- 4 Eylül 2017
- 96
- 28
- 33
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #11.721
Lütfen doktoruna söyle ben Ege ünide gittiğim doktora ulaştım söyledim ilacı içme böyle yan etki yapmaz dedi inan yaşadıklarının hepsini birebir yaşadım. Oğlumu eşimi kendimi öldürmek istedim balkondan atlasam nolur ki dedim. İşe geliyordum salak gibiydim. Yüzüm gevşemişti ama aynaya bakmaktan korkuyordum. Bu bi kaç günde böyle etki yaptıysa ilerde ne yapar nasıl dayanırım 6 hafta dedim ve 7.gün içmeyi bıraktım. Bazı insanalrda bazı ilaçlar ankisiyeteyi tetikliyor. Umarım iyisindir. İyi ol hiçbişeyi takma neden verdi doktor sana bunu ? 8. Gün hayat aslında ne güzelmiş dedim inan ölsemde umrumda değil çocukta büyür,hayatta geçer herkes birgün oraya gidecek İsterlerse böyle konuştuğum için beni dışlasınlar ama 3 yıldır yaşadığım bana yettii. Evladımın bir tek gülüşü bile bana yetiyor. Günlerce burada her foruma yazdım öyle miyim böyle miyim bişeyim mi var diye. Ben aylardır hastalık araştırmayı bıraktım inan düzeliyor herşeyÖyle bir yerdeyim ki hiçbir şey yok özel psikiyatrit bile bir tane var ondan da kimse memnun degil
İlaçsız mı geçti sizinki ?Lütfen doktoruna söyle ben Ege ünide gittiğim doktora ulaştım söyledim ilacı içme böyle yan etki yapmaz dedi inan yaşadıklarının hepsini birebir yaşadım. Oğlumu eşimi kendimi öldürmek istedim balkondan atlasam nolur ki dedim. İşe geliyordum salak gibiydim. Yüzüm gevşemişti ama aynaya bakmaktan korkuyordum. Bu bi kaç günde böyle etki yaptıysa ilerde ne yapar nasıl dayanırım 6 hafta dedim ve 7.gün içmeyi bıraktım. Bazı insanalrda bazı ilaçlar ankisiyeteyi tetikliyor. Umarım iyisindir. İyi ol hiçbişeyi takma neden verdi doktor sana bunu ? 8. Gün hayat aslında ne güzelmiş dedim inan ölsemde umrumda değil çocukta büyür,hayatta geçer herkes birgün oraya gidecek İsterlerse böyle konuştuğum için beni dışlasınlar ama 3 yıldır yaşadığım bana yettii. Evladımın bir tek gülüşü bile bana yetiyor. Günlerce burada her foruma yazdım öyle miyim böyle miyim bişeyim mi var diye. Ben aylardır hastalık araştırmayı bıraktım inan düzeliyor herşey
Doktora gittim bugün tekrar ilacın beni daha kötü etkiledigini söyledim ilk başlarda hastalıktan diyorlardı ama ilacin da öyle yaptığını kabul etti ilaclarimi değiştirdi.Efeksor avitan ve rexapin yazdı.Simdi bunları kullanmaya korkucamCivar yakın illeri veya ilçelere baksanız ya da online
Asıri kaygı durumlarında avitan iyi geliyormuş bilginiz olsunİlaçsız mı geçti sizinki ?
Geçmedi, panik atak anksiyete geçer mi bilmiyorum. Sadece kendimi kontrol etmeyi öğrendim. Dışarı çıkarken kalabalıkta karanlıkta çocuğumu kaybetcem bişey olacak diye başım sersemleşirdi. Şimdi onu yaşamıyorum. Ara ara ölüm korkusu geliyo, ya biley olursa diyorum. Ya ölsem o saatten sonra değiştireceğim ne var? Vücudumda ağrımayan yer yok. Kanım mı kalbim mi bilmiyorum. Bazen nabzım 120lerden üste çıkıyo. Bazen Nabız normal atıyo ama hem yorgun hem nefes nefese kalıyorum. Bazen iki mememin ortasında ki kemik Ağrıyo. Ben bunları takmamayı öğrendim. Bugüne kadar taktıklarım bişey olmadı bundan sonra takmayacağım diyorum, çünkü o ilaç beni 6günde evladımdan ayırabilirdi. Ben çok kötü düşüncelere kapılmıştım. Herkesi öldürmeyi Düşündüm. Her ilaç herkese iyi gelmiyor “ kkforumkimkim”i o kadar iyi anlıyorum ki o ilaç beni de mahvetmişti. İşin özü kendimi öyle şartladım ki sırf o ilacı içmemek için takmıyorum bişeyleri. Bilinçaltının gücü diye bir kitap bitirdim. İyi hissetmek diye kitap var bilişsel terapi uygulamaları var onu da okuyorum onlarda iyi geldi. Ben çok fazla doktorlara gittim bende hastalık var kimse bulamıyor sanıyordum. Şu an ki ağrılarım içinde başıma bi iş getirene kadar gitmeyeceğim bir yere dedimİlaçsız mı geçti sizinki ?
