• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirememe

Ya konuştum fakat o istiyor ki özel sektörde kendimi yıpratmayım.Önceden böyle olmasa da yaşadığımız kötü şeyler de etkiledi bu durumu. Ama siz tamamen asgari ücretliye tepeden bakıyor gibi anladınız. Yanlış anlamayın. Değilse benim de eşim özel sektörde asgari ücretle çalıştı.O sadece memurluk olursa devlete bağlı olursa çalışmamı istiyor. Haliyle bende bir yandan ders çalışıyorum bir yandan da ekstra evden sağlayabileceğim gelir kaynağı arıyorum.
Ben asgari ücreti küçümsediğinizi düşünmüyorum. Onu demeye çalışmadım. Asgari ücret işsizlikten iyidir demek istedim. Fakat dediğiniz meslekler yıpratıcı meslekler. Özellikle gardiyanlık.
Bir araştırın diye dedim. Yoksa girebiliyorsanız devlet tabi ki özelden iyidir.

Ya konuştum fakat o istiyor ki özel sektörde kendimi yıpratmayım.Önceden böyle olmasa da yaşadığımız kötü şeyler de etkiledi bu durumu. Ama siz tamamen asgari ücretliye tepeden bakıyor gibi anladınız. Yanlış anlamayın. Değilse benim de eşim özel sektörde asgari ücretle çalıştı.O sadece memurluk olursa devlete bağlı olursa çalışmamı istiyor. Haliyle bende bir yandan ders çalışıyorum bir yandan da ekstra evden sağlayabileceğim gelir kaynağı arıyorum.
Yenidoğan için, çeyiz veya söz/ nişan için bir şeyler bulmaya çalışabilirsin. Bizim millet böyle günlere vs. pek bir düşkündür. Süsü püsü de pek severler. Güzelce araştır, hedefini belirle ve satışa başla. Ve bundan kocan dahil kimseye bahsetme. Çünkü hevesini kaçırabilirler, kocan kazandığın parayı isteyebilir veya sana engel olmaya çalışabilir. İnternette takma adla kimsenin ruhu bile duymadan satış yapabilirsin.

Aylık 5700 alıyor. Kiradayız.
Gelelim çalışmaya. Kesinlikle memur olmazsam izin yok.Kendisi jandarma. Diyor ki bende ancak memur olup çalışabilir mişim. Kaldıki zaten ikna edip bir ay kafede çalıştım diye boşanıyorduk. Tamamen yersiz, densiz kıskançlıklar.
Farklı üyelik açtınız sanırım. Başka sorunlarınız da vardı düzeldi mi?

İki yıl önce yaşadığım şehirde bir abla ile tanıştım.Eşi bankada müdür yardımcısıydı.Bu abla eşim çok savurgan ama ben çok tutumluyum, biraz da cimriyim kendime bile çok harcamam diyip üç çocuğu ile iki yılda pazardan marketten arttırıp kenara attığım paraya hiç dokunuyorum diye diye on bin tl para biriktirdi.Takdir ediyorum.
22 yaşımdayım. Bende böyle para biriktirmek istiyorum.Kendimden bahsedeyim biraz.Tutarsız para harcamam.Yani gerekli olmayan abuk sabuk şeylere para vermem.Hatta ihtiyaçlarım arasında bile sılama yapıp daha acil olanları alırım.Acil olmayanı almam.Bir zir*at bir de h*lk bankası hesabım var. Karar verdim zir*at hesabımı aktif olarak kullanıp h*lk bankası hesabımı sadece para biriktirme üzerine kullanmayı düşünüyorum. Ve hiç bir şekilde harcamamayı düşünüyorum. Şuan hesapta 60 tl var. Mesela annem 100 tl verdi onu direkt hesaba yatıracağım.Eşimin aylık verdiği para toplu değil. İhtiyacım oldukça veriyor. Yani isterim ki maaşından çıkarıp aylık 1000 tl versin.Fakat vermiyor. Sadece ayda 300 400. Tabi bu durumdan da muzdaribim.
Nasıl unutacağım halk bankasına ufak tefek attığım paraları. Orada para olduğunu ya da en ufak sıkışıklıkta o paraya dokunmamayı nasıl öğreneceğim?
Birde en iyi yatırım hangisi olur? Altın mı alayım yoksa nakit mi biriktireyim?
Ablalarım bana güzel bir fikir verir misiniz?
Mutlu hafta sonları dilerim.:KK68:
2 yılda 10 bin biriktirmek uber bi tasarruf gerektirmez ya🤗
Calısmıyorsanız biraz zor.
Maasından cıkarıp 1000 tl veren es sanıyorm yeryüzünde yok zaten🤣

