Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

kız biz genelde olumsuz yazıoruz nasıl iyi gelior sana. :)şaka bi yana çok ii anladım seni ben de kendimi sürekli motive etmeye çalışıorum nasıl geçecek 3 hafta diorum sanki böle sınırdayım gibi hissediorum en ufak bi tansiyon düşüklüğü bi fenalaşma benim moralimi sıfırlıyor..Sende bir de bebe var Allah kolaylık versin cnm ..

mrb.bnde panik atak rahatsızlığım vr korkularım kaygılarım çok fazla yeni hamileyim napıcamı bilmiorm umarım senin gibi hafif atlatırım

canım az kaldı sık dişini biraz daha bir şekilde geçicek bu günler... benimde tansiyonum yükseliyor evet dediğin doğru hamilelikte düşük tansiyon makbulmüş... bu arada sadece tansiyon değil depresyonda aşırı halsizlik yapıyor(( Allah yardımcın olsunwalla birde küçük çocuğun var...

duygucum ben 16 kilo almıştım.7 kilosu gitti şimdilik.ama eski pantolonlaımın hiçbiri olmuyor..

ayyy maşallah ben şimdiden 13-14 kilo aldım daha kaçıncı haftadayım yandım walla şimdi emzirikende verirsin rukiyecim benim aldığım antidepresanda kilo aldırıyor zaten(

mrb.bnde panik atak rahatsızlığım vr korkularım kaygılarım çok fazla yeni hamileyim napıcamı bilmiorm umarım senin gibi hafif atlatırım

çok geçmiş olsun hepimiz ataklı ve hamileyiz... kimimiz ilaç kullanıyor kimimiz kullanmıyor ama inan korktuğuna değmez bir şekilde geçiyor işte... desteğe ihtiyacın olursa biz buralardayız...

efrahcigim dogrudur, genelde olumsuz seyler yaziliyor hepimiz tarafindan.ama buraya girince, okuyunca insan yinede yalniz olmadigini hissediyor iste.benimle ayni yada benzer seyleri yasayan birileri var diye düsünüyorsun.ne demisler acilar palyasildikca hafiflermis.belki hic bitmiyor ama destek bazen iyi geliyor insana.cünkü cevrendeki herkes bazen esin dahil bu lanet hastaligi anlamiyor,kücümsüyor,kaile almiyor, dalga geciyor,hastaliktan bile saymiyor, simariklik diye nitelendirenler bile var.buna bazen doktorlar bile dahil canim ne yazikki.anliyacagin bizi bizdn baska kimse anlamiyor, anlayamazda.

Son düzenleme:
kuzucuklarım günaydın bu arada

günaydin duygu.nasilsin.umarim hersey yolundadir.ikimizin haftasi ayni, bakalim kim önce doguracak.gerci benim sezeryan olacak kesin.senin belli degildi tam degilmi.bu arada nekadar annelik izni hakkin var senin?türkiyede bu isler nasil?hem özel sektördesin.burda yani almanyada 3 yila kadar kalabiliyorsun.orda nasil?sonra kim bakacak bebegine?en az 1 yil yaninda kal, öncesinde ayrilmak aradaki bagi olumsuz etkilermis dedi bana piskolog.ben 15 aylikken oglum ise baslamistim.sen nasil yapacaksin?

Son düzenleme:

Çok haklısın kuzum.Anlaşılamamak bizim kaderimiz eşimiz kankamız en yakınımız neler hissettiğimizi anlayamıor malesef onlara sıkıcı gelior hayatı kendim
ze zehir ettiğimiz düşücesindeler..Yaşamayan bilemez kızmamaya kırılmamaya çalışıorum Allah düşmanıma vermesin bu rahatsızlığı..Neyseki birbirimize destek oluoruz...

Günaydın kuzum nasılsın? Son haftan değilmi?

