- 15 Temmuz 2015
- 41
- 22
- 34
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
bu cimrilik degil yetistirilme tarzindan kaynakli hep tutumlu olmayi aliskanlik haline getirdikten sonra cok daha rahat bir ortma geçince ekstradan aldiginiz hersey luks gibi gelmeye baslamis anladigim kadariyla bu duyguyu yenmenin en iyi yolu aldiginiz paranin bir miktarini direk yatirin banka hesabınıza birikiminizi yaptikyan sonra geri kalanini da yavas yavas harcamaya calisin birden değiştirmek zor olur pismanlik duygusu bastirir aldiginiz her seyde bunun icin yavas yavas acilmaya calisinMerhaba arkadaşlar evet başlıktan da anlaşıldığı üzere parami harcamaya korkuyorum. Biz 3 kardesiz babam bizi küçükken terketti . Çok maddi sıkıntı çektik çünkü hiç bi gelirimiz yoktu. Çok şükür bi şekilde annem bizi büyüttü. Ben kpss yi kazandım 6 senedir memurum 3 senedirde evliyim. Ama memur olduğum günden beri aldığım maasimi bi türlü istediğim gibi harcayamiyorum. Bişeyler aldığımda sürekli pismanlik duyuyorum. Pismanligimda söyle "ben bunu alıyorum ama hadi israf ediyorsam acaba günah mi bunu alıyorum ama nice mhtac insan varken almam dogrumu " gibisinden bi pismanlik. Asla cimri değilim evime sürekli misafir alırım ağır sofralar hazırlarim bitişi para istesin veririm geri vermesede olur derim ama konu kendim olunca is değişiyor kendime eziyet ediyorum resmen. Bu pismanlik duygusundan nasıl kurtulurum sizce??