İki yıl önce yaşadığım şehirde bir abla ile tanıştım.Eşi bankada müdür yardımcısıydı.Bu abla eşim çok savurgan ama ben çok tutumluyum, biraz da cimriyim kendime bile çok harcamam diyip üç çocuğu ile iki yılda pazardan marketten arttırıp kenara attığım paraya hiç dokunuyorum diye diye on bin tl para biriktirdi.Takdir ediyorum.
22 yaşımdayım. Bende böyle para biriktirmek istiyorum.Kendimden bahsedeyim biraz.Tutarsız para harcamam.Yani gerekli olmayan abuk sabuk şeylere para vermem.Hatta ihtiyaçlarım arasında bile sılama yapıp daha acil olanları alırım.Acil olmayanı almam.Bir zir*at bir de h*lk bankası hesabım var. Karar verdim zir*at hesabımı aktif olarak kullanıp h*lk bankası hesabımı sadece para biriktirme üzerine kullanmayı düşünüyorum. Ve hiç bir şekilde harcamamayı düşünüyorum. Şuan hesapta 60 tl var. Mesela annem 100 tl verdi onu direkt hesaba yatıracağım.Eşimin aylık verdiği para toplu değil. İhtiyacım oldukça veriyor. Yani isterim ki maaşından çıkarıp aylık 1000 tl versin.Fakat vermiyor. Sadece ayda 300 400. Tabi bu durumdan da muzdaribim.
Nasıl unutacağım halk bankasına ufak tefek attığım paraları. Orada para olduğunu ya da en ufak sıkışıklıkta o paraya dokunmamayı nasıl öğreneceğim?
Birde en iyi yatırım hangisi olur? Altın mı alayım yoksa nakit mi biriktireyim?
Ablalarım bana güzel bir fikir verir misiniz?
Mutlu hafta sonları dilerim.