-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #1.521
Amin hepimize inşallah..Demek istediğim ya olursa acaba hastamıyım vs dedikçe panik artar ister istemez.Kafayı dağıttıkça başka şeylerle uğraştıkça çocuklarla veya hobilerle o zaman zamanla azalıyor..Çok doğru dedin nezaman dillendirsem daha beterini yaşıyorum bende fazla dillendirmiyorum artık çok doğru tespit ,Allah şifalar versin hepimize
Zaten çok bunaldığım anlarda yazıyorum olur da benim gibi biri varsa diye yoksa ben de sürekli dillendirmiyorum ama bazen anksiyete yüzünden çıldıracak mıyım çıldırıyorum galiba moduna giriyorum çok kötü bigün iyiysem bigün kötüyüm dün akşam kahkahalar atarken bugün gelen panikatak anksiyete yüzünden ağlıyorum hobi mobi ile o an geçecek gibi değilEvet ben de o yüzden yazdım size..bende uzun yıllar ilaç kullandım kaygı bozukluğu ile ilgili..Hem de bu konularla ilgili bişeyler öğrenmeyi insanlarla konuşmayı seviyorum kendimi yalnız hissetmiyorum ve birilerine yardımım dokunduğu zaman iyi hissediyorum kendimi..Kolay yenilebilen bi hastalık değil sadece kontrol etmeyi öğreniyorsunuz..Ben kontrol etmeyi öğrendim çok şükür..Oda dillendirmeyince sürekli üstünde durmayınca oluyor sadece..Her dakika bende hissettiklerimi söylesem ne çevrem sağlıklı kalır ne de ben...Ölücem çok köttüm berbatım ya olursa diye sürekli konuşmak yada yazmak inanın iyi gelmiyor...Dayanamadığınız noktada zaten kesinlikle yardım isteyin o ayrı..Ama onun dışında kendinizi oyalamaya çalışın kafanızı dağıtmaya çalışın..Ve en büyük yardımcı kesinlikle bi hobi edinmek..
Sizi çok iyi anlıyorum o his geldiği an insan deliricek gibi oluyor ben de yaşıyorum ara ara...Kendimi hep telkin etmeye çalışıyorum çnkü başka çarem yok..Doktorum bana hiçbizaman anksiyete panik atak yüzünden delirmiceksin demişti hep onu aklıma getiriyorum geçicek diyorum...Mesela bugün gün içinde sürekli kaygılıydım ama hep oyalamaya çalıştım kendimi ...unutmaYa çalışmakta iyi değil daha çok artıyor oyüzden ben şuan çok kötüyüm ama bu durum geçici bi yerde azalıcak diyorum..Zaten çok bunaldığım anlarda yazıyorum olur da benim gibi biri varsa diye yoksa ben de sürekli dillendirmiyorum ama bazen anksiyete yüzünden çıldıracak mıyım çıldırıyorum galiba moduna giriyorum çok kötü bigün iyiysem bigün kötüyüm dün akşam kahkahalar atarken bugün gelen panikatak anksiyete yüzünden ağlıyorum hobi mobi ile o an geçecek gibi değil
Ben de aynı yazın böyle değildim cıvıl cıvıldım şimdi depresyondan ya kendime bişey yaparsam diye çok korkuyorum destek olalım burda birbirimize ya
Merhabalar üye olalı baya oldu ama yorum ilk defa yazıyorum doğru yere yazdığımdanda pek emib değilim. Bende 7 aydır anksiyete ve panik atakla uğraşıyorum ama yeneceğime canı gönülden inanaıyorum. Çünkü bundan iki yıl öncede el yıkama ve temizlik takıntım vardı çok ileri derecede okb hastasıydım kendim psikoloksuz ilaçsız yendim bunuda yeneceğime inanıyorum. Sizde inanın lütfen. Bu arada kendine bişey yaparım diye korkma bnim psikologum bir insan kendine zarar verirmiyim birine zarar veririmiyim diye korkmaz yapar direk sen bundan korkuyosan yapmazsın merak etme demişti. Bizim sorunumuz zaten korkularımız. Korkularımızdan korkuyoruz.Ben de aynı yazın böyle değildim cıvıl cıvıldım şimdi depresyondan ya kendime bişey yaparsam diye çok korkuyorum destek olalım burda birbirimize ya
İnşAllah canım dediğin gibi hepimiz yeneriz ve çok doğru bizim en büyük sorunumuz korkularımızMerhabalar üye olalı baya oldu ama yorum ilk defa yazıyorum doğru yere yazdığımdanda pek emib değilim. Bende 7 aydır anksiyete ve panik atakla uğraşıyorum ama yeneceğime canı gönülden inanaıyorum. Çünkü bundan iki yıl öncede el yıkama ve temizlik takıntım vardı çok ileri derecede okb hastasıydım kendim psikoloksuz ilaçsız yendim bunuda yeneceğime inanıyorum. Sizde inanın lütfen. Bu arada kendine bişey yaparım diye korkma bnim psikologum bir insan kendine zarar verirmiyim birine zarar veririmiyim diye korkmaz yapar direk sen bundan korkuyosan yapmazsın merak etme demişti. Bizim sorunumuz zaten korkularımız. Korkularımızdan korkuyoruz.
