Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

cnm hamilelikten önce 53 felandım hamile oldugumu ögrendiğim ilk 2 hafta çok yedim.59 oldum.saglık ocagında.sonra bi mide bulantısı başladı 4 ay sürdü.50 ye düştüm.şimdi 63 üm:)kaç kg almış oluyorum.adet tarihimi dedigin gibi tamda net hatırlamıorum:)

tatlım bence çok iyi 10 kilo almışsın... bende 13-14 kilo aldım yandım walla son zamanlar daha çok alınıyor diyolar((

ya bak adet tarihini bile tam bilmiyorsun sonrada şekerden mi diyorsun annesi seni gidi seni

Kuzularım bi andan ortadan kaybolabilirim bilginiz olsun eğer öyle bir şey olursa hepiniz tek tek aklımda ve duamdasınız unutmayın..Hepinize acil şifalar diliyorum ..

Kuzularım bi andan ortadan kaybolabilirim bilginiz olsun eğer öyle bir şey olursa hepiniz tek tek aklımda ve duamdasınız unutmayın..Hepinize acil şifalar diliyorum ..

nereye kayboluuuuuuuuyyyyyyyyyyooooooooooooosssssssssuuuuuuuuuun yaaaaaaaaaaaa???? hayırdır kuzum?????
bizimde dualarımız seninle ama bizi bırakmak yyyyyooooooookkkkkkkk

nereye kayboluuuuuuuuyyyyyyyyyyooooooooooooosssssssssuuuuuuuuuun yaaaaaaaaaaaa???? hayırdır kuzum?????
bizimde dualarımız seninle ama bizi bırakmak yyyyyooooooookkkkkkkk

Bırakmak değil kuzum benim bırakırmıyım sizi..Forumdan uzaklaştırılabilirim...Birkaç ay evvel bizim topicte bi anlaşmazlık olmuş bi grup uzaklaştırılmış ama ben tartışmanın ne olduğunu hiç bilmiorum..atılan arkadaşlarım ayrı forum açtı ben oraya da üyeydim..İki foruma da üye olduğum için şimdi iki yüzlülükle suçlanıorum kimseye bi hakaretim olmadı işim de olmaz ama şahsıma hakaret gelince cvp verdim..Atarlarsa bi anda koparım merak etmeyin die bilgilendirdim sizi..Normal hayatta bile herkesle anlaşamıoruz şurada bi avuç insan sığamadık olduğumuz yere hayret yani :)

yaaaaa atamazlar olur öyle ne varmış hem... herkesle aynı fikirde olmak zorunda değil kimse yaniii... ikiyüzlülükle ne alakası var ki??? sen canını sıkma milletinde derdi mi yok nedir saçma sapan işlerle uğraşıyor insanlar yahuuuu....

ayy cnm atmasınlar.şurda bir ay daha dayan.bize doğum hikayeni anlat sonra atarlar:))şaka şaka tabikii doğumdan sonrada beraberiz Allahın izniyle.atmazlar merak etme.ne yazılar yazıyolarda atılmıolar.

yok kuzum ne canımı sıkıcam daha önce atma olayı olduğu için dedim...Ama sizden ayrıl kalırsam üzülürüm gerçekten..

tatlım bence çok iyi 10 kilo almışsın... bende 13-14 kilo aldım yandım walla son zamanlar daha çok alınıyor diyolar((

ya bak adet tarihini bile tam bilmiyorsun sonrada şekerden mi diyorsun annesi seni gidi seni

sende fazla almamışsın cnm aramızda fazla fark yok.bu arada benim midem kazındı be diyet yapcam dieee.bebegimi zayıflatmıyayım bu seferde sadece kepek ekmegi yesem yetmezmi.

yok kuzum ne canımı sıkıcam daha önce atma olayı olduğu için dedim...Ama sizden ayrıl kalırsam üzülürüm gerçekten..

yaaaa hayııırrrrr şurda 3-5 kişi destek olmaya çalışıyoruz birbirimize içine etmesinler yaaaa Allah aşkına

sende fazla almamışsın cnm aramızda fazla fark yok.bu arada benim midem kazındı be diyet yapcam dieee.bebegimi zayıflatmıyayım bu seferde sadece kepek ekmegi yesem yetmezmi.

