- 16 Kasım 2023
- 848
- 134
- 33
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #11.681
Ama ölüm dusuncesi sardı beni intihar edermiyim diye korkmaya başladım normal mi bu11 gün ne ki be gülüm ya tam etki süresi 6 hafta biraz etki etmesi 4 hafta biraz sabırla ilaçlarını kullan birçok insan bunu yaşıyor yalnız olmadığını unutma
Siz hangi ilacı kullaniyordunuzÇok teşekkür ederim beni sorduğun için çok mutlu oldumilaca başlayalı 6 hafta 4 gün oldu. 17 gündür 40 mg kullanıyorum. Etki etmeye başladı şükür. 1 haftadır çok iyiydim ama dün sosyal medyada korktuğum bi durumla karşılaşınca hafif gene yokladı anksiyete. Saçma düşünceler rahatsız etti arada böyle olması normal mi peki
Sordum tabi bir kaç doktora 2 tane doktor önermedi ilaç emzirmeyi bırakman lazım dedi 1 tanesi selectra verdi ama tereddüt etti. çok dikkatli ol çocuğu gözlemle biz çocuğa neler yapar bu ilaç pek bilmiyoruz vs dedi gittim oğlumun doktoruna sordum içmesen daha iyi dedi. Bende 1 yıldır idare etmeye çalışıyorum.Sanki emzirirken de kullanılabilen ilaçlar vardı hiç sordunuz mu doktora?
Evet normal ben de mesela Ayşenur adlı fenomenin vefatından çok etkilendim biraz sarstı beni ama bunu olumluya çevirmeye çalıştım şöyle ki o kanser olduğu halde tüm ağrılara sızılara katlanarak hayatındaki tüm anları değerlendirmiş boş vakitlerimizi değerlendirmeliyiz diye düşündüm evet bir gün öleceğiz o ecel tarihi belli bilmiyoruz şuan üzülsem elime hiçbir şey geçmez dedim inan çok etkilendim ağladım canım hiçbir şey yapmak istemedi hava da kapalıydı motivasyonum çok düşüktü üstüne bir de eşim rahatsızdı ruh halimi az çok tahmin edersin ilacın etki etmesine sevindim canımÇok teşekkür ederim beni sorduğun için çok mutlu oldumilaca başlayalı 6 hafta 4 gün oldu. 17 gündür 40 mg kullanıyorum. Etki etmeye başladı şükür. 1 haftadır çok iyiydim ama dün sosyal medyada korktuğum bi durumla karşılaşınca hafif gene yokladı anksiyete. Saçma düşünceler rahatsız etti arada böyle olması normal mi peki
Bazı doktorlar birkaç ilaç var emzirirken veriyorlar ben sütümü sağmayı bırakmıştım ilacıma devam etmiştim çok zorluyorsa tercih yapın ya da başka bir doktora daha danışın bazı doktorlar ilaç kullandırabiliyor. Bu platformda kullanan arkadaşlarım oldu.Sordum tabi bir kaç doktora 2 tane doktor önermedi ilaç emzirmeyi bırakman lazım dedi 1 tanesi selectra verdi ama tereddüt etti. çok dikkatli ol çocuğu gözlemle biz çocuğa neler yapar bu ilaç pek bilmiyoruz vs dedi gittim oğlumun doktoruna sordum içmesen daha iyi dedi. Bende 1 yıldır idare etmeye çalışıyorum.
İlacın etkisi de olabilir bu tarz ilaçların bazılarında alışma evresinde bu tarz düşünceler veriyor ben de efexor kullanmaya başladığım dönemde berbat intihar düşüncesi yaşadım zaten depresyonda olan bir hasta bir de ilacın alışma evresinde bu tarz semptomlar neden yapar hiç anlamış değilim çok yoğun gelirse ilacı içme doktora danış değiştirir ilacı içtikten sonraki ilk saatlerde oluyor dimiAma ölüm dusuncesi sardı beni intihar edermiyim diye korkmaya başladım normal mi bu
İlacı veren doktora yeniden gitti yan etki yaşadığını söyle değiştirir mutlaka ilacınıSelectra çok kötü etti beni 12 gün olacak bıraksam mi önceden iç sıkıntım vardı ama intihar düşüncem yoktu şimdi bu çıktı bi de napicam Allah aşkına napicam ben
Merhaba.
