- 7 Mayıs 2016
- 1.109
- 798
- 123
- Konu Sahibi Seftalireceli
-
Canim sırf kendin için 400 tl alabiliyosan otur şükretİki yıl önce yaşadığım şehirde bir abla ile tanıştım.Eşi bankada müdür yardımcısıydı.Bu abla eşim çok savurgan ama ben çok tutumluyum, biraz da cimriyim kendime bile çok harcamam diyip üç çocuğu ile iki yılda pazardan marketten arttırıp kenara attığım paraya hiç dokunuyorum diye diye on bin tl para biriktirdi.Takdir ediyorum.
22 yaşımdayım. Bende böyle para biriktirmek istiyorum.Kendimden bahsedeyim biraz.Tutarsız para harcamam.Yani gerekli olmayan abuk sabuk şeylere para vermem.Hatta ihtiyaçlarım arasında bile sılama yapıp daha acil olanları alırım.Acil olmayanı almam.Bir zir*at bir de h*lk bankası hesabım var. Karar verdim zir*at hesabımı aktif olarak kullanıp h*lk bankası hesabımı sadece para biriktirme üzerine kullanmayı düşünüyorum. Ve hiç bir şekilde harcamamayı düşünüyorum. Şuan hesapta 60 tl var. Mesela annem 100 tl verdi onu direkt hesaba yatıracağım.Eşimin aylık verdiği para toplu değil. İhtiyacım oldukça veriyor. Yani isterim ki maaşından çıkarıp aylık 1000 tl versin.Fakat vermiyor. Sadece ayda 300 400. Tabi bu durumdan da muzdaribim.
Nasıl unutacağım halk bankasına ufak tefek attığım paraları. Orada para olduğunu ya da en ufak sıkışıklıkta o paraya dokunmamayı nasıl öğreneceğim?
Birde en iyi yatırım hangisi olur? Altın mı alayım yoksa nakit mi biriktireyim?
Ablalarım bana güzel bir fikir verir misiniz?
Mutlu hafta sonları dilerim.
özel sektör istememesinin sebebi ne herkes anasının karnında devlet memuru olamıyor , kocanız ne mezunu ?Şöyleki asgari ücretle özel sektör istemiyor.Daha önce zaten boşanma aşamasına geldik bir ay özel sektörde çalıştım diye.Okumak sorun değil dışardan bile okurum. Atanmaya gelince de sorun yok. Sadece özel sektör istemiyor.
Zaten sorunun kaynağı bu.Özel sektörde çalışmama çok karşı. Kesinlikle istemiyor. Tamamen devlete bağlı bir meslek istiyor. Dar görüşlü ne yapayım. Tabi buradaki çoğu kişi de topa tutuyor. Ne yapayım eşim çalıştırmıyor diye boşanayım mı.yaşınız Genç. İş arasanız. Size daha iyi olur sanki. Bol bol biriktirirsiniz.
eşiniz de ev işlerine yardım etsin. İkiniz de çalışın. Ortak olursunuz evin masraflarına sizin için daha kolay olur. Tabi ev işlerini de ortak yapmanız lazım .
Bana da çok düzenli değil yani geçem ay 250 falandı. Allah yardımcınız, yardımcımız olsun.Canim sırf kendin için 400 tl alabiliyosan otur şükret
Biz fatura ev alışverişi zor yetistiriyoruz. Borçlar sebebiyle maalesef. .
Ben üniversite mezunuyum. Fakat sigortalı bir isim yok. Kendi el emeklerimi yapıp instagramda satiyorum. Belirli müşterilerim var. Hatta burdan bile bir sürü müşterim var.Allah bereketini daha çok arttırsın. Mutlu oldum sizin adınıza. Fakat bir detay var ki sizin kendi işiniz yok. Ben lise mezunu, bu yıl kpss ve ünüversite sınavına hazırlanan birisiyim. İşim yok. Zaten kaldıki asgari ücretle bile çalışmama çok karşı.
Sizin kendiAllah bereketini daha çok arttırsın. Mutlu oldum sizin adınıza. Fakat bir detay var ki sizin kendi işiniz yok. Ben lise mezunu, bu yıl kpss ve ünüversite sınavına hazırlanan birisiyim. İşim yok. Zaten kaldıki asgari ücretle bile çalışmama çok karşı.
