• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirememe

Konu sahibi tüm saldırılara karşı koyduğun için tebrik ederim 22 yaşa göre olgun hareketler :)
Şimdi kocan çalışmanı istemiyor diye sırf bu nedenden boşanılmaz. Bence eşinle anlaşma yap her ay sabit 500 tl saysın eline. Nasıl birikim yaparım sorusunun cevabı ise basit işte, eline 500 mü geçti 300 lira ile altın alacaksın kalanını kuaför falan harcicaksın. Ne bileyim herkesin harcama şekli yaşam standardı farklı ama eline az geçmiş gibi davranıp bir kısmını kenara ayırmaya birikim diyoruz :)
Teşekkür ederim Yazdıklarınız için. :KK68:

eğer instagramda hesap kurmakla uğraşmıyım diyorsanız hani şu 2. el uygulamaları varya oralarda hesap açsanız, mesela takı, oyuncak , bebek eşyası gibi şeyleri toptan alsanız öyle 1000 tane falan değil atıyorum başlangıç için 20 küpe 25 kolye gibi onları oralardan satarak para kazanabilirsiniz.kimseyle muhattap olmuyorsunuz da böylece.ben de yapıyorum bu işi hem de öğrenci harçlığımı biriktirerek o kadar düşük bir bütçeyle girişmiştim.
Teşekkür ederim bende bir yerlerden başlayıp satış yapmalıyım.

Cesaretli olmak lazım. Elinizden her iş gelirmiş maşallah. Artık devir internet devri. İnternetten satış yapabilirsiniz. Sizli konuşuyorum ama benden 1 yaş küçüksün. Bak ben üniversiteden yeni mezun oldum. İnşallah yakın zamanda işim de olacak. Ben bu konumdayken sen neden benimle aynı yere gelmeyesin ki? Yazık değil mi sana, o dolu dolu, cıvıl cıvıl gençlik enerjine? Kocanı seviyorsundur, kavga olmasın diye sesin çıkmıyordur büyük ihtimalle ama çıkmalı. Çıkmak zorunda! İnan çok değil birkaç sene sonra öyle pişman olursun ki... Belki o zaman okumak veya çalışmak istersin ama çocuğun var diye yapamayabilirsin. O yüzden bugünlerinin kıymetini bil ve kimseye eyvallah etme! Birine boyun eğmek için ve köle gibi yaşamak için hayat çok kısa. Sen çalışacaksın veya çalıştın diye boşanmak isteyen adam da adam değildir, hiç kusura bakma. Madem o seni bu konuda tehdit ediyor, sen de çalışmazsam boşarım seni de. O öyle demeye cesaret edebiliyorsa senin de bunu demeye cesaretin olsun. Yoksa ne yazık ki buraya daha çoook konu açarsın. Buraya kimler kimler konu açtı da yorumların hiçbirini dikkate almadılar. Sonra küçük görünen bir sorun başka sorunlara yol açtı. O kişileri inan hatırlamıyorum. Ben burada elim geldiğinde yorum yazıp kendimce yol göstermeye çalışırım ama hayat benim hayatım değil. Yani ne olacaksa sana olacak, benim için hava hoş. O yüzden bir an önce silkelen, kendine gel!
Teşekkür ederim Yazdıklarınız için. Haklısınız.

Aylık 5700 alıyor. Kiradayız.
Gelelim çalışmaya. Kesinlikle memur olmazsam izin yok.Kendisi jandarma. Diyor ki bende ancak memur olup çalışabilir mişim. Kaldıki zaten ikna edip bir ay kafede çalıştım diye boşanıyorduk. Tamamen yersiz, densiz kıskançlıklar.
Şu kamu yoksa çalışamazsın lafinı anlamıyorum.. günümüz gerçeklerinden uzak değil mi? Eşiniz hangi ülkede yaşadığını sanıyor merak ettim..:KK12:
Tıp dışında atama için kpss 1 veya 2 yıl hazırlanmak lazım. Bunun sözlü mülakatı var atama beklemesi var var da var. Hangi bölümü bitirdiniz?
Bölümle ilgili bir şey yapılabilir özel sektörde..
O bankacının eşi de aldığı 200 300 lira ile 10 bin biriktirmiş olamaz imkansız..

