Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

sana öyle geliyor cnm elektrik kurmakla alakası yok.sen girdikçe yaz bizde girdikçe cevaplarız aynı anda olmamız mümkün olmuo.malum arada ev işlerine felan bakıoruz.duygunun dedigigibi kardiyolojiye git.ben doktoruma dedim çarpıntı felan.oda normal doğum olursa ıkınacaksın sezeryan olursa anestezi alacaksın kardiyolojiye git dedi.git en azından için rahat eder.tahlilde yaptır şekerdende olabilir.tansiyon düşüklüğüde olabilir.ben zaten hiç dinç gezdigimi hatırlamıorum.hep baygın yorgunum.bebeğine gelince merak etme annelik içgüdüsüyle ölüm döşeğinde bile olsak oları düşünürüz.kucagına alamamaı bırak hiç bırakmazsın bile annesi:)

cnm bağırsaklarla alakalı olabilirmi.benimde lavoba ihtiyacım gelcegi zaman bir çarpıntı basıyor terliorum sanırım bagırsaklarım kolay çalışmıo.lavobaya çıkınca bi rahatlıyorum.kabızlık sorunun varmı.evet kardiyolojiye gitmiş olbilirsin ama gebelikte bir defa daha git.kalbinde doğum için sorun teşkil eden bişey olup olmadıgını sor.

öyle deme birbirimize destek için burdayız... az yada çok hepimiz benzer duyguları yaşıyoruz malesef ki... seni panik atak yapanda kalbin desene çok ilginç çeyrek dilim ekmekle çarpıntı tutması Allah şifasını versin tatlım...
benimde en zor haftalarım senin şuan bulunduğun haftalardı şimdide çok iyi sayılmam ama idare etmeye çalışıyorum...
1 hafta sonra izne çıkıcam ona bile korkuyorum evde daha kötü olursam diyee...
ama işede dayanamıyorum artık((
sende alış veriş falan yapsan bebiş için kendin için belki biraz iyi gelir senin bir çocuğun daha vardı oda mı oyalamıyor cnm seni??

Canım 15 gün önce kardiyolojideydim zaten.. Anlatmıştım aslında, araştırma hastanesine gittim.. Aynı gün beni kardiyoloji ve psikyatriye yönlendirdi.. Aynı günde hem kadın doğuma hem kardiyolojiye hemde psikiyatriye gittim.. Ama damat yakma ameliyatını yapmak istediler.. 5. aydan sonra yapılıyromuş.. Ben dayanamam ki ona.. Ama eğer ilaçlara karşılık vermiyorsa, tek çaren ameliyat dedi dr.. Ben nrmalde de dayanamadım.. Şu halimde hiç dayanamam.. Ama bu duruma gelincede kendimi çok çaresiz hissediyorum.. Daha 23 haftalığım.. Önünde haftalar var.. Nasıl geçecek.. Ne yapacağım..
2 hafta sonra şeker yüklemeside yapılacak.. Ama 2 gün önce doktorda randevum vardı.. Tahli,llerimde bir aksilik yok.. Dinç gezmeyi geçtim zaten.. Kendimi idare edebileyim yeter.. Çocuğumun önünde bu durumları yaşamak bana çok zor geliyor..

öyle deme nilcim yaaa sende isteyerek yaşamıyorsun ki annesi... geçicek hepsi inşallah...
nil peki ilaçlarını düzeli kullandığında hamile değilken nasıldın???

Evet 9.5 yaşında oğlum var.. Daha çok bunalıyorum onun yanında bunları yaşamaktan.. Oyun oynamaya inecek , bana diyorki "anne, çarpıntın var mı, kendini nasıl hissediyorsun, ben gitmeyebilirimde, yanında kalabilirim" diyor.. Gelde dayan şimdi.. Küçücük çocuk bu yaa.. Daha beter oluyorum üzüntüden..
Alışveriş yapmak kmıı.. Tövbe Ya Rabb'imde.. Bebek karnımda kımıldadıkça bile içime sıkıntı giriyor benim.. Hamile olduğumu hatırlamak istemiyorum.. Hep unutmak istiyorum.. Bebek bana hiç heyecan vermiyor..
Şimdiye kadar söylemedim bunları çünkü ben içimdekileri konuşmaktan hoşlanmıyorum.. Kendimi suçlu hissewdiyorum.. Konuşmadıkça kaybolacak sıkıntılar zannediytorum.. Ama gel yaşadıklarımı bana sor..
Rabb'im acısın halimize.. Merhamet etsin hepimize.. SürekliKur'an okuyorum, dua ediyorum. Ama hiç rahatlayamıyorum çoğu zaman.. Şu haftalar iyice dellendi rahatsızlığım.. Ama bak seninde en zor haftaların benim haftammış.. Gerçekten doğrumu söylüyorsun.. Eğer öyleyse, içimde bir umudum olabilir belki.. Ne bileyim.. belki bende zamanla azıcık rahatlarım..

