Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

ya ben namazımı şükrolsun bırakmadım ama bacaklarımda bı tutmazlık var bole tıtrıo anlamadım vıtamını bırakmıstım ondanmı oldu nedır acaba benımkıde acılırmı ya hıcbısey yıyemıom yıyom azcık tas gıbı oturuo mıdeme sonra baslıo bulanmaya valla senı bole gormek cok guzel cok zorlanmıstın cunku sen yemegını yapabılıosan neguzel dısarı cık bol bol gez artık hıcbıseyı sorun etme canm

Bende yeni vitamine basladim elevit ondan sonra biraz daha halim oldu ama hala evde tek kalamiyorum daha once kayinvalidemde kaldim 15gundurde annemdeyim hic bi is yapamiyorum bunlarida bi asabilsem bide carpintm sanki artti karnim buyudukce heycnlaniyorum ondanmidir nedir kontrollerimede gidemedim disariya cikamiyorm duzelen tek sey istahim birazda annemn yaninda oldugum icin morelm

bende zor yapıorum zaten yapamdıgım kalıor bendede cok carpıntı var bole bısey akcıgerıme baskı uyguluo sankı mıdemmı anlamadım ya heyecan arada banada vuruor normal oturuken bıle bunlar gececek gıbı durmuor ya nebılım sankı mıde bulantım hıc bıtmıcek hıc duzelmıcek gıbı korkuorum rabbım yardım etsın bıze

Amin canim mide bulantisindan suphen olmasin o geciyo buyuk oranda ben 1kac haftaya tasincm bide yukseklik korkumda var asansorede binemiyorum simdi bunlara takmis durumdaym napcam bilmiyorum simdiki evim 1.katti rahattim ama mecburum tasinmaya bu illet herturlu zorda birakiyo bizi

canm ben hamileligi basardm ilacsz gecirdim bwbgm 7 aylik hala cekiyrum suan bile kotuym haftada 1kotu oluym uyutmuyo ilacta kullanamym emziriym carpintu dsralma boguluyo hissi savasum ckk zor

canm ben hamileligi basardm ilacsz gecirdim bwbgm 7 aylik hala cekiyrum suan bile kotuym haftada 1kotu oluym uyutmuyo ilacta kullanamym emziriym carpintu dsralma boguluyo hissi savasum ckk zor

canım sende çok güzel bir örneksin başarmışsın bak hemde ilaç kullanmadan bu nasıl bir başarı farkında mısın. bence bundan sonrasını çok daha kolay yaparsın. hafta da bir kötü ol canım nolcak ölmüyorsun ya böyle düşün ve gitgide rahtsızlıkların azalır rahatlarsan. hastalığı hiç aklına getirme, geldiğinde de aman geliyor geçiyor de beyninin sana oynadığı oyunu boz. keşke senin gibi bende ilaçsız geçirebilsem sonrası inan vız gelir. şimdilik iyiyim şükür. ama bende oral dönemle ilgili bir sorun olduğu için hamileliğin bu dönemleri zor geçiyor. yemek yemediğim daha doğrusu tiksinip yiyemediğimde kendimi kötü hissediyorum. bugünde bebeğin kalp atışları için gidicez endişeden ölüyorum. 5 saat nasıl geçicek bilmiyorum.

ya benım normaldede bulanıodu mıdem stretenmı pa tanmı bılmıorum sımdı sankı hep surecekmıs gıbı sankı ıstıhaım yerıne gelmıcek gıbı ya asansore bı kat bı kat bınıp deneme yap bakalım okadr katı yuruyerek cıkamazsın mecbur gozlerını kapat falan kendıne bı taktık bul takılma bak bundan oncede takıldıgın seyler sımdı kayboluor zamanla gececek zaten bızım tek derdımız takıntı bı dk otesını dusunmekten anı yasayamıoruz valla:)

Aynen oyle canim iyiki yaz aylarindayiz ben kisin daha kotu oluyorum yagmurlu havalarda bogulck gibi oluyorm ilk carpintim oldugunda hava cok yagmurluydu o gunu hatirliyorum yazin nefes darligim pek olmuyo birazda disari cikabilsem

Merhaba.

Öncelikle, yazacaklarım art niyetli veya seni kırmak amaçlı değil. Bunu belirtmek isterim.

Ne zamandır yazdıklarını okuyorum. Senin panik atak dışında, kendinin farkına varman lazım. Ne yaptığının, nasıl bir durum içinde olduğunun farkına varman lazım. Panik atak için değil, önce kendin için bir şeyler yapmalısın. Kaç kişi yazdı sana. Vitaminlerini iç, folik asidini iç. Yemek ye. Ama sen bunları yapmıyorsun bildiğim kadarıyla ve neden iyi değilim diye soruyorsun. Kendi yaptığını yiyemezsen akrabalarından veya komşularından rica et. Sana yemek getirsinler. Bazı hamileler dışarıdan gelen yiyeceği midesi bulanmadan yer çünkü. Hiç kimseniz yoksa, eşin sana güvenli ve temiz bi lokantadan yemek getirsin. Ya da o yapsın yemekleri. Vitamin ve folik asitini de iç. Çünkü bunların eksikliği de depresyona sebep olabilir.