Olumlu düşünmek ve beynimize olumlu düşünceler yollamak çok önemli. Ben anksiyetenin en dibindeyken bile olumlu düşünmeye çalışıyorum örneğin dün bütün gün çok kötüydüm iç sıkıntısı kalbim ağzımda gezdim gerginlikten en son akşam elim kolum ağrımaya kalbim sıkışmaya başladı o derece ama geçicek dedim ve bugün çok şükür sabahdan akşama kadar hep iyiydim bn bide geleceği değikde geçmiş güzel günleri sağlıklı olduğum günleride düşünüyorum eskiden şuram ağrısa napardım umursamazdım diye telkin ediyorum kendimi. En büyük tavsiyem korkularınızdan korkmayın onlar sadece kafanızda gerçekte olan bişey değil olmayan şeylerden korkmamız normal insanlar için gülünecek bişey bizde bunlardan korkmak yerine ne saçma diyip gülmeyi öğrenmeliyiz.Kafamızdaki düşüncelerin hiç biri gerçekleşmicek gerçekleşse bile inanın şuanki durumumuzdan daha fazla zarar veremez bize.İnşAllah canım dediğin gibi hepimiz yeneriz ve çok doğru bizim en büyük sorunumuz korkularımız
Kafamızdakiler gerçekleşseydi defalarca ölüp dirilmiştik :) en ufacık şeyde ölücekmiyim aceba sonummu geldi diye düşündüğümüz için , ama sonuç ne öldük ne gerçeği yaşadık , bende bayaaaa yol katettim çok şükür Allah herkese şifa versin ama ne dersek diyelim bazen söz geçmeyen durduramadığımız panık ve anksyete var malesef ama benim inandığım tek şey varki geçicek ama er ama geç herkez bigün kurtulacakOlumlu düşünmek ve beynimize olumlu düşünceler yollamak çok önemli. Ben anksiyetenin en dibindeyken bile olumlu düşünmeye çalışıyorum örneğin dün bütün gün çok kötüydüm iç sıkıntısı kalbim ağzımda gezdim gerginlikten en son akşam elim kolum ağrımaya kalbim sıkışmaya başladı o derece ama geçicek dedim ve bugün çok şükür sabahdan akşama kadar hep iyiydim bn bide geleceği değikde geçmiş güzel günleri sağlıklı olduğum günleride düşünüyorum eskiden şuram ağrısa napardım umursamazdım diye telkin ediyorum kendimi. En büyük tavsiyem korkularınızdan korkmayın onlar sadece kafanızda gerçekte olan bişey değil olmayan şeylerden korkmamız normal insanlar için gülünecek bişey bizde bunlardan korkmak yerine ne saçma diyip gülmeyi öğrenmeliyiz.Kafamızdaki düşüncelerin hiç biri gerçekleşmicek gerçekleşse bile inanın şuanki durumumuzdan daha fazla zarar veremez bize.
