Günaydin aday,
nasilsin.ben burdayim.sahura poaca yapiyim diyorum kendimi toplayip.varmi tavsiye edebilecegin bir tarif?benim tarif biraz sert oluyor.pofuduk olmuyor.esimde ben rahatsizim diye yazik sefil oluyor. mutlu olur diye düsündüm.dermanim olursa yapacagim.peynirli poaca diye düsündüm.gece o saatte hic halim olmaz en iyisi ögleden sonra yapiyim.
Merhaba arkadaşlar.ben de aranıza yeni katıldım. doğum konusunda çok tedirgin arkadaşlar vardı şuan sadece onlar için yazmak istedim. ben hastanede çalışıyorum ve hamileyim . bende normal doğumdan korkuyorum ama epidural sezeryan olan 4-5 arkadaşım var hepside çok memnun kalmışlar.bende öyle planlıyorum. tabiki heycanlanacağız ama çok şidddetli olrsa zaten sakinleştirici iğne yapıyorlarmış merak etmeyin.arkadaşın biri titremeye başlamış ona hemen sainleştirici yapmışlar. merak etmeyin sadece doktora güvenin.
iyi Allah razı olsun.sana yardımcı olur doğuma kadar cnm.benimki ilk aylarda midem bulanırken bişey yapamıorum die laf sokuodu.şimdi güya bayramdan sonra gelip halılarımı yıkicak evimi temizlicek.bakalım yakınız ama şimdiye kadar canın bişey çekiomu die sormadı.oda yogun yazın bag bahçe yapıolar ama sorsa mutlu olurdum hemen yap getir dicek halim yok.şimdi ip istiyo benden yelek örecekmiş bana.ipinide alsaya:)kayınpeder biraz cimridirde kadında haklı napsın bi geliri yok.ayy iftar ayak dedikodu yaptım.ama nasılsa siz tanımıosunuz bişey olmaz:)))
Bu kitabı ancak netten bulurum ben.. Burada zor... İnşaAllah bulabilirim..
Evet, haklısın.. Adam gibi bir psikolog bulmalıyım. Eğer doğumla geçmezse veya hafiflemezse tabii.. Şimdiden araştırayımda, bir köşede dursun..
İşte efrah, ben aynen o senin anlattığın durumdayım şu an.. Bakalım ne zaman çıkarım artık..
Rabb'im hepimize rahatlık versin, içimizi genişletsin...
Merhaba arkadaşlar.ben de aranıza yeni katıldım. doğum konusunda çok tedirgin arkadaşlar vardı şuan sadece onlar için yazmak istedim. ben hastanede çalışıyorum ve hamileyim . bende normal doğumdan korkuyorum ama epidural sezeryan olan 4-5 arkadaşım var hepside çok memnun kalmışlar.bende öyle planlıyorum. tabiki heycanlanacağız ama çok şidddetli olrsa zaten sakinleştirici iğne yapıyorlarmış merak etmeyin.arkadaşın biri titremeye başlamış ona hemen sainleştirici yapmışlar. merak etmeyin sadece doktora güvenin.
bu arada bende 20 haftalık hamileyim.benimden ilk günden beri sabahları sıkıntım oluyo.sıkıntı ile uyanıyorum.psikiyatri ile görüştüm.Hormonal olması normal dedi.sadece biraz fazla diğerlerine göre dedi.korkma dedi.ilaç kullanmanı tavsiye etmem dedi.bende yaşadığım sıkıntının bebeğe bir zarar vermesinden korkuyorum dedim.Senin vucudun bebeğe ne kadar zarar verebilirki ilaçların yanında dedi. benimki de böle arkadaşlar..
cnm nedense benim yaptıklarımda sert oluyor.millete gidince yiyorum.çok güzel ben yapınca sert oluyor.geçen annem istanbuldan poğaça göndermişti pastanedeki gibi olmuştu.tarifini almadım bugün konuşursak isterim.bende börek yapmayı düşünüorum.ama sahura kalırmı bilmem daha sırada iftar var:)
sağol cnm desteğin için.hastanedesin demek.istege baglı sezeryan varmı.sırf anne korkuyor die yapılabiliyor değilmi.sen ebe felan değilsin dimi.bu arada hoş geldin.
