkıntı yapmıyor sanırım.
Baba bu paraları ne yapıyor? Anladığım tüm çocuklar maaşlarının bir kısmını babaya veriyor.

Hayır bir de sen daha büyükmüşsün.Erkek beklemez dediği de erkeğin cinsel ihtiyaçlarını kastediyor.Kadının cinsel ihtiyacı olamaz gibi sanki.Tövbe est.Kardeşinden almış abinden almış , onları evlendirecek paranın bir kısmını senden almış.Babanın bu paraları ne yaptığını merak ettim açıkçası.Vicdan azabı çekme.Yapacağını yapmışsın yeterince.Yukarıda Milana22 Milana22 yazmıştı , evlattan para almayı ben de burda gördüm.Ben de öğretmenim , annem babam para verir halâ.Bence bir bahane bul ya da vereceksen de az ver.
Ben 40 yasinda iki cocuklu , yuksek gelirli hatunum hala anam bana para veriyor , anne sacmalama derim , al al kuafor paran olsun diyor :)

Kusura bakmayın öğretmen maaşı ile kira ödeyip, geçinip, yılda ortalama 15-20bin lira babanıza nasıl destek çıkabildiniz?
Öğretmen maaşını küçümsemiyorum kesinlikle ortalama 4000tl civarı bir para diye düşünürsek kendinize hiçbir şey harcamıyorsunuz gibi birşey. Ben de o civarda kazanıyorum ama bu şekilde bir birikim yapamadım asla.
Gerçek maaşınızı söylemeyin hiç olmadı ek dersinizi saklayın.
Aylık 300-500tl civarı bir para gönderin ister annenize ister babanıza. Bu gönderdiklerinizi ister biriktirsinler ister yesinler kendileri bilir. Kredi de çekmeyin.

Arkadaşlar merhaba. Ben size bir konuda danışmak istiyorum. Ben öğretmenim ve ilk atandığım sene babam evimin eşyalarını kartla aldı 5 bine yakın tutmuştu. Tabii ben bu parayı ona geri ödeyecektim. Birkaç ay sonda benden 20 bin istedi abimin düğününü yapmıştı araba almıştı, sıkışıktı. Ben de 15 bin çektim verdim. Onu bitirdikten sonra bu sefer de ev yaptırdık ve yine 15 bin istedi. Onu da verdim. Bunları öderken mesela bir 5 ay 250 tl verdim yine geçen 1000 lira verdim vb. Ama bu durum artık canımı sıkmaya başladı. Yani sonu gelmeyecek gibi hissediyorum. Kendime biraz birikim yapıp araba almak istiyorum ama bu durumlardan ötürü bir türlü biriktiremiyorum da. Hepsini kredi çekmek istemiyorum malum krediler uçmuş durumda. Sırada küçük erkek kardeşim var onu da evlendirmek istiyor. Kardeşim asgari ücretle çalışıyor. Elde avuçta yok. O da acele etmiyor ama babam aceleci. Kesin yine benden de isteyecek ve bu sefer vermeyi düşünmüyorum. Hani hiç vermeseydiniz falan diyeceksiniz belki ama o da asla mümkün değil. Annem benim hayattaki en değerli varlığım ve vermesem evde huzursuzluk olur annemin asla üzülmesini istemem. Bunun sonu ancak ben evlenirsem gelir. O zaman isteyemez ama sırf bu nedenle de evlenecek değilim. Benim merak ettiğim Sizde bu işler nasıl oluyor. Benim artık para vermek istememem yanlış mı?
gidip borca girin.. elimde para kalmıyor krediden vs diyin... kredi borcunuz olunca isteyemez..ayrica kardesinizin düğününü yapmak sizin goreviniz degil

Küçük kardeşim daha evlenmedi. Diğer abimin düğünü sırasında 60 bine araba aldı. Sırf millet hem düğün yaptı hem araba aldı desin diye. O havasını attı ceremesini biz çektik.

Şimdi de o aldığı arabayı satıp küçüğü evlendirsin çok meraklısı ise...

Babanıza ek ders vs söylemeyin. Kiranızı da yüksek söyleyin.
Zaten her şeye zam geldi; harcamalarınızı da arttırın
İngilizce kursuna, bilmem ne kursuna kaydoldum diyip kendinize masraf çıkarın..
gelip kontrol edecek degil...

Zaten benim evlenmememden filan gayet memnun. Çalışmıyor olsam evlenmem için baskı yapardı.

Ailelerimiz cok benzer.. Gec mi kaldiniz bilmiyorum ama maasinizi tam olarak söylemeyin bilmesinler ve borca girin.. Benim ailem de evlenmememden memnun ama erkek kardeşe düğün hayali kuruyor... Maalesef var boyle aileler.

Abine yardim.edip digerine etmezsen diger kardes uzulmez mi?

Isin bir de bu tarafi var

Ama yine de vermek istemezsen krediyle araba al
Kredi odedigin icin isteseler de yok dersin

Galiba bi tek benim babam cocuklarindan para isteyemiyor. Aksine calismadigi halde aldigi kirayla abime yardim ediyor bana aldiklarini odedi. Dedim baba esimin tarafi her seyi dugun parasiyla hallediyor sende kendi cebinden verme halledelim yok ben kizima bisey yapamayacak miyim? Borclar daha yeni bitti kendi cebinden odedi. Siz evlendiginizde babaniz kardesleriniz size yardim edecek mi onu merak ettim yoksa dugununuzu siz mi yapacaksiniz. Butun kardeslerinizin dugunune yardim ediyorsunuz. Onlarinda size yardim etmesi gerekir.

Ben kardesine de uzuldum, aldigi asgari ucret yarisina el koymak nedir. Hem bu kadar baski dogru degil. 25 yasinda bir erkegin kazandigi para uzerinde hakki yok. Ileride evlendiginde bu aileye bagimlilik kendine sorun acabilir. Babanizin bu konudaki despotlugunu siz cocuklar da pasif kalarak desteklemissiniz.

Bence de durust olmak zorunda deilsin. Maasini az soyle, olmayan bir harcama uydur. Faize fln bakma araba al cunku zaten zarardasin. Bu yaslara bir daha gelmeyeceksin. Emegini harcayamadiktan sonra calismanin ne anlami var ki..

1+1 ev al geç ona otur. Kredi ödüyorum de. Arabayı sat der de evi özellikle oturduğun evi sat diyemez. Bu sene bir süre kurtarır. Tekrar kredi çek derse de zaten kredi ödüyorum arada aksıyor. Bana kredi çıkmıyor araba için denedim olmadı dersin. Hem ev kirasından kurtulursun hemde babanın para istemesinden.
Ama istersen arada anne ne azar azar harçlık yolla. Onlar da ailemiz sonuç da

Back