Kızlar bana yardım edin ne olur hamileliğimin 33. Haftasındayım hamile kaldığımda panik atak tedavisi görüyordum hamile kalınxa ilacı bıraktım bir iki hafta içinde aşırı baş dönmelerim başladı evden çıkamaz oldum işe gidemedim çıldırmak üzereydim 18. Haftaya kadar dayandım sonra ilaç başladık ama çok geçirmedi hala ayakta zor duruyorum başım dönüyor şimdi bide mide yanması eklendi hayattan soğudum beveğimin keyfini çıkaramıyorum hergün ağlıyorum ayrıca doğumdanda korkuyorum ya çıktığımda öok başım dönerse sıcak basarsa diye düşünceler içerisindeyim doğumdan sonra emzirmem gerek ama böle olursam tedavide olmam gerek anlıcağınız sıyırmak üzereyim
Resmennnn agladimmmm :'(
Bende yaklasik 5 yildir panik hastasiyim ... Evlendim Yurtdisina yerlestim ... Evlendikten sonra ataklarim ilk 1 sene cok cok nadir oldu .. 3 ayda bir Türkiyeye annemin babamim yanina gidebiliyodum , yalniz basima ... Dedim tamam ilaci birakim Panik bitti ... Yurtdisinda oldugumdan dr kontrolünde birakamadim ilacimivee cevremde beni anlayan kimse yoktu ... ( bisen ölmezsin , amma korkaksin , amannn sende ) esimde dahil .. Cünkü bilinmiyordu ozamanlarr bu kadar cok ...Daha sonraaa uzun bir Türbilans sonrasiii o kahrolasi hastaligimmm Basladi yine :'( bu sefer nefes darligi ve mide bulanmasiyla , yemek yiyemedim , ve istifa etmeye basladim , ki bu hastalik yüzünden esimle 2,5 yil iliskim olmadi sonra öle öle binmeye karar verdim o ucaga ve bindimm amaa ömrümden 20 yil gitti sanki :'( Paxil e basladim hemen iyi geldii ama gecmedi :'( gidemedim
1 sene annemleri göremedim ucaga binmemek icin :'( daha snra yenicem seni dedim ve bindim yine ucaga busefer daha baskaydiii , daha büyükk bi atak gecirdimm bayginlil derecesine vardi ... Amaa Rabbim ne büyükki tam yanima Psikolog oturduu o sakinöestirdi beni .. Simdide bebel istiyorummmm amaaa 7 aydir olmuyooo :'( bunun stresinddn aglama krizlerim
Cogaldii ve agresifim
Fazlasiyla ilaci birakali da 7 ay oldu :'(
Bebegimmm olmucakkk benimmm galibaaa :'( :'(
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canm benmki ilerledi artk 7yildr var sinirlermcik yiprandi kollarm agriyo boynm geriliyo bidr biseye taktimi aylarca beynmden gitmiyo kalbime takiym hepaklim orda oluyo carpintim oluyo nabzimi sayiym simdide boynuma taktm 2 3aydr bogazm agriyo boynmn yanlari iki kerre devlett has gittm ultrasn cekti bisey cikmadi bogazima bakiyo bisey yok diyo artk yatiym kalkiym kafam orda acaba kotu bisey mi var diyom bogazm kuruyo ates basiyo tadim tuzm yok halim yok sinirselmidr nrdir anlamadm bikerede ozele mi gitsem esimde habire dok gidiyn diyo saglok guvencrmzde yok offf biktm artk
Domestikus arkadaşım neolur bana yardım et sana soracak çok sorum varMerhaba.
Ben de bu şekilde bi hamilelik yaşadım. Aynı baş dönmeleri, eve hapsolmalar, ışıktan, sesten aşırı rahatsız olma durumu vs... Miden muhtemelen bebek yüzünden yanıyodur. Rennie duo içebilirsin. Doğumdan sonra yavaş yavaş her şey normale dönüyor. Baş dönmen de geçecek. Ben neredeyse tuvalete bile zor gidiyordum. Yavaş yavaş geçti doğumdan sonra çok şükür. Ama tabi doğumu yaptın, bıçak gibi kesilmez belirtiler. Çünkü şu an hormonların değişti hamilelik yüzünden. Doğum yaptıktan sonra da eski haline dönmesi için biraz zaman lazım. Biraz daha sabır. İnşallah geçecek hepsi.
amma kısa özetlemişim di mi :)
Domestikus arkadaşım neolur bana yardım et sana soracak çok sorum var
Çünku ben dunyadatek oldugumu ve iyilesemicegımi duşunuyorum sana nasıl ulasirım
cok sagol arkadasim icime su serptin sizlerin iyi oldugunuzu bilmek beni oyle rahatlatiyoki anlatamam bende daha once xanax kullandim dr um 7.aydan sonra tekrar.baslayabilecegimi soyluyo insallah gerek kalmaz ama cok kotu olursamda hayir demem napalim bizim kaderimizdede bunlari yasamak varmis bebegini saglikli bi sekilde buyutmen dilegiyle...