Ben de bunların hepsinden çekiyorumyıllardır hem de . Baya uzun süre L ile başlayan antidepresan kullandım. Sonra evliydim çocuk istemeye başlayınca bıraktım sonra birden boşandım vs derken şimdi yine başladım ama aşırı kötüyüm.
Yalnızlığıma takmış durumdayım. Beynimde neler neler kuruyorum.. bu olmasa başka bir şeye takıp ınu tekrar ederdim gerçi. Çok çok zor durumdayım
Yalnızlık ve ölüm bunlar korkunç şeyler diye düşünmeyin bilmiyorum inançlı insanlar mısınız aslında ölüm insanı hayattaki her anını daha iyi değerlendirmeye sevkediyor daha iyi insan olayım daha çok yardıma ihtiyacı olanlara yardım edeyim daha çok sokak hayvanlarını doyurayım daha daha daha en iyiye ulaşmamız için bizi yönlendiren kavramlar yalnızlık inanın o da korkunç değil o anları değerlendirseniz mutlaka hoşlandığınız bir hobi vardır ona yönelseniz inanın iyi geliyor bizzat tecrübe ettim terapistim de tavsiye etmişti.Kızlar geçmiyor bu illet yaşadığınız her şeyin aynısını bende yaşıyorum en çok da ölüm korkusu. Tam kontrol ediyorum düzeliyorum derken geçenlerde trafik vardı kestirme olsun diye esim mezarlığın içinden geçti arabayla akşam karanlıkta o günden beri yine geliyor telkin veriyorum kendşme ama çok işe yaramıyor yoğun bir iç sıkıntısı başladı dünden beri içim cız cız. Yalnız kalmaktan korkuyorum ve bu sıralar sıklıkla yalnız kalmak zorundayım bu durumda etkiliyor beni kötü düşünceler kötü rüyalar mahvoldum. Hiç geçmeyecek gibi kara deliğin içindeymişim gibi.. ilaç şart oldu bana emzirmeyi bırakmam lazım oğlum da çok düşkün emmeye, nasıl bıraktırıcam bilmiyorum.
Kürek kemiklerim çekilir gibi oluyor böyle o an da geliyor o his siz efexoru içerken devam ettiniz mi buna ragmenİlacın etkisi de olabilir bu tarz ilaçların bazılarında alışma evresinde bu tarz düşünceler veriyor ben de efexor kullanmaya başladığım dönemde berbat intihar düşüncesi yaşadım zaten depresyonda olan bir hasta bir de ilacın alışma evresinde bu tarz semptomlar neden yapar hiç anlamış değilim çok yoğun gelirse ilacı içme doktora danış değiştirir ilacı içtikten sonraki ilk saatlerde oluyor dimi
Evet canım çok haklısın. Aynen bana da anlattığın gibi oluyor etkilenince bi anda modum düşüyor, korktuğum düşünceler film senaryosu gibi gözümde canlanıyor. Korkmaktan korkuyorum sonrada. Etkilendim ama eskiye göre gene de aşırı bi etkilenme değildi. Yani 10 gün öncesine kadar aynı düşünceler gelse 10/10 etkileniyorsam şuan 5/10 diyebilirim..doktora sormuştum doz yükseltince ne zaman etki eder diye. 1 ayda tam etkisini hissedersin demişti. O korktuğum düşünce beni etkilemese sadece o düşünce etkilemese çok iyiyim ama işteEvet normal ben de mesela Ayşenur adlı fenomenin vefatından çok etkilendim biraz sarstı beni ama bunu olumluya çevirmeye çalıştım şöyle ki o kanser olduğu halde tüm ağrılara sızılara katlanarak hayatındaki tüm anları değerlendirmiş boş vakitlerimizi değerlendirmeliyiz diye düşündüm evet bir gün öleceğiz o ecel tarihi belli bilmiyoruz şuan üzülsem elime hiçbir şey geçmez dedim inan çok etkilendim ağladım canım hiçbir şey yapmak istemedi hava da kapalıydı motivasyonum çok düşüktü üstüne bir de eşim rahatsızdı ruh halimi az çok tahmin edersin ilacın etki etmesine sevindim canımara ara sarsılman normal insanız sonuçta değil mi
