Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

ilk uc ay kullanmadın sanırım dimi. Allahim sen bana da nasip et ne olurr esim de cok istiyor

Evet ilk üç ay kullanmadim zaten atak da yasamadim sanirim yukselen hormonlar biraz korudu. Sende korkma gözünü karart hamile kal. Sonra bir sekilde dayaniyorsun. Bende korka korka 4 sene erteledim. Sonunda hersey olacagina varıyor. Allah yardım ediyor inan. Hamileligim boyunca cok dua ettim ona sığındım şükür bu günlere geldik

Ben çok istiyorum ama doktor ilacı bırakmaya çalisalım olmazsa ilaçla deneriz diyor. Birakmayı denedik olmadı eskiye dondum. Tekrar bırakmaya calısmak istemiyorum. Ama ilaçla da bile bile denemek vicdan azabı çektiriyo bana. Ya benim yuzumden bebeğe bisey olursa ?

Bende cok korkmuştum ilacla hamile kaldim diye. Bebek sakat olur falan diye. Dr ilac bebeği etkilediyse zaten tutunamaz düşer. Düşmezse etkilememis demektir korkma demisti. Allaha Şükür düşmedi ve sağlıklı

evet anlık deısıor ınsan cunku hata olunca dayaamıcanı dusunuor ama sonra farklı dusunuor bende bayılcak gıbı oldum ıcım tıtrıo neden oldu anlamadım kan sekerımmı dustu nedır ben kacarak evlendım annem benımle hıc konusmuor ve uzaktayız eşimle o yuzden uzulme sen en azından konusabılıosun ben hıc konusamıorum bu durum bızım aıledede var sanırım genetık haklısın tek ıstegım hamılelıgımde nuksetmemesı

ilk uc ay kullanmadın sanırım dimi. Allahim sen bana da nasip et ne olurr esim de cok istiyor

senı okadr ıyı anlıorumkı:) bes ay denedım olmuordu eşim cok ıstıodu sureklı ona bakıp uzuluodum ama bende korkuodum ya vurursa naparım dıe ama bu ay hamıle kaldım ınsallah rabbım yardım ettikce bişey olmıcak ınsan ılac ıstemıor ama mecbur kalırsada yapacak bıey yok gıbı gorunuor sonucta bız saglıklı olmazak onlarda olmıcak

canim uzuldum durumuna benim kardesimde kacarak evlendi 5sene cocugu olmadi cok uzuluyodu gunden gune zayifladi supriz bisekilde tedavisiz hamile kaldi ve simdi kazayla 2.bebegine hamile 2hafta sonra dogum yapacak hic bi sorun yasamiyo hamileligini 5ayinda ogrendi o derece rahat okadar ozeniyorumki ama onun gibi olamiyorum keske olabilsek

Bende cok korkmuştum ilacla hamile kaldim diye. Bebek sakat olur falan diye. Dr ilac bebeği etkilediyse zaten tutunamaz düşer. Düşmezse etkilememis demektir korkma demisti. Allaha Şükür düşmedi ve sağlıklı

Gercekten mi yaa. Moralim düzeldi simdi çok sağol.

Tebrik ederim umarım güzel bir hamilelik gecirirsin ve sağ salim bebişini kucağına alırsın. Ilaç kullanarak mı hamile kaldın ?

evet bazı ınsanlar anlamıolar bıle hamılelıklerını ama demekkı bızım ımtıhanımızda böle rabbım daha kotulerınden korusun bızı şu zaman cabucak gecse

Tebrik ederim umarım güzel bir hamilelik gecirirsin ve sağ salim bebişini kucağına alırsın. Ilaç kullanarak mı hamile kaldın ?

ınşallah tek ıstegım bu zaten hayır ben 7 aydır ılac kullanmıorum evlendıkten sonra kullanmadım hıc daha oncesınde uc yıldan fazla kullandım sonra bıraktım cunku nereye kadr bole olacaktım evlendıkten sonrada cocuk ıtedıgım ıcın baslamadım zorlandım tabıkı cok kotu anlarımda sakınlestrıcı alıodum sımdıkı korkumda bu sakınlestrıcı alamamak bu hastalık sankı normal bırı olmamızı engellıor normal bı mutlu cocuklu bı aıle olmamızı engellıor sureklı seytan gıbı bende varım demek ıstıor bıze ınsallah gecer artık

Senin rahatsizligin ne canim hamileligini hic bilmeyip cok guzel geciren var biz niye boyleyiz bilmiyorum iyi olmaya calisiyorum ama bir yrden sonra basa sariyor sanki burya yeni geldim iyilesip gitmeyi dusunuyorum nasil iyilesecksem artik beynim davul gbi uzuluyorum baska yermdem cikiyor kendime yabancilasiyorum disari tek cikmaya korkuyorum o korku gelince icime sikinti gityor ne yemek yiyebiliyorum ne konusabiliyorum caresizim sanki o anda ilacta yaramadi mi bilmiyorum gozume iyi gelmiyor biri bitsin diyoruz digeri basliyor zaten ben kendimi bildim bileli hep bu sorunlarla ugrasiyorum nereye kadar..