Bir başkasının bulantısı 12. haftada geçer, kimisininki hiç geçmez. Kuzenim 5. aya kadar kusmuş. Ben hiç kusmadım ama hamilelik sonuna kadar bulantım oldu. 7 ayda 8 kilo aldım. Bi başkası 20 kilo alır. Yani genel hamilelik kuralları yoktur. Her hamile kendine özeldir.

Yemek yemeden, ilaçlarını kullanmadan nasıl iyi olabilirsin ki? Evet ilk 3 ay bebek senin depondan beslenir. Sonra? Sen ayakta durmalısın ki bebeğin için kontrollere gidebilesin, güneşe çıkabilesin. Biraz kendine dikkat et. Dik dur, ondan sonra panik atakla savaşırsın.

Cok haklisin canim benim dr gecen haftaya kadar vitamin vermemisdi sadece folik asit kullaniyodum baygin baygin dolasiyosuyodm kullandikdan sonra gozle gorulur bi fark oldu halimde vitaminler cok onemli bencede bide ben cok ayran iciyorum koyden geldi oda belki etki ediyodur valla kendi drmuz kendimiz olmaliyiz bide su evde yalniz kalmama olayini asabilsem eskilerden okudum sevimdeniz diye bi arkadas varmis oda kalamazmis biraz onun yazilarini okudum ama daha sonrsini okuyamadim simdi nasildir acaba sen grusuyomusun onda kendimi goruyorum cunku bu arada sanirim deprem oluyo

tabıkı haklısın ama ben vıtamın ılacını kullnıorum yanı benım mıdemde ayrı bı sorun oldg ıcın dr tavsıyesıyle ıkı gune bır atıorum ya bıde sen bu durumu yasayansın hanı ben bılerek yemek yememezlık yaparmıyım sence? aslında benı bu konuda sen ıyı anlamalıydın ben buraya hıc bızaman cok kotuyum oleyım boleyım demedım hatta son gunlerde hıc yazmıorum bıle cunku ben yasadıkca gorecegım ama karsıda bı kısı kotuyken duzelmeı benım gucumu arıtıt ve ben ona sormak ısterım cunku banada bı umut olur aslında benı cok yanlıs anlamısın neyse sıze kolay gelsın

Sıvı alımı bebek için de faydalı, hamile kişi için de. Hele ki yaz hamilesi olunca, daha da önemli oluyor. Vücudun ödem olmaması için de bol bol su ve yararlı sıvılar alınması gerekiyor. Sevimdeniz'le görüşüyorum. Bebeği 11 aylık oldu. Emziriyordu, kesecek artık sütü. Hala ilaç kullanıyor, çalışıyor, ev-iş... Maşallah durumu iyi. Uyuşmaları vardı okuduklarından hatırlarsın. Bazen atak yapıyor. Ama hamileliğinden kat kat iyi çok şükür. İnşallah sizler de güzel hamilelikler yaşarsınız ve hayırlısıyla doğum yaparsınız.

Sagol canim insallah o gunleri bizde goruruz uzun zamandan sonra ilk defa bende yemek yapicam bakalim sizlerin iyi haberlerinizi almak benimde icimi rahatlatiyo demekki hep boyle olmiycak gececek bak gecmis diyorm

bende oyleydm hrr dok gittgmde dok nr dicek kotu bisey derse kalbim carpintidan nefesm daraliyodu tansiyn bile olctremyodm heyecan yapiyodum artk sonra allahima sigindm namazimi kildm kuran okudm senne dersen o olur dedim eger bu cocugu kucagima almak varsa alirim dedim iyle hep cesaretlrndirsm kendimi bende bebek olunca unutrm diyodum ama unutmadm cok fena oldgm oldu ama hep savasym iste napayim emzirmeyi birakym tedavi olcam cok ihtycm var beynm hep dusjncelerle dolu hic biseyden zevk alamym mutlu olamym onn icn tedavi olcm en basiti dun vapurla ist gittk 1saat kac sene oldu binmeyeli bi stres yaptm uyuyamadm ama bindm giderken cok korktm gelirken alistm korkularmn ustune gitmeye calisym elimden gelen bu ama gercekten kafamda bos olsa hersey duzeleck allahim bugunlerimizi aratmasin