Benim arkadasimda banka hesabından altin biriktirmeyi düşünüyordu. Ama ihtiyac olunca hemen bozdurup harcaniyor mobilden. Bende direk kuyumcudan almasini söyledim. Ben biriktiremedim cunku gelirim yok su an calismiyorum. Ama atiyorum ceyrek 400 lira diyelim 400u biriktirince hemen alin çeyrek yapın. Bozdurmaya kiyamazsiniz. Her 400de bor ceyrek birikir. Ben banka hesabinda ya da kumbarada biriken paraya aciyorum. Her zor durumda insanin eli orda oluyor. Ceyrek ceyrek birike birike 10000i bile gecer. Ki altin uzun vadede inanilmaz karli yatirim. Gecen sene ne kadardi simdi ne kadar? Para biriktiremeyen herkese bunu soyluyorum herkesin kosede altini oldu sayemde :)

Bundan 2 sene önce 15 bin liraya 100 gram altın aldım. Gramını 147 liraya almıştım. An itibariyle para kendini ikiye katladı.

Kumbaram var. 1 liraları filan biriktiriyorum. Bazen baban utulerini yaptığım icin paraveriyor. Onu da hemen kumbarama atıyorum. . Gecen sene 1 çanta 1 lira çıkardık evden. Onunla da altın aldim. Icerde duruyor.

Eşim bana aylik 250 lira verir. O paraya genel olarak dokunmam. Içerde cekmecede durur.

Ihtiyaclarim için 2 kredi kartim var.

Biri eşime ait. Evin ihtiyaçlarını filan o karttan alırım. Eşim harcamamin hesabını sormaz. Bu ay çok yüklendim mesela ama bunu sorun etmez. Ne aldın demez.

Kendime ait kartımla da işimle ilgili harcama yapıyorum. Malzeme filan aliyorum. Bazen ihtiyacım olmadan beğendiğim bir ayakkabi ya da bluzu alıyorum. Ve bunu da kendi kazancimla ödüyorum.

Ben eşimin verdiği 250 lira, annemin ve babamın verdiği 100 lira, kendi gelirim vs genel olarak saklıyorum.

Yazın o para ile tatile çıkıyoruz ya da altın alıyorum. Eşime arabanin kaskosu ya da sigortası ödemesinde yardımcı oluyorum. Zaten araba da çoğunlukla bende oluyor.

Ben gayet birikim yapabiliyorum. Galiba benim param çok bereketli.

Bana 2 sene verilsin, biriktirdiğim 1 liralar ile altıma 2.el temiz bir binek otomobil çekerim 😂
Bu saatten sonra yeni idolüm sizsiniz

Aylık 5700 alıyor. Kiradayız.
Gelelim çalışmaya. Kesinlikle memur olmazsam izin yok.Kendisi jandarma. Diyor ki bende ancak memur olup çalışabilir mişim. Kaldıki zaten ikna edip bir ay kafede çalıştım diye boşanıyorduk. Tamamen yersiz, densiz kıskançlıklar.
calısmama ızın vermıyor kıskanıyor dıyorsunuz
bırtek memur olursam calısmama ızın var dıyorsunuz e memur olunca duzenlı maas olunca kıskanclık gecıyor mu ne

Gerçekçi yorum yapmam gerekirse öyle eşinizden aldığınız cep harçlığıyla birikim yapmak mümkün değil. Hele ki şu devirde. Eşinizin sizi çalıştırmaması bambaşka bir konu zaten. Belli ki siz eşiniz sizi boşamasın diye bu durumu kabullenmişsiniz. Hayat sizin, seçim sizin. Fikir istemişsiniz para biriktirmek için evden dışarı adımınızı atmayın ancak bu şartlarda öyle para biriktirebilirsiniz
Bu genç yaşınızda,
üstelik kendiniz için gönlünüzce harcama yapamazken niye para biriktirmeye heveslendiğinizi ben anlayamadım.
Yerinizde olsam ne yapar, eder, para kazanmaya bakardım.
Burda size yapılan bazı yorumlara şimdi kızıyorsunuz ama beş-altı hadi bilemedin on yıl sonra ne demek istediğimizi anlayacaksınız.
kesınlıkle katılıyorum

calısmama ızın vermıyor kıskanıyor dıyorsunuz
bırtek memur olursam calısmama ızın var dıyorsunuz e memur olunca duzenlı maas olunca kıskanclık gecıyor mu ne
Hayır ben buraya memur olursam kıskançlığı geçiyor yazmadım. Çalışmamı istiyor fakat özel sektör istemiyor. Yani ben nerede çalışırsam çalışayım aslında içten içe hep kıskanacak.

