Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Doktorumla bidaha konuşuyum bakalım umarım dediğin gibi olur Elaseval ilgine teşekkür ederim canım...

rica ederim. gerekirse başka drlarlada görüş.. bazıları sorumluluk almak istemiyor binde bir olabilecek ihtimalden kaçınıyorlar ki şimdiye kadar yoksunluk sendromu olanla karşılaşılmamış diye biliyorum..

hamileyken cipram ve dideral kullanıyordum. 32+2 de aniden suyum gelince doğum yaptım. sadece sezeryan olduğum gün ilacımı içmedim. diğer günler devam ettim. Kızım kuvözde kaldı bi süre. prematüre olduğu için. ama ilacı bırakmamamın etkisi var mı bilemiyorum. doktor bu konuda bir şey söylemedi.

domestikus naılsın inşallah kızında iyiydir buradaki herkese çok yardımcı oluyosun allah da sana her konuda yardım etsin..

Çok teşekkür ederim duan için. Allah razı olsun. Allah sizin de yar ve yardımcınız olsun. İnsan kendisini anlayan ve aynı şeyleri yaşamış birilerini duymak istiyor. Ben de elimden geldiğince yalnız hissetmemelerini sağlamaya çalışıyorum. İnşallah biraz faydam oluyordur.

Kızım 1,5 yaşına girdi. Hala emiyor. Onun için ilaç kullanamıyorum doğru dürüst. Geçenlerde sütten kesmeye karar verdim, ateşlendi. Düşüremedik ateşini. Bişey de yemedi. Zaten iştahı az bana göre. Doktora gittik, meğer küçük azı dişleri çıkmaya çalışıyormuş. Kesemedim sütü. Öyle yuvarlanıp gidiyoruz çok şükür.

İnşallah sen ve mesajımı okuyan herkes de iyidir ve iyi olmaya devam eder.

inşallah daha iyi olur kızın diş çıkarma faslını kolay atlatır ne güzel emziriyosun ben napıcam bilmiyorum uykusuzluk ve depresyon hat safhada ilaç almadan uyuyamıyorum emzirirkende nasıl bi ilaç kullanılır yoksa emzirmem mi bilmiyorum ama emziremessem vicdanım da çok sızlıcak çok üzülücem ilaç almaşsam bu depresyon geçmez hersey anlamsız geliyor hiçbir seyden zevk alamıyorum napıcam bilmiyorum paxil iyi bi ilaçmış onu kullanıcam ama çok da korkuyorum bebeğime sütten geçip bişey yaparsa diye offf allah yardımcımız olsun.

aryem slm bişey sorucam dr un 7 aylık gebelikten sonramı xanax kullanabieceğini söledi aydınlatırmısın cnm teşekkür..
evet canim ben ilk uc ayda cok kotuydum kullanmak istemistin 7aya kadar mumkun olmadigini 7.aydan sonra durumuma gore baslatabilecegini soylemisti insallah hicbirimize gerek kalmaz kullanmaya

bu dr ların hepsi ayrı konuşuyor xanaxı asla kullanılamaz diyenlerde var senin dr un gibi kullanmayı uygun görenlerde benim dr da onaylamıyor çünkü D grubu bu ilaçlar anlamıyorum..

Ben de Paxil kullanıyorum şu an. Hamilelik öncesinde de Paxil içiyordum. Doktorun önerisiyle kullanacaksın heralde? Sakın kendi başına ilaç içme. Paxil anne sütüne en az geçen ilaçmış. Başka ilaçlar da vardır muhakkak.

k
yok cnm merak etme kendi basıma kullanmam ben paxil hiç kullanmadım ama iyi bi ilaç old. duydum drr ne derse onu kullanıım ama paxil çoğu ilaca göre daha etkili diye biliyorum. inşallah düzeliriz..

çok zor canım bimezmiyim ama daha önce de dediğim gibi imkansız değil. bugün bende bir ara kötü olur gibi oldum attım kendimi dışarı, yürürken taksi duraklarını aradı hep gözüm olurda dayanamazsam hemen taksiye yetişmek için. ama ne oldu korktuğum gibi olmadı. hastalanırsam yapabileceğim birşey yok deyip sadece taksi durağı aradım kendi kendimi ha hastalandım ha hastalanıcam diye tedirgin etmedim. sende çok güzel yapmışsın bak kafa dağıtmışsın dışarda havuza girmişsin ne güzel.. ama sağlıkla ilgili şeyleri çok takmamaya çalış canım. şöyle düşün hastalanıcak olsam buna engel olamam elimden brşey gelmez niye kasıyorum ki kendimi neyi düşünüyorum ki ben de. aşabilirsin canım sen bunları .hamileliği ilaçsız geçirmiş birisin sen .bir çok insandan güçlüsün bunu mu yapamıycaksın kendini küçümseme ben başaracağına inanıyorum.

ins gecicek cnm zamanla unutucam ama gercekten zor allahim yardimcmz olsun

Bilgi verdiğin için teşekkür ederim canım. Bildiğim kadarıyla bu ilaçların erken doğumla pek ilgisi yok. Sadece bebekte yoksunluk sendromu olabilir diye kesmek istiyor doktorlar. Bu arada maşallah ne güzel emzirmişsin senin adına mutluluk verici olmalı darısı bizlere...

İnşallah siz de uzun süre emzirirsiniz. Aslında -güya 1-2 ay emzirip ilaca başlayacaktım. çok küçüktü bebeğim. kıyamadım. Eşim de sağolsun ilaç içip napıcaksın, zaten her yere arabayla gidiyoruz, dışarıda ne işin var dedi. Sağolsun aşırı bi beklentisi olmadı. ben de sosyal hayattan feragat ettim :) Ama artık yavaş yavaş kesmeyi düşünüyorum İnşallah.