canm benmki ilerledi artk 7yildr var sinirlermcik yiprandi kollarm agriyo boynm geriliyo bidr biseye taktimi aylarca beynmden gitmiyo kalbime takiym hepaklim orda oluyo carpintim oluyo nabzimi sayiym simdide boynuma taktm 2 3aydr bogazm agriyo boynmn yanlari iki kerre devlett has gittm ultrasn cekti bisey cikmadi bogazima bakiyo bisey yok diyo artk yatiym kalkiym kafam orda acaba kotu bisey mi var diyom bogazm kuruyo ates basiyo tadim tuzm yok halim yok sinirselmidr nrdir anlamadm bikerede ozele mi gitsem esimde habire dok gidiyn diyo saglok guvencrmzde yok offf biktm artk
evet dundu randevum ama ben disariya cikamadigim icin gidemedim randevumu iptal ettirdim esim de yok tu yine annmde kaliyorumMerhaba.
Bugün müydü doktor randevun? Merak ettim :)
evet dundu randevum ama ben disariya cikamadigim icin gidemedim randevumu iptal ettirdim esim de yok tu yine annmde kaliyorum
napcaz boyle bilmiyorum sonumuz hayrola..Sen de bendensin yani. Ben de çıkamıyorum.
canım benim ya iyice evham yapıyosun kendi kendine. bence özele gitmeni gerektirecek bşey yok zaten kaç kere doktora gitmişsin bşey olsa inan anlaşılırdı. artık beynin mücadele edemiyor ve fiziksel vuruyor sadece bu canım inan bana. ben ilk rahatsızlandığında sürekli başım dönüyodu ama tansiyondan ya da başka bşeyden değil artık beynim mücadele edemiyordu. canım bak bence randevu al psikologtan devlette sıra biraz geç geliyor ama olsun mutlaka al. çünkü ilaçla geçmyor bu hastalık bire bir yaşadım. ilkinde sadece ilaç kullandım geçti dedim ilacı bıraktım bir süre sonra daha fena olarak tekrarladı. beyindekileri boşaltmadan olmuyor düzelmiyor ne yazık ki. sen düzeldin mi dersen büyük oranda düzeldim ama yarım kaldı tedavi tamamen bitmedi. şu anda ne zaman içim sıkılsa canım hiç istemiye istemiye dışarı çıkıp arkadaşlarımla görüşüyorum ve bir bakıyorum iç sıkıntım geçmiş kafamı dağıtıyorum. kendime her gün mutlaka yapacak bşeyler bulmaya çalışıyorum boş kalmamaya çalışıyorum. bide dünden beri yürüyüşe başladım , mutluluk hormonu salgılıyormuş. tabi 15 - 20 gün kadar sonra sabredicem bakalım. bide nefes egzersizi yapıyorum. bu da etkisini geç göstericekmiş. beklemedeyim bakalım. sende yapmayı denesene canım az da olsa mutlaka faydasını görürsün.
bide sakın pes etme . bu hastalık tamamen bitmiyor ama tekrar olasılığını azaltabiliyoruz. ve yapabileceğimiz en iyi şey bu hastalıktan ölmeyeceğimize inanmak ve atak anında ne de olsa geçiceğini bilip telaş yapmamak. böylece atak geçirme sıklığını azaltabiliyoruz. doktorum bana atak geldiğinde en fazla ne olabilir demişti, neden korkuyosun ki demişti. ben delirmekten korkuyordum. daha deliren hiç olmadı ama. en fazla bayılırım hastaneye kaldırırlar biter gider. artık böyle düşünüyorum . sanırım kendimi rahatlattığım için, korkmadığım içinde atak düzeyine gelmiyorum. bunları o anda düşünmenin çok zor olduğunu biliyorum ama imkansız değil ve bir kere bunu başardın mı başarılabileceğini görüp gözünde hastalığı yavaş yavaş küçültmeye başlıyosun. ve bir bakıyorsun ki sen daha güçlüsün artık.
