Para biriktirememe

Teşekkür ederim Yazdıklarınız için.

Teşekkür ederim bende bir yerlerden başlayıp satış yapmalıyım.

Teşekkür ederim Yazdıklarınız için. Haklısınız.

Şu kamu yoksa çalışamazsın lafinı anlamıyorum.. günümüz gerçeklerinden uzak değil mi? Eşiniz hangi ülkede yaşadığını sanıyor merak ettim..
Tıp dışında atama için kpss 1 veya 2 yıl hazırlanmak lazım. Bunun sözlü mülakatı var atama beklemesi var var da var. Hangi bölümü bitirdiniz?
Bölümle ilgili bir şey yapılabilir özel sektörde..
O bankacının eşi de aldığı 200 300 lira ile 10 bin biriktirmiş olamaz imkansız..

Kendinizi onunla karşılaştırmayın.

Ayrıca taciz gibi durumlar ne yazık ki devlette de var. Yani kötü şeyler tamamen uzağımızda değil.

Siz bu kadar becerikli olup da nasil esinizin agzina bakiyorsunuz anlayamiyorum.Benim bile icim acidi surdan.Yazik degil mi size, yeteneklerinize.?Lütfen bir an önce kendinize gelin.Böyle insanlari es diye almiyormusunuz cok kiziyorum .

Arkadaşlarla akrabalarla güne gir. Gün çok iyi para biriktirme yöntemi

Pardon atanmaya gelince sorun yok derken?
Yanlış anlamayın hak eden herkes atansin tabi ama bu devlet işinin garantisi yok ki..
Nasıl bu kadar eminsiniz?

Ben sınavdan (kpss) 90 alıp sözlü mülakatı geçemeyen gördüm de ondan soruyorum..
Eşiniz devlete girmenin zorluğunu biliyor mu?
tahminen liseden sonra jandarma olmuş gibi geldi..
kuzenimin eşi de jandarma. Liseden sonra hemen sınavsız jandarma olmuştu.

Tabi ki öyle.
Bir yakın arkadaşım belediyede memur. Mobbingin kallavisi var. Evli paraya ihtiyacı var. Kızcağız sesini çıkaramıyor iste. Güya devlet memuru..
Yani konu sahibinin eşi günümüz gerçeklerinden kopuk. Evet çoğu devlet memuru eşi de devlette çalışsın ister. Fakat sırf devlet olacak diye yilları gidebilir. Her ucret sifirdan buyuktur. Asgari ucret bile olsa sifirdan buyuktur. Ayrica konu sahibini kafede çalıştırmayan eş gardiyanlık yaptırır mı bilemedim.

Gardiyanlık psikolojisi çok ağır bir iş. Konu sahibi bana duygusal biri izlemini verdi.

Son düzenleme:
Hmm demek çalışmana karşı. O zaman dışarıdan sigortanı yatıracak ev kadınları için olan birşey vardı galiba bak araştır, sonra aylık belli bir miktar yatırıp kumbara gibi kullandığın bi emeklilik şekli var ismini yazamıyoruz sanırım onu da yapsın. Ve çalışma diyen adam her masrafı karşılamak zorunda. Mesela bu ne? Cilt bakımı, bu ne? Yeni gardırop, bu ne? cart curt. Önce para harcamayı öğren sonra biriktirirsin.

Atanmaya gelince sorun yok derken emin değilim atanırım kesin gibi yazmadım eşim okumama ve atama gibi şeylerde sorun çıkarmıyor. Bir şey dicem tamamen kendinizce anlayıp şekil vermişsiniz. Yazdıklarınız, anladıklarınız çok yanlış.

Gerçekten hepimizin müzdarip olduğu konu ‘para biriktirememek’ off Eşim bu ay 700 tl verdi ama elde var sıfır arkadaş gereksiz de kullanmıyorum ama nereye gidiyor anlasam bir

Ok anladım.
Atama tıp dışında ne okursanız okuyun şu an kimse için yüzde yüz garanti değil. Bunu bilin diye dedim. Yoksa hedefinizin olması güzel..

Yalnız eşiniz kafede çalışmanızı istemiyor. Peki devlette gardiyan veya çevik kuvvette polis olunca neler yapacağınızı biliyor mu? O iş kolları kafede çalışmaktan bin kat daha stresli ve zordur. Hele kadın cezaevinde gardiyanlik yapmanin psikolojik yüküne değinmiyorum bile. Bunları bir konusun bence.

Gerçekçi yorum yapmam gerekirse öyle eşinizden aldığınız cep harçlığıyla birikim yapmak mümkün değil. Hele ki şu devirde. Eşinizin sizi çalıştırmaması bambaşka bir konu zaten. Belli ki siz eşiniz sizi boşamasın diye bu durumu kabullenmişsiniz. Hayat sizin, seçim sizin. Fikir istemişsiniz para biriktirmek için evden dışarı adımınızı atmayın ancak bu şartlarda öyle para biriktirebilirsiniz

Ben de esimden 300 tl alıyorum aylık ama kredi kartı da bendedir.İhtiyaçlarımı kredi kartından kullanıyorum.Nakit ise yanımda bulunuyor.Eşiniz den size ek kart gibi bişey çıkarmasını isteyin.Nakit parayi da birikim içjn kullanın.Aylık ihtiyaclarinizdan esinize bahsedin ki bilsin ki bu kadar az parayla bisye ler yapilmayacagını bilsin

Bu genç yaşınızda,
üstelik kendiniz için gönlünüzce harcama yapamazken niye para biriktirmeye heveslendiğinizi ben anlayamadım.
Yerinizde olsam ne yapar, eder, para kazanmaya bakardım.
Burda size yapılan bazı yorumlara şimdi kızıyorsunuz ama beş-altı hadi bilemedin on yıl sonra ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Ya konuştum fakat o istiyor ki özel sektörde kendimi yıpratmayım.Önceden böyle olmasa da yaşadığımız kötü şeyler de etkiledi bu durumu. Ama siz tamamen asgari ücretliye tepeden bakıyor gibi anladınız. Yanlış anlamayın. Değilse benim de eşim özel sektörde asgari ücretle çalıştı.O sadece memurluk olursa devlete bağlı olursa çalışmamı istiyor. Haliyle bende bir yandan ders çalışıyorum bir yandan da ekstra evden sağlayabileceğim gelir kaynağı arıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…