ölede son zamanlar daha çok alınıyormuş adaycım yok cnm bebiş zayıflamaz sen merak etem o alması gereken vitamini senin depolarından alırmış zaten ama tabii o kadar da aç bırakma kendini.... asıl benim diyet yapmam lazım

aynen cnm zaten sayımız 5 parmagı geçmiyor şurda
diyetten ziyade hareket yapmamız lazım.ama ben hiç yapamıorum ev işinden başka oda bi yemek yapıyorum.o kadar.yürüyüş yapmak lazım aslında.benim pek imkanım olmuyor yürümeye yaşadğım yer itibariyle

aynen canım hareket şart ama sıcaklardada biraz hareket etsek tansiyonumuz yükseliyor fena oluyoruz birde gittikçe ağırlaşmaya başladık zaten iyice zorlaştı yanii... aman napalım sağlıkla bir atalatalımda Allah ın izniyle veririz kilo ya....

yemek yapmaya gidiom(((

Merhaba Arkadaslar,

umarim herkes iyidir.bu aralar pek yazamadim.kendimi iyi hissetmiyorum pek.icim daraliyor.bazen cok umutsuzluga kapiliyorum.sonra sizin yazdiklarinizi okuyunca biraz iyi geliyor.günlerim biribirinin hep ayni geciyor sanki.cok sikiliyorum.ve zaman daha hizli ilerlesin diliyorum.calismayinca daha sikici ve yavas geciyor zaman.6 haftadir raporluyum resmen.agustosun 14 ünde resmi annelik iznim basliyor.o zamana kadar raporumu uzattiracagim artik.degil ise gitmeye kendi evimin isini yapmaya mecalim yok,kendi cocuguma bile cok zorlanarak bakiyorum.malum daha cok kücük.babasi ilgileniyor aksamlari biraz iste,ise gitmeden.tansiyonum cok düsük benimde.o da extra halsizlik yapiyor.doktorlar yüksekten iyi diyorlar ama cok yoruyor insani.persembe günü seker doktorunda randevum var bakalim.belki insülin ignesi vurunmam gerekebilir.aclik sekerim hep 105.hayirlisi artik.asagi yukari 6 haftam kaldi sezeryana.hic gecmiyecek gibi geliyor.

ilk doğumunda yüksek tansiyondan çekmişsin şimdide düşükten cnm he.benimde hep düşük bugün 7-5 ölçtüm seninki kaç seyrediyor.bu arada belki öncedende sormuşumdur hatırlamıorum.şekerin kaçtı hem 50 lik hem 100 lük yaptırdınmı.nasıl kontrol ediyorsun şekerini aletlemi ölçüyorsun.diyetiin nasıl cnm.banada kadın doğumcum biraz yüksek gibi dikkat et dedi.bebeğimde bi hafta önde belki şekerdendir dedi.ddahiliyecilere göre normal ama.çok korkuorum şekerden bebişim olumsuz etkilenir die.ama şekerim varmı yokmu onuda bilmiorum kafam karıştı.bu arada bende kendimi iyii hissetmiorum genelde.kimse anlamıo.anlamasınıda beklemiorum kimsenin.

adaycigim, 50 lilk 100 lik bilmiyorum ben.eczaneden bir seker surubu aldirdi kadin doktorum.icmeden,ictikten 1 saat sonra, 2 saat sonra kan alindi.özellikle 1. ve 2.deger yüksek cikti iste.iste dahiliyeye yönlendirdi.seker doktotu alet verdi, kartuslari, parmaktan igneyi batirip kan aliyorsun, alet sana degeri gösteriyor.hergün ac karnina, ve yemeklerden 1-1,5 saat sonra ölcüyorum.ama en cok aclik sekerim yüksek.kadin dogumcuya göre 90 alti olmaliymis.bende hep 105 cikiyor hergün. dahileyici diyet yeterli.kadin dogumcu insülün diyor. daha haftan var 105 cok yüksek diyor.itiraf ediyim cok ciddi bir diyet yapmiyorum cünkü zaten bu hamileligimde hic istahim yok zaten, zorluyorum kendimi resmen yemek icin.kendim kilolu bi insanin, ama su an hamile kaldigim kilonun 3 kilo asagisindayim zaten. yiyemiyorum. bazi günler resmen aksam yemegi yemeden günü bitiriyorum.ilk hamileligimde ne kadar istahliydim, tatlilar, gece yemeleri, güzel yiyordum.ama bunda öyle degil.o yüzden seker doktounun diyet demeside sacma oldu.cünkü benim sekerim yemekle alakali degil.tamamen vücüdün gebelige tepkisi, ilk gebeligimdede sekerim hafif yüksekti.ama bunda daha yüksek.vücut yapiyor.ilkinde ben söylemesi ayip lokumlar. baklavalar neler yiyordum.bunda yemedigim halde seker cikti garip yani.iste siyah ekmek yiyorum.beyaz unlu mamülleri pek tüketmemeye calisiyorum.kuraviye vs. gibi.ama öyle cok ciddi diyet yaptigimi iddia edemem.her doktor ayri bisey diyor kafam karisti valla.