Hayır ben buraya memur olursam kıskançlığı geçiyor yazmadım. Çalışmamı istiyor fakat özel sektör istemiyor. Yani ben nerede çalışırsam çalışayım aslında içten içe hep kıskanacak.
kadınlar dunyanın heryerınde tacıze ugruyor sonucta
bence para bırıktırmekten daha buyuk sorunlarınız var maalesef sızın yerınızde olsam dıger sorunları halletmeden bırde kendımı sıkıntıya sokup para bırıktırme derdıne dusmezdım suan ... :(

Mevcut harcliginizla para biriktirmeniz mumkun değil, ancak kendinize bir gelir yaratip ordan kazandığınızi biriktirebilirsiniz.
Evden kozmetik satışı, pazarlama, hatta tütün sarma gibi islerle ayda 300-500 kazanir onu da kenara atarsiniz.

Ablacım darılma ama ona kıskançlık denmez.

Kıskançlık doğal bir duygudur. Fakat senin eşinin tavırları doğal değil.

Eşinin sorunları en kısa ve çıplak haliyle;

Fesatlık, herkesi kendi gibi zannetme, baskı kurma, karşısındakini itaate zorlama, dayatma, sözünü geçirme kısacası mutlak monarşi ...

Biz kadınlar ve erkekler bir toplumun üyesiyiz. Birlikte çalışıyoruz. Okuyoruz. Yasıyoruz. Ama hepimiz birbirimize aşık değiliz.

Herkes kötü niyetli değil. Bir insan herkesi kötü niyetli sanıyorsa, çok büyük olasılıkla kendisi kötü niyetlidir.
Çünkü kişi kendinden bilir işi.

Ben de işim gereği müşteri ile watsappta konuşuyorum. Ölçü alıyorum vs. Her zaman olmasa da eşi için sipariş vermek isteyen erkek müşterilerim oluyor. Onlarla konuşuyorum mesela.

Eşimin buna karıştığını görmedim. Çünkü neden karışsın ki. Is yapıyoruz orda.

Sen içinde bulunduğun baskının farkında bile değilsin.

Ne kadar sinmişsin haberin bileyok.

"Ozelde çalışamazsın. Çünkü özelde çalışanlar kötü niyetli. Devlette çalışabilirsin. Çünkü devlette çalışanlar iyi Niyetli" BU SENIN ESININ TEZI. Senin kulagina da cok sacma gelmiyormu...

Esinin herkesi kötü niyetli zannetmesi bana nedense kötü niyetli olanin kendisi olduğunu düşündürdü. Ama oysaki kendisi devlette çalışıyor...Böylece kendi tezini kendisi çürütmüş oluyor....

bak ben senin kalbini kirmaya çalışmıyorum. Sana yanlış yapiyorsin diyorum.

Eşim çalışmama izin vermiyor diye boşanayım mı demişsin. Boşanmayacagini biliyoruz. Zira bu yasadigin baskidan haberin bile yok. Neden boşanasın ki.

Bundan 10 sene sonra pişman olacaksın.

Okumadığına. Kendi kararini kendin vermediğine. Itaat ettiğine. Baş kaldirmadigina pisman olacaksin.

Bak benim niyetim seni kirmak degil. Gözünü açmak.

Azıcık dik dur. Çalıştığın için seni boşamaya kalkan bir adama nasıl güveneceksin. Hep o mu karar verecek.

Kendi istediği olmayinca hep bosanmakla mi korkutacak seni.

Sen böyle mi yaşayacaksın.

Bu sekilde mutlu mu olacaksın?

Anlıyorum fakat bende diyorum ki aldığım ve elime geçen miktar ile nasıl para biriktiririm. Ya da mesela biriktirince altın mı alayım gibi bir fikir istemiştim ama
Bu para sadece sizin değil mi? Yani ev için alışveriş falan yapmıyorsunuz. Eğer öyleyse gayette biriktirebilirsiniz.

Bende 350 tl aliyorum eşimden birde kredi kartım var. Ufak tefek şeyler dışında o 350 tlye hiç dokunmam, biriktiririm. Diğer şeyleri de kredi kartıyla alıyorum yada eşimle birlikte gidiyoruz o ödüyor. Bi yere gideceksem de yine eşim ayriyeten para verir hatta yol paramı bile verir.

Benim makyaj malzemesi masrafım yok sadece göz kalemi alırım, kuaföre kesim için 2 ayda bir giderim. Kaş, saç boyama vs kendim yapıyorum.

Siz eşinizden her ay belli bir miktar vermesini isteyin. Sonra da paranıza göre gidip altın alın. Bankaya koyarsanız sanki en ufak bir ihtiyaçta gidip parayı çekebilecek gibisiniz çünkü😅
O yüzden sizin için en uygunu altın almak.

Back