Kendinizi onunla karşılaştırmayın.

Şu kamu yoksa çalışamazsın lafinı anlamıyorum.. günümüz gerçeklerinden uzak değil mi? Eşiniz hangi ülkede yaşadığını sanıyor merak ettim..:KK12:
Tıp dışında atama için kpss 1 veya 2 yıl hazırlanmak lazım. Bunun sözlü mülakatı var atama beklemesi var var da var. Hangi bölümü bitirdiniz?
O bankacının eşi de aldığı 200 300 lira ile 10 bin biriktirmiş olamaz imkansız..

Ayrıca taciz gibi durumlar ne yazık ki devlette de var. Yani kötü şeyler tamamen uzağımızda değil.:(

Sizin kendi

Sizin işiniz var yazacaktım öncelikle onu belirteyim. Yeteneğe gelirsek bir çok kişi bu konuda zaten hep teşvik ediyor ama cesaretim yok. Baklavadan tutun da katlı yaş pastalara kadar her şeyi yapıyorum. Zaten daha önce kafede çalışıyordum pasta ve içeceklerden sorumluydum. Örgü, kazak bere atkıdan tutun da iğne oyasına kadar hakimim.Hatta iğne oyası gibi el işlerinde müşterim de vardı sattığım. Ama işte benim cesaretim yok. Zaten eşim jandarma. Her gittiğimiz ilde tanıdığım kimse olmayacak. Bşr ara farm*siye üye olmayı düşündüm ama cesaret edemedim.

Siz bu kadar becerikli olup da nasil esinizin agzina bakiyorsunuz anlayamiyorum.Benim bile icim acidi surdan.Yazik degil mi size, yeteneklerinize.?Lütfen bir an önce kendinize gelin.Böyle insanlari es diye almiyormusunuz cok kiziyorum .

İki yıl önce yaşadığım şehirde bir abla ile tanıştım.Eşi bankada müdür yardımcısıydı.Bu abla eşim çok savurgan ama ben çok tutumluyum, biraz da cimriyim kendime bile çok harcamam diyip üç çocuğu ile iki yılda pazardan marketten arttırıp kenara attığım paraya hiç dokunuyorum diye diye on bin tl para biriktirdi.Takdir ediyorum.
22 yaşımdayım. Bende böyle para biriktirmek istiyorum.Kendimden bahsedeyim biraz.Tutarsız para harcamam.Yani gerekli olmayan abuk sabuk şeylere para vermem.Hatta ihtiyaçlarım arasında bile sılama yapıp daha acil olanları alırım.Acil olmayanı almam.Bir zir*at bir de h*lk bankası hesabım var. Karar verdim zir*at hesabımı aktif olarak kullanıp h*lk bankası hesabımı sadece para biriktirme üzerine kullanmayı düşünüyorum. Ve hiç bir şekilde harcamamayı düşünüyorum. Şuan hesapta 60 tl var. Mesela annem 100 tl verdi onu direkt hesaba yatıracağım.Eşimin aylık verdiği para toplu değil. İhtiyacım oldukça veriyor. Yani isterim ki maaşından çıkarıp aylık 1000 tl versin.Fakat vermiyor. Sadece ayda 300 400. Tabi bu durumdan da muzdaribim.
Nasıl unutacağım halk bankasına ufak tefek attığım paraları. Orada para olduğunu ya da en ufak sıkışıklıkta o paraya dokunmamayı nasıl öğreneceğim?
Birde en iyi yatırım hangisi olur? Altın mı alayım yoksa nakit mi biriktireyim?
Ablalarım bana güzel bir fikir verir misiniz?
Mutlu hafta sonları dilerim.:KK68:
Arkadaşlarla akrabalarla güne gir. Gün çok iyi para biriktirme yöntemi

Şöyleki asgari ücretle özel sektör istemiyor.Daha önce zaten boşanma aşamasına geldik bir ay özel sektörde çalıştım diye.Okumak sorun değil dışardan bile okurum. Atanmaya gelince de sorun yok. Sadece özel sektör istemiyor.
Pardon atanmaya gelince sorun yok derken?
Yanlış anlamayın hak eden herkes atansin tabi ama bu devlet işinin garantisi yok ki..
Nasıl bu kadar eminsiniz?