.
Diyorum ya.. Benim hayatım kalbime bağlı.. Kalbim rahatsa, hayatım düzeliyor.. Kalbim hoplayıp zıplamaya başlayınca, atak gelip oturuyor yanıbaşıma..
.

altina imzami atarim bu cümlenin.seni cok iyi anliyorum tatlim.yalniz degilsin inan bana.8 yildir yasiyorum bu kabusu ben.her sevincimi her mutlu günümü burnumdan getiriyor.kabus gibi.bende ne doktorlara gittim. baska insanlari görünce okuyunca ayni senin hissettiklerini hissediyorum bende.tek dertleri bebegime ne kiyafet aliyim, yok hangi marka bebek arabasi iyidir vs. uzatmak mümkün.bende asla isyan etmek istemiyorum ama o kafalari saglikli insanlarin yerinde olmayi cok isterdim nilcigim.8 yil öncesine dönmeyi dönebilmeyi cok isterdim.birzamanlar bende neseli hayat dolu sakaci özgüveni oldukca yüksek civil civil bir gen kizdim.hayat dolu bir insandim.allah yinede beterinden esirgesin nil napalim.belki hic iyilesemiyecegim diyorum kendi kendime, extra atimlar,carpintim,kalp fobim,panik atagim, nefes darligim ama dua ederken allahim diyorum bana bu hastaliga katlanma gücü ver.bunlara dayanabilme gücü ver.bu hastaliga ragmen ayakta kalmama evlatlarima analik yapabilmeme yardim et diyorum.insallah rabbim duyar dualarimizi ve cümlemize yardim eder insallah.

öyle deme nilcim yaaa sende isteyerek yaşamıyorsun ki annesi... geçicek hepsi inşallah...
nil peki ilaçlarını düzeli kullandığında hamile değilken nasıldın???

Aynıydım canım.. Benim rahatsızlıklarım hiç geçmediki.. Diyorum ya.. Bana hamileliği hep yasakladı doktorlarım.. Ama ben ne riskleri göze alarak yaptım bu bebişi.. Hem ben çok istemiştim hemde oğlum çok kardeş istedi.. Ama hamile kaldığım andan itibaren bendeki o istek gitti yerine korku geldi.. Atak aldı başını gitii.. Eskidnede aynı çarpıntıları yaşardım hep ama şimdi vücudumun ağırlıda eklendi ya.. Sanki şu an çarpıntı gelince hiçbirşey yapamayacakmışım gibi geliyor.. Eskiden çerpıntımın yoğun anlarını atlatınca, serin havada yürüyüş iyi gelirdi bana.. Şİmdi halsizlikten yürüyüşe bile gidemiyorum.. Anlayacağın hamilelik sadec kendimi rahatlatma yöntemlerimi aldı elimden.. O yüzden korkuyorum ben hamileliğimden..

aynen canım doğru söylüyorum walla bebeği iyice hissettikçe bana iyi geldi senin zamanlarında ilaca saldırdım resmen bulantılarımdan o sıralarda kurtulmuştum ki ataklarım hemen hortladı...
gurur duy bence oğlunla bak seni nasıl düşünüyor onun için güçlü olmaya çalış biliyorum çok zor ama bu halin onada karnındakinede sanada zararlı be canım...
beni dinle sen çok ciddi söylüyorum ilacın etkin dozunu kullan böyle gitmez nil ya konuş doktorunla...
sen dualarını eksik etme elbet karşılığını alırsın Rabbim hepimize güç versinnn....

