Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

cnm nedense benim yaptıklarımda sert oluyor.millete gidince yiyorum.çok güzel ben yapınca sert oluyor.geçen annem istanbuldan poğaça göndermişti pastanedeki gibi olmuştu.tarifini almadım bugün konuşursak isterim.bende börek yapmayı düşünüorum.ama sahura kalırmı bilmem daha sırada iftar var:)

sağol cnm desteğin için.hastanedesin demek.istege baglı sezeryan varmı.sırf anne korkuyor die yapılabiliyor değilmi.sen ebe felan değilsin dimi.bu arada hoş geldin.

Canım ipini sen beğen rengini filan die demiştir :) Ya dünya iyisi de olsa anne gibi olmuyor..

şimdiden başla nilcim doğumu bekleme zaten sana terapi hamilelikte lazım..

ya bu kalp sesimi ben neden kulaklrımda hissediorum çok sinirim bozuluor ağlıcam şimdi

Duygu hoşgeldin..Sıkıntım oluor derken?Sanırım senin gebelik hormonlarıyla alakalı sıkkıntılar..Allah panik atak vermesin canım bebeğin hayırlı olsun Allah sağlıkla eline versin inş..

Hayır ebe değilim canım.sosyal çalışmacıyım.ya şöyle bir durum var sen istemediğin korktuğun müddetçe doktor zorla seni normal doğuma sokamazki..panik rahatsızlığını biliyorsa bu durumu baz alarak sokamaz zaten.sen de de vardı dimi bu arada panik bozukluk?

evet sıkıntım oluyor.nasıl?6 da uyanıyorum.göğsümün altında diyafram mide o arada bir sıkışmışlık hissediyorum.uyumaya devam etmek istersem daha çok ağrı hissediyorum. bende kalkıp tv falan izliyorum.benim kaygılarım çok oluyo. aman yediğime dikkat edeyim.sebzeleri iyi yıkayım ete çok dokunmayayaım,iyi pişireyim.(toxoplazma bağışıklığım yokmuş onun için dr dikkat et demişti.)yaşadığım korku bebeğe zarar veriyor mu.....vs vsssssss psikiyatrist ark. ile konuştum işte bende onun için..napalım herhalde çekicez kucağımıza alana kadar allaha dua etmek 1. yapacağımız şey..

Hoşgeldin aramıza.. Sıkıntılısın ama anladığım kadarıyla panik atakl cinsinden bir sıkıntı değil di mi.. Aman olmasında zaten.. Rabb'im kolaylıklar versin.. Bak, ne rahatlatıcı konuştun.. O an sakinleştirici verir diyorsun.. Eğer insaflıysa verir belkide.. Ben kalbimdne ablasyon ameliyatı olurken, çok heyecan yaptım, iyi değilim dediysemde "bişey olmaz, bişey olmaz" diye soktu beni ameliyata.. Masada atak geçirdim.. Sonrada bir sürü hakaret etti bana doktor.. "Çok nazlısın sen, aman öldün sanki " falan.. Hemde özel hastanedeydi ve özel doktorumdu.. Ve paralı ameliyuattı.. Ayy benim asıl sorunum doktorlara güvenmiyorum yaa.. O gün ne hallere soktu ya beni.. 10 yıldır yendim dediğim panik atağım, o gün başladı tekrar zaten.. Hakkımı asla helal etmiyorum..

Bu arada sen özelde mi çalışıyorsun, devlette mi..

Allah yardım etsin vcanım benim.. Herkesin sıkıntısı bir başka. Değişik değişik.. Rabb'im hepimize yardım etsin...
İlaçsız idare edebilirsen ne mutlu sana.. Bak, biz ilaçsız yapamadık.. Hele ben, ilk 3 ay bile ilaç kullandım.. Rabb'ime emanet yavrum...

şimdiden başla nilcim doğumu bekleme zaten sana terapi hamilelikte lazım..

ya bu kalp sesimi ben neden kulaklrımda hissediorum çok sinirim bozuluor ağlıcam şimdi

Evet, doğru söylüyorsun.. En müsait zamanda gideceğim bende psikoloğa.. Bir bulayımda önce.. Hiç oılmazsa, bulana kadar devletteki psikoloğa başlayayım.. Boş kalmamış olurum..

Sorma o kalp sesini. Yaa ben evvelden hiç duymazdım, şimdi hep aklımızda ya ondan mı duyuyoruz acaba? Birde şey var, efrah.. Anlatsam anlayabilir misin? Heni çarpıntı değilde.. Kalbin gene 80-090 atarda, öyel bir sert vurur ki, nefes darlığı yaşarsın.. Ama nabız yükselmesi yoktur.. Sadece çok fazla sert atımlar vardır.. İşte ben öyle de oluyorum sık sık.. İşte daha çok o zman nefes darlığı yaşıyorum.. Araştırdım ama bulamadın neden olduğunu.. Gidince doktora soracağım.. Sert atım neden olur diye...

