Tam doz ilaçlarımı alabilsem daha iyi olurum Allah'ın izniyle. Kızı sütten kesebilseydim...[/QUOTE
kes artık kes
yoksa ben seni kesicem
aha da buraya da yazdım:)
Boynum kıldan ince Sevim apla :))
Çok teşekkür ederim canım çok güzel bilgiler çok yardımcı oldun. En azından tedirginliğim azaldı baya çok Sağol:)Bazı ilaçları kullandıktan sonra ilk sütü sağıp dökmek gerekiyor ama doktorlar bana böyle bişey söylemedi. Paxil süte en az geçen ilaçlardan biriymiş. Doğumdan sonra kendinizi üşütmeyin, gaz yapan, baharatlı yiyeceklerden, içeceklerden uzak durun. Özellikle adaçayı, nane, maydanoz, mısır sütü azaltır. Hazır meyve suyu ve kola içmeyin. Üzüm ve kayısı kompostosu içtim ben. Bulgur yedim, yoğurt yedim. Rezene çayı hem sizin, hem bebeğinizin gazı için iyi bir çay. Sütü de arttırıyor. Ek mama yemedi kızım. Sadece arı mama yedi biraz ama arı mama kansızlık yapıyormuş. 2 yaşına kadar da inek sütü vermemek lazımmış. Şöyle bişey var, mesela 6. ayda verebileceğiniz çorbalar var. Ama illa ki 6. ayı beklemeyin. Mesela 5. ayda bi parça tadına baktırın. Boş yere beklemesin bebecik. Tuz kullanmayın bebek çorbalarında. En basit ve temel bebek çorbası şöyle; bir parça patates, bir parça havuç haşlanır, içine 1 tatlı kaşığı pirinç eklenir. Piştikten sonra 1 çay kaşığı (tam emin değilim 1 tatlı kaşığı da olabilir) zeytinyağı ekleyin, blenderdan geçirin, ister biberonla ister kaşıkla yedirin. Sonraları bu çorbaya diğer sebzeler ve bakliyatlar ekleyerek çeşitli varyasyonlarla çorbaları çeşitlendirin. 1-2 dal ıspanak, semizotu, bulgur, mercimek. Belli aydan sonra kıyma, tavuk veya kırmzı et.
En önemlisi, bebek beslenmesi konusunda kulaktan dolma bilgileri dinlemeyin. Yaşından önce bal yedirmeyin. Yeni bir gıdaya başladığınızda, mesela bu öğün haşlanmış yumurta yedirdiniz. 1 gün yumurta vermeyin. alerji olursa bunun yumurta kaynaklı olduğunu anlamak için. Sütünüz zaman zaman azalabilir. Sütüm azalıyor diye emzirmeyi bırakmayın. Çünkü bebek büyüdükçe göğsünüzü daha çabuk boşaltır ve göğüsleriniz ilk zamanki gibi dolu dolu olmaz. Süt yapıcı gıdalar alarak emzirmeye devam edin. Emzirmek sütü arttırır. Doktora sormadan sütünüzün yetip yetmediğine kendiniz karar vermeyin ve zamansız ek mamaya başlamayın.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Sormak istediğiniz başka bir şey varsa yazarım yine.
kızlar iyi dileklerinize teşekkür ederim
genel olarak bişey söylemek istiyorum hepinize
hiçbiriniz su an kullandığınız ilaçları keyfinizden kullanmıyorsunuz zaten dayanabilecek olsanız hiç bir annenin
bunu tercih edeceğini düşünüyorum
eğer ilaç içmeniz gerekiyorsa için ve korkmayın dr um bana kanser ilacı kullanırken sağlıklı doğum yapan hastalarım oldu demişti
çünkü plasenta bebeği bir cok yabancı maddenin etkisinden koruyor
şimdi 2. kafa karıştıran konuya değinmek istiyorum anne karnındaki bebek gizli bir kutu
bazı dr lar xanax kullan der bazısı asla ya da antidepresan Amerikada hamilelere otomatikmen rahatlasınlar diye veriliyor
ama bize göre cok cok zoraki bir durum olmazsa keyfi rahatlamak için kullanılacak bişey değil asla
yani bu konu bir muamma en basit gripte bile dr ların bir kısmı antibiyotik verir bazısı onu en son çare görür
sonuçta dr lar insan ve kendi yorumlarını katacaklar işin içine çünkü gebelikte ilaç kullanımına bağlı kanıtlanmış hiç vaka yok
şimdi şuna geleyim kadere inanırsanız eğer benim annem antidepresanın 10 km yakınından geçmemiş maşallah ama ben anksiyete hastasıyım
bi arkadaşımın annesi gebelikte cipram ya da benzeri hatırlayamadım kullanmış ve kardeşi gayet sağlıklı suan 21 yasında,
yani bişey olacaksa olur olmayacaksa olmaz tabiki ilaç içmeyip biz üstümüze düşeni yaptık demek isterdik ama bizim kısmetimizde maalesef böyleymiş
üzülmeyin bunlar geçecek geçmesede hafifleyecek emin olun sağlıklı günler doğumlar
Tesekkur ederim bilgilerini bizlerle paylastigin icin sizlerin boyle seyler paylasmasi beni oyle rahatlatiyoki anlatamm.insallah hepimiz biran once rahatlariz bu mutlu gunlerimizin tadini biran once cikarmaya baslaririz...
