-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #11.261
Bundan altı ay öncesine kadar hiç bir problemim yoktu dışarı çıkma konusunda.Öğrencilik yıllarında yaşamıştım ilk kusma korkusunu tedavi ile iyileştim sonra on beş yıl boyunca hiç yaşamadım.Ta ki altı ay önce enfeksiyon kapıp bulantı kusma yaşayıncaya kadar nasıl olduysa korkum geri geldi ve ben yine eve kapandım.İlk yaşadığımda ailem yanımdaydı bir sorumluluğum yoktu belki o yüzden iyileştim hemen ama şuan eşim çocuğum var ve çok zorlanıyorumDışarı çıkmadan yaşamak pek mümkün değil zaten çok da sıkıcı olur :)) Bence arada vücudunuzun kusması gerekiyorsa ona izin verebilirsiniz. Hoş bir durum değil ama sizi (ve kimseyi) güçsüz yapmaz, hepimiz kustuk. Araba tutuyorsa belki ona yönelik bir ilaç da kullanabilirsiniz. Bileklikler falan var ne kadar işe yarıyordur bilmiyorum ama.
Bence sizde bir şekilde zor olsa da başarabilirsiniz ama ilaçlarınızı bırakmayın eşinizle yaşadığınız durumu paylaşın ki size destek olsun inanın bu şekilde yaşamak çok zorBende de aynı durum var panik anlarımda hemen bulantı ve ishal.Beni korkutan heyecanlandıran şeyler olursa hemen yapmayarak kaçarak düzeliyorum üstesinden hiç gelemiyorum.Siz başarmışsınız ne güzel hem iş hem ev hayatınını üstleniyorsunuz
Allahtan eşim benim yanımda yargılamıyor kızmıyor yeri geliyor hasta olunca yemek yapamıyorum ama lafını bile etmiyor ama ben hem kötü hissediyorum yetersiz hissediyorum keşke ona layık olabilsem diyorumAynı durum bende de var ama ben ömrü boyunca maks 10 defa oda maks diyorum kuşmuşumdur ve dışarıda böyle bişey başıma gelmedi ama bende çok korkuyorum mesela
Bende bekarken annem babamı isterdim yanımda şimdi eşimi
Babam yaşlı ve hasta son zamanlarda çok ağır ameliyatlar geçirdi.En çokta onu kaybetme korkusu belki beni böyle hasta etti sürekli birşey mi oldu ona korkusu ile günlük yaşadım.Bir gün acillik olsa ben ondan uzakta evde kusma ishal olur daha kötüsünü yaşardım.Memlekete gitme korkumda burdan geliyor yanımda birşey olda ben ne yapacağım ondan uzakta kötü oluyorum yanında iken nasıl kaldıracağım.İshal kusma sonra günlerce birşey yiyemiyorum ve güçsüz düşüyorum kimse benden birşey beklemesin istiyorumBence sizde bir şekilde zor olsa da başarabilirsiniz ama ilaçlarınızı bırakmayın eşinizle yaşadığınız durumu paylaşın ki size destek olsun inanın bu şekilde yaşamak çok zorbırakın ailenizde bilsin durumunuzu evet üzülüyorlar ama en azından size ne olduğunu biliyorlar çoğu zaman anlamıyorlarda ama insanlara yaşadığınız şeyleri söylemekten korkmayın
Dr ile görüşüp nervıum tarzı bir sakinleştirici isteyebilirsiniz zor anlarınız için en azındanBabam yaşlı ve hasta son zamanlarda çok ağır ameliyatlar geçirdi.En çokta onu kaybetme korkusu belki beni böyle hasta etti sürekli birşey mi oldu ona korkusu ile günlük yaşadım.Bir gün acillik olsa ben ondan uzakta evde kusma ishal olur daha kötüsünü yaşardım.Memlekete gitme korkumda burdan geliyor yanımda birşey olda ben ne yapacağım ondan uzakta kötü oluyorum yanında iken nasıl kaldıracağım.İshal kusma sonra günlerce birşey yiyemiyorum ve güçsüz düşüyorum kimse benden birşey beklemesin istiyorum
Siz her halinizle ona layıksınız zaten. Hasta olmak, keyifsiz olmak değerinizi azaltmıyor. Kocanız böyle bir dönemden geçiyor olsa size layık olmayacak mıydı? Siz yine onu çok sevecektiniz ve iyi hissetmesi için elinizden geleni yapacaktınız (diye tahmin ediyorumAllahtan eşim benim yanımda yargılamıyor kızmıyor yeri geliyor hasta olunca yemek yapamıyorum ama lafını bile etmiyor ama ben hem kötü hissediyorum yetersiz hissediyorum keşke ona layık olabilsem diyorum
Dört gündür birşey doğru dürüst yiyemiyorum tekrar başa döneceğimi hiç düşünmemiştim bu gidişle ilaç tek çarem olacakDr ile görüşüp nervıum tarzı bir sakinleştirici isteyebilirsiniz zor anlarınız için en azından