Ah ahhh inan ki hepsini banada söylediler. İlacın etkisi 4-6 haftada dediler. Bunlar olmaz dediler. Panik yapma dediler, ne yaşadığımı ben biliyorum. Dışarlarda birisi annesini babasını evladını kesiyo. Diyorlar ki sorunluydu zaten psikolojik ilaç kullanıyordu. Şimdilerde ilacın böyle etkileri olmadığını nereden biliyorlar diyorum. O ilacı içipte o şiddeti yapanlar muhakkak yan etki görenler. Alkol alsan o kafaya ulaşamıyorsan berbat bi ilaçtı benim içtiğimBugün gittim aynılarını söyledim ilacı içmedim bugün resmen duygularımı hissettim ilaçları değiştirelim dedi.Baska ilaçlar yazdı.Sedace uyku için olanı kullanmayı düşünüyorum onun dışında ilaca bulastigima bin pişman oldum.Ben o ilacı içip yan etkileri sordukca o hastalıktan ilaçtan değil deniliyordu.Bugün kendisi de kabul etti ilaç yapabilir diye e baştan de bana yani.Ben sana iç sıkıntısıyla gelmisim sen beni intihara surukluyorsun.Olsem kalsam depresyondan oldu ilaçtan değil diyecekler A Akselinannesi
Senin adına çok çok sevindim, iyi olun heleki küçük bebeklerimiz var evlatlarımız var onlr için kendimizi düşünerek iyi olmalıyız.Doktora gittim bugün tekrar ilacın beni daha kötü etkiledigini söyledim ilk başlarda hastalıktan diyorlardı ama ilacin da öyle yaptığını kabul etti ilaclarimi değiştirdi.Efeksor avitan ve rexapin yazdı.Simdi bunları kullanmaya korkucam
Canim bende 15 haftalik gebeyim 2 3 gundur bende iyi deilim seni cok iyi anliyorum sana tek soyliyicam is yerinde sorunlar duzelmeden biraz rahatlayamiyican kendimden biliyorum ben bulgaristanliyim burda mesela hamile oldum icin isleyememe raporu aliyorum ve her ay para aliyorum sanirim orada da bir ay alabilirsin al ve dinlen sakinles hamilelin bu donemleri zaten hormonlar karisik ve asicik stres etkiliyor ben oyleydim evde olursan uyuyamasanda gozlerini kaparsin sevdin bir muzi salarsin mesela gozlerinin dinlenmesi bedeninin dinlenmesi bile sana iyi gelicek cunku uykusuzlukta yoruyorArkadaşlar 11 haftalık hamileyim. Normalde anksiyete tedavisi görüyorum senelerdir. Hamile kalmadan once birwktim tedaviyi iyiydim. Hamilelik boyunca da sıkıntım yoktu tek prilam kullanıyordum
Bu arada isyerim sikintiya girdi aşırı stresli dönemden geciyorum. Moralim bozuk.3 gündür bir şey oldu uyuyamiyorum prilam etki etmiyor. Atarax içeyim dedim doktorum icmemelisin dedi mesajla ama içtim çünkü kötüyüm. O
bile etki etmedi ki normalde beni hemen uyutur. Çok korkmaya başladım. Bu şekilde olecem gibi geluyor resmen..anksiyetem coştu uyksuzum eşim de bı yere kadar beni anlıyor çözemiyor. Ne yapmalıyım ne olur yardımcı olun!!!!
Evet çok doğru ama ben o ilacı içerken çocuğuma bile yabancılaşmıştim ki her anne çocuğuna düşkündür ama beni çevrem ekstra düşkün eksra ilgili olarak tanımladıgi halde o ilaç beni bitiriyorsu az kalsinSenin adına çok çok sevindim, iyi olun heleki küçük bebeklerimiz var evlatlarımız var onlr için kendimizi düşünerek iyi olmalıyız.
Niloya sen efeksor kullanmismiydinO zaman psikoloğu değiştir ya da psikoterapist tercih et hem ilacını da yazar
Efexor biliyorum da avitan ikisi birlikte mi avitan başka bir ilaç mıDoktora gittim bugün tekrar ilacın beni daha kötü etkiledigini söyledim ilk başlarda hastalıktan diyorlardı ama ilacin da öyle yaptığını kabul etti ilaclarimi değiştirdi.Efeksor avitan ve rexapin yazdı.Simdi bunları kullanmaya korkucam
Evet efexor kullandım lohusa depresyonu olduğum zaman vermişlerdiNiloya sen efeksor kullanmismiydin
Efeksor günde 1 ativan sabah yarım akşam yarım rexapin yarım gece şeklinde verdiEfexor biliyorum da avitan ikisi birlikte mi avitan başka bir ilaç mı
Anladım ativanı biliyorum ilaçlar etkisini gösterene kadar ativanı verecektirEfeksor günde 1 ativan sabah yarım akşam yarım rexapin yarım gece şeklinde verdi
Ativan tek başına çok iyi geldi bana diğerlerini kullanmak istemiyorum nasıl olacak bilmemAnladım ativanı biliyorum ilaçlar etkisini gösterene kadar ativanı verecektir
Ativan tedavi edici değil o diğer ilaçlar etki edene kadar destekleyiciAtivan tek başına çok iyi geldi bana diğerlerini kullanmak istemiyorum nasıl olacak bilmem
Ativan in yanında ne kullanmistiniz siz ben yarın tekrar gidip konuşacağım efeksor çok ağır bence denemedim ama yorumlar oyleAtivan tedavi edici değil o diğer ilaçlar etki edene kadar destekleyici