Inşallah canım. Sende bir an önce tam anlamıylasağlığına kavuşursun inşallah.Bir de bu emzirme konusunda bilgi verirsen çok sevinirim. Sen nasıl emzirdin başlarda ve sonraki aylar?İlaç içtikten sonra ilk sütü sağıp atın sonra emzirin diyorlar. Ek mama vermek gerekirse hangisi iyidir bilgin varsa tabi?biraz tedirginim nasıl emziricem bilmiyorum ilaç kullanırken. Psikiyatrıma sordum geçen hafta sonra konuşuruz daha vakit var dedi.ama senin gibi yaşayan birinden dinlemek daha iyi olur diye dsndüm.

kızlar iyi dileklerinize teşekkür ederim
genel olarak bişey söylemek istiyorum hepinize
hiçbiriniz su an kullandığınız ilaçları keyfinizden kullanmıyorsunuz zaten dayanabilecek olsanız hiç bir annenin
bunu tercih edeceğini düşünüyorum
eğer ilaç içmeniz gerekiyorsa için ve korkmayın dr um bana kanser ilacı kullanırken sağlıklı doğum yapan hastalarım oldu demişti
çünkü plasenta bebeği bir cok yabancı maddenin etkisinden koruyor

şimdi 2. kafa karıştıran konuya değinmek istiyorum anne karnındaki bebek gizli bir kutu
bazı dr lar xanax kullan der bazısı asla ya da antidepresan Amerikada hamilelere otomatikmen rahatlasınlar diye veriliyor
ama bize göre cok cok zoraki bir durum olmazsa keyfi rahatlamak için kullanılacak bişey değil asla
yani bu konu bir muamma en basit gripte bile dr ların bir kısmı antibiyotik verir bazısı onu en son çare görür
sonuçta dr lar insan ve kendi yorumlarını katacaklar işin içine çünkü gebelikte ilaç kullanımına bağlı kanıtlanmış hiç vaka yok

şimdi şuna geleyim kadere inanırsanız eğer benim annem antidepresanın 10 km yakınından geçmemiş maşallah ama ben anksiyete hastasıyım
bi arkadaşımın annesi gebelikte cipram ya da benzeri hatırlayamadım kullanmış ve kardeşi gayet sağlıklı suan 21 yasında,
yani bişey olacaksa olur olmayacaksa olmaz tabiki ilaç içmeyip biz üstümüze düşeni yaptık demek isterdik ama bizim kısmetimizde maalesef böyleymiş

üzülmeyin bunlar geçecek geçmesede hafifleyecek emin olun sağlıklı günler doğumlar

Bazı ilaçları kullandıktan sonra ilk sütü sağıp dökmek gerekiyor ama doktorlar bana böyle bişey söylemedi. Paxil süte en az geçen ilaçlardan biriymiş. Doğumdan sonra kendinizi üşütmeyin, gaz yapan, baharatlı yiyeceklerden, içeceklerden uzak durun. Özellikle adaçayı, nane, maydanoz, mısır sütü azaltır. Hazır meyve suyu ve kola içmeyin. Üzüm ve kayısı kompostosu içtim ben. Bulgur yedim, yoğurt yedim. Rezene çayı hem sizin, hem bebeğinizin gazı için iyi bir çay. Sütü de arttırıyor. Ek mama yemedi kızım. Sadece arı mama yedi biraz ama arı mama kansızlık yapıyormuş. 2 yaşına kadar da inek sütü vermemek lazımmış. Şöyle bişey var, mesela 6. ayda verebileceğiniz çorbalar var. Ama illa ki 6. ayı beklemeyin. Mesela 5. ayda bi parça tadına baktırın. Boş yere beklemesin bebecik. Tuz kullanmayın bebek çorbalarında. En basit ve temel bebek çorbası şöyle; bir parça patates, bir parça havuç haşlanır, içine 1 tatlı kaşığı pirinç eklenir. Piştikten sonra 1 çay kaşığı (tam emin değilim 1 tatlı kaşığı da olabilir) zeytinyağı ekleyin, blenderdan geçirin, ister biberonla ister kaşıkla yedirin. Sonraları bu çorbaya diğer sebzeler ve bakliyatlar ekleyerek çeşitli varyasyonlarla çorbaları çeşitlendirin. 1-2 dal ıspanak, semizotu, bulgur, mercimek. Belli aydan sonra kıyma, tavuk veya kırmzı et.

En önemlisi, bebek beslenmesi konusunda kulaktan dolma bilgileri dinlemeyin. Yaşından önce bal yedirmeyin. Yeni bir gıdaya başladığınızda, mesela bu öğün haşlanmış yumurta yedirdiniz. 1 gün yumurta vermeyin. alerji olursa bunun yumurta kaynaklı olduğunu anlamak için. Sütünüz zaman zaman azalabilir. Sütüm azalıyor diye emzirmeyi bırakmayın. Çünkü bebek büyüdükçe göğsünüzü daha çabuk boşaltır ve göğüsleriniz ilk zamanki gibi dolu dolu olmaz. Süt yapıcı gıdalar alarak emzirmeye devam edin. Emzirmek sütü arttırır. Doktora sormadan sütünüzün yetip yetmediğine kendiniz karar vermeyin ve zamansız ek mamaya başlamayın.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Sormak istediğiniz başka bir şey varsa yazarım yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…