sagol canim idare etmeye calisiyorum ben damla kullannca istahim acilmisti midem bulaniyodu ama yiyebiliyodum suanda asiri istah var bende bundan sikayetciyim daha 15.haftamda 5 kilo aldim buda iyi degil napicam bilmiyorm insallah kisa zamanda sennde sikayetlern gecer canimmrb canm nasılsın nasıl gıdıor hamılelık? sana bısey sorcaktım ya bendekı ıstahsızlık devam edıor aşırı bulantım yok ama hıcbısey canm ıstemıor zorlayıncada mıdem şişior hazımsızlık yaıorum sendede olmusmuydu bıde damla kullandıktan sonramı iştahın acıldı yoksa uc ayı dolduruncamı? kılom aynı hıc allmamıısm
kizlar birinin kulak cinlamasi vardi bu hastaliktan domestikus senn miydi 15gundr bendede var
Herkese merhaba,
Siz beni tanımıyorsunuz ama ben hepinizi çok iyi tanıyorum :) Siz burda paylaşım yaparken kah sizinle üzüldüm, kah sevincinize ortak oldum. Bu forumla tanışmadan önce bebek sahibi olmak benim için tam bir hayaldi. Eşime ben sana çocuk yapamam istersen benden ayrılabilirsin bile demişliğim var :) Benim rahatsızlığım çoookk eskilere dayanmakla birlikte son olarak bundan 2 sene önce kürtaj olmak zorunda kalmamla tekrar başladı. Ondan önce yaklaşık 5-6 yıl hiçbir rahatsızlık yaşamadım. Kürtaj sonrası çok ağır bir depresyon sonra anksiyete sonra vs. vs.. Biliyorsunuz bunların hepsi zincirleme birbirine bağlı :) Paxera kullanıyordum 2 yıldır. Ve sonra ben bu forumla karşılaştıktan sonra bana bir cesaret geldi. Yalnız olmadığımı, hamile de olsam yapılabilecek bişeyler olduğunu görüp doktorumla görüşüp ilacın dozunu azaltmaya başlayıp o ay bebek çalışmalarına başladık. Ve ben ilk ay hamile kaldım :) Paxera 10 mg a düşmüştüm. Öğrendiğim gün ilacı kestim, çok şükür çekilme dışında çok büyük sıkıntılar yaşamadım. Şu anda da 9+4 hamileyim :) Dediğim gibi sizleri çok takip ettiğim için bu süreci burda paylaşmak istedim. Özellikle domestikus, melek, sevim.. Hayran kaldım dayanışmanıza. Aynı Melek gibi hamilelik fobim var benim bu arada. Karnımın büyüyecek olması, içinde bebeğin oynayacak olması gözümü korkutuyor ancak burda hiç bunun rahatsız edici olduğunu okumadığım için benimki de sadece bir korku, öyle hissetmeyeceğim ben de sanırım diyorum.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın, sadece sizinle paylaşmak istedim. Sizleri okumasaydım asla hamile kalmaya cesaret edemezdim. Ve son olarak; umarım aynı o dönmedeki gibi birbirimize destek oluruz :)
Hoşçakalın
Kizlar cok kotym ya dun gece kanamam basladi ama rahim agzim kapali. Doktorum erken dogum olabilir dedi kontrol alt8nda tutuluyorum. Ama asil moralimi bozan vücutta bi yerde iltihap oluncada kanama oluyo dedi ve kan alindi .İltihap oranim biraz yuksek cikti.b grubu antibiyotik kullanicaz dedi. Zaten 5 haftadir lustral 50 mg aliyodum bide antibiyotik alirsam bebegim nolur kimbilir? Bu kadar ilaç alinurmi hamileyken yaadurdum durdum son aya kadar hic ilac almadan dimdi su basima gelene bakin cok kötüyüm aranizda var mi hem antidepresan hem antibiyotik kullanan hamilelignde? Morale ihtiyacım varr...
Merhaba.