tansiyonum 9/5 civari hep.seninki dahada düsükmüs.nasil ayakta kaliyorsun canim sen?doktorun ne diyor?7 bana abarti düsük geldi.7 büyük tansiyonun degilmi? evet ilkinde aniden yükselmisti 34.hafta civarinda.yinede belli olmuyor bu isler.düsük diye güvenemem.günlük ölcüyorum yinede.

ilk gebeliktede biraz yüksek demişsin cnm bebişin salıklıydı dimi.şekerde sık sık yemen lazım dikkat et sık sık yemeye.benimde kafam karıştı her doktora göre ayrı bişey.cnm tansiyonum evde hep düşük melet doktorda normal çıkıyor:))ben geçen 10-6 çıktı doktorda.belki heyecandan yükseliyordur.doktor ne desin gebelikte normal düşmesi yüksek tansiyondan iyidir dior klasik.bende düşünce tuzu dolduruyorum ayrana içiorum.bi rakam çıkıyor anca.bugün 7-5 idi tuzlu içtim 8-5 oldu bünye alıştı artık gebelikten öncede düşüktü genelde benimki.senin bebişin kilosu ne kadar doğdu.şeker hastalarının bebekleri irimi oluyor.

kızlar bu arada ben kaçıorum.yarın görşrss

Adaycigim, sordugun soruda ayri bir spekülasyon konusu.doktorlar ilk hamileligimde. bebek iri diye basimin etini yediler ve bunu sürekli hafif yüksek sekere baglayip durdular.sonucta 34+5 haftamda agir bir gebelik zehirlenmesi gecirdim ve acil sezeryana alindim.oglum 51 cm ve 3200 gr. dogdu.yani erken dogmus demeye sahit lazimdi.fakat dotorlarin iddia ettigi gibi orantisiz bir irilik degildi bu.cocugun kafasi büyük diye moralimi bozmuslardi.dogunca bir baktik bebegin her yeri büyük, e soya cekim dedik.babam iridir.bende iriyim.kocam uzun.bebek resmen normal haftasinda doganlarla ayni kilodaydi, bazilarindan kilolu idi hatta.sekerden kaynakli bir ariza cikmadi onu soruyorsan allaha sükür,erken dogdu ama motorik acidan cok geri degildi.bir kere küveze girmedi, kendi akciger solunumu yapti, herseyi gelismisti.sadece süt icmede sorun yasadik oda iki hafta sonra düzeldi.bugün oglum 22 aylik ve halen bayagi iri bir bebk yada cocukmu desem artik.onu ilk kez gören herkes, 22 aylik oldugunu bilmeden 2,5 yasinda felan tahmin ediyor hep.cocugun tipi öyle.her yeri büyük ayaklari felan.demekki iri yapili bir erkek olacak ilerde.doktorlarin seker muhabbeti fos cikti bu nokatada.simdi bu ikinci gebeligimdede bebegin iri diyorlar, seker diyorlar, ama napiyim benim cocuklarim iri demekki diyorum.salt sekere baglamiyorum.saglik acisandan sorunsiz dogdu ilk bebegim, varsin iri olsun napiyim.allah vergisi bence.halen yasitlarinin tepesinden bakiyor.bu ikincide tahminimce biraz öyle.ama doktorlar iste illa birseyi birseylere baglayacaklar.allah eksikliklerini vermesin ama bazen de cok abartiyorlar.kontrol altinda tutmaliyiz tabi sekerimizi, tehlkeli sinirlara ulasirsa dogru hastane eyvallah ona lafim yok.sende düzenli ölctür imkanin varsa.tedbir herzaman iyidir ama biraz yüksek diye felaket senaryosu yazmanin da alemi yok.beslenmene dikkat et cok yemek yiyoersan yada tatliya düskünsen.bende o da yok neye dikkat ediyimki.Allaha emanetiz, bizde kuzularimizda.

duygucum ben 16 kilo almıştım.7 kilosu gitti şimdilik.ama eski pantolonlaımın hiçbiri olmuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…