Allah kabul etsinKızlar ben de nerdeyse aynı şeyleri yaşıyorum yaşadım ve bana da zikir çekmek çok iyi geliyo özellikle sübhanAllah sübhanAllah zikrinin anlamı Allahım sennher türlü noksanlıklardan uzaksın demek ve ben bu zikiri çekince bu kadar büyük ve yücebolan Allahın beni korkularımda koruyacağına inanıyorum böylelikle rahatlıyorum
Temizlik takıntını yendiysen ilaçsız seni tebrik ediyorum gerçekten zor bir okb o da biliyorum bende de başka versiyonu var ben de bir hastalığa taktım mı tüm belirtileri yaşıyorum ilaç ve terapi alıyorum dediğinizi başkaları da dedi zarar vermekten korkan kişi vermez diyorlar Allah korusun şuan yok o geçti sürekli vücudumu dinleyip belirti arıyorum bu da insanı zamanla yıpratıyor umarım iyileşiriz birgünMerhabalar üye olalı baya oldu ama yorum ilk defa yazıyorum doğru yere yazdığımdanda pek emib değilim. Bende 7 aydır anksiyete ve panik atakla uğraşıyorum ama yeneceğime canı gönülden inanaıyorum. Çünkü bundan iki yıl öncede el yıkama ve temizlik takıntım vardı çok ileri derecede okb hastasıydım kendim psikoloksuz ilaçsız yendim bunuda yeneceğime inanıyorum. Sizde inanın lütfen. Bu arada kendine bişey yaparım diye korkma bnim psikologum bir insan kendine zarar verirmiyim birine zarar veririmiyim diye korkmaz yapar direk sen bundan korkuyosan yapmazsın merak etme demişti. Bizim sorunumuz zaten korkularımız. Korkularımızdan korkuyoruz.
Evet yazdıklarının hepsine katılıyorum korktukça daha çok geliyor korkmamamız gerekiyormuş terapistim de öylr söylüyor ve bi kitap önerdi şuan onu okuyorum Özgüven boşluğu diye anksiyete ve kaygı bozukluğu ile ilgili nasıl davranmamız gerektiği hususunda çok güzel bilgiler veriyor ben de bugün çok kötüydüm kalbim sıkıştı ellerime iğne batar gibi oldu acaba felç belirtisi mi damar mı tıkalı daha bir sürü korku dolu düşünceler bikaç gün iyiydim bir de korona çıktı malumOlumlu düşünmek ve beynimize olumlu düşünceler yollamak çok önemli. Ben anksiyetenin en dibindeyken bile olumlu düşünmeye çalışıyorum örneğin dün bütün gün çok kötüydüm iç sıkıntısı kalbim ağzımda gezdim gerginlikten en son akşam elim kolum ağrımaya kalbim sıkışmaya başladı o derece ama geçicek dedim ve bugün çok şükür sabahdan akşama kadar hep iyiydim bn bide geleceği değikde geçmiş güzel günleri sağlıklı olduğum günleride düşünüyorum eskiden şuram ağrısa napardım umursamazdım diye telkin ediyorum kendimi. En büyük tavsiyem korkularınızdan korkmayın onlar sadece kafanızda gerçekte olan bişey değil olmayan şeylerden korkmamız normal insanlar için gülünecek bişey bizde bunlardan korkmak yerine ne saçma diyip gülmeyi öğrenmeliyiz.Kafamızdaki düşüncelerin hiç biri gerçekleşmicek gerçekleşse bile inanın şuanki durumumuzdan daha fazla zarar veremez bize.