Ben sınavdan (kpss) 90 alıp sözlü mülakatı geçemeyen gördüm de ondan soruyorum..
Eşiniz devlete girmenin zorluğunu biliyor mu?
tahminen liseden sonra jandarma olmuş gibi geldi..
kuzenimin eşi de jandarma. Liseden sonra hemen sınavsız jandarma olmuştu.

Tabi ki öyle.
Bir yakın arkadaşım belediyede memur. Mobbingin kallavisi var. Evli paraya ihtiyacı var. Kızcağız sesini çıkaramıyor iste. Güya devlet memuru..
Yani konu sahibinin eşi günümüz gerçeklerinden kopuk. Evet çoğu devlet memuru eşi de devlette çalışsın ister. Fakat sırf devlet olacak diye yilları gidebilir. Her ucret sifirdan buyuktur. Asgari ucret bile olsa sifirdan buyuktur. Ayrica konu sahibini kafede çalıştırmayan eş gardiyanlık yaptırır mı bilemedim.

Gardiyanlık psikolojisi çok ağır bir iş. Konu sahibi bana duygusal biri izlemini verdi.

Son düzenleme:
Hmm demek çalışmana karşı. O zaman dışarıdan sigortanı yatıracak ev kadınları için olan birşey vardı galiba bak araştır, sonra aylık belli bir miktar yatırıp kumbara gibi kullandığın bi emeklilik şekli var ismini yazamıyoruz sanırım onu da yapsın. Ve çalışma diyen adam her masrafı karşılamak zorunda. Mesela bu ne? Cilt bakımı, bu ne? Yeni gardırop, bu ne? cart curt. Önce para harcamayı öğren sonra biriktirirsin.

Pardon atanmaya gelince sorun yok derken?
Yanlış anlamayın hak eden herkes atansin tabi ama bu devlet işinin garantisi yok ki..
Nasıl bu kadar eminsiniz?

Ben sınavdan (kpss) 90 alıp sözlü mülakatı geçemeyen gördüm de ondan soruyorum..
Eşiniz devlete girmenin zorluğunu biliyor mu?
tahminen liseden sonra jandarma olmuş gibi geldi..
kuzenimin eşi de jandarma. Liseden sonra hemen sınavsız jandarma olmuştu.
Atanmaya gelince sorun yok derken emin değilim atanırım kesin gibi yazmadım eşim okumama ve atama gibi şeylerde sorun çıkarmıyor. Bir şey dicem tamamen kendinizce anlayıp şekil vermişsiniz. Yazdıklarınız, anladıklarınız çok yanlış.

İki yıl önce yaşadığım şehirde bir abla ile tanıştım.Eşi bankada müdür yardımcısıydı.Bu abla eşim çok savurgan ama ben çok tutumluyum, biraz da cimriyim kendime bile çok harcamam diyip üç çocuğu ile iki yılda pazardan marketten arttırıp kenara attığım paraya hiç dokunuyorum diye diye on bin tl para biriktirdi.Takdir ediyorum.
22 yaşımdayım. Bende böyle para biriktirmek istiyorum.Kendimden bahsedeyim biraz.Tutarsız para harcamam.Yani gerekli olmayan abuk sabuk şeylere para vermem.Hatta ihtiyaçlarım arasında bile sılama yapıp daha acil olanları alırım.Acil olmayanı almam.Bir zir*at bir de h*lk bankası hesabım var. Karar verdim zir*at hesabımı aktif olarak kullanıp h*lk bankası hesabımı sadece para biriktirme üzerine kullanmayı düşünüyorum. Ve hiç bir şekilde harcamamayı düşünüyorum. Şuan hesapta 60 tl var. Mesela annem 100 tl verdi onu direkt hesaba yatıracağım.Eşimin aylık verdiği para toplu değil. İhtiyacım oldukça veriyor. Yani isterim ki maaşından çıkarıp aylık 1000 tl versin.Fakat vermiyor. Sadece ayda 300 400. Tabi bu durumdan da muzdaribim.
Nasıl unutacağım halk bankasına ufak tefek attığım paraları. Orada para olduğunu ya da en ufak sıkışıklıkta o paraya dokunmamayı nasıl öğreneceğim?
Birde en iyi yatırım hangisi olur? Altın mı alayım yoksa nakit mi biriktireyim?
Ablalarım bana güzel bir fikir verir misiniz?
Mutlu hafta sonları dilerim.:KK68:

Gerçekten hepimizin müzdarip olduğu konu ‘para biriktirememek’ off 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Eşim bu ay 700 tl verdi ama elde var sıfır arkadaş gereksiz de kullanmıyorum ama nereye gidiyor anlasam bir 🤯🤯🤯

Atanmaya gelince sorun yok derken emin değilim atanırım kesin gibi yazmadım eşim okumama ve atama gibi şeylerde sorun çıkarmıyor. Bir şey dicem tamamen kendinizce anlayıp şekil vermişsiniz. Yazdıklarınız, anladıklarınız çok yanlış.
Ok anladım.
Atama tıp dışında ne okursanız okuyun şu an kimse için yüzde yüz garanti değil. Bunu bilin diye dedim. Yoksa hedefinizin olması güzel..

Yalnız eşiniz kafede çalışmanızı istemiyor. Peki devlette gardiyan veya çevik kuvvette polis olunca neler yapacağınızı biliyor mu? O iş kolları kafede çalışmaktan bin kat daha stresli ve zordur. Hele kadın cezaevinde gardiyanlik yapmanin psikolojik yüküne değinmiyorum bile. Bunları bir konusun bence.

Gerçekçi yorum yapmam gerekirse öyle eşinizden aldığınız cep harçlığıyla birikim yapmak mümkün değil. Hele ki şu devirde. Eşinizin sizi çalıştırmaması bambaşka bir konu zaten. Belli ki siz eşiniz sizi boşamasın diye bu durumu kabullenmişsiniz. Hayat sizin, seçim sizin. Fikir istemişsiniz para biriktirmek için evden dışarı adımınızı atmayın ancak bu şartlarda öyle para biriktirebilirsiniz

Ben de esimden 300 tl alıyorum aylık ama kredi kartı da bendedir.İhtiyaçlarımı kredi kartından kullanıyorum.Nakit ise yanımda bulunuyor.Eşiniz den size ek kart gibi bişey çıkarmasını isteyin.Nakit parayi da birikim içjn kullanın.Aylık ihtiyaclarinizdan esinize bahsedin ki bilsin ki bu kadar az parayla bisye ler yapilmayacagını bilsin

Bu genç yaşınızda,
üstelik kendiniz için gönlünüzce harcama yapamazken niye para biriktirmeye heveslendiğinizi ben anlayamadım.
Yerinizde olsam ne yapar, eder, para kazanmaya bakardım.
Burda size yapılan bazı yorumlara şimdi kızıyorsunuz ama beş-altı hadi bilemedin on yıl sonra ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Ok anladım.
Atama tıp dışında ne okursanız okuyun şu an kimse için yüzde yüz garanti değil. Bunu bilin diye dedim. Yoksa hedefinizin olması güzel..

Yalnız eşiniz kafede çalışmanızı istemiyor. Peki devlette gardiyan veya çevik kuvvette polis olunca neler yapacağınızı biliyor mu? O iş kolları kafede çalışmaktan bin kat daha stresli ve zordur. Hele kadın cezaevinde gardiyanlik yapmanin psikolojik yüküne değinmiyorum bile. Bunları bir konusun bence.
Ya konuştum fakat o istiyor ki özel sektörde kendimi yıpratmayım.Önceden böyle olmasa da yaşadığımız kötü şeyler de etkiledi bu durumu. Ama siz tamamen asgari ücretliye tepeden bakıyor gibi anladınız. Yanlış anlamayın. Değilse benim de eşim özel sektörde asgari ücretle çalıştı.O sadece memurluk olursa devlete bağlı olursa çalışmamı istiyor. Haliyle bende bir yandan ders çalışıyorum bir yandan da ekstra evden sağlayabileceğim gelir kaynağı arıyorum.

Back