bende hala otobüse binmiyorum. çünkü otobüse binme düşüncesi bile beni uyutmamaya, içimi sıkmaya yetiyor.tatil için uzak bir yerlere gidemiyorum. 2 saat yol bile beni korkutuyor, belki bşey olmuycak ama olmuyor işte. canım tedavi çok önemli gerçekten ama kesinlikle sadece ilaçla tedavi değil. psikolog kesinlikle şart. ben hamile olduğumu öğrendiğim için tedaviyi yarıda bırakmak zorunda kaldım .ama sana şöyle söyliyim eğer ki ben psikologa gitmeseydim şu anda çok zor atlatıyor olurdum bu günleri. ilacı aniden bıraktım, 3 hafta oldu ve çok şükür yoksunluk belirtisi bile yaşamadım. sadece geçen hafta gerildim, o da bebeğin kalp atışlarını duyduktan sonra geçti. kaygılarım azaldı ama tamamen bitmedi tedavi bitmediği için ne yazık ki. sen başla ve sonuna kadar git canım. inan ki ben hiç yaşamamışım ki diyeceksin. çünkü bambaşka bir insan oluyorsun en önemlisi artık hayattan zevk almaya başlıyorsun.

slm kızlar uzun zamandan sonra ilk defa evde yalnızım nasılım mı kalbim gümbür gümbür bide cok gökgürlüyo üstüne gitmeye çalışıyorum nereye kadar başkalarından yardım alabilirimki sonucda alışmam lazım ama hiçde kolay olmayacak sanırım rabbim yardımcımız olsun

Kızlar bana yardım edin ne olur hamileliğimin 33. Haftasındayım hamile kaldığımda panik atak tedavisi görüyordum hamile kalınxa ilacı bıraktım bir iki hafta içinde aşırı baş dönmelerim başladı evden çıkamaz oldum işe gidemedim çıldırmak üzereydim 18. Haftaya kadar dayandım sonra ilaç başladık ama çok geçirmedi hala ayakta zor duruyorum başım dönüyor şimdi bide mide yanması eklendi hayattan soğudum beveğimin keyfini çıkaramıyorum hergün ağlıyorum ayrıca doğumdanda korkuyorum ya çıktığımda öok başım dönerse sıcak basarsa diye düşünceler içerisindeyim doğumdan sonra emzirmem gerek ama böle olursam tedavide olmam gerek anlıcağınız sıyırmak üzereyim

Resmennnn agladimmmm :'(
Bende yaklasik 5 yildir panik hastasiyim ... Evlendim Yurtdisina yerlestim ... Evlendikten sonra ataklarim ilk 1 sene cok cok nadir oldu .. 3 ayda bir Türkiyeye annemin babamim yanina gidebiliyodum , yalniz basima ... Dedim tamam ilaci birakim Panik bitti ... Yurtdisinda oldugumdan dr kontrolünde birakamadim ilacimi vee cevremde beni anlayan kimse yoktu ... ( bisen ölmezsin , amma korkaksin , amannn sende ) esimde dahil .. Cünkü bilinmiyordu ozamanlarr bu kadar cok ...Daha sonraaa uzun bir Türbilans sonrasiii o kahrolasi hastaligimmm Basladi yine :'( bu sefer nefes darligi ve mide bulanmasiyla , yemek yiyemedim , ve istifa etmeye basladim , ki bu hastalik yüzünden esimle 2,5 yil iliskim olmadi sonra öle öle binmeye karar verdim o ucaga ve bindimm amaa ömrümden 20 yil gitti sanki :'( Paxil e basladim hemen iyi geldii ama gecmedi :'( gidemedim
1 sene annemleri göremedim ucaga binmemek icin :'( daha snra yenicem seni dedim ve bindim yine ucaga busefer daha baskaydiii , daha büyükk bi atak gecirdimm bayginlil derecesine vardi ... Amaa Rabbim ne büyükki tam yanima Psikolog oturduu o sakinöestirdi beni .. Simdide bebel istiyorummmm amaaa 7 aydir olmuyooo :'( bunun stresinddn aglama krizlerim
Cogaldii ve agresifim
Fazlasiyla ilaci birakali da 7 ay oldu :'(
Bebegimmm olmucakkk benimmm galibaaa :'( :'(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canm benmki ilerledi artk 7yildr var sinirlermcik yiprandi kollarm agriyo boynm geriliyo bidr biseye taktimi aylarca beynmden gitmiyo kalbime takiym hepaklim orda oluyo carpintim oluyo nabzimi sayiym simdide boynuma taktm 2 3aydr bogazm agriyo boynmn yanlari iki kerre devlett has gittm ultrasn cekti bisey cikmadi bogazima bakiyo bisey yok diyo artk yatiym kalkiym kafam orda acaba kotu bisey mi var diyom bogazm kuruyo ates basiyo tadim tuzm yok halim yok sinirselmidr nrdir anlamadm bikerede ozele mi gitsem esimde habire dok gidiyn diyo saglok guvencrmzde yok offf biktm artk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…