para harcamaya korkuyorum :((

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.336
5.034
38
Merhaba arkadaşlar evet başlıktan da anlaşıldığı üzere parami harcamaya korkuyorum. Biz 3 kardesiz babam bizi küçükken terketti . Çok maddi sıkıntı çektik çünkü hiç bi gelirimiz yoktu. Çok şükür bi şekilde annem bizi büyüttü. Ben kpss yi kazandım 6 senedir memurum 3 senedirde evliyim. Ama memur olduğum günden beri aldığım maasimi bi türlü istediğim gibi harcayamiyorum. Bişeyler aldığımda sürekli pismanlik duyuyorum. Pismanligimda söyle "ben bunu alıyorum ama hadi israf ediyorsam acaba günah mi bunu alıyorum ama nice mhtac insan varken almam dogrumu " gibisinden bi pismanlik. Asla cimri değilim evime sürekli misafir alırım ağır sofralar hazırlarim bitişi para istesin veririm geri vermesede olur derim ama konu kendim olunca is değişiyor kendime eziyet ediyorum resmen. Bu pismanlik duygusundan nasıl kurtulurum sizce??

çok amaçsız ve işine yaramayacak şeyler almıyorsan sıkıntı yok bence. en önemlisi evi geçinecek kadar para varsa

Su aralar bende de olsa ya o korkudan daha yeni kredi karti borcumu odedim zor birikim yapmam. Yediginden giydiginden kisma ama harici gereksiz harcamada devam et zarar etmezsinn

Bu duygudan kurtulamıyorsanız alışmayı deneyin. 3 günlük dünya ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz, sağlığınız yerindeyken ve imkanınız varken yiyip için gezin giyinin süslenin. İnsan yaşlanınca hastalıklardan başını kaldıramıyor, hiçbir şey tat vermiyor. Her şey vaktinde güzel. Kendinizi önemseyin, değerli olduğunuzu unutmayın. Ayrıca ayda bir defa gücünüz ölçüsünde ihtiyacı olan kişi veya kurumlara maddi destek sağlarsanız bu da pişmanlıklarınızı azaltabilir.

fani dünya her şey bitecek, sevdiklerinize yemek verip mutlu olmak da güzel ama arada kendinizi de mutlu edin. kullanacagınızdan emin olacağınız şeyler alın. bende idareli bir insanım, elimdeki şeylerle hayatımı devam ettirebilirim ama nefis işte görüyor gidiyor bir çanta daha alıyor. ee olsun o kadar kefenin cebi yok.
yaşlanan büyüklerim hep "eskiden yoktu yiyemezdik şimdi var sağlığımız yok yiyemiyoruz" derler. varken yemek lazım tabi aç kalanları da düşünmek onlara yardım etmek lazım. o zaman suçluluk duygusundan kurtulabilirsiniz.

Allah'ım ne güzel korkular :) bende maaşımdan fazlasını harcıyorum :/ pişman oluyrum gerçi ama yine harcıyorum.

Kısacık ömrümüzde yaşadığımız bir günün dahi maddi değeri olculemez...hayatın her anı çok değerli. Kendinizi mutlu hissettiğiniz 1 saniye bile pahabicilemez. O yüzden imkanınız da sagliginiz da varken harcayın mutlu edin kendinizi, ailenizi. Hem o parayi yerden bulmuyorsunuz ki alın terinizle kazanıyorsunuz tabiki harcamak da hakkınız.

sizde kendimi gördüm..
bir ayakkabım varsa ikinciyi almam mucizedir..alınca acaip vicdan azabı çekiyorum
ama kendime yapıyorum bende başkalarına vermeye yedirmeye bayılırım
hep aklımın bi köşesinde millet açlıktan ölüyor utan repliği dönüyor

bakın zaten yeterince maddi sıkıntı çekmişsiniz küçüklüğünüzde
bu saatten sonra para acaba israf mı diye düşünmeyin. yiyin için gezin gönlünüzce. harcadıgınız kadar sadaka verin gerekirse ancak harcayın. bu dünya Sultan Süleymana bile kalmadı. Size de kalmayacak. En azından dolu dolu yaşayın. Allah sağlık sıkıntısı vermesin.. sevgiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…