ebrucuk sen yas kactı bıde cok fazla uyuyomusun sen mesela sabahları kacta kalkıosun? bu arada benım adım yurdagül:) o konusmak ıstemedıkce ınadıya konus ole yalnız kaldıkca dahada beter oluo ınsan ılacını bekle bı sure hemen etkı etmez olmadı deıstırırsın kımse anlamıor sankı ınsanı dımı olece bı adada caresız beklıo gıbısın en kotusude hayatımız boyunca hep var olacak olması

Yasim 24 hamileligimin ilk zamanlarinda uykum daha fazla geliyordu simdi de geliyor ama ilk zamanlar gibi dil aynen canim senin uykun ve miden nasil

ben sürekli çıldırma hissi korku titreme yaşıyorum anksiyete aslında bana kadın doğum dr eski ilacına devam edebilirsin dedi misole ama pskiyatri hayır iyisin diyo cıldırcam ya kullandığın ilacı daha önce kullanmışmıydın işe yaramışmıydı bide ben pskiyatri dr memnun değilim eşim inatla ona devam edicez diyo adama uyuz oluyorum napcam bilmiyorum

Yasim 24 hamileligimin ilk zamanlarinda uykum daha fazla geliyordu simdi de geliyor ama ilk zamanlar gibi dil aynen canim senin uykun ve miden nasil

daha benımkı yenı oldugu ıcın aşırı bişey yok ama mıdem bulanmaya basladıkca nasıl durucam bılmıorum uykum cok yok benım ole gece uykuya dalmakta zorlanıorum ben bulantı benı huzursuz edıo nebılım ya eger sabahları gec kalkıosan o da ınsanı ersem edıo ben bugun gec kalktım hıc normale dönemedım sureklı panık geldı yemek bıle zorla yedım bı ara kan sekerım dustu sanırım gözum karardı zor oturdum eşim zorla yemek yedırdı ıkı kasık anca ıcım ıstemıor yaa nıe normal olamıoz bız acaba

canım yanlıs anlamada sen bıraz dua oku bole sureklı ayetel kursı oku normal bı ınsan durduk yere cıldırmaz korkma ben mesela carpıntıdan dr gıtmıstı sureklı kalbım anıden durcak anıodum adam bana calısan bı kalp hıcbızaman durmaz demıstı

Memnun degilsen degistir cnm doktorunu çünkü dra güvenmek ve inanmak cok onemli. Eşinde cok memnunsa kendi gitsin.sinir oluyorum su erkeklere sanki kendileri yaşıyorlar sıkıntıyi. Onemli olan senin ne düşündüğün. Sen kendini düşün nasıl kendini iyi hissedeceksen öyle davran

aynen canım bu gidişle oyle olcak eşime senin dediğinide söyliycem kendin git diye zaten biraz önce yine beni sinir etti kendimi ilaca bağlıyomuşumda kafamda bitirmeliymişimde bilmem neee

Aklıma gelmişken eklemek isterim;

Eğer bebeğin prematüre doğarsa, diğer bebeklere göre daha uzun ve daha derin uyuyacaktır. Uyandırmak da zor oluyor :)) Bacaklarını ovalayınca rahatsız olup uyanıyordu benim kızım. Gününde doğan bebeklere göre daha az süreli emebiliyorlar, çünkü yorulup uyuyakalıyorlar. Ben sık sık göğsümü ve parmağımı dudaklarına değdirip meme emmesini sağlıyordum. Mesela hiç unutmuyorum, emerken saate bakıyorduk ve 2-3 dakika emip uyuyakalıyordu. Doktorun bize söylediği, sık sık emzirin, iki emzirme arasında en fazla 4 saat olsun. İlk başta sütün az olabilir. Hemen pes etme ve emzirmeye devam et. Emdikçe sütün gelir. Süt yapıcı şeyler yersen iyi olur.

Bir de, İnşallah gerek olmaz ama hortumla beslenirse daha fazla gazı, kabızlığı ve reflüsü oluyor. Yatağının baş kısmının altına bi yastık koyarak yatağı eğimli hale getir. (Bu diğer bebekler için de iyi bir yöntem) Ben sab simplex damla ve tamany med-wind salbe adında kekik yağı içeren bir krem kullandım gaz için. kremi bebeğin karnına sürüp masaj yapınca kısa sürede ya kaka yapıyor, ya gaz çıkarıyor, ya da kusuyor.

Şimdilik bu kadar. Aklıma gelen bir şey olursa eklerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…