öncelikle herkese selamlar domestikusun bahsetmesiyle aklıma geldi ve bi selam vereyim dedim
buraya arada girip yardımcı olmaya çalışmak isterim ama buna hem vaktim yok hem de eski günleri hatırlıyorum
kısaca özetleyeyim durumumu aryem
gebeliğin 28. haftasına kadar taş gibi bi hatun olan ben bi gece 9 Nisan 2013 salı gecesi bi atakla uyandım nolduğunu anlamadım
eşimi uyandırıp kalk bu çocuğu çıkar boğuluyor bende boğuluyorum bana bişeyler oluyor galiba ölüyorum falan dedim
ondan sonra benim dünyadaki cehennemim başladı
10 gün gece gündüz 1 dk uyuyamadan yemeden içmeden gülmeden konuşmadan geçti zaman dr dr gezerek
hoca dr ne varsa gezdik eşim annem babam ben kimse anlamadı nolduğunu bana
tıp fakültesine gittim rivotril damla verdi dr günde 3 kere 3 damla dedi en fazla ama ben yatarken 3damla aldım sadece
pasiflora papatya melisa hiç bir işe yaramadı irkilmekten ve huzursuzluktan yerimde durmadan gezdim gece gündüz tası tarağı toplayıp anneme gittik eşim perişan oldu hayatımız alt üst oldu evim beni boğuyordu
annemlerde 4 ay kaldım 2 ay doğum öncesi 2 ayda sonrası
19 haziran 2013 te dünya tatlısı meleğim dünyaya geldi sezaryenle doğum yaptım ve doğum beklediğimden kolay geçti
ertesi gün eve geldik ve ataklar lanet gibi tepeme çöktü kızımdan o küçücük bebekten korktum yabancılaştım eşim annem dışında herkes yabancıydı
hiç mutlu olamadım ağladım yine yemedim içmedim evimdeydim 10 gün kadar o ev beni iyice delirtiyordu doğru anneme yine ve doçent bi dr bana xanax basladı
sonra memurluk atamam cıktı evden çıkıp daha geniş ferah bi ev tuttuk esim 1 dk bile beni bırakmadı sağolsun
ağlaya zırlaya kızım 2 aylıkken eve döndük yeni eve tasındık kızımla yalnız kalmaya hatta kucağıma almaya korkuyordum sanki bir an dile gelip bana bişey dicekti
böyle böyle günler geçti işe başladım ev aldım tasındım kendime iyi bi psikiyatr buldum sevdiğim bi adam suan 0.5 xanax 100 mg selectra kullanıyorum kızım 11 ay 1 haftalık anne baba dede mamma gel diyor yürümesi yakın maşallah cok tatlı ve akıllı bir kızım var ama yaramaz:) (binlerce sukur) emzirmeye boyunca xanax ve selectra kullandım ilk sütü sağıp döktüm ek gıdaya geçene kadar şimdide kesiyorum artık sütten
neyse sadede geleyim içinde bulunduğunuz zor durumu o kadar iyi anlıyorum ki çok yoruldunuz biiliyorum
su anda bile uyuşmam var ama artık dikkate almıyorum alıştım diyelim tabi bazen tavan yapıyor ama ne yapalım kısmetimizde bu varmış
ama bi tavsiye kızlar plasenta bebeği bi çok maddeye karşı korurmuş Allaha güvenin şimdiki aklım olsa ilaç alıyorum diye o kadar ağlamazdım gebelikte
aksine sütten daha çok geçiyormuş ilaç kullanmak zorunda olanlar dayanamayanlarda emzirmez ne yapalım Allah sağlık versin hepimize
sorularınız olursa DOMESTİKUSUN aracılığıyla ulaşabilirsınız bana malum iş ev çocuk vakit bulamıyorum bazen
hepinize ataksız sağlıklı hayırlı doğumlar dilerim
Kızlar merhaba, daha önceden yazmıştım foruma ben 33 haftalık hamileyim. 29 dan beri lustral 50 Mg alıyorum. Yeni yeni bi parça toparlamaya başladım ama doktorum doğuma 10 gün kala bırakıcaz dedi. Şimdiden içimi sızı aldı. Mahvoluyorum bırakınca. Birde ben normalde hastalığım nüksedince 100 Mg lustralden aşağısı toparlamazdı beni. Şimdi üstelik 50 Mg la toparlanıyor gibiyim bu istikrarı bozmak da istemiyorum. Bozarsam emzirme döneminde 100 lük almak zorunda kalırım.doktorsa emzirme dönemi için 100 lük alabilirsin diyo. Kafam karıştı. Birde doğumum beklenmedik bir zamanda olursa ilacı bırakmadan yani, bebeğe zararı olur mu? Doğumdan önce ilacı bırakırsam mahvolurum dedim sık dişini falan diyo doktorum. Sıkabilcek olsam hep sıkardım zatenilacı bırakmak çok mu önemli? Bırakmadan doğum yapan var mı aranızda?
evet dundu randevum ama ben disariya cikamadigim icin gidemedim randevumu iptal ettirdim esim de yok tu yine annmde kaliyorum
Doktorumla bidaha konuşuyum bakalım umarım dediğin gibi olur Elaseval ilgine teşekkür ederim canım...slm cerensu burada ezgidemir diye bir arkadaşımız var oda lustral 50 mg kullanıyor 18. haftada başladı doktoru hiç kesmiceni doğumdan sonrada kullanabileceğini yazmıştı bende kullandım 25 mg lustral 34 haftalık gebeyim 15 gündür içmiyorum ama kendim bıraktım sadece uyku için largactil kullanıyorrum bende doğuma kadar kesmicem drum bişey olmaz dedi sende korkma kullanabillisin başka arkadaşlarda vardı burada son ana kadar kullanan domestikus var onun doğumu ani oldu ilacını kesemedi melek vardı oda efeksör kullandı doğuma kadar hatta emzirirkende bence dr un bu kadar katı olmamalı kullananların bebeklerine bişey olmadıysa sana neden olsun değilmi cnç selamlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?