AMİİİİN... İnşaAllah Rabb'im dualarımıza icabet etsin.. Bende her dua edişimde aklıma özellikle bu topiktekiler geliyor.. Hepimiz çakiyoruz bu sıkıntıları biliyorum.. aMA işte herkesin çektiği kendine.. Herkes kendi acıını biliyor..
Bende biliyorum ki, onlar kadar hayat dolu asla olmayacağım.. Varsın olmayayım.. Ama seninde dediğin gibi, tek derdim çocuklarıma bakabilmek. Bilyorsunuz.. Bu hastalık kopyalanabiliyor.. Yani çocuklaırmız bizden görüp kopyalayabiliyorlar paniği.. ya öyle olursa diyorum.. Evladım benden görüp panik atak olursa günün birinde.. O vicdan azabı... Offf... Düşünmek bile istemiyorum yaa...
Hamilelikten önce oğluma daha rahat rol yapanbiliyordum.. İyi olduğuma inandırıyordum onu.. Beraber çıkıp dolaşıyorduk.. NORMAL ANNELER GİBİYDİM.. Acı ama şimdi hamileyim ve rol yapamıyoum.. İşte hamileikten bir karkma-bunalma nedeni daha.. Estağrifullah Allah'ım, bana yakışmayacak şeyler sylüyorsam.. Affet Rabb'im bizi...

tatlım bence sendeki problemin kaynağını bulmak lazım o çarpıntılar ilaç alırkende aynıysa psikolojinle ilgisi yok eğer bilinçaltı birşey değilse... yoksa o dediğin ameliyatı narkoz alarak yaptır hem duymazsın o şekilde yapamıyorlar mı???

Kızlar hakkınızı helal edin.. Sizinde içinizi boğdum hee.. KOnuyu kapatalım mı.. Yazdıkça kendimi daha kötü hisseidyorum ben yaa.. Rahatlamak şöyle dursun.. İsyan ediyormuşum gibi geliyor.. Rabb'im affetsin..
Ama beni anlıyorsunuz ya.. O bile yetiyor bana.. Sağolun kızlar.. Bugün böyle patladımişte.. Bazen artık dayanamıyorum, böyle patlamalar yaşıyorum..
Hakkınızı tekrar helal edin.. İnşaAllah güzel şeylerden bahsedeceğimiz günlerde gelir.. Rabb'im büyüktür, bunca Kudretin sahibidir.. Bizede o yüce kudretinden, merhametinden bağışlayacaktır elbet..

Hayır canım yapmıyorlar.. Ayık olmak zorundaymışsın ki, sende olacak her değişikliği görmeleri gerekiyormuş.. Ben atak geçirdim, gördüler işte.. Ne oldu? Hem zaten o ameliyat kesin çözüm olsa, geen sabreder yaptırırm ama kesin çözüm olup olmayacağıda belli değil..

helal olsun tatlım yaaa aşk olsun sende helal et... keşke elimizden fazlası gelseeee....
isyan değil be yavrum paylaşmasak daha da patlicaz zaten çevremizdekiler ne yazık ki anlamıyorlar onlarda haklı yaşamayan bilemez...
biz burdayız canım benim yalnız olmadığını unutma az yada çok bizde benzer şeyler yaşıyoruz...
ayık ameliyatta zor yaaa ben bu yüzden epidural bile istemiyorum çare olucağından emin olsak nil sık dişini yaptır dicem ama oda belli değil diyosun bende şaştım kaldım walla...............................................

Evet, 2 hafta sonra randevum var psikiyatride.. Olmayacak böyle.. KOnuşacağım onlarla.. Birde 20 mg. ile hamilelik yaşayalım bakalım.. Ama benim bu çarpıntılarımın nedeni bulunmadan, benim bu ataklardan kurtulmam mümkün değil.. İstersem ilacımı 50 mg. a çıkarayım..

Yahu birde 4 saat sürüyor.. Ben hadi dayandım 1 saat, 2 saat.. 4 saat nesıl dayanayım.. 2 gün önce ayrıntılı ultrasonda atak geldi bana.. O masada yatmak bile yetti.. Artık zor yani benim için...

Çok sağol birtanem yaa.. Biliyorum sizler burdasınız, beni anlarsınız ama benim psikolojim işte.. Anlattıkça rahatlamak yerine dahada kötü hisseidyorum kendimi.. Herşeyin üstüne yokmuş gibi bir örtü çekmek daha iyi geliyor bana.. Güya adam yerine koymuyorum bu hastalığı.. hIh.. Kendimi yiyorumda haberim yok..

Amaaaan .. Boşverin yaa... Ben şimdi çamaşır asmaya gideceğimdeee... Nasıl gideceğim... Bir vinç gelse kaldırsa beni anca..

aynen tatlım bir check-up yaptırsan belki orda çıkar nil ya??

aynen tatlım bir check-up yaptırsan belki orda çıkar nil ya??

