Hayır ben buraya memur olursam kıskançlığı geçiyor yazmadım. Çalışmamı istiyor fakat özel sektör istemiyor. Yani ben nerede çalışırsam çalışayım aslında içten içe hep kıskanacak.
Ablacım darılma ama ona kıskançlık denmez.
Kıskançlık doğal bir duygudur. Fakat senin eşinin tavırları doğal değil.
Eşinin sorunları en kısa ve çıplak haliyle;
Fesatlık, herkesi kendi gibi zannetme, baskı kurma, karşısındakini itaate zorlama, dayatma, sözünü geçirme kısacası mutlak monarşi ...
Biz kadınlar ve erkekler bir toplumun üyesiyiz. Birlikte çalışıyoruz. Okuyoruz. Yasıyoruz. Ama hepimiz birbirimize aşık değiliz.
Herkes kötü niyetli değil. Bir insan herkesi kötü niyetli sanıyorsa, çok büyük olasılıkla kendisi kötü niyetlidir.
Çünkü kişi kendinden bilir işi.
Ben de işim gereği müşteri ile watsappta konuşuyorum. Ölçü alıyorum vs. Her zaman olmasa da eşi için sipariş vermek isteyen erkek müşterilerim oluyor. Onlarla konuşuyorum mesela.
Eşimin buna karıştığını görmedim. Çünkü neden karışsın ki. Is yapıyoruz orda.
Sen içinde bulunduğun baskının farkında bile değilsin.
Ne kadar sinmişsin haberin bileyok.
"Ozelde çalışamazsın. Çünkü özelde çalışanlar kötü niyetli. Devlette çalışabilirsin. Çünkü devlette çalışanlar iyi Niyetli" BU SENIN ESININ TEZI. Senin kulagina da cok sacma gelmiyormu...
Esinin herkesi kötü niyetli zannetmesi bana nedense kötü niyetli olanin kendisi olduğunu düşündürdü. Ama oysaki kendisi devlette çalışıyor...Böylece kendi tezini kendisi çürütmüş oluyor....
bak ben senin kalbini kirmaya çalışmıyorum. Sana yanlış yapiyorsin diyorum.
Eşim çalışmama izin vermiyor diye boşanayım mı demişsin. Boşanmayacagini biliyoruz. Zira bu yasadigin baskidan haberin bile yok. Neden boşanasın ki.
Bundan 10 sene sonra pişman olacaksın.
Okumadığına. Kendi kararini kendin vermediğine. Itaat ettiğine. Baş kaldirmadigina pisman olacaksin.
Bak benim niyetim seni kirmak degil. Gözünü açmak.
Azıcık dik dur. Çalıştığın için seni boşamaya kalkan bir adama nasıl güveneceksin. Hep o mu karar verecek.
Kendi istediği olmayinca hep bosanmakla mi korkutacak seni.
Sen böyle mi yaşayacaksın.
Bu sekilde mutlu mu olacaksın?