bu arada bende 20 haftalık hamileyim.benimden ilk günden beri sabahları sıkıntım oluyo.sıkıntı ile uyanıyorum.psikiyatri ile görüştüm.Hormonal olması normal dedi.sadece biraz fazla diğerlerine göre dedi.korkma dedi.ilaç kullanmanı tavsiye etmem dedi.bende yaşadığım sıkıntının bebeğe bir zarar vermesinden korkuyorum dedim.Senin vucudun bebeğe ne kadar zarar verebilirki ilaçların yanında dedi. benimki de böle arkadaşlar..
şimdiden başla nilcim doğumu bekleme zaten sana terapi hamilelikte lazım..
ya bu kalp sesimi ben neden kulaklrımda hissediorum çok sinirim bozuluor ağlıcam şimdi
Hayır ebe değilim canım.sosyal çalışmacıyım.ya şöyle bir durum var sen istemediğin korktuğun müddetçe doktor zorla seni normal doğuma sokamazki..panik rahatsızlığını biliyorsa bu durumu baz alarak sokamaz zaten.sen de de vardı dimi bu arada panik bozukluk?
Evet, doğru söylüyorsun.. En müsait zamanda gideceğim bende psikoloğa.. Bir bulayımda önce.. Hiç oılmazsa, bulana kadar devletteki psikoloğa başlayayım.. Boş kalmamış olurum..
Sorma o kalp sesini. Yaa ben evvelden hiç duymazdım, şimdi hep aklımızda ya ondan mı duyuyoruz acaba? Birde şey var, efrah.. Anlatsam anlayabilir misin? Heni çarpıntı değilde.. Kalbin gene 80-090 atarda, öyel bir sert vurur ki, nefes darlığı yaşarsın.. Ama nabız yükselmesi yoktur.. Sadece çok fazla sert atımlar vardır.. İşte ben öyle de oluyorum sık sık.. İşte daha çok o zman nefes darlığı yaşıyorum.. Araştırdım ama bulamadın neden olduğunu.. Gidince doktora soracağım.. Sert atım neden olur diye...
bugün duygu yok izin günümü acaba.bizde akşama iftara davetliyiz.cnm sıkılıo.kayınpeder aldı arabayı lazımmış.kapının önünde araba olmayınca kendimi güvende hissetmiyorum.tabi düşünen kim uyuz oluorum bazen.
Kizlar ben 6. Ayima girdigimde panik atak yasdim daha once iki yil tedavi gormustum iyiyim diyip birakmistim ve artik dayanamaz oldum boynum kafam uyusuyo kalbim bi sikinti geliyo bIr heycan piskiyatrie gittim selectra verdi onceki gibi degilim ama halen yokluo ilaci kullanali bir ay olcak napcam bilmiyorummm
Canim msjima cevap yazdigin icin tesekkur ederim kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki. Etrafimda kimse beni anlamiyo gecer vesvese yapiyosun biseyin yok dio ve ben daha kotu oluyorum ilacim c grubu ve en hafif ilacmis ama bu seferdE bebegime bisey olcak die korkuyorum benim gibi ilac kullanip dogum yapanlar varmis bebisleride sagliiymis cok sukur bana dua edin kizlar bu illeti yasamayan gulup dalga geciyo
Sen Allah'a güven..O istedikten sonra senin kapına hiç ummadığın yerden ummadığın arabayı getirir seni yetiştirir..Arabaya güvenme...
Kizlar ben 6. Ayima girdigimde panik atak yasdim daha once iki yil tedavi gormustum iyiyim diyip birakmistim ve artik dayanamaz oldum boynum kafam uyusuyo kalbim bi sikinti geliyo bIr heycan piskiyatrie gittim selectra verdi onceki gibi degilim ama halen yokluo ilaci kullanali bir ay olcak napcam bilmiyorummm
tabiki Allaha güveniyorum cnm.ama ben köyde yaşıyorum.atııgımız adım arabayla market pazar hastane herşey.taksi çevirmek imkansız yani.panik atak hastaları her yönden kendini güvende hissetmek ister bilirsin.hele birde hamileyken.