Sizin işiniz var yazacaktım öncelikle onu belirteyim. Yeteneğe gelirsek bir çok kişi bu konuda zaten hep teşvik ediyor ama cesaretim yok. Baklavadan tutun da katlı yaş pastalara kadar her şeyi yapıyorum. Zaten daha önce kafede çalışıyordum pasta ve içeceklerden sorumluydum. Örgü, kazak bere atkıdan tutun da iğne oyasına kadar hakimim.Hatta iğne oyası gibi el işlerinde müşterim de vardı sattığım. Ama işte benim cesaretim yok. Zaten eşim jandarma. Her gittiğimiz ilde tanıdığım kimse olmayacak. Bşr ara farm*siye üye olmayı düşündüm ama cesaret edemedim.Ben üniversite mezunuyum. Fakat sigortalı bir isim yok. Kendi el emeklerimi yapıp instagramda satiyorum. Belirli müşterilerim var. Hatta burdan bile bir sürü müşterim var.
Adresimin da .... Bi bakın instagramda. Sizin de yeteneğiniz varsa bu gibi işler yapabilirsiniz.
Ama müşteriler ile watsappta saatlerce ilgilenmenize eşiniz karismazsa
Sayfanızı bende takibe aldım. Ellerinize sağlık çok güzel bir sürü emek.Ben üniversite mezunuyum. Fakat sigortalı bir isim yok. Kendi el emeklerimi yapıp instagramda satiyorum. Belirli müşterilerim var. Hatta burdan bile bir sürü müşterim var.
Adresimin da ..... Bi bakın instagramda. Sizin de yeteneğiniz varsa bu gibi işler yapabilirsiniz.
Ama müşteriler ile watsappta saatlerce ilgilenmenize eşiniz karismazsa
Ee o zaman burada biz napabiliriz? Elinize doğru düzgün para geçmiyormuş ki bir de birikimi soruyorsunuz!? Bir dışarı çıkınca hiçbir şey almadığım zaman 50 lira gidebiliyor. Hiçbir şey dediğim de iki çay, birkaç abur cubur ve yol parası. Siz ayda 300-400 alıyormuşsunuz. Benim harcadığım gibi harcamış olsanız yani aslında hiçbir şey almasanız en fazla 8 gün yeter bu para. Ki özel ihtiyaçlarınız buna dahil değil, hatırlatayım.Ya biliyorum tabikide fakat ne yapayım yani çalışmama tamamen karşı.
Üniversite mezunu jandarma.Özel sektörde çalıştım kafede. Sapığın birisi beni buldu. Eşimde kavga falan çıkardı. Haliyle bir daha istemiyor özel sektör. Çalışırsam da istiyorum ki gardiyanlık, polislik ve kendisi gibi meslektaş olmak istiyorum ben o da aynı şekilde düşünüyor.özel sektör istememesinin sebebi ne herkes anasının karnında devlet memuru olamıyor , kocanız ne mezunu ?
Anlıyorum fakat bende diyorum ki aldığım ve elime geçen miktar ile nasıl para biriktiririm. Ya da mesela biriktirince altın mı alayım gibi bir fikir istemiştim amaEe o zaman burada biz napabiliriz? Elinize doğru düzgün para geçmiyormuş ki bir de birikimi soruyorsunuz!? Bir dışarı çıkınca hiçbir şey almadığım zaman 50 lira gidebiliyor. Hiçbir şey dediğim de iki çay, birkaç abur cubur ve yol parası. Siz ayda 300-400 alıyormuşsunuz. Benim harcadığım gibi harcamış olsanız yani aslında hiçbir şey almasanız en fazla 8 gün yeter bu para. Ki özel ihtiyaçlarınız buna dahil değil, hatırlatayım.
Eşin devlet dışında bir yerde çalıştırmak istememesi psikolojik şiddete girer ve bu da boşanmak için geçerli bir sebeptir. Siz boşanmak istemiyorsunuz madem, durumda ortada. O zaman kpss çalışmaya hemen başlamalı ve çok iyi çalışmalısınız. Sınava hazırlanırken de evde bir şeyler yapıp satış yapabilirsiniz. Mesela amurugami miydi neydi, ipten oyuncak, emzik seti yapanlar var. Mesela bir oyuncak 100 lira oluyor. Bir düşünün derim bunu.Zaten sorunun kaynağı bu.Özel sektörde çalışmama çok karşı. Kesinlikle istemiyor. Tamamen devlete bağlı bir meslek istiyor. Dar görüşlü ne yapayım. Tabi buradaki çoğu kişi de topa tutuyor. Ne yapayım eşim çalıştırmıyor diye boşanayım mı.
