Merhaba. Hoş geldin.
Ben doğum yaptım bile. kızım 1,5 yaşında. Hamileliğimi öğrenene kadar ilaç kullanıyordum. Sonra bir gün içinde bütün ilaçları bıraktım ve yoksunluk belirtileriyle boğuştum. Panik atak, anksiyete, delirme hissi, saklanma isteği, çarpıntı, ne ararsan vardı. Geçti çok şükür.
Bizi zorlayan, hastalık belirtileri ortaya çıkınca yapacak bir şeyimizin olmadığını bilmek. Yani ilaç kullanamamak. Yani kontrolü sağlayamamak. Çok erken haftalarda ilaç kullanmaya başlayan arkadaşlar da oldu, kendini sıkıp hiç ilaç kullanmayanlar da. Ben 18. haftaya kadar dayanabildim. Doktoruma telefonla ulaşıp ilaç önerisini aldım. Kullandım ama çok fayda göremedim. Ne bi kontrolüme gidebildim, ne psikiyatrıma gidebildim. Yattım bütün hamileliğim boyunca.
Yaşadıklarımızın bi kısmı hamilelikle alakalı. üstüne panik atak-anksiyete belirtileri de eklenince ağır oluyor bazen. Hormonlarımız değişiyor hamilelikte. Panik atak-anksiyete de hormonlarla alakalı olduğu için, diğer hamilelere göre daha çok etkileniyoruz.
Doktorunun dediği gibi; zor ama imkansız değil. İnşallah gün geçtikçe daha iyi olursun.