Aramıza hoşgeldin..Bize biraz kendini tanıtabilir aramızda belki biraz moral bulabilirsin..Teşhisin ne zaman koyuldu,ilaç kullandınmı ne boyutta ataklar yaşıyorsun?
Birçok hamile panik atağını bu sürede minimum yaşıyor unutma belki hiç atak geçirmeyeceksin...

ayyyy nisannnnn o kadar iyi anlatmışsın ki içimi okudun resmen aynen kesinlikle katılıyorum kimsenin bizi anlamadığı konusuna walla

idare ediyorum nisancım sağol... benimde sezeryan olucak canım birbirimize anlatırız Allah ın izniyle... Türkiyede doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta ücretli 6 ayda ücretsiz izin hakkın var cnm... ben sigortadan ücretli olan kısmın parasını aldıktan sonra bir aksilik çıkmazsa işten ayrılmayı planlıyorum... kızımın en azından kreş çağına gelene kadar yanında olmak ona ben bakmak istiyorum zaten bakabilecek kimsede yok açıkçası...

kimse yüzünden kendini yipratma duygucugum.bütün insanlar memnun edemezsin zaten.canina yazik.önemli olan bebegin ve senin sagligin su anda.hic takmamaya calis mümkünse.kizini kendin büyüteceksin ne güzel.burda 12 aydan itibaren alan kresler var.bunlar 12-36 ay grubuna bakiyor sirf.benimde bakacak kimsem yoktu.bende bakici anne fikrine ters bakiyordum, istemiyordum.krese verdim 15 aylikken, iste 6 ay gitti.güzelde uyum saglamisti aslinda.ama hamile kaldim, malum artik evdeyim diye 1 ay önce aldim kresten.hem götürecek ve alacak gücüm yok malum, son haftalari yasiyoruz.hemde maddi acidan cokta ucuz degil.yas büyüdükce fiyat düsüyor burda canim.bu hamileligim süpriz gelince, yanimda kalsim dedim.cocuguma ben bakarim dedim,bütün korkularima ragmen.insanin cocuguna kendinin bakmasindan daha güzel birsey yok.burda ücretli izin 1 sene.avantajliyiz demekki.bende kararsizim.belki bende ise 1 sene sonra hemen dönmem.emin degilim zaman ne getirecek.ama bu 1 senede maasinin tabiki tamamini degil %65 ini aliyorsun.hic yoktan iyidir napalim.

annem 65 km uzakta oturuyor bakamaz cocuklarima, zaten kendide calisiyor.kayinvalidem türkiyede zaten cocuk bakmakla arasida hos degil.o yüzden kimseden fayda yok.mecbur is hayatimiza ara verecegiz.gerci göreceksin kizini kucagina aldiginda, dünyanin en iyi isini en iyi maasla teklif etseler gözün görmeyecek canim iddia ediyorum

aynen cumartesi kardiyolojiye gittim panik atakdan da bahsettim.istanbulda yaşıodum önceden die lafı geçti bu istanbulda yaşıyan hanımların yarısı panik atak dio.bu kadar sıkıntı etcek ne var felan dio.valla kendimizden başka herkesi düşündüğümüz için sorumluluk duygularımız çok fazla geliştiği için panik atak olduk zaten.belkide etrafımızda bize inanan bi yakınımız olsa yargılamadan destek olsa daha rahat edicez.

tatlıya düşgün degilim canımda sık sık fazla yiyemiorum.sabah 12de kahvaltı yapıorum bebiş aç kalıo 12 ye kadar.şekerrde sık ve az yemek önemli sanırım.evde aletim yok ölçtürmek için.saglık ocagında açlık ölçtürsem yetermi bide yemekten sonramı ölçülüo hiç bilmiorumki.neyse hayırlısı bakalım.

günaydın cnm hayırlı haftalar inşallah.