Söylediklerinin hepsine katılıyorum insan Allaha daha çok yakınlaşıyor ama bazen de bu hastalık nereye kadar böyle gidecek kafayı yicem herhalde diyorumBizim gibi insanlar genellikle mükemmeliyetçi insanlardır her şey tam sorunsuz yolunda gitsin diye düşünen insanlardır. Vücudumuzda da hiç bir sorunun çıkmasını istemiyoruz. Ama çıkabilir herşeyi kontrol edemeyiz kader diye bişey var ne kadar uğraşsakda başımıza geleceklere engel olmayız öcellikle tevekkül edip kadere inanmalıyız şu güzel günlerimiz böyle heba etmemliyiz bu kafaya girdikten sonra yavaş yavaş vücudumuzu dinlemeyi bırakıcaz artık inanın. Birde arkadaşlar her şerde vardır bir hayır görüyorum çogunuz namaza başlamışsınız bnde başladım öncedende kılmak istiyordum bir türlü başlayamamıştım belkide bunlar başımıza gelmese başlamayacaktıkta allah ona yakın olmamamızı onu anmamızı istiyor belkide. Birde böyle bakalım.
Allah yardımcın olsun inan ben panikatak hastası olarak hamilelikte doğru dürüst yaşamadım sorun desem yeridir Allah ona göre kolaylık verdi ve ilaçsız atlattım o dönemi yazdıklarının hepsine katılıyorum ben de aynı fikirdeyimBide böyle basit basit yazıyorum gibi gelebilir size bu benim kendimi telkin etme yöntemim bu hastalığı küçük görme yöntemim o değil biz güçlüyüz inanın çok zor zamanlar geçirdim 2 yıllık evliyim evlendiğim zaman hemen çocuğum olsun kafasındaydım ama bu hastalık yüzünden çocuğum olmasından hamilelikten herşeyden soğudum hastane fobim oluştu kan verirken bile panik atak geçiriyorum hastanede nefes alamıyordum şimdi bin şükür daha iyiyim. Bide benim haşimato tiroidim var sürekli kan verip kontrol ettirmem lazım. Zaten bu hastalık neden oluyo diye araştırırken hastalık hastası oldum. Bide sedefim var vücudumda bu ikisini araştırıken bu kafalara girdim çünkü hiç hastalıksız sorunsuz bi hayatım olsun kafasındaydım ama artık vazgeçtim. Bana gelenleri kabullendim. Onlar bizim sınavımız anksiyete panik atakta bizim sınavımız ve bu sınavdan hepimiz galip gelicez allahın izniyle.
Oo bana kaç kez geliyor o bigün boğazımda kalıp ölücem diye nasıl korkuyorum bazen yutkunamıyorum nefesim kesiliyorSofrada kaçkere şaka gülme vs, yapmıyalım tehlikeli diye uyarılarım vardır ama bugün yine turp nefes borumamı kaçtı bi süre nefesim gitti yaşadığım paniği anlatamam dışarı çıktım biraz dolaştım hava aldım daha iyi hissettim eve geldim saatler geçti ama arada bi sıcaklıkla çarpıntı bunaltı geliyo nefesim daralıyo panik hortladı belkide
Çok sağolasn benim en büyük korkularım hamile kalırsam hastaneye nası gidicem o tahlileri nası yaptırcam bide bayılma korkum var eminim hepiniz dönem dönem yaşamışsınızdır heycanlanma duygusu bile korkutuyo çünkü kalbim hızlanıyor. Heycanlanmak bil istemiyorum o derece ama bu aralar baya iyiyim bebiş düşünüyoryz hatta allah hepinizin yardımcısı olsun.Allah yardımcın olsun inan ben panikatak hastası olarak hamilelikte doğru dürüst yaşamadım sorun desem yeridir Allah ona göre kolaylık verdi ve ilaçsız atlattım o dönemi yazdıklarının hepsine katılıyorum ben de aynı fikirdeyim
Öyle deme önceki sahabeler bi dert bi sıkıntıları olmadıkları zamanlar üzülürlermiş allah bize dert vermiyo ona yakın olmamızı istemiyor mu acaba diye her zaman şükretmeye çalışalım kızlar iyimser olmak çok önemli iyi düşünmek bir video var iyi düşünceyle alaklı insanlar iyi düşünmeyle kanseri yenebiliyorlar bizde bu psikoljik hastalıkları yenebiliriz.Söylediklerinin hepsine katılıyorum insan Allaha daha çok yakınlaşıyor ama bazen de bu hastalık nereye kadar böyle gidecek kafayı yicem herhalde diyorum