Para biriktirmek

para biriktiremeyenlere tavsiye taksite girin... ev al... 2. arabanızı alın.

ihtiyaç sahiplerini ve sokak hayvanlarını da unutmayın tabi.

para biriktiremeyenlere tavsiye taksite girin... ev al... 2. arabanızı alın.

ihtiyaç sahiplerini ve sokak hayvanlarını da unutmayın tabi.
Evimiz var zaten yardımda yapıyoruz kendimize göre ama asırı müsrif eşim ya araba kredisi ödüyo mobilya falan ödüyo ama yine de çok üzülüyorum Çar çur ediyo diye

Ben de insan nasıl kenarda 5 kuruşu olmadan günü birlik yaşar anlamam. Böyle bir adamla yaşayamazdım. Benim ailem birikimcidir. Ben de öyle. Bugün işten çıksam beni 1 sene işsiz idare edecek birikmişim var. Hayatta ne olacağı belli olmaz. Allah eşinizi küçümsediği paraya muhtaç bırakmasın dua etsin de. Siz biriktirmeye devam edin bence.

Evimiz var zaten yardımda yapıyoruz kendimize göre ama asırı müsrif eşim ya araba kredisi ödüyo mobilya falan ödüyo ama yine de çok üzülüyorum Çar çur ediyo diye

aldığınız ev yatırımlık olabilir. tatil için olabilir. kira getirisine ihtiyaç yok dersen muhtaç birini koyarsın olur biter :KK53:..

dünyanın birçok hali var. en azından yatırımlık ev alın ilerde sıkıntı olursa satarsınız

canım altında kenara atıyım dersen cumhuriyet çeyrek tarzı almayın
24 ayar gr altından al ondan fazla zarar etmezsınız cumhuriyetin ayarı bile o kadar yüksek değil
eşini tatlı dille yumuşak konuşarak ufak ufak yola getirirsin en başında neyse o olur canım

benim eşim de aynı. 4,5 senelik evlilik hayatımda o da ben de gece gündüz çalıştık . ilk seneler borç ödedik. sonraları ise 1 tl bile kenara koyamadık. ben ve ailem biriktiririz. eşim ve ailesi ( annesi hariç) asla biriktiremiyor. hele kayın peder asla para tutamıyor. bizim de gelirimiz sizinki kadar olmasa da size yakın ( ama biz iki kişi çalışıyoruz:) ) eşimi para konusunda sürekli dürterdim. altın alalım, kenara koyalım filan diye. o da gereksiz bulurdu. araba aldırdım, sonra baskıyla ev borcuna girdik..eşim ev almayı bile gereksiz buluyor bu arada.. 28-30 yaşındaki yeni evli halleriyle bayramda 1-2 milyar harçlık dağıtmalar, kardeşinin düğününde elinde avucunda ne varsa savurmalar, hesap kitap yapmadan kontrolsüz harcamalar.. ben mesela parayı hesapta tutar üstüme 20-30 tl çeker o kadarını kullanırım. ama eşim üstünde 500-600 tl taşımazsa parası yok gibi hissediyor. tabi ben hep harcamaları kontrol ediyorum. bi kıyafet alacak olsa markadan aşağı bişey giymez,..adam bi gün öyle bunalmış ki bana para konusunda gırtlağımı sıkıyosun, üstüme gelme dedi. neyse evi aldık, araba borcu bitti filan. daha da karışmam. öyle de dedim zaten. istediğin gibi savur dedim :) o da onun özgürlüğü.napayım! ben zaruri olanı yapmış/yaptırabilmiş olmanın haklı gururunu yaşıyorum şu günlerde :)

Nasıl biriktirip peşinat yaptınız? :KK57:

yaklaşık 800-900 mevsime göre azalıp çoğalan fatura kira aidat dışında kalanın bir kısmını başka bir hesapta biriktiriyordum 2.5 yıl az çok miktar demeden biriktirdim tabi eşim biliyordu ama taraftar değildi bi süre sonra baktı ki gerçekten isteyince oluyor o da destek verdi. Bir de bizim memlekette evler 100bin civarında bi kısmını peşinat verip geri kalanını kredi çektik kiraya vereceğim parayı ve kenara biriktireceğim parayı şimdi krediye yatırıyoruz kafamız rahat Çok şükür

sizin aylık en az 2000-2500 tl kenara koymanız gerekiyor...gençlik çabuk geçer, eşiniz aileden zengin değilse sıkıntıya girebilirsiniz...yarının ne getireceği belli olmaz...
eşimle toplam gelirimiz. sizinkinin yarısından biraz fazla...ev borcumuz ve araba kredisi borcumuz var kredi kartı harcamalarımız da oluyor.
buna rağmen ortalama 1500 tl koyabiliyorum rahatça...bazen daha fazla hatta...

Bence Eşinizi birikim yap birikim yapalım vs diye sıkboğaz etmeyin. Parasını istediği gibi harcar yani. Ben de yapamıyorum birikim pek yap diyenlere de sinir oluyorum. Galiba borca girmeliyim birikim yapabilmek için

Bugünlerin yarını da var?
o dere oluk oluk akacak mı hep?
hastalığı var,yaşlılığı var.
o zaman ne yapacaksınız? Madem paraya karışan insan değil siz de şunu ,bunu alcam diye fazla para alıp biriktirin ve eşinize söylemeyin.

Gizli gizli bi kenara üç beş bişey atsanız diycem ama bu da pek etik değil

esınızden gızlı atın sızde.....on kuçumsedıgı paralara ALLAH muhtac etmesın tabı ama her an hersey olabılır....ayrıca olmasa bıle bence yastık altında derlerya mutlaka bır bırıkımı olmalı ınsanın. helede kadınların

Kızlar eşimle anlaşamadığımız bi konu var eşim para biriktirmeyi sevmiyo bi turlu sevdiremidim aylık 10000 tl ye yakın para kazanıyo borçlarımız var onları oduyo araba kredimiz falan da var ama para biriktirmek istemiyo zamanında ailesi de biriktirmemiş yani alışkanlığı yok benim ailemde Kuruş Kuruş para biriktirir harcamasını da yapar fakat biriktirirde neyse ben de kendimce şöyle bi çözüm buldum her ay bi cumhuriyet Altını alıyorum ama hevesim kursağımda kalıyo eşim ikide bir bana 1 sene biriktirseniz 8 000 yapar ne ki o para ne yapılır ki diyip sinirlerimi bozuyo eşi benim ki gibi olan var mı nasıl düzeltebilirim onu
Sen ona bakma, mutlaka devam et. Hatta madem o hesabını bilmiyor her ay 3 altın al.

Eşim farcamak kir bi ailenin çocuğu yoklukla büyümüş birisi halbuki daha da birikim yapması lazım ama nerdeee

Belki o da artık biraz harcamak istiyordur. Yıllardır hep kuruş kuruş hesap yaparak harcamaktan bunalmıştır. Biraz gezmek tozmak, ülke ülke dolaşmak istiyordur. Borçlarınız bitsin bence biriktirmeye başlayabilir.

X