Herkes burda ne güzel..Duygu ya artık çok hassasız çekemezsin müşteri filan..
Adayımcım günaydın kuzum...ay içim acıdı kardiyoloğun söylediğine ya offf....bu hastalık gerçekten çok sinir bozucu..

ewet dioki eskiden hep beden gücü ile çalışma vardı insan yoruluodu kafasına takcak bişey bulamıodu masa başı işler çoğaldı dio.bu hastalıklar çıktı dio.bende mitral kapak prolapsusu var dedim.baktı yok dedi hiç bişey.nefesin daralınca çarpıntın olunca ilk baktırman gereken tsh olsun dedi.benim yüksekya biraz.

ay yine çok sıcak iftara kayınpeder gelcekmiş.misafir gelmesini hiç istemiyorum offffffffff

tüh ya bu halde de misafir çekilmezki ama bi kere yakalandıkmı da geçmio işte..

tüh ya bu halde de misafir çekilmezki ama bi kere yakalandıkmı da geçmio işte..

aynen öle cnm çok sıkıldım yaa hamilelikten sıcaklardan panik ataktan insanlardan misafirlerden alıp başımı gitsem.bekarlık sultanlıkmış yaa ye iç yat:)

aynen öle cnm çok sıkıldım yaa hamilelikten sıcaklardan panik ataktan insanlardan misafirlerden alıp başımı gitsem.bekarlık sultanlıkmış yaa ye iç yat:)

ben de dile getiremiorum malesef şefkat tokadı yemekten ,fena bişeyle imtihan olmaktan korkuyorum ama çok zorlandım gerçekten..Güle oyanaya hamilelik geçiren,güle oynaya hayat geçiren insanlara çok özeniorum...

ben de dile getiremiorum malesef şefkat tokadı yemekten ,fena bişeyle imtihan olmaktan korkuyorum ama çok zorlandım gerçekten..Güle oyanaya hamilelik geçiren,güle oynaya hayat geçiren insanlara çok özeniorum...

belki o insanlarında dışları gülüyordur içlerinde ne sıkıntılar saklıdır cnm.ama yinede baş edebiliyolar.biz fazla hassasız sadece:)Allah kaldıramıycağımız şeylerle imtihan etmesin.

şimdilik kaçıorum ben kızlar görşrs

canım ihtiyacın varsa birşey diyemem ama eğer kendini iyi hissedersen sen büyüt biraz bebeğini bence hem sanada terapi gibi olurr.... son söylediğin cümleye kesinlikle katılıyorum ve çok inanıyorum şimdi bile kızımı düşünmek iyi geliyor inan birde doğsa nasıl olucam acaba inşallah ona iyi bir anne olabilirim... herşeyden korkar olduk walla...
bu arada türkiyede de maaşının 3/2 sini alıyorsun cnm sadece 4 ayyyyyyy

sağol tatlım hepimize hayırlı haftalar inşallah...

ayyy walla aynen cnm ya ne deseler batar oldu gırtlaklicam birini en sonunda

misafirde hiç çekilmez
doktorun haklı walla eskiden böyle hastalıklar yokmuş şimdi millet anlatmıyor kızlar herkes sinir hastası az yada çok birde farkında olmayan ruh hastaları var en azından biz farkındayız

ayyyyyyyyyyyyyyyynnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnn effffrahçççııımmmm yaaaaa bende çok özeniyorummm...
inşallah meleklerimiz doğunca bizde öyle olucaz.....

Yine kimseler yok.. Nedense buradakilerle bir elettrikte kuramadığımı hissediyorum.. Siz ne zaman gelip yazışıp çıkıyorsunuz, ben anlamıyorum.. Sizi yakalayabilmekte imkansız..

