Merhaba Arkadaslar,
umarim herkes iyidir.bu aralar pek yazamadim.kendimi iyi hissetmiyorum pek.icim daraliyor.bazen cok umutsuzluga kapiliyorum.sonra sizin yazdiklarinizi okuyunca biraz iyi geliyor.günlerim biribirinin hep ayni geciyor sanki.cok sikiliyorum.ve zaman daha hizli ilerlesin diliyorum.calismayinca daha sikici ve yavas geciyor zaman.6 haftadir raporluyum resmen.agustosun 14 ünde resmi annelik iznim basliyor.o zamana kadar raporumu uzattiracagim artik.degil ise gitmeye kendi evimin isini yapmaya mecalim yok,kendi cocuguma bile cok zorlanarak bakiyorum.malum daha cok kücük.babasi ilgileniyor aksamlari biraz iste,ise gitmeden.tansiyonum cok düsük benimde.o da extra halsizlik yapiyor.doktorlar yüksekten iyi diyorlar ama cok yoruyor insani.persembe günü seker doktorunda randevum var bakalim.belki insülin ignesi vurunmam gerekebilir.aclik sekerim hep 105.hayirlisi artik.asagi yukari 6 haftam kaldi sezeryana.hic gecmiyecek gibi geliyor.
atak geldiği anda çarpıntım oluyor ama bayağı yükseliyor 170 leri gördüğümü biliyorum...ama hamilelikte o kadar olmadı..içimde müthiş bir sıkıntı ölüyormuşum gibi..beynim uyuşuyor içimde bi sıcaklık titreme..göğsümde kolumda ağrı...daha ne sayıyım yoğun ataklarım böyle geçiyor..ama hafif ataklarda sadece sıkıntı bişey olacakmış gibi hisler duyuyorum..oda bu aralar sıklaşmaya başladı...
Merhaba Arkadaslar,
umarim herkes iyidir.bu aralar pek yazamadim.kendimi iyi hissetmiyorum pek.icim daraliyor.bazen cok umutsuzluga kapiliyorum.sonra sizin yazdiklarinizi okuyunca biraz iyi geliyor.günlerim biribirinin hep ayni geciyor sanki.cok sikiliyorum.ve zaman daha hizli ilerlesin diliyorum.calismayinca daha sikici ve yavas geciyor zaman.6 haftadir raporluyum resmen.agustosun 14 ünde resmi annelik iznim basliyor.o zamana kadar raporumu uzattiracagim artik.degil ise gitmeye kendi evimin isini yapmaya mecalim yok,kendi cocuguma bile cok zorlanarak bakiyorum.malum daha cok kücük.babasi ilgileniyor aksamlari biraz iste,ise gitmeden.tansiyonum cok düsük benimde.o da extra halsizlik yapiyor.doktorlar yüksekten iyi diyorlar ama cok yoruyor insani.persembe günü seker doktorunda randevum var bakalim.belki insülin ignesi vurunmam gerekebilir.aclik sekerim hep 105.hayirlisi artik.asagi yukari 6 haftam kaldi sezeryana.hic gecmiyecek gibi geliyor.
duygucum ben 16 kilo almıştım.7 kilosu gitti şimdilik.ama eski pantolonlaımın hiçbiri olmuyor..
mrb.bnde panik atak rahatsızlığım vr korkularım kaygılarım çok fazla yeni hamileyim napıcamı bilmiorm umarım senin gibi hafif atlatırım
kız biz genelde olumsuz yazıoruz nasıl iyi gelior sana. :)şaka bi yana çok ii anladım seni ben de kendimi sürekli motive etmeye çalışıorum nasıl geçecek 3 hafta diorum sanki böle sınırdayım gibi hissediorum en ufak bi tansiyon düşüklüğü bi fenalaşma benim moralimi sıfırlıyor..Sende bir de bebe var Allah kolaylık versin cnm ..
kuzucuklarım günaydın bu arada
efrahcigim dogrudur, genelde olumsuz seyler yaziliyor hepimiz tarafindan.ama buraya girince, okuyunca insan yinede yalniz olmadigini hissediyor iste.benimle ayni yada benzer seyleri yasayan birileri var diye düsünüyorsun.ne demisler acilar palyasildikca hafiflermis.belki hic bitmiyor ama destek bazen iyi geliyor insana.cünkü cevrendeki herkes bazen esin dahil bu lanet hastaligi anlamiyor,kücümsüyor,kaile almiyor, dalga geciyor,hastaliktan bile saymiyor, simariklik diye nitelendirenler bile var.buna bazen doktorlar bile dahil canim ne yazikki.anliyacagin bizi bizdn baska kimse anlamiyor, anlayamazda.