Valla dün eşimde diyordu.. Önümüzdeki haftalarda gidelim iyi bir araştırtalım seni diye.. Bende hamileyken hiçbirşey yapamayız dedim.. Bebek doğunca sanırım yine en baştan başalyacağım bu araştırma işine.. Gerekirse check-up.. Ama bu check-up lara da güvenmiyorum ben.. Babam yaptırmıştı zamnında.. Hiçbirşey çıkmadı.. -6 ay sonra babam kalp krizi geçirdi.. Kalp damarlarından biri %90 biri %70 kapalıymışş.. Ne anladımki ben bu check-up tan.. Ama denemekte yarar olabilr..
Bakalım gelecek günler neler getirir.. İnşaAllah, hiçbirimizde sorun kalmazda.. Hastane yolarında derbeder olmayız.. Şifayı verecek olan Allah.. O "ol" deyince olacak.. Yeterki ol desin rabb'im..

Ayyy Nil ya hani böyle sarılasım geldi sana!!!!
Şu yemek olayı hakkında ben kardiyolojiye gitmeni öneremiycem çünkü bişey çıkmıcak...Benim tek öğünle sıkıntım var kahvaltı senin 3 öğünle farkımız bu..Her sabah kahvaltıdan sonra hadi çarpıntım olmasa bile o hızlı atışını kulaklarımda tüm zerrelerimde duyuyorum.Bunun çok yemekle alakası yok az yesen de çok yesende senin onu beklediğin vakit o atak o sıkıntı çarpıntı geliyor.Bilinçaltımızdan yemekten sonra atak geçireceğim komutunun silinmesi gerekiyor..Maddi durumunu bilmiorum ama bunu ya iyi bir psikolog yada iyi bir ilaç çözer..Ben ilaç kullandığım 2yıl atak matak gelmedi çarpıntı geldi ama onu da telaşsız atlattım nasıl başardıysam ben yalnız uçağa bindim ya!Bu size normal gelio olabilir ama ben şu an bunu hayal bile edemem o kadar uzak o kadar imkansız.Aman ben bunu yaptım 2 yıl evvel!
Bebeğimin hareketi bile rahatsız edior demişsin..Altı buçuk aylıktım mayısın son haftası..psikiytri kliniğinde doktor bekliorum kızımda tekmelior ama ağlıycam ter döküorum o hareketler bana nasıl sıkıntı veriyor..Yüce Rabbim o nasıl bir psikolojidir ya!O günkü terapi bana çok ii gelmişti ve seanstan çıktığımda bambaşka bir ruh halindeydim..
Şimdi doğuma 3 haftam kaldı ve farklı korkulara sahibim..İğneler,narkoz,ameliyathane,kendimi kaybetme korkusu...En ufak bi atak geldiğinde ne yapacağımı şaşırıyorum kendimi ordan oraya atıyorum.Zaten beyine yanlış sinyal gitmiş acil durum die e ben bunu iki katına çıkarıyorum..Ben de kuran okuorum duamı bırakmıyorum elhmdllh fakat fiili olarak da çaba gerekiyor bunların yanında...Nil sana mutlaka yol gösteren birisi lazım adım adım yenmemiz gerekiyor bu rahatsızlığı senin geçirdiğim hemen hemen tüm evrelerden geçtiğimi gördüm yazılarını okuduğumda bunlar kolay başa çıkılacak şeyler değil..Nerede yaşıordun sen?

ewet nil insanın üstünde sorumluluk olunca daha kötü oluyor.9.5 yaşında oğlun varmış Allah bağışlasın bizim daha ilk inşallah.dahada kötü olmayız.bende senin gibi sorunlarımdan bahsetmekten hoşlanmıorum.kimsenin anlıcagınıda düşünmüorum.o yüzden dışardan bakıldıgında beni herkes sakin sogukkanlı kararlı başarılı bi insan olarak görüyor.çünki diğer yüzümü hiç kimse bilmiyor.eşime bile çok kötü olmadıkça belli etmiorum.kimsenin bana acıyarak bakmasını istemiyorum.Allahım aklımızla imtihan etmesin.ölene kadar aklı başında olmayı nasip etsin.bende panik atakla beraber opsesiflik ve anksiyetede var.taktımdı takıorum bişeye.huylarımdan hiç memnun değilimde işte atsan atılmıo satsan satılmıo:)Allaha sıgındık Allah büyüktür.hep bizden daha kötü olanlara bakıp şükretmekten başka çaremiz yok.Allah daha beter hastalık vermesin.öle bişeyki bu hem yaşamaktan korkuosun hem ölmekten.hayırlısı be ne diyelim herşeye ragmen hayat güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…