Aslında terapiye gidebilirseniz ilaca gerek kalmayabilir bile. Bence online ya da yüz yüze terapi seçeneklerini değerlendirin. Terapiye gidemiyorsanız da kitaplar okuyabilirsiniz. Kadir Özer'in Kaygı-Sınanma Duygusuyla Baş Edebilme isimli bir kitabı var. Kendinize taktığınız "aciz, güçsüz" gibi etiketlerin asla gerçeği yansıtmadığını çok güzel örneklerle anlatıyor. Sonunda da gevşeme egzersizleri var.Dört gündür birşey doğru dürüst yiyemiyorum tekrar başa döneceğimi hiç düşünmemiştim bu gidişle ilaç tek çarem olacak
İnsanın bu durumla baş başa kalması çok zor sürekli bununla mücadele etmesi de çok yorucu sizi çok iyi anlıyorum burada yazanların çoğu kişi benzer durumda.Psikolojik destek alıyorsanız kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.ben malesef maddi imkandan dolayı alamıyorum kendi kendime de yetemiyorum hergünüm bir önceki günden zor ama umutla bekliyorum birşeylerin değişmesiniŞu psikolojik durum için bana bir çare inanın o kadar zor durumdayım ki her şeyden bir hastalık çıkarıyor kendimi o kadar bunaltıyorum ki şu an göğsüme bir şey oturdu nefes almakta bile zorlanıyorum ben bununla nasıl başa çıkacağım
Devletten randevu alsanız yada önceki kullandığınız bir ilaç vardıysa onu temin etseniz olmaz mıİnsanın bu durumla baş başa kalması çok zor sürekli bununla mücadele etmesi de çok yorucu sizi çok iyi anlıyorum burada yazanların çoğu kişi benzer durumda.Psikolojik destek alıyorsanız kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.ben malesef maddi imkandan dolayı alamıyorum kendi kendime de yetemiyorum hergünüm bir önceki günden zor ama umutla bekliyorum birşeylerin değişmesini
Bir cesaretimi toplasam dr gideceğim.Belki dr gitmekte ne var diyeceksiniz ama kullandığım ilaçlar en başta yan etkileri ile anksiyetemi daha arttırdı sonrasında iyi geldi altı aydan sonra ilaç bırakınca çok zorlandım tekrar başa döndüm şimdiDevletten randevu alsanız yada önceki kullandığınız bir ilaç vardıysa onu temin etseniz olmaz mı
Maalesef ben bu illetin bittiğine İnanmıyorum geçen gün biri 15 yıl sonra atak geçirdim diyorduBir cesaretimi toplasam dr gideceğim.Belki dr gitmekte ne var diyeceksiniz ama kullandığım ilaçlar en başta yan etkileri ile anksiyetemi daha arttırdı sonrasında iyi geldi altı aydan sonra ilaç bırakınca çok zorlandım tekrar başa döndüm şimdi
Bununla yaşamayı öğreneceğiz sanırım kendim açımdan söylüyorum çok hassas biriyim yapım gereği hayattaki zorluklarla mücadelede ederken anksiyete hep eşlik edecek bana.Maalesef ben bu illetin bittiğine İnanmıyorum geçen gün biri 15 yıl sonra atak geçirdim diyordu
Bunuda ilaç ve terapi ile atlatabiliriz sanırımBununla yaşamayı öğreneceğiz sanırım kendim açımdan söylüyorum çok hassas biriyim yapım gereği hayattaki zorluklarla mücadelede ederken anksiyete hep eşlik edecek bana.
Anlamadığım nokta ilaç kullandık belli bir süre doktorun önerdiği kadarıyla sonra bıraktığımız da yine aynı herkes benim gibi kısır döngü mü yaşıyor gerçekten merak ediyorum yoksa hep uzun süreli ilaç tedavisi mi görüyor.Ben sabahları çok kötü oluyorum kendimi en iyi hissettiğim an ise akşamları artık hiç bir sorumluluğum kalmadığı için kimse benden birşey beklemeyeceği içinBunuda ilaç ve terapi ile atlatabiliriz sanırım
Yıllarca düzelip sorun yaşamayıp hayatına devam edende var tabiki ama yıllar sonra da olsa benim bildiğim yeniden nüksetmesi. Ben aşamadım ilaç konusunu yıllardır kullanırım bende olmadı. Sadece yolun başındayken bişeyleri atlatmak daha kolay bunu demek istiyorum tedavisiz atlatmak mümkün değil bence sadece duyguları bastırmış olursun onuda yapabilirsen tabikiAnlamadığım nokta ilaç kullandık belli bir süre doktorun önerdiği kadarıyla sonra bıraktığımız da yine aynı herkes benim gibi kısır döngü mü yaşıyor gerçekten merak ediyorum yoksa hep uzun süreli ilaç tedavisi mi görüyor.Ben sabahları çok kötü oluyorum kendimi en iyi hissettiğim an ise akşamları artık hiç bir sorumluluğum kalmadığı için kimse benden birşey beklemeyeceği için