ewet cnm var panik bozukluk.ama daha çok kaygı var fazla atak geçirmem ama.kaygılıyımdır her zaman.senin dediğin gibi bendede var takıntılar.bu arada senin takıntıların hamilelikte başladıysa gebelikle ilgilidir.önceden çok takıntılı değilsen takma kafana bebeğini kucagına alınca geçer.gerçi o zaman yine takıntılarımız olur yok az emdi yok çok uyuyo die:)ben aslında normalmş sezeryanmı bilmiorum.normal doğumun da nasıl bişey oldugunu bilmiorumki.dayanamayıp dayanamıycagmı bilmiorum.sanırım buna son haftalardaki psikolojim karar verecek

canım aslında şikayelerim aynı sayılırdı.ilk zamanlar gece uyanıp ağlıyordum.sıkıntı çok şiddetliydi.sabahları vucudumda titreme oluyordu.kalbim hızlı hızlı çarpıyordu.uyanınca aklıma gündüz yaşadığım korkular pat pat geliyordu.şimdi daha rahatım ama sabahları sıkıntı devam ediyor.kalp atış hızı benimde yüksek ama önemsemiyorum.arkadaşlar sizde çok önemsemeyin çünkü kan miktarı hamilelikte artıyor.enerji fazla sağlanması ve bebeğe kan akımı rahatlaşsın diye.bunun bu şekilde olması doğal.ama kalbe odaklanıp hızlı çarptığına odaklanırsak,hızlı attığını hissedip heyecanlanıyoruz.tabi heyecanlanınca daha da artıyor.
bu arada sizin nasıl şikayetleriniz vardı ve ilaç kullanan ve kullanmayan var mı?
bu arada doktorlara güvenemiyorum diyen arkadaş haklı olduğunu düşünüyorum bazı dr.lar anlayışsız ama kendi dr.nu secerken güveneceğin bir dr. seçmeni tavsiye ederim.yoksa hamilelikteki bütün sorumluluğu kendin üstlenecek ve kimseden destek alamadığın için yorulacaksın.bu arada benim arkadaşım epidural sezeryan yaptırmıştı.doğum esnasında vucudunda titreme olmuş ve o zaman sakinleştirici yapmışlar. merak etme ama doktoruna güvenmeye çalış..

Ah canım benim o zıkkımın adı ekstrasistoller...bu başlık altında arat bilgilenir rahatlarsın...

bugün duygu yok izin günümü acaba.bizde akşama iftara davetliyiz.cnm sıkılıo.kayınpeder aldı arabayı lazımmış.kapının önünde araba olmayınca kendimi güvende hissetmiyorum.tabi düşünen kim uyuz oluorum bazen.

Sen Allah'a güven..O istedikten sonra senin kapına hiç ummadığın yerden ummadığın arabayı getirir seni yetiştirir..Arabaya güvenme...

Kizlar ben 6. Ayima girdigimde panik atak yasdim daha once iki yil tedavi gormustum iyiyim diyip birakmistim ve artik dayanamaz oldum boynum kafam uyusuyo kalbim bi sikinti geliyo bIr heycan piskiyatrie gittim selectra verdi onceki gibi degilim ama halen yokluo ilaci kullanali bir ay olcak napcam bilmiyorummm

Hoşgeldin canım aramıza gelmeyeydin iyiydi ama imtihan işte seni de bulmuş..
Hikayen benimkine çok benziyor ben de 6. ayımda büyük bir atak yaşadım ve daha önce iki yıl tedavi görmüştüm..

Öncelikle sakin olacaksın..Uyşmaların geldiğinde bunlardan korkup atağının şiddetini artırmak yerine üzerine gelen bu hali kabul edip 5 10 dakika sonra geçecek şeklinde kendine rahatlatmalısın..İlacını iyice araştır gebelik de güvenliyse ilacınla beraber kalan 3 ayını sağ salim geçirirsin inş..

Canim msjima cevap yazdigin icin tesekkur ederim kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki. Etrafimda kimse beni anlamiyo gecer vesvese yapiyosun biseyin yok dio ve ben daha kotu oluyorum ilacim c grubu ve en hafif ilacmis ama bu seferdE bebegime bisey olcak die korkuyorum benim gibi ilac kullanip dogum yapanlar varmis bebisleride sagliiymis cok sukur bana dua edin kizlar bu illeti yasamayan gulup dalga geciyo

Biz dün de bu konuyu konuştuk..Yaşamadan anlaşılması çok güç bir durum kendini anlatmaya çalışmaya...Gel bizimle dertleş biz birbrmzi anlarız ancak..İlacın hafifmiş elbette çok sağlıklı olacak bebeğin burada duygu arkadaşımız da var ilaçlı hamilelik geçirior..Bebebğine bişey olmayacak Allah'ın izniyle..Sen iyi olacaksın ki bebeğin de iyi olsun..Bunun için ilaçsa ilaç...
Evet ben de kendimi çok çaresiz hissediorum ama motive olmak zorundayım başka çaremiz yok enerjimiz bazen düşük bazen orta idare edioruz bi şekilde atlatıcaz inş..

Sen Allah'a güven..O istedikten sonra senin kapına hiç ummadığın yerden ummadığın arabayı getirir seni yetiştirir..Arabaya güvenme...

tabiki Allaha güveniyorum cnm.ama ben köyde yaşıyorum.atııgımız adım arabayla market pazar hastane herşey.taksi çevirmek imkansız yani.panik atak hastaları her yönden kendini güvende hissetmek ister bilirsin.hele birde hamileyken.

geçmiş olsun cnm.umarım son üç ayınıda sorunsuz atlatırsın.Allah yardımcımız olsun hepimizin.ilacı dert etme doktor verdiyse demekki gebelikte kullanılabilinir.

Biliorum kuzum ama her araba olmadığında kendini güvensiz hissetme die dedim..Ben de 2 aydır köydeydim ve kanama riskim vardı biliosun en yakın hastane 2 saat..Allah arabası olan birini gönderir demeye çalıştım hep..yanlış anlama kuzum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…