Okumama falan karşı değil. İstiyor ki kendisi gibi devlete bağlı bir meslek sahibi olayım. Polislik, gardiyanlık vs gibi
canım sapkınlığın devleti özeli yok, şimdi bir şey söyleyeceğim linçlenirim o yüzden söylemeyeceğim. öyle düşünüyor da olabilir bir şey diyememÜniversite mezunu jandarma.Özel sektörde çalıştım kafede. Sapığın birisi beni buldu. Eşimde kavga falan çıkardı. Haliyle bir daha istemiyor özel sektör. Çalışırsam da istiyorum ki gardiyanlık, polislik ve kendisi gibi meslektaş olmak istiyorum ben o da aynı şekilde düşünüyor.
Altın iyi bir birikim olur. Elinize para geçtikçe gram altın alabilirsiniz.Anlıyorum fakat bende diyorum ki aldığım ve elime geçen miktar ile nasıl para biriktiririm. Ya da mesela biriktirince altın mı alayım gibi bir fikir istemiştim ama
Gerçekten ben de bunu düşünüyorum. Pis, karaktersiz insan ne yazık ki her yerde var. Napalım yani, 3-5 sapık yüzünden evden kafamızı çıkarmayalım mı!?canım sapkınlığın devleti özeli yok, şimdi bir şey söyleyeceğim linçlenirim o yüzden söylemeyeceğim. öyle düşünüyor da olabilir bir şey diyemem
Kişisel olarak bana o bile gecmeyebiliyor canım. . AminBana da çok düzenli değil yani geçem ay 250 falandı. Allah yardımcınız, yardımcımız olsun.
yani çoğu insan özel sektörde çalışıyor alenen onlara karşı samimiyetsizliktir bu , evet her insanın başına olumsuzluklar geliyor , başka bir firmaya geçersin olur biter. Ben de özel sektörde işe başladım patronum salak salak sorular soruyordu ,iğrendim bıraktım başka bir firmaya geçtim sorun yaşamadım ama kendim bıraktım.Gerçekten ben de bunu düşünüyorum. Pis, karaktersiz insan ne yazık ki her yerde var. Napalım yani, 3-5 sapık yüzünden evden kafamızı çıkarmayalım mı!?
Cesaretli olmak lazım. Elinizden her iş gelirmiş maşallah. Artık devir internet devri. İnternetten satış yapabilirsiniz. Sizli konuşuyorum ama benden 1 yaş küçüksün. Bak ben üniversiteden yeni mezun oldum. İnşallah yakın zamanda işim de olacak. Ben bu konumdayken sen neden benimle aynı yere gelmeyesin ki? Yazık değil mi sana, o dolu dolu, cıvıl cıvıl gençlik enerjine? Kocanı seviyorsundur, kavga olmasın diye sesin çıkmıyordur büyük ihtimalle ama çıkmalı. Çıkmak zorunda! İnan çok değil birkaç sene sonra öyle pişman olursun ki... Belki o zaman okumak veya çalışmak istersin ama çocuğun var diye yapamayabilirsin. O yüzden bugünlerinin kıymetini bil ve kimseye eyvallah etme! Birine boyun eğmek için ve köle gibi yaşamak için hayat çok kısa. Sen çalışacaksın veya çalıştın diye boşanmak isteyen adam da adam değildir, hiç kusura bakma. Madem o seni bu konuda tehdit ediyor, sen de çalışmazsam boşarım seni de. O öyle demeye cesaret edebiliyorsa senin de bunu demeye cesaretin olsun. Yoksa ne yazık ki buraya daha çoook konu açarsın. Buraya kimler kimler konu açtı da yorumların hiçbirini dikkate almadılar. Sonra küçük görünen bir sorun başka sorunlara yol açtı. O kişileri inan hatırlamıyorum. Ben burada elim geldiğinde yorum yazıp kendimce yol göstermeye çalışırım ama hayat benim hayatım değil. Yani ne olacaksa sana olacak, benim için hava hoş. O yüzden bir an önce silkelen, kendine gel!Sizin kendi
Sizin işiniz var yazacaktım öncelikle onu belirteyim. Yeteneğe gelirsek bir çok kişi bu konuda zaten hep teşvik ediyor ama cesaretim yok. Baklavadan tutun da katlı yaş pastalara kadar her şeyi yapıyorum. Zaten daha önce kafede çalışıyordum pasta ve içeceklerden sorumluydum. Örgü, kazak bere atkıdan tutun da iğne oyasına kadar hakimim.Hatta iğne oyası gibi el işlerinde müşterim de vardı sattığım. Ama işte benim cesaretim yok. Zaten eşim jandarma. Her gittiğimiz ilde tanıdığım kimse olmayacak. Bşr ara farm*siye üye olmayı düşündüm ama cesaret edemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?