Hayırlı olsun. Bana da burada yazılanlar çok cesaret verdi. Şimdi ben de birilerine cesaret olabildiysem ne mutlu bana. İnşallah iyi bir hamilelik yaşarsın. Emin ol bebeğin büyüyüp kımıldayınca korkmak bir yana, hoşuna gidecek. Doğumdan sonra hastanede içimden geçen ilk şey, bugün bebek fazla kımıldamadı... oldu. O kadar alışmışım :)
pardon cnm yanlid hatirlamism 10gundr kulaklarmda ugultu var cok rahatsz diyo 2cocuktn dok gitmeye firsat bulamiym havuza girdkten sonra oldu sumu kacti ne nrysr saol cnmyok bende değildi. Fuja diye hatırlıyorum. Yorgun ve uykusuz olunca kulak çınlaması olur.
pardon cnm yanlid hatirlamism 10gundr kulaklarmda ugultu var cok rahatsz diyo 2cocuktn dok gitmeye firsat bulamiym havuza girdkten sonra oldu sumu kacti ne nrysr saol cnm
Çok teşekkür ederim domestikus :)
Umarım her şey yolunda gider, malum bizlerin hiçbir güzel süreci olması gerektiği gibi olmuyor :) Süreç gözümde çok büyüyor ama geçecek diyerek kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Ve kesinlikle sizlerle karşılaşmasaydım asla ve asla cesaret edemezdim :) Bir de benim kadın doğum dokturum da psikiyatristim de hamilelikte ilaç düşmanı değiller. İnşallah ihtiyacım kalmaz ancak kalırsa da yapılabilecek bişeyler olduğunu bilmek rahatlatıyor beni. Hatta çoğu doktorun aksine 12 haftayı beklemek iyi olur ancak 8 hafta da organ gelişimi için yeterli bir süre. Çok ihtiyacımız olursa 8 haftadan sonra da başlayabiliriz demişti. Şimdilik iyi gidiyorum bakalım :)
İnşallah daim olur. Gelişmeleri bizimle paylaşırsın. Tekrar hayırlı olsun :)
kizlar birinin kulak cinlamasi vardi bu hastaliktan domestikus senn miydi 15gundr bendede var
Herkese merhaba,
Siz beni tanımıyorsunuz ama ben hepinizi çok iyi tanıyorum :) Siz burda paylaşım yaparken kah sizinle üzüldüm, kah sevincinize ortak oldum. Bu forumla tanışmadan önce bebek sahibi olmak benim için tam bir hayaldi. Eşime ben sana çocuk yapamam istersen benden ayrılabilirsin bile demişliğim var :) Benim rahatsızlığım çoookk eskilere dayanmakla birlikte son olarak bundan 2 sene önce kürtaj olmak zorunda kalmamla tekrar başladı. Ondan önce yaklaşık 5-6 yıl hiçbir rahatsızlık yaşamadım. Kürtaj sonrası çok ağır bir depresyon sonra anksiyete sonra vs. vs.. Biliyorsunuz bunların hepsi zincirleme birbirine bağlı :) Paxera kullanıyordum 2 yıldır. Ve sonra ben bu forumla karşılaştıktan sonra bana bir cesaret geldi. Yalnız olmadığımı, hamile de olsam yapılabilecek bişeyler olduğunu görüp doktorumla görüşüp ilacın dozunu azaltmaya başlayıp o ay bebek çalışmalarına başladık. Ve ben ilk ay hamile kaldım :) Paxera 10 mg a düşmüştüm. Öğrendiğim gün ilacı kestim, çok şükür çekilme dışında çok büyük sıkıntılar yaşamadım. Şu anda da 9+4 hamileyim :) Dediğim gibi sizleri çok takip ettiğim için bu süreci burda paylaşmak istedim. Özellikle domestikus, melek, sevim.. Hayran kaldım dayanışmanıza. Aynı Melek gibi hamilelik fobim var benim bu arada. Karnımın büyüyecek olması, içinde bebeğin oynayacak olması gözümü korkutuyor ancak burda hiç bunun rahatsız edici olduğunu okumadığım için benimki de sadece bir korku, öyle hissetmeyeceğim ben de sanırım diyorum.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın, sadece sizinle paylaşmak istedim. Sizleri okumasaydım asla hamile kalmaya cesaret edemezdim. Ve son olarak; umarım aynı o dönmedeki gibi birbirimize destek oluruz :)
Hoşçakalın
kendi kulagimami sut damlatiyim anlamadmSen de sağol. kendi sütünden bir iki damla süt damlat. bebeğinin kulağı ağrırsa veya burnu tıkanırsa da bir iki damla süt iyi geliyor. Kızımın burnu tıkandığında ben de damlatıyorum.
hayırlı olsun..Allah ikinizede sağlık versin..bende diyorum eşime sanırım ben sana çocuk yapamam diye..sağlıkla kucagınıza alın inşallah..bizlerede dua edin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?