Paxera 40 mg ve olfrex 2.5 mg kullanıyorumSiz hangi ilacı kullaniyordunuz
Evet devam ettim zorundaydım çünkü depresyon öyle de korkutuyordu böyle deKürek kemiklerim çekilir gibi oluyor böyle o an da geliyor o his siz efexoru içerken devam ettiniz mi buna ragmen
O düşünce bu düşünce etkilese bile dikkate alma sen ona önem verme o gidecekEvet canım çok haklısın. Aynen bana da anlattığın gibi oluyor etkilenince bi anda modum düşüyor, korktuğum düşünceler film senaryosu gibi gözümde canlanıyor. Korkmaktan korkuyorum sonrada. Etkilendim ama eskiye göre gene de aşırı bi etkilenme değildi. Yani 10 gün öncesine kadar aynı düşünceler gelse 10/10 etkileniyorsam şuan 5/10 diyebilirim..doktora sormuştum doz yükseltince ne zaman etki eder diye. 1 ayda tam etkisini hissedersin demişti. O korktuğum düşünce beni etkilemese sadece o düşünce etkilemese çok iyiyim ama işte
Aklıma sürekli kötü şeyler geliyor nasıl başa cikicam bilmiyorumEvet devam ettim zorundaydım çünkü depresyon öyle de korkutuyordu böyle de
Kilo verdiniz mi acabaEvet canım çok haklısın. Aynen bana da anlattığın gibi oluyor etkilenince bi anda modum düşüyor, korktuğum düşünceler film senaryosu gibi gözümde canlanıyor. Korkmaktan korkuyorum sonrada. Etkilendim ama eskiye göre gene de aşırı bi etkilenme değildi. Yani 10 gün öncesine kadar aynı düşünceler gelse 10/10 etkileniyorsam şuan 5/10 diyebilirim..doktora sormuştum doz yükseltince ne zaman etki eder diye. 1 ayda tam etkisini hissedersin demişti. O korktuğum düşünce beni etkilemese sadece o düşünce etkilemese çok iyiyim ama işte
İlaç etki etmeye başlayınca gelmez ama başedemiyorsan terapi almanı öneririm ben de mesela dün gece yatmadan önce düşüncelere dalınca sevdiklerimi kaybetme korkusu yaşadım gerçekten çok kötüydü aldırış etmez isek gidiyorlarAklıma sürekli kötü şeyler geliyor nasıl başa cikicam bilmiyorum
İlaç beni hissizlestiriyor iyice galina duygularimi kaybediyorumİlaç etki etmeye başlayınca gelmez ama başedemiyorsan terapi almanı öneririm ben de mesela dün gece yatmadan önce düşüncelere dalınca sevdiklerimi kaybetme korkusu yaşadım gerçekten çok kötüydü aldırış etmez isek gidiyorlar
Yok yok öyle değil şuan alışma evresi o yüzden öyleİlaç beni hissizlestiriyor iyice galina duygularimi kaybediyorum
Gerçekten mi hiç bir şey hissetmiyorum sevgi umut sinir hiçbiri yok hayat anlamsız gelmeye başladı nasıl gececek bu hayat diye düşünüyorumYok yok öyle değil şuan alışma evresi o yüzden öyle