Dündne beri çarpıntılarımla başım dertte.. Çarpıntı geldiği anda nefes darlığıda geliyor.. Yerler göklere sığamıyorum.. Her yemekten sonra gelmeye başlad artık.. Ben hamile değilkende bu sorrunum vardı ma, şu an çok farklı.. Benim çarpıntılarımın yemekle bir alakası var.. Senelerdir gitmediğim dr. kalmadı, hiçbiri hiçbirşey anlamıyor.. Sabah 1 dilim ekmeğin çeyreğini yiyorum.. Yanında da 4-5 zeytin.. Başka hiçbirşey yok yanında düşünün.. Yinede 10 dk. sonra çarpıntım başlıyor.. Yanlışlıkla yarım dilim ekmek yesem, daha şiddetli çekiyorum çarpıntıyı.. Allah'ım büyüksün.. Ee hamileyiz.. Canımda çekiyor, ştahımda var ama her öğün yarım dilim yiyip kalkıyorum.. Akşam yemeklerim yarım tabak.. Nasıl besleneceğim ben anlamadımki yaa..
Dün akşam yarım tabağı azıcık geçmişim.. Aman Allah'ım saatlerce çarpıntı, nefes darlığı.. Yanınada atak geldi tabii.. Eşim acile götüreyim seni diye ısrar ediyor.. Gitsem ne olacak ki...
Öyle çektim saatlerce.. Moral düştü sıfıra.. Sabahta kalktım, kalbim hala hızlı.. Hareket edemiyorum.. Kolumu kaldırsam, dahada artıyor kalbim.. Hey Allah'ım.. Şifa ver bizlere, şu mübarek günler hatrına Ya Rabb'im.. Asla isyan etmiyorum bende ama nasıl bir bıkkınlık var içimnde anlatamam.. Bu bebeğe nasıl bakacağım diye düşünüp duruyorum günlerdir.. Benim çarpıntım, nefes darlığım geldiğinde bebeği kucağıma falan alamam ben.. Ne olacak bilmiyorum.. Kendimi çok çaresiz hissediyorum...

tatlım ben burdayım burda 5 dk birşey yazmasan kapalı gözüküyorsun...

çok geçmiş olsun tatlım çok az yemek yiyorsun çok yediğinde yapması lazım çarpıntı çok saçma geldi bana yada farkında olmadan bilinç altın yapıyor bir kardiyoloğa gitsen bilemedim walla....
nilcim bebiş doğunca gerekirse emzirmiceksin adam gibi tedavini olucaksın bebeğinin sana daha çok ihtiyacı var doz arttır dicem ama istemiceksin doz artırmak 10 mg hiç almamakla aynı şey bizim kullandığımız ilaçta ben ne zamandır 20 mg alıyorum Allah a emanet bizde istemiyoruz ama... böylede geçmez ki tatlım daha doğumunada var ama genede sen bilirsin...

Canım ben 6 yıldır bu haldeyim.. Diyorum ya.. Gitmediğim doktor kalmadı.. Kardiyolog, dahiliye, endokrin... YOk, bulunamıyor nedeni..
Hatta ablasyon ameliyatı yaptırdım.. Kalp damarımı yaktırdım. Daha beter oldum.. Şimdi tekrarlamaları gerektiğini söylüyolar.. Hemde hamilelikte.. Ben nasıl dayanırım yahU.. O kadar zordu ki..
Hep böyle yiyebiliyorum.. 6 senedir doyarak kalkmıyorum sofradan.. İlacı artırmakta işe yaramıyor bu konuda.. Kardiyolojide dolaşmaktan bıktım, midemde mi sorun var diye gitim gene sonuç sıfır.. Daha ne yapacağımki ben.. Hastalığımın adı belli değil.. Birşey yaşıyorum ama ne olduğu belli değil. Yemek yiyemediğim içinde bütün gün halsizim, yorgunum..
Ne bileyim yaa.. Bugün çok negatifim.. Ben yazmayayaım en iyisi.. Herkesin sinirini de bozmayayım..
Diyorum ya.. Benim hayatım kalbime bağlı.. Kalbim rahatsa, hayatım düzeliyor.. Kalbim hoplayıp zıplamaya başlayınca, atak gelip oturuyor yanıbaşıma..
Bened kasımda doğuracağım nasip olursa.. Kasım anneleri topiğini okumya bile katlanamıyorum.. Herkes bebeiş cicilerinden, kıyafetlerinden, yediklerinden, içtiklerinden, yürüyüşlerden, alışverişlerden bahsediyor.. O kadar yabancıki bana bunlar.. Sanki onların dünyası başka, benimki başka.. Onları okurken içime sıkıntı giriyor..
Gene kötüleştim ben galiba.. Ne kadar negatif duygu varsa, şu anda bende mevcut.. Allah'ım acısın hepimize....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…