kuzucuklarım günaydın bu arada
mrb.bnde panik atak rahatsızlığım vr korkularım kaygılarım çok fazla yeni hamileyim napıcamı bilmiorm umarım senin gibi hafif atlatırım
efrahcigim dogrudur, genelde olumsuz seyler yaziliyor hepimiz tarafindan.ama buraya girince, okuyunca insan yinede yalniz olmadigini hissediyor iste.benimle ayni yada benzer seyleri yasayan birileri var diye düsünüyorsun.ne demisler acilar palyasildikca hafiflermis.belki hic bitmiyor ama destek bazen iyi geliyor insana.cünkü cevrendeki herkes bazen esin dahil bu lanet hastaligi anlamiyor,kücümsüyor,kaile almiyor, dalga geciyor,hastaliktan bile saymiyor, simariklik diye nitelendirenler bile var.buna bazen doktorlar bile dahil canim ne yazikki.anliyacagin bizi bizdn baska kimse anlamiyor, anlayamazda.
günaydin duygu.nasilsin.umarim hersey yolundadir.ikimizin haftasi ayni, bakalim kim önce doguracak.gerci benim sezeryan olacak kesin.senin belli degildi tam degilmi.bu arada nekadar annelik izni hakkin var senin?türkiyede bu isler nasil?hem özel sektördesin.burda yani almanyada 3 yila kadar kalabiliyorsun.orda nasil?sonra kim bakacak bebegine?en az 1 yil yaninda kal, öncesinde ayrilmak aradaki bagi olumsuz etkilermis dedi bana piskolog.ben 15 aylikken oglum ise baslamistim.sen nasil yapacaksin?
Çok haklısın kuzum.Anlaşılamamak bizim kaderimiz eşimiz kankamız en yakınımız neler hissettiğimizi anlayamıor malesef onlara sıkıcı gelior hayatı kendim
ze zehir ettiğimiz düşücesindeler..Yaşamayan bilemez kızmamaya kırılmamaya çalışıorum Allah düşmanıma vermesin bu rahatsızlığı..Neyseki birbirimize destek oluoruz...
Günaydın kuzum nasılsın? Son haftan değilmi?
Evet kuzucum son haftam şu haftayıda bir atlatsam Allah ın izniyle dün bir müşteriyle tartışma yaşadım şikayet etmiş benidayanamıyorum artık herşey batmaya başladı ağırlaştım zaten kuzum iyice ya...
ayyyy nisannnnn o kadar iyi anlatmışsın ki içimi okudun resmen aynen kesinlikle katılıyorum kimsenin bizi anlamadığı konusuna walla
idare ediyorum nisancım sağol... benimde sezeryan olucak canım birbirimize anlatırız Allah ın izniyle... Türkiyede doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta ücretli 6 ayda ücretsiz izin hakkın var cnm... ben sigortadan ücretli olan kısmın parasını aldıktan sonra bir aksilik çıkmazsa işten ayrılmayı planlıyorum... kızımın en azından kreş çağına gelene kadar yanında olmak ona ben bakmak istiyorum zaten bakabilecek kimsede yok açıkçası...
Evet kuzucum son haftam şu haftayıda bir atlatsam Allah ın izniyle dün bir müşteriyle tartışma yaşadım şikayet etmiş benidayanamıyorum artık herşey batmaya başladı ağırlaştım zaten kuzum iyice ya...
Adaycigim, sordugun soruda ayri bir spekülasyon konusu.doktorlar ilk hamileligimde. bebek iri diye basimin etini yediler ve bunu sürekli hafif yüksek sekere baglayip durdular.sonucta 34+5 haftamda agir bir gebelik zehirlenmesi gecirdim ve acil sezeryana alindim.oglum 51 cm ve 3200 gr. dogdu.yani erken dogmus demeye sahit lazimdi.fakat dotorlarin iddia ettigi gibi orantisiz bir irilik degildi bu.cocugun kafasi büyük diye moralimi bozmuslardi.dogunca bir baktik bebegin her yeri büyük, e soya cekim dedik.babam iridir.bende iriyim.kocam uzun.bebek resmen normal haftasinda doganlarla ayni kilodaydi, bazilarindan kilolu idi hatta.sekerden kaynakli bir ariza cikmadi onu soruyorsan allaha sükür,erken dogdu ama motorik acidan cok geri degildi.bir kere küveze girmedi, kendi akciger solunumu yapti, herseyi gelismisti.sadece süt icmede sorun yasadik oda iki hafta sonra düzeldi.bugün oglum 22 aylik ve halen bayagi iri bir bebk yada cocukmu desem artik.onu ilk kez gören herkes, 22 aylik oldugunu bilmeden 2,5 yasinda felan tahmin ediyor hep.cocugun tipi öyle.her yeri büyük ayaklari felan.demekki iri yapili bir erkek olacak ilerde.doktorlarin seker muhabbeti fos cikti bu nokatada.simdi bu ikinci gebeligimdede bebegin iri diyorlar, seker diyorlar, ama napiyim benim cocuklarim iri demekki diyorum.salt sekere baglamiyorum.saglik acisandan sorunsiz dogdu ilk bebegim, varsin iri olsun napiyim.allah vergisi bence.halen yasitlarinin tepesinden bakiyor.bu ikincide tahminimce biraz öyle.ama doktorlar iste illa birseyi birseylere baglayacaklar.allah eksikliklerini vermesin ama bazen de cok abartiyorlar.kontrol altinda tutmaliyiz tabi sekerimizi, tehlkeli sinirlara ulasirsa dogru hastane eyvallah ona lafim yok.sende düzenli ölctür imkanin varsa.tedbir herzaman iyidir ama biraz yüksek diye felaket senaryosu yazmanin da alemi yok.beslenmene dikkat et cok yemek yiyoersan yada tatliya düskünsen.bende o da yok neye dikkat ediyimki.Allaha emanetiz, bizde kuzularimizda.
günaydın cnm hayırlı haftalar inşallah.kuzucuklarım günaydın bu arada
Herkes burda ne güzel..Duygu ya artık çok hassasız çekemezsin müşteri filan..
Adayımcım günaydın kuzum...ay içim acıdı kardiyoloğun söylediğine ya offf....bu hastalık gerçekten çok sinir bozucu..
ewet dioki eskiden hep beden gücü ile çalışma vardı insan yoruluodu kafasına takcak bişey bulamıodu masa başı işler çoğaldı dio.bu hastalıklar çıktı dio.bende mitral kapak prolapsusu var dedim.baktı yok dedi hiç bişey.nefesin daralınca çarpıntın olunca ilk baktırman gereken tsh olsun dedi.benim yüksekya biraz.
ay yine çok sıcak iftara kayınpeder gelcekmiş.misafir gelmesini hiç istemiyorum offffffffff
tüh ya bu halde de misafir çekilmezkiama bi kere yakalandıkmı da geçmio işte..
aynen öle cnm çok sıkıldım yaa hamilelikten sıcaklardan panik ataktan insanlardan misafirlerden alıp başımı gitsem.bekarlık sultanlıkmış yaa ye iç yat:)
ben de dile getiremiorum malesef şefkat tokadı yemekten ,fena bişeyle imtihan olmaktan korkuyorum ama çok zorlandım gerçekten..Güle oyanaya hamilelik geçiren,güle oynaya hayat geçiren insanlara çok özeniorum...
kimse yüzünden kendini yipratma duygucugum.bütün insanlar memnun edemezsin zaten.canina yazik.önemli olan bebegin ve senin sagligin su anda.hic takmamaya calis mümkünse.kizini kendin büyüteceksin ne güzel.burda 12 aydan itibaren alan kresler var.bunlar 12-36 ay grubuna bakiyor sirf.benimde bakacak kimsem yoktu.bende bakici anne fikrine ters bakiyordum, istemiyordum.krese verdim 15 aylikken, iste 6 ay gitti.güzelde uyum saglamisti aslinda.ama hamile kaldim, malum artik evdeyim diye 1 ay önce aldim kresten.hem götürecek ve alacak gücüm yok malum, son haftalari yasiyoruz.hemde maddi acidan cokta ucuz degil.yas büyüdükce fiyat düsüyor burda canim.bu hamileligim süpriz gelince, yanimda kalsim dedim.cocuguma ben bakarim dedim,bütün korkularima ragmen.insanin cocuguna kendinin bakmasindan daha güzel birsey yok.burda ücretli izin 1 sene.avantajliyiz demekki.bende kararsizim.belki bende ise 1 sene sonra hemen dönmem.emin degilim zaman ne getirecek.ama bu 1 senede maasinin tabiki tamamini degil %65 ini aliyorsun.hic yoktan iyidir napalim.
annem 65 km uzakta oturuyor bakamaz cocuklarima, zaten kendide calisiyor.kayinvalidem türkiyede zaten cocuk bakmakla arasida hos degil.o yüzden kimseden fayda yok.mecbur is hayatimiza ara verecegiz.gerci göreceksin kizini kucagina aldiginda, dünyanin en iyi isini en iyi maasla teklif etseler gözün görmeyecek canim iddia ediyorum
aynen cumartesi kardiyolojiye gittim panik atakdan da bahsettim.istanbulda yaşıodum önceden die lafı geçti bu istanbulda yaşıyan hanımların yarısı panik atak dio.bu kadar sıkıntı etcek ne var felan dio.valla kendimizden başka herkesi düşündüğümüz için sorumluluk duygularımız çok fazla geliştiği için panik atak olduk zaten.belkide etrafımızda bize inanan bi yakınımız olsa yargılamadan destek olsa daha rahat edicez.
tatlıya düşgün degilim canımda sık sık fazla yiyemiorum.sabah 12de kahvaltı yapıorum bebiş aç kalıo 12 ye kadar.şekerrde sık ve az yemek önemli sanırım.evde aletim yok ölçtürmek için.saglık ocagında açlık ölçtürsem yetermi bide yemekten sonramı ölçülüo hiç bilmiorumki.neyse hayırlısı bakalım.
günaydın cnm hayırlı haftalar inşallah.
Herkes burda ne güzel..Duygu ya artık çok hassasız çekemezsin müşteri filan..
Adayımcım günaydın kuzum...ay içim acıdı kardiyoloğun söylediğine ya offf....bu hastalık gerçekten çok sinir bozucu..
ewet dioki eskiden hep beden gücü ile çalışma vardı insan yoruluodu kafasına takcak bişey bulamıodu masa başı işler çoğaldı dio.bu hastalıklar çıktı dio.bende mitral kapak prolapsusu var dedim.baktı yok dedi hiç bişey.nefesin daralınca çarpıntın olunca ilk baktırman gereken tsh olsun dedi.benim yüksekya biraz.
ay yine çok sıcak iftara kayınpeder gelcekmiş.misafir gelmesini hiç istemiyorum offffffffff
ben de dile getiremiorum malesef şefkat tokadı yemekten ,fena bişeyle imtihan olmaktan korkuyorum ama çok zorlandım gerçekten..Güle oyanaya hamilelik geçiren,güle oynaya hayat geçiren insanlara çok özeniorum...
Yine kimseler yok.. Nedense buradakilerle bir elettrikte kuramadığımı hissediyorum.. Siz ne zaman gelip yazışıp çıkıyorsunuz, ben anlamıyorum.. Sizi yakalayabilmekte imkansız..
Dündne beri çarpıntılarımla başım dertte.. Çarpıntı geldiği anda nefes darlığıda geliyor.. Yerler göklere sığamıyorum.. Her yemekten sonra gelmeye başlad artık.. Ben hamile değilkende bu sorrunum vardı ma, şu an çok farklı.. Benim çarpıntılarımın yemekle bir alakası var.. Senelerdir gitmediğim dr. kalmadı, hiçbiri hiçbirşey anlamıyor.. Sabah 1 dilim ekmeğin çeyreğini yiyorum.. Yanında da 4-5 zeytin.. Başka hiçbirşey yok yanında düşünün.. Yinede 10 dk. sonra çarpıntım başlıyor.. Yanlışlıkla yarım dilim ekmek yesem, daha şiddetli çekiyorum çarpıntıyı.. Allah'ım büyüksün.. Ee hamileyiz.. Canımda çekiyor, ştahımda var ama her öğün yarım dilim yiyip kalkıyorum.. Akşam yemeklerim yarım tabak.. Nasıl besleneceğim ben anlamadımki yaa..
Dün akşam yarım tabağı azıcık geçmişim.. Aman Allah'ım saatlerce çarpıntı, nefes darlığı.. Yanınada atak geldi tabii.. Eşim acile götüreyim seni diye ısrar ediyor.. Gitsem ne olacak ki...
Öyle çektim saatlerce.. Moral düştü sıfıra.. Sabahta kalktım, kalbim hala hızlı.. Hareket edemiyorum.. Kolumu kaldırsam, dahada artıyor kalbim.. Hey Allah'ım.. Şifa ver bizlere, şu mübarek günler hatrına Ya Rabb'im.. Asla isyan etmiyorum bende ama nasıl bir bıkkınlık var içimnde anlatamam.. Bu bebeğe nasıl bakacağım diye düşünüp duruyorum günlerdir.. Benim çarpıntım, nefes darlığım geldiğinde bebeği kucağıma falan alamam ben.. Ne olacak bilmiyorum.. Kendimi çok çaresiz hissediyorum...
tatlım ben burdayım burda 5 dk birşey yazmasan kapalı gözüküyorsun...
çok geçmiş olsun tatlım çok az yemek yiyorsun çok yediğinde yapması lazım çarpıntı çok saçma geldi bana yada farkında olmadan bilinç altın yapıyor bir kardiyoloğa gitsen bilemedim walla....
nilcim bebiş doğunca gerekirse emzirmiceksin adam gibi tedavini olucaksın bebeğinin sana daha çok ihtiyacı var doz arttır dicem ama istemiceksin doz artırmak 10 mg hiç almamakla aynı şey bizim kullandığımız ilaçta ben ne zamandır 20 mg alıyorum Allah a emanet bizde istemiyoruz ama... böylede geçmez ki tatlım